Tort cu cremă de lămâie și afine, gustos și foarte aromat

timpul de preparare
Timp de gătire: 60 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Pentru momente speciale petrecute alături de cei dragi, prepară o rețetă de tort cu cremă de lămâie și afine, gustos și foarte aromat. Combinația dintre lămâie și afine este chiar delicioasă.

Tort cu cremă de lămâie și afine alături de un bol cu afine și farfurii cu furculițe
Galerie foto

Galerie foto

După montare, tortul va sta la rece câteva ore pentru a se putea porționa perfect / Profimedia Images

Torturile reprezintă cele mai elegante și rafinate deserturi care se prepară pentru a marca diferite evenimente din viața fiecăruia., dar se pot prepara și pentru un weekend petrecut alături de familie. Rețetele sunt foarte versatile, de la simple la complexe, în funcție de timpul și iscusința celor care le prepară. Poți crea o mulțime de combinații între blaturi de tort și creme interesante.

Citește și

Blaturile de tort sunt ușor de preparat. La baza acestora stă rețeta clasică de pandișpan,. Iar când se dorește un blat mai deosebit se pot adăuga diferite alte ingrediente. Pudra de cacao, ciocolata, semințe de mac, nuci, fructe proaspete sau uscate sunt câteva dintre ingredientele care pot fi adăugate în blaturile de tort. Cât despre creme, acestea se pot prepara în foarte multe moduri, prin fierbere sau la rece.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Descoperă aici o rețetă de tort cu cremă de afine și mascarpone, pentru un weekend în familie. Iar în rândurile de mai jos vei descoperi rețeta detaliată pentru deliciosul tort cu cremă de lămâie și afine.

Ingrediente

Mod de preparare

Pentru că blatul reprezintă baza tortului se începe cu prepararea acestuia. În intervalul de timp în care blatul se coace la cuptor, poți prepara și crema de lămâie și pregătești afinele.

Cum prepari blatul pentru tort cu cremă de lămâie și afine

Înainte de a începe amestecarea ingredientelor, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Apoi poți începe procesul de pregătire, iar primul pas constă în topirea ciocolatei. Creează o baie de aburi și pune un vas deasupra. Adaugă în vas ciocolata ruptă sau răzuită împreună cu untul și laptele. Amestecă continuu până la topirea ingredientelor solide și omogenizarea compoziției. Ridică vasul din cel cu apă și lasă-l deoparte până când compoziția de ciocolată este răcită.

Următorul pas constă în separarea albușurilor de gălbenușuri. Pune deoparte 4 gălbenușuri, necesare preparării cremei de lămâie.

Peste albușuri presară un praf de sare și amestecă-le până când devin spumoase. Adaugă puțin câte puțin zahărul în timp ce amesteci intens. Te oprești din amestecat când vei obține o bezea foarte fermă. Încorporează cele 3 gălbenușuri în compoziția de ciocolată, răcită. Apoi adaugă această compoziție peste bezeaua de albușuri. Folosește o spatulă și amestecă ușor bezeaua cu compoziția de ciocolată. După omogenizare, încorporează în compoziția pentru blat și făina amestecată cu praful de copt și bicarbonatul.

Așază hârtie la bază formei de copt, iar lateralele unge-le cu ulei și presară făină. Adaugă compoziția pentru blat umed de tort în forma de copt. Nivelează-i uniform suprafața și pune forma de copt în cuptor. Coace blatul de tort pentru 35-40 de minute, la 180 de grade Celsius. Lasă blatul pentru tort cu cremă de lămâie și afine să se răcească mai întâi în forma de copt, apoi îl transferi pe un suport de răcire.

Cum prepari crema de lămâie

Crema se prepară prin fierbere. Amestecă gălbenușurile cu un praf de sare într-o crăticioară. Adaugă și coaja de lămâie răzuită fin și amestecă intens timp de 2-3 minute pentru a li se intensifica culoarea.

Adaugă zahărul și din nou amestecă energic până când obții o compoziție spumoasă. Amestecă amidonul cu făina și laptele rece și adaugă amestecul în crăticioară. Omogenizează bine compoziția. Restul de lapte îl adăugi fierbinte, în timp ce amesteci intens pentru omogenizare.

Așază crăticioara la foc mic spre mediu și fierbe crema de lămâie amestecând continuu până când capătă textura unei budinci. Stinge focul, așază o folie alimentară, la contact cu crema și las-o să se răcească.

După răcire, amestecă crema cu untul moale și sucul de lămâie, folosind mixerul.

Cum montezi deliciosul tort cu cremă de lămâie și afine

Secționează blatul de tort în trei părți egale. așază prima parte de blat pe platou și întinde peste ea 1/3 din cremă. Presară afine și înfige-le în cremă. Așază a doua parte de blat, întinde a doua parte de cremă și din nou presară afine. Apoi așază și ultima parte de blat de tort și preseaz-o ușor.

Îmbracă tortul de jur împrejur și deasupra cu a treia parte de cremă.  Decorează-l cu afine, zmeură, felii de lămâie, după propria imaginație.

Pune tortul la rece pentru câteva ore sau chiar de pe o zi pe alta, pentru a se porționa perfect.

Dacă mai ești în căutare de rețete de tort, poate încerci data viitoare și rețeta de tort cu cafea și jeleu de vișine.

Citește și
Tort cu cremă de lămâie și afine, secționat pe platou și o porție pe farfurie
Galerie foto

Galerie foto

Femeie decorând tortul cu afine
Femeie secționând blatul de tort în trei
Tort cu cremă de lămâie și afine alături de un bol cu afine și farfurii cu furculițe
+21
CELE MAI CITITE
Gogoși de post cu apă minerală în două vase
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
marinadă pentru pește prăjit pe o farfurie
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Tocănița de post cu ciuperci servită într-un castron alb
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Un cozonac proaspăt scos din cuptor și feliat pe un tocător de lemn
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Colaj cu chef Sorin Gonțea și pahare de mousse de ciocolată cu fructe de pădure.
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Tort de ciocolată cu glazură oglindă decorat cu fructe
Galerie foto
Tort de ciocolată cu glazură oglindă, pentru momentele dulci
Tort de ciocolată cu glazură oglindă, pentru momentele dulci
Tort cu mousse de ciocolată neagră și albă secționat pe platou, alături de două pahare și farfurii cu tacâmuri de servit
Galerie foto
Tort cu mousse de ciocolată neagră și albă, elegant și delicios
Tort cu mousse de ciocolată neagră și albă, elegant și delicios
Porție de prăjitură franțuzească
Galerie foto
Prăjitură franțuzească. Un desert delicios și spectaculos
Prăjitură franțuzească. Un desert delicios și spectaculos
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
rețete cu pește de Florii puse pe o masă
27 aprilie, 06:01
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă 7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Două borcane cu gem de rubarbă și lingurițe
27 aprilie, 05:43
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
Doradă pusă într-o tavă la cuptor
27 aprilie, 04:45
Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor
Cât se ține carnea de miel la cuptor
27 aprilie, 03:39
Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă
Două tăvi cu cozonaci unși cu un sirop special
26 aprilie, 09:17
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Friptură fragedă de curcan la cuptor pe o masă neagră
26 aprilie, 09:08
Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște
condimente pentru carnea de miel
25 aprilie, 08:45
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă 7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
rețetă carne de porc la cuptor cu legume
25 aprilie, 06:55
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
1
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cozonacii nu sunt cel mai ușor desert de preparat. Trebuie să fii atentă la o mulțime de detalii, de la temperatura ingredientelor la modul în care în care îi manevrezi după...
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
2
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Peștele prăjit poate fi mai gustos dacă înainte de a-l pune în tigaia cu ulei încins îl lași câteva ore sau peste noapte într-o compoziție cu condimente și ierburi aromatice. Descoperă...
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
3
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Dacă ai în plan să prepari gogoși pentru momentele dulci ale zilei, îți recomandăm să încerci rețeta de gogoși de post împletite. Este un mod de a da aspect cuceritor celui...
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
4
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Ciupercile sunt o sursă excelentă de proteine și este important să le integrezi în dieta ta, mai ales în perioadele de post. O variantă delicioasă de a face acest lucru este...
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
5
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
O reţetă clasică de mousse de ciocolată cu fructe de pădure, un desert cremos, mătăsos şi încărcat cu aromă de ciocolată, care este făcut din doar 3 ingrediente și 3 pași...
Parteneri
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Peştele care s-a ieftinit cu aproape 50% faţă de anul trecut. Cât costă un kilogram
Peştele care s-a ieftinit cu aproape 50% faţă de anul trecut. Cât costă un kilogram
Peştele care s-a ieftinit cu aproape 50% faţă de anul trecut. Cât costă un kilogram
Sumă uriașă pe care o câștigă zilnic “Pescobar! A fost dat de gol, după ce a deschis un nou restaurant: „Nu-l bate nimeni!”
Sumă uriașă pe care o câștigă zilnic “Pescobar”! A fost dat de gol, după ce a deschis un nou restaurant: „Nu-l bate nimeni!”
Sumă uriașă pe care o câștigă zilnic “Pescobar”! A fost dat de gol, după ce a deschis un nou restaurant: „Nu-l bate nimeni!”
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Boala zombie care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate
Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate
Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate
Celine Dion a dezvăluit motivul pentru care nu împrumută niciodată haine de la designeri de top: Este o formă de respect
Celine Dion a dezvăluit motivul pentru care nu împrumută niciodată haine de la designeri de top: „Este o formă de respect”
Celine Dion a dezvăluit motivul pentru care nu împrumută niciodată haine de la designeri de top: „Este o formă de respect”
Cauze frecvente ale ochilor roșii. Ce poate indica acest simptom
Cauze frecvente ale ochilor roșii. Ce poate indica acest simptom
Cauze frecvente ale ochilor roșii. Ce poate indica acest simptom
fresh
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos

Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos

Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos

Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște

Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor

Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor

Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor

Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor
închide