Tort cu cremă de lămâie și afine, gustos și foarte aromat

timpul de preparare
Timp de gătire: 60 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Pentru momente speciale petrecute alături de cei dragi, prepară o rețetă de tort cu cremă de lămâie și afine, gustos și foarte aromat. Combinația dintre lămâie și afine este chiar delicioasă.

Tort cu cremă de lămâie și afine alături de un bol cu afine și farfurii cu furculițe
Galerie foto

Galerie foto

După montare, tortul va sta la rece câteva ore pentru a se putea porționa perfect / Profimedia Images

Torturile reprezintă cele mai elegante și rafinate deserturi care se prepară pentru a marca diferite evenimente din viața fiecăruia., dar se pot prepara și pentru un weekend petrecut alături de familie. Rețetele sunt foarte versatile, de la simple la complexe, în funcție de timpul și iscusința celor care le prepară. Poți crea o mulțime de combinații între blaturi de tort și creme interesante.

Citește și

Blaturile de tort sunt ușor de preparat. La baza acestora stă rețeta clasică de pandișpan,. Iar când se dorește un blat mai deosebit se pot adăuga diferite alte ingrediente. Pudra de cacao, ciocolata, semințe de mac, nuci, fructe proaspete sau uscate sunt câteva dintre ingredientele care pot fi adăugate în blaturile de tort. Cât despre creme, acestea se pot prepara în foarte multe moduri, prin fierbere sau la rece.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Descoperă aici o rețetă de tort cu cremă de afine și mascarpone, pentru un weekend în familie. Iar în rândurile de mai jos vei descoperi rețeta detaliată pentru deliciosul tort cu cremă de lămâie și afine.

Ingrediente

Mod de preparare

Pentru că blatul reprezintă baza tortului se începe cu prepararea acestuia. În intervalul de timp în care blatul se coace la cuptor, poți prepara și crema de lămâie și pregătești afinele.

Cum prepari blatul pentru tort cu cremă de lămâie și afine

Înainte de a începe amestecarea ingredientelor, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Apoi poți începe procesul de pregătire, iar primul pas constă în topirea ciocolatei. Creează o baie de aburi și pune un vas deasupra. Adaugă în vas ciocolata ruptă sau răzuită împreună cu untul și laptele. Amestecă continuu până la topirea ingredientelor solide și omogenizarea compoziției. Ridică vasul din cel cu apă și lasă-l deoparte până când compoziția de ciocolată este răcită.

Următorul pas constă în separarea albușurilor de gălbenușuri. Pune deoparte 4 gălbenușuri, necesare preparării cremei de lămâie.

Peste albușuri presară un praf de sare și amestecă-le până când devin spumoase. Adaugă puțin câte puțin zahărul în timp ce amesteci intens. Te oprești din amestecat când vei obține o bezea foarte fermă. Încorporează cele 3 gălbenușuri în compoziția de ciocolată, răcită. Apoi adaugă această compoziție peste bezeaua de albușuri. Folosește o spatulă și amestecă ușor bezeaua cu compoziția de ciocolată. După omogenizare, încorporează în compoziția pentru blat și făina amestecată cu praful de copt și bicarbonatul.

Așază hârtie la bază formei de copt, iar lateralele unge-le cu ulei și presară făină. Adaugă compoziția pentru blat umed de tort în forma de copt. Nivelează-i uniform suprafața și pune forma de copt în cuptor. Coace blatul de tort pentru 35-40 de minute, la 180 de grade Celsius. Lasă blatul pentru tort cu cremă de lămâie și afine să se răcească mai întâi în forma de copt, apoi îl transferi pe un suport de răcire.

Cum prepari crema de lămâie

Crema se prepară prin fierbere. Amestecă gălbenușurile cu un praf de sare într-o crăticioară. Adaugă și coaja de lămâie răzuită fin și amestecă intens timp de 2-3 minute pentru a li se intensifica culoarea.

