Tort cu cremă de lămâie și afine, gustos și foarte aromat
Pentru momente speciale petrecute alături de cei dragi, prepară o rețetă de tort cu cremă de lămâie și afine, gustos și foarte aromat. Combinația dintre lămâie și afine este chiar delicioasă.
Galerie foto
Torturile reprezintă cele mai elegante și rafinate deserturi care se prepară pentru a marca diferite evenimente din viața fiecăruia., dar se pot prepara și pentru un weekend petrecut alături de familie. Rețetele sunt foarte versatile, de la simple la complexe, în funcție de timpul și iscusința celor care le prepară. Poți crea o mulțime de combinații între blaturi de tort și creme interesante.
Blaturile de tort sunt ușor de preparat. La baza acestora stă rețeta clasică de pandișpan,. Iar când se dorește un blat mai deosebit se pot adăuga diferite alte ingrediente. Pudra de cacao, ciocolata, semințe de mac, nuci, fructe proaspete sau uscate sunt câteva dintre ingredientele care pot fi adăugate în blaturile de tort. Cât despre creme, acestea se pot prepara în foarte multe moduri, prin fierbere sau la rece.
Descoperă aici o rețetă de tort cu cremă de afine și mascarpone, pentru un weekend în familie. Iar în rândurile de mai jos vei descoperi rețeta detaliată pentru deliciosul tort cu cremă de lămâie și afine.
Ingrediente
Mod de preparare
Pentru că blatul reprezintă baza tortului se începe cu prepararea acestuia. În intervalul de timp în care blatul se coace la cuptor, poți prepara și crema de lămâie și pregătești afinele.
Cum prepari blatul pentru tort cu cremă de lămâie și afine
Înainte de a începe amestecarea ingredientelor, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.
Apoi poți începe procesul de pregătire, iar primul pas constă în topirea ciocolatei. Creează o baie de aburi și pune un vas deasupra. Adaugă în vas ciocolata ruptă sau răzuită împreună cu untul și laptele. Amestecă continuu până la topirea ingredientelor solide și omogenizarea compoziției. Ridică vasul din cel cu apă și lasă-l deoparte până când compoziția de ciocolată este răcită.
Următorul pas constă în separarea albușurilor de gălbenușuri. Pune deoparte 4 gălbenușuri, necesare preparării cremei de lămâie.
Peste albușuri presară un praf de sare și amestecă-le până când devin spumoase. Adaugă puțin câte puțin zahărul în timp ce amesteci intens. Te oprești din amestecat când vei obține o bezea foarte fermă. Încorporează cele 3 gălbenușuri în compoziția de ciocolată, răcită. Apoi adaugă această compoziție peste bezeaua de albușuri. Folosește o spatulă și amestecă ușor bezeaua cu compoziția de ciocolată. După omogenizare, încorporează în compoziția pentru blat și făina amestecată cu praful de copt și bicarbonatul.
Așază hârtie la bază formei de copt, iar lateralele unge-le cu ulei și presară făină. Adaugă compoziția pentru blat umed de tort în forma de copt. Nivelează-i uniform suprafața și pune forma de copt în cuptor. Coace blatul de tort pentru 35-40 de minute, la 180 de grade Celsius. Lasă blatul pentru tort cu cremă de lămâie și afine să se răcească mai întâi în forma de copt, apoi îl transferi pe un suport de răcire.
Cum prepari crema de lămâie
Crema se prepară prin fierbere. Amestecă gălbenușurile cu un praf de sare într-o crăticioară. Adaugă și coaja de lămâie răzuită fin și amestecă intens timp de 2-3 minute pentru a li se intensifica culoarea.
Adaugă zahărul și din nou amestecă energic până când obții o compoziție spumoasă. Amestecă amidonul cu făina și laptele rece și adaugă amestecul în crăticioară. Omogenizează bine compoziția. Restul de lapte îl adăugi fierbinte, în timp ce amesteci intens pentru omogenizare.
Așază crăticioara la foc mic spre mediu și fierbe crema de lămâie amestecând continuu până când capătă textura unei budinci. Stinge focul, așază o folie alimentară, la contact cu crema și las-o să se răcească.
După răcire, amestecă crema cu untul moale și sucul de lămâie, folosind mixerul.
Cum montezi deliciosul tort cu cremă de lămâie și afine
Secționează blatul de tort în trei părți egale. așază prima parte de blat pe platou și întinde peste ea 1/3 din cremă. Presară afine și înfige-le în cremă. Așază a doua parte de blat, întinde a doua parte de cremă și din nou presară afine. Apoi așază și ultima parte de blat de tort și preseaz-o ușor.
Îmbracă tortul de jur împrejur și deasupra cu a treia parte de cremă. Decorează-l cu afine, zmeură, felii de lămâie, după propria imaginație.
Pune tortul la rece pentru câteva ore sau chiar de pe o zi pe alta, pentru a se porționa perfect.
Dacă mai ești în căutare de rețete de tort, poate încerci data viitoare și rețeta de tort cu cafea și jeleu de vișine.
Galerie foto