Tort cu cremă de lămâie și afine, gustos și foarte aromat

timpul de preparare
Timp de gătire: 60 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Pentru momente speciale petrecute alături de cei dragi, prepară o rețetă de tort cu cremă de lămâie și afine, gustos și foarte aromat. Combinația dintre lămâie și afine este chiar delicioasă.

Tort cu cremă de lămâie și afine alături de un bol cu afine și farfurii cu furculițe
Galerie foto

Galerie foto

După montare, tortul va sta la rece câteva ore pentru a se putea porționa perfect / Profimedia Images

Torturile reprezintă cele mai elegante și rafinate deserturi care se prepară pentru a marca diferite evenimente din viața fiecăruia., dar se pot prepara și pentru un weekend petrecut alături de familie. Rețetele sunt foarte versatile, de la simple la complexe, în funcție de timpul și iscusința celor care le prepară. Poți crea o mulțime de combinații între blaturi de tort și creme interesante.

Citește și

Blaturile de tort sunt ușor de preparat. La baza acestora stă rețeta clasică de pandișpan,. Iar când se dorește un blat mai deosebit se pot adăuga diferite alte ingrediente. Pudra de cacao, ciocolata, semințe de mac, nuci, fructe proaspete sau uscate sunt câteva dintre ingredientele care pot fi adăugate în blaturile de tort. Cât despre creme, acestea se pot prepara în foarte multe moduri, prin fierbere sau la rece.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Descoperă aici o rețetă de tort cu cremă de afine și mascarpone, pentru un weekend în familie. Iar în rândurile de mai jos vei descoperi rețeta detaliată pentru deliciosul tort cu cremă de lămâie și afine.

Ingrediente

Mod de preparare

Pentru că blatul reprezintă baza tortului se începe cu prepararea acestuia. În intervalul de timp în care blatul se coace la cuptor, poți prepara și crema de lămâie și pregătești afinele.

Cum prepari blatul pentru tort cu cremă de lămâie și afine

Înainte de a începe amestecarea ingredientelor, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Apoi poți începe procesul de pregătire, iar primul pas constă în topirea ciocolatei. Creează o baie de aburi și pune un vas deasupra. Adaugă în vas ciocolata ruptă sau răzuită împreună cu untul și laptele. Amestecă continuu până la topirea ingredientelor solide și omogenizarea compoziției. Ridică vasul din cel cu apă și lasă-l deoparte până când compoziția de ciocolată este răcită.

Următorul pas constă în separarea albușurilor de gălbenușuri. Pune deoparte 4 gălbenușuri, necesare preparării cremei de lămâie.

Peste albușuri presară un praf de sare și amestecă-le până când devin spumoase. Adaugă puțin câte puțin zahărul în timp ce amesteci intens. Te oprești din amestecat când vei obține o bezea foarte fermă. Încorporează cele 3 gălbenușuri în compoziția de ciocolată, răcită. Apoi adaugă această compoziție peste bezeaua de albușuri. Folosește o spatulă și amestecă ușor bezeaua cu compoziția de ciocolată. După omogenizare, încorporează în compoziția pentru blat și făina amestecată cu praful de copt și bicarbonatul.

Așază hârtie la bază formei de copt, iar lateralele unge-le cu ulei și presară făină. Adaugă compoziția pentru blat umed de tort în forma de copt. Nivelează-i uniform suprafața și pune forma de copt în cuptor. Coace blatul de tort pentru 35-40 de minute, la 180 de grade Celsius. Lasă blatul pentru tort cu cremă de lămâie și afine să se răcească mai întâi în forma de copt, apoi îl transferi pe un suport de răcire.

Cum prepari crema de lămâie

Crema se prepară prin fierbere. Amestecă gălbenușurile cu un praf de sare într-o crăticioară. Adaugă și coaja de lămâie răzuită fin și amestecă intens timp de 2-3 minute pentru a li se intensifica culoarea.

Adaugă zahărul și din nou amestecă energic până când obții o compoziție spumoasă. Amestecă amidonul cu făina și laptele rece și adaugă amestecul în crăticioară. Omogenizează bine compoziția. Restul de lapte îl adăugi fierbinte, în timp ce amesteci intens pentru omogenizare.

Așază crăticioara la foc mic spre mediu și fierbe crema de lămâie amestecând continuu până când capătă textura unei budinci. Stinge focul, așază o folie alimentară, la contact cu crema și las-o să se răcească.

După răcire, amestecă crema cu untul moale și sucul de lămâie, folosind mixerul.

Cum montezi deliciosul tort cu cremă de lămâie și afine

Secționează blatul de tort în trei părți egale. așază prima parte de blat pe platou și întinde peste ea 1/3 din cremă. Presară afine și înfige-le în cremă. Așază a doua parte de blat, întinde a doua parte de cremă și din nou presară afine. Apoi așază și ultima parte de blat de tort și preseaz-o ușor.

Îmbracă tortul de jur împrejur și deasupra cu a treia parte de cremă.  Decorează-l cu afine, zmeură, felii de lămâie, după propria imaginație.

Pune tortul la rece pentru câteva ore sau chiar de pe o zi pe alta, pentru a se porționa perfect.

Dacă mai ești în căutare de rețete de tort, poate încerci data viitoare și rețeta de tort cu cafea și jeleu de vișine.

Citește și
Tort cu cremă de lămâie și afine, secționat pe platou și o porție pe farfurie
Galerie foto

Galerie foto

Femeie decorând tortul cu afine
Femeie secționând blatul de tort în trei
Tort cu cremă de lămâie și afine alături de un bol cu afine și farfurii cu furculițe
+1
CELE MAI CITITE
Porții de ruladă de porc umplută cu ciuperci, ardei și verdeață pe o farfurie albă, alături de boluri cu condimente, cuțit și furculiță
Ruladă de porc umplută cu ciuperci, ardei și verdeață
Ruladă de porc umplută cu ciuperci, ardei și verdeață
Cornulețe fragede cu vanilie și migdale măcinate pe un platou alb
Cornulețe fragede cu vanilie și migdale măcinate. Rețetă pentru sărbătorile de iarnă
Cornulețe fragede cu vanilie și migdale măcinate. Rețetă pentru sărbătorile de iarnă
Prăjiturele sub formă de căciuli rusești, cu ciocolată și cocos
Căciuli rusești. Desert de iarnă simplu, aromat și spectaculos
Căciuli rusești. Desert de iarnă simplu, aromat și spectaculos
Cozonac cu umplutură mixtă, decorat cu fulgi de migdale
Cozonac tradițional cu umplutură mixtă, pufos, aromat și cu gust bogat
Cozonac tradițional cu umplutură mixtă, pufos, aromat și cu gust bogat
Fursecuri boabe de cafea într-un bol și pe un tocător, alături de un bol cu boabe de cafea și o ceașcă cu cafea
Fursecuri boabe de cafea, fragede, aromate și ușor de preparat
Fursecuri boabe de cafea, fragede, aromate și ușor de preparat
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Tort Raffaello
Galerie foto
Tort Raffaello. O alegere ideală pentru sărbătorile de iarnă
Tort Raffaello. O alegere ideală pentru sărbătorile de iarnă
Tartă cu lămâie și zmeură porționată pe farfurie și pe platou, alături de lămâi și zmeură
Galerie foto
Tartă cu lămâie și zmeură. Un desert perfect pentru vară
Tartă cu lămâie și zmeură. Un desert perfect pentru vară
Cremă de lămâie cu ananas pe o farfurie cu felii de lămâie și frunze de mentă
Cremă de lămâie cu ananas. Un echilibru perfect între acrișor și exotic
Cremă de lămâie cu ananas. Un echilibru perfect între acrișor și exotic
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
turtă dulce în coșuleț
07:47
Rețeta de turtă dulce de la Martha Stewart. Ce ingrediente folosește Rețeta de turtă dulce de la Martha Stewart. Ce ingrediente folosește
cele 5 sosuri mamă
07:40
Cele cinci sosuri-mamă pe care trebuie să le cunoști. Ele stau la baza bucătăriei franțuzești Cele cinci sosuri-mamă pe care trebuie să le cunoști. Ele stau la baza bucătăriei franțuzești
Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci secționat, alături de un ceainic și o ceașcă
05:19
Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci. Desertul sărbătorilor cu miros cuceritor Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci. Desertul sărbătorilor cu miros cuceritor
câte zile se ține orezul în frigider
15 decembrie, 06:57
Ai gătit prea mult orez? Iată câte zile îl poți păstra în frigider Ai gătit prea mult orez? Iată câte zile îl poți păstra în frigider
cerviche, tartar și carpaccio
15 decembrie, 06:56
Cerviche, tartar și carpaccio. Rețetele celor mai sofisticate preparate din carne crudă Cerviche, tartar și carpaccio. Rețetele celor mai sofisticate preparate din carne crudă
Cotlete de porc cu usturoi la tigaie
15 decembrie, 05:48
Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect
Manakish cu za'atar
14 decembrie, 06:55
Manakish cu za'atar. Lipii aromate din bucătăria levantină Manakish cu za'atar. Lipii aromate din bucătăria levantină
Carne de curcan
14 decembrie, 05:57
Cum condimentezi carnea de curcan pentru a fi suculentă și gustoasă Cum condimentezi carnea de curcan pentru a fi suculentă și gustoasă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Maia naturală. Ghid de preparare și întreținere
Maia naturală. Ghid de preparare și întreținere
Maia naturală. Ghid de preparare și întreținere
Ciprian Ciucu: Nu îmi imaginam că problemele de la Primărie sunt aşa grave. Ne-a ajuns cuţitul la os
Ciprian Ciucu: "Nu îmi imaginam că problemele de la Primărie sunt aşa grave. Ne-a ajuns cuţitul la os"
Ciprian Ciucu: "Nu îmi imaginam că problemele de la Primărie sunt aşa grave. Ne-a ajuns cuţitul la os"
Afacerea de 3.500.000 de euro a lui Alex Piţurcă cu care a dat lovitura. Nu mai duce grija banilor
Afacerea de 3.500.000 de euro a lui Alex Piţurcă cu care a dat lovitura. Nu mai duce grija banilor
Afacerea de 3.500.000 de euro a lui Alex Piţurcă cu care a dat lovitura. Nu mai duce grija banilor
Chefi la cuțite, 15 decembrie 2025. Cine a părăsit competiția în această ediție. Ce echipă a pierdut un concurent
Chefi la cuțite, 15 decembrie 2025. Cine a părăsit competiția în această ediție. Ce echipă a pierdut un concurent
Chefi la cuțite, 15 decembrie 2025. Cine a părăsit competiția în această ediție. Ce echipă a pierdut un concurent
Hazar Ergüçlü publică noi fotografii cu partenerul Efe Celik. Cei doi continuă să formeze un cuplu
Hazar Ergüçlü publică noi fotografii cu partenerul Efe Celik. Cei doi continuă să formeze un cuplu
Hazar Ergüçlü publică noi fotografii cu partenerul Efe Celik. Cei doi continuă să formeze un cuplu
The Game Awards 2025. Ce titlu a luat premiul pentru Cel mai bun joc al anului
The Game Awards 2025. Ce titlu a luat premiul pentru Cel mai bun joc al anului
The Game Awards 2025. Ce titlu a luat premiul pentru Cel mai bun joc al anului
Ruladă de porc cu fructe uscate
Ruladă de porc cu fructe uscate
Ruladă de porc cu fructe uscate
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Cum arde corpul tău grăsimea. Ce trebuie să știi pentru a slăbi eficient
Cum arde corpul tău grăsimea. Ce trebuie să știi pentru a slăbi eficient
Cum arde corpul tău grăsimea. Ce trebuie să știi pentru a slăbi eficient
fresh
De ce nu este suficient să speli cartofii cu apă. Sfaturi practice pentru îndepărtarea pesticidelor

De ce nu este suficient să speli cartofii cu apă. Sfaturi practice pentru îndepărtarea pesticidelor

De ce nu este suficient să speli cartofii cu apă. Sfaturi practice pentru îndepărtarea pesticidelor

Cum condimentezi carnea de curcan pentru a fi suculentă și gustoasă

Cum condimentezi carnea de curcan pentru a fi suculentă și gustoasă

Manakish cu za'atar. Lipii aromate din bucătăria levantină

Manakish cu za'atar. Lipii aromate din bucătăria levantină

Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect

Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect

Ai gătit prea mult orez? Iată câte zile îl poți păstra în frigider

Ai gătit prea mult orez? Iată câte zile îl poți păstra în frigider
închide