Adaugă zahărul și din nou amestecă energic până când obții o compoziție spumoasă. Amestecă amidonul cu făina și laptele rece și adaugă amestecul în crăticioară. Omogenizează bine compoziția. Restul de lapte îl adăugi fierbinte, în timp ce amesteci intens pentru omogenizare.

Așază crăticioara la foc mic spre mediu și fierbe crema de lămâie amestecând continuu până când capătă textura unei budinci. Stinge focul, așază o folie alimentară, la contact cu crema și las-o să se răcească.

După răcire, amestecă crema cu untul moale și sucul de lămâie, folosind mixerul.

Cum montezi deliciosul tort cu cremă de lămâie și afine

Secționează blatul de tort în trei părți egale. așază prima parte de blat pe platou și întinde peste ea 1/3 din cremă. Presară afine și înfige-le în cremă. Așază a doua parte de blat, întinde a doua parte de cremă și din nou presară afine. Apoi așază și ultima parte de blat de tort și preseaz-o ușor.

Îmbracă tortul de jur împrejur și deasupra cu a treia parte de cremă.  Decorează-l cu afine, zmeură, felii de lămâie, după propria imaginație.

Pune tortul la rece pentru câteva ore sau chiar de pe o zi pe alta, pentru a se porționa perfect.

Dacă mai ești în căutare de rețete de tort, poate încerci data viitoare și rețeta de tort cu cafea și jeleu de vișine.

Citește și
Tort cu cremă de lămâie și afine, secționat pe platou și o porție pe farfurie
Galerie foto

Galerie foto

Femeie decorând tortul cu afine
Femeie secționând blatul de tort în trei
Tort cu cremă de lămâie și afine alături de un bol cu afine și farfurii cu furculițe
+1
CELE MAI CITITE
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine porționat, alături de o ceașcă și un ștergar
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine. Un desert dulce-acrișor și răcoritor
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine. Un desert dulce-acrișor și răcoritor
Paste cochilii umplute cu brânză și spanac în sos de roșii într-o tigaie
Paste cochilii umplute cu brânză și spanac în sos de roșii
Paste cochilii umplute cu brânză și spanac în sos de roșii
Porție de tartă cu caise și cremă de vanilie
Tartă cu caise și cremă de vanilie. Un desert fraged și aromat
Tartă cu caise și cremă de vanilie. Un desert fraged și aromat
Chec cu vișine porționat pe două platouri de lemn
Chec cu vișine. Rețetă clasică, cu aluat pufos
Chec cu vișine. Rețetă clasică, cu aluat pufos
Prăjitură cu iaurt și vișine porționată
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Cremă de lămâie cu ananas pe o farfurie cu felii de lămâie și frunze de mentă
Cremă de lămâie cu ananas. Un echilibru perfect între acrișor și exotic
Cremă de lămâie cu ananas. Un echilibru perfect între acrișor și exotic
Budincă de banane cu afine și semințe de chia în pahar cu linguriță
Budincă de banane cu afine și semințe de chia. Un desert cremos și sănătos
Budincă de banane cu afine și semințe de chia. Un desert cremos și sănătos
Cheesecake cu sos de afine porționat pe farfurie și în forma de copt
Galerie foto
Cheesecake cu sos de afine. Desert cremos, parfumat și irezistibil
Cheesecake cu sos de afine. Desert cremos, parfumat și irezistibil
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Krapfen sau gogoși austriece pufoase, umplute cu gem și decorate cu zahăr
06:38
Krapfen. Rețetă de gogoși austriece pufoase, umplute cu gem Krapfen. Rețetă de gogoși austriece pufoase, umplute cu gem
Porție de Ciulama de pui cu ciuperci și smântână în bol cu furculiță, doi căței de usturoi și felii de pâine
05:57
Ciulama de pui cu ciuperci și smântână. Un preparat tradițional românesc Ciulama de pui cu ciuperci și smântână. Un preparat tradițional românesc
Sparanghel înfășurat în bacon
30 iunie, 06:02
Sparanghel înfășurat în bacon. O rețetă simplă și savuroasă Sparanghel înfășurat în bacon. O rețetă simplă și savuroasă
Chocotorta pe un platou, decorată cu biscuiți și ciocolată
30 iunie, 05:44
Chocotorta. Rețetă de desert fără coacere, din bucătăria argentiniană Chocotorta. Rețetă de desert fără coacere, din bucătăria argentiniană
Porție de tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic pe o farfurie cu linguriță, alături de un platou cu tiramisu
29 iunie, 06:38
Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian
Spätzle cu pui și sos de ciuperci pe două platouri
29 iunie, 06:09
Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă
Prăjitură cu iaurt și vișine porționată
28 iunie, 06:50
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor
Merdenele pe un tocător de lemn
28 iunie, 06:32
Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Dulceață de vișine. Un deliciu pentru micul dejun
Dulceață de vișine. Un deliciu pentru micul dejun
Dulceață de vișine. Un deliciu pentru micul dejun
Ruşii şi-au luat buletine româneşti de la funcţionari corupţi. Unul dintre ei a dat foc casei lui Keir Starmer
Ruşii şi-au luat buletine româneşti de la funcţionari corupţi. Unul dintre ei a dat foc casei lui Keir Starmer
Ruşii şi-au luat buletine româneşti de la funcţionari corupţi. Unul dintre ei a dat foc casei lui Keir Starmer
Cum a ajuns iubita fiului lui Ion Ţiriac una dintre cele mai bogate femei din România
Cum a ajuns iubita fiului lui Ion Ţiriac una dintre cele mai bogate femei din România
Cum a ajuns iubita fiului lui Ion Ţiriac una dintre cele mai bogate femei din România
Raluca Preda, declarații exclusive despre viața sa amoroasă. Ce a dezvăluit prezentatoarea de la Mireasa, Capriciile Iubirii
Raluca Preda, declarații exclusive despre viața sa amoroasă. Ce a dezvăluit prezentatoarea de la Mireasa, Capriciile Iubirii
Raluca Preda, declarații exclusive despre viața sa amoroasă. Ce a dezvăluit prezentatoarea de la Mireasa, Capriciile Iubirii
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Frigărui cu brânză în felii de dovlecei și roșii cherry
Frigărui cu brânză în felii de dovlecei și roșii cherry
Frigărui cu brânză în felii de dovlecei și roșii cherry
Parentingul blând poate fi o metodă dificilă pentru anumiți părinți. La ce concluzii au ajuns specialiștii
Parentingul blând poate fi o metodă dificilă pentru anumiți părinți. La ce concluzii au ajuns specialiștii
Parentingul blând poate fi o metodă dificilă pentru anumiți părinți. La ce concluzii au ajuns specialiștii
Ce mesaj i-a trimis Victoria Beckham soțului ei, după ce fostul star englez a ajuns în spital
Ce mesaj i-a trimis Victoria Beckham soțului ei, după ce fostul star englez a ajuns în spital
Ce mesaj i-a trimis Victoria Beckham soțului ei, după ce fostul star englez a ajuns în spital
Beneficiile nutritive ale consumului de linte. De ce să incluzi în alimentație această leguminoasă
Beneficiile nutritive ale consumului de linte. De ce să incluzi în alimentație această leguminoasă
Beneficiile nutritive ale consumului de linte. De ce să incluzi în alimentație această leguminoasă
fresh
Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian

Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian

Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian

Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă

Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă

Chocotorta. Rețetă de desert fără coacere, din bucătăria argentiniană

Chocotorta. Rețetă de desert fără coacere, din bucătăria argentiniană

Sparanghel înfășurat în bacon. O rețetă simplă și savuroasă

Sparanghel înfășurat în bacon. O rețetă simplă și savuroasă

Krapfen. Rețetă de gogoși austriece pufoase, umplute cu gem

Krapfen. Rețetă de gogoși austriece pufoase, umplute cu gem
închide