Tort cu mousse de căpșuni și glazură oglindă, colorată
Ți-ai propus să impresionezi familia și prietenii cu un tort cu căpșuni delicios și spectaculos, dar nu te-ai decis ce rețetă să prepari? Îți recomandăm să încerci rețeta de tort cu mousse de căpșuni și glazură oglindă, colorată.
Galerie foto
Torturile cu fructe, pe lângă gust delicios și răcoritor, au și un aspect spectaculos. Rețetele de torturi cu fructe sunt foarte versatile. Le poți prepara mai simple sau mai complexe, în funcție de preferințele celor care se vor desfăta cu ele. Poți adăuga fructele în blaturi sau în creme, dar și ca decor. Poți opta pentru un singur tip de fructe sau poți alege o combinație de fructe colorate și gustoase.
Blaturile de tort se prepară ușor, după rețeta clasică de pandișpan. Le poți prepara simple sau cu pudră de cacao adăugată. Atunci când nu ai prea mult timp de petrecut în bucătărie, poți opta pentru blaturi din biscuiți, fără coacere. Dacă nu ai inspirație, îți oferim mai jos una dintre rețetele noastre de tort fără coacere.
Ingrediente
Mod de preparare
Începe cu prepararea bazei tortului care va fi din biscuiți. Procedezi în același mod ca la rețeta de cheesecake. Biscuiții sfărâmați îi amesteci cu untul topit în lapte fierbinte. Cu amestecul rezultat îmbraci baza formei de tort, după ce ai așezat în ea hârtie de copt. Pune forma cu blatul de biscuiți la frigider până când prepari crema.
Cum prepari crema pentru tort cu mousse de căpșuni
Clătește bine căpșunile cu apă rece, apoi îndepărtează-le codițele și frunzele și adaugă-le în recipientul blenderului. Transformă-le în piure, adaugă zahărul pudră și amestecă bine, până când zahărul este dizolvat și compoziția omogenizată.
Pune frișca lichidă la încălzit și adaugă ciocolata albă în ea, ruptă în bucăți mici. Amestecă energic până la topirea bucăților de ciocolată. Pune gelatina în apă rece, las-o să se hidrateze, apoi dilueaz-o pe baie de aburi. Amestec-o rapid cu crema de ciocolată caldă. Apoi lasă compoziția să se tempereze ușor și adaugă peste ea piureul de căpșuni. Omogenizează bine amestecul de ingrediente.
Întinde crema mousse de căpșuni peste blatul de biscuiți. Uniformizează-i suprafața și pune tortul la frigider pentru 3-4 ore sau până când mousse-ul de căpșuni este stabil.
Cum prepari glazura de căpșuni colorată
Pentru a prepara glazura oglindă procedezi în același mod ca și la crema. Diferența constă în cantitățile ingredientelor.
Pregătește piureul de căpșuni și trece-l printr-o sită deasă pentru a deveni fin. Apoi adaugă-l în crema de ciocolată albă după ce ai amestecat-o cu gelatina, așa cum ai procedat anterior. Pentru a obține o culoare diferită față de cea a mousse-ului de căpșuni, adaugă în glazură și 1-2 picături de colorant violet.
Scoate tortul de la frigider și așază-l pe un grătar. Toarnă glazura caldă deasupra tortului și las-o să se reverse și pe părțile laterale ale tortului. Îmbracă-l frumos și uniform de jur împrejur în glazură.
Introdu din nou tortul în frigider și lasă-l acolo până când glazura devine fermă.
Dacă dorești să prepari un alt blat pentru tort, îți oferim o rețetă de blat umed pentru tort.
Galerie foto