Tort cu mure și zmeură. Desert de vară plin de savoare și culoare

timpul de preparare
Timp de gătire: 60 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Dacă dorești să prepari un desert de vară plin de savoare și culoare, încearcă rețeta de tort cu mure și zmeură. Îi vei surprinde pe cei dragi cu o explozie de arome și culori, într-o porție de tort destul de ușor de preparat.

Tort cu mure și zmeură porționat pe farfurie și pe platou
Galerie foto

Galerie foto

Tortul se porționează după ce va sta la rece câteva ore / Shutterstock

Blatul tortului se prepară în modul cel mai clasic, respectând rețeta de pandișpan. Din fructe se prepară o cremă simplă, care se combină delicios cu o cremă clasică de vanilie. Dacă îți este mai comod, poți opta și pentru o cremă de mascarpone, nefiartă. Doar amesteci mascarponele cu frișcă bătută și adaugi aroma preferată.

Citește și

Mai poți opta și pentru o cremă de ciocolată albă cu frișcă. Important este să obții un contrast spectaculos de culori între cele două creme și blatul de tort. Descoperă aici și rețeta pentru crema de mascarpone cu nucă de cocos, potrivită pentru un astfel de tort. Mai jos îți oferim rețeta completă pentru tort cu mure și zmeură și cremă de vanilie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu prepararea blatului de tort care necesită un timp de amestecare a ingredientelor, un timp de coacere, dar și un timp de răcire pentru a-l putea secționa. Apoi continui cu prepararea cremei de vanilie care necesită fierbere și răcire. La final prepari și crema de mure cu zmeură

Cum prepari blatul pentru tort cu mure și zmeură

Înainte de a amesteca ingredientele pentru compoziția de blat, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Apoi unge interiorul formei de copt cu unt moale și presară puțină făină peste acesta.

Primul pas pentru prepararea compoziției constă în separarea albușurilor de gălbenușuri. Presară un praf de sare peste albușuri și amestecă-le cu mixerul până când devin cristaline. Adaugă câte puțin zahăr, în timp ce amesteci intens. Când bezeaua devine foarte fermă adaugă gălbenușurile și omogenizează compoziția.

Pentru următorii pași nu mai folosi mixerul, ci o spatulă de silicon. Trece făina prin sită și amestec-o în compoziție cu spatula, folosind mișcări circulare de jos în sus. Adaugă și esența și întinde compoziția pentru blat de tort în forma de copt.

Coace blatul de tort pentru 30-35 de minute, la 180 de grade Celsius. Scoate-l din cuptor și lasă-l să se răcorească timp de 5-6 minute în forma de copt. Apoi îl poți transfera pe un grătar de răcire. Îl vei secționa în trei părți după ce va fi răcit complet.

Descoperă și o rețetă de blat de tort cu amidon, dens și foarte pufos.

Cum prepari crema de vanilie

Sparge ouăle într-o crăticioară și amestecă-le cu zahărul și un praf de sare până când granulele de zahăr sunt dizolvate. Dizolvă amidonul în 100 ml de lapte rece și amestecă-l cu compoziția de ouă. Restul de lapte toarnă-l fierbinte treptat peste compoziția de mai sus, amestecând energic până la omogenizare.

Transferă crăticioara pe flacăra aragazului și fierbe crema, amestecând continuu, până când capătă textura unei budinci. După ce stingi focul, adaugă esența și omogenizează bine crema. Așază o folie de prospețime peste cremă, la contact cu aceasta și las-o să se răcească. Folia va asigura o protecție împotriva formării unei cruste la suprafața cremei.

După răcirea completă adaugă untul moale și amestecă până când crema este compactă.

Cum prepari crema de mure cu zmeură

Clătește fructele, scurge-le bine și amestecă-le cu zahărul într-o crăticioară. Pune crăticioara pe foc și fierbe fructele până când scad consistent. Apoi pasează-le cu blenderul și trece compoziția rezultată prin sită. Las-o să se răcească bine și amestec-o cu frișca.

Hidratează gelatina în 100 ml de apă rece, apoi dilueaz-o pe baie de aburi. După ce se mai temperează amestec-o cu crema de mure și zmeură.

Cum montezi deliciosul tort cu mure și zmeură

Ia un platou de tort cu diametrul mai mare decât al blatului și așază prima parte de blat pe el. Înconjoar-o cu inelul metalic al formei de copt și întinde peste ea crema de mure cu zmeură.

Așază a doua parte de blat și întinde peste ea 2/3 din crema de vanilie. Urmează a treia parte de blat, apoi restul din crema de vanilie. Pune tortul astfel montat la rece pentru 5-6 ore. După acest interval de timp îndepărtează inelul metalic și decorează tortul cu fructele proaspete și frunze de mentă. Porționează-l frumos și delectează-i pe cei dragi cu câte o porție generoasă.

Pentru data viitoare când mai dorești să prepari un tort cu fructe delicios, poți încerca rețeta de tort cu jeleu de caise și blat din ruladă.

Citește și
Tort cu mure și zmeură pe un platou verde
Galerie foto

Galerie foto

Tort cu fructe secționat pe un platou verde
Tort cu fructe pe un platou verde, vedere de sus
Tort cu mure și zmeură porționat pe farfurie și pe platou
+21
CELE MAI CITITE
Gogoși de post cu apă minerală în două vase
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
marinadă pentru pește prăjit pe o farfurie
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Clătite de post cu apă minerală servite pe o farfurie gri
Clătite de post cu apă minerală. Desertul perfect și ușor de preparat
Clătite de post cu apă minerală. Desertul perfect și ușor de preparat
Tocănița de post cu ciuperci servită într-un castron alb
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Un cozonac proaspăt scos din cuptor și feliat pe un tocător de lemn
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Tort Bienenstich porționat pe platou, alături de alte prăjituri
Galerie foto
Tort Bienenstich. Rețeta de tort Înțepătura albinei
Tort Bienenstich. Rețeta de tort Înțepătura albinei
Tort de ciocolată cu glazură oglindă decorat cu fructe
Galerie foto
Tort de ciocolată cu glazură oglindă, pentru momentele dulci
Tort de ciocolată cu glazură oglindă, pentru momentele dulci
Cea mai bună prăjitură din lume porționată
Galerie foto
Prăjitura Verdens Beste. Rețetă tradițională norvegiană
Prăjitura Verdens Beste. Rețetă tradițională norvegiană
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
rețete cu pește de Florii puse pe o masă
06:01
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă 7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Două borcane cu gem de rubarbă și lingurițe
05:43
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
Doradă pusă într-o tavă la cuptor
04:45
Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor
Cât se ține carnea de miel la cuptor
03:39
Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă
Două tăvi cu cozonaci unși cu un sirop special
26 aprilie, 09:17
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Friptură fragedă de curcan la cuptor pe o masă neagră
26 aprilie, 09:08
Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște
condimente pentru carnea de miel
25 aprilie, 08:45
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă 7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
rețetă carne de porc la cuptor cu legume
25 aprilie, 06:55
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
1
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cozonacii nu sunt cel mai ușor desert de preparat. Trebuie să fii atentă la o mulțime de detalii, de la temperatura ingredientelor la modul în care în care îi manevrezi după...
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
2
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Peștele prăjit poate fi mai gustos dacă înainte de a-l pune în tigaia cu ulei încins îl lași câteva ore sau peste noapte într-o compoziție cu condimente și ierburi aromatice. Descoperă...
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
3
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Dacă ai în plan să prepari gogoși pentru momentele dulci ale zilei, îți recomandăm să încerci rețeta de gogoși de post împletite. Este un mod de a da aspect cuceritor celui...
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
4
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Ciupercile sunt o sursă excelentă de proteine și este important să le integrezi în dieta ta, mai ales în perioadele de post. O variantă delicioasă de a face acest lucru este...
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
5
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
O reţetă clasică de mousse de ciocolată cu fructe de pădure, un desert cremos, mătăsos şi încărcat cu aromă de ciocolată, care este făcut din doar 3 ingrediente și 3 pași...
Parteneri
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Cum poţi verifica dacă peştele din magazinele alimentare este proaspăt. Semnele de care trebuie să te fereşti
Cum poţi verifica dacă peştele din magazinele alimentare este proaspăt. Semnele de care trebuie să te fereşti
Cum poţi verifica dacă peştele din magazinele alimentare este proaspăt. Semnele de care trebuie să te fereşti
„Îndrăgostită!” Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
„Îndrăgostită!” Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
„Îndrăgostită!” Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Cosmonautul abandonat în spațiu. De ce au refuzat oficialii ruși să îl aducă înapoi pe Pământ pe Sergei Krikalev
Cosmonautul abandonat în spațiu. De ce au refuzat oficialii ruși să îl aducă înapoi pe Pământ pe Sergei Krikalev
Cosmonautul abandonat în spațiu. De ce au refuzat oficialii ruși să îl aducă înapoi pe Pământ pe Sergei Krikalev
Prăjiturele cu mac în formă de floare
Prăjiturele cu mac în formă de floare
Prăjiturele cu mac în formă de floare
Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate
Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate
Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate
Celine Dion a dezvăluit motivul pentru care nu împrumută niciodată haine de la designeri de top: Este o formă de respect
Celine Dion a dezvăluit motivul pentru care nu împrumută niciodată haine de la designeri de top: „Este o formă de respect”
Celine Dion a dezvăluit motivul pentru care nu împrumută niciodată haine de la designeri de top: „Este o formă de respect”
Proprietățile medicinale ale ceaiului Rooibos. Efectele acestei băuturi asupra sănătății
Proprietățile medicinale ale ceaiului Rooibos. Efectele acestei băuturi asupra sănătății
Proprietățile medicinale ale ceaiului Rooibos. Efectele acestei băuturi asupra sănătății
fresh
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște

Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște

Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște

7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă

7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă

Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos

Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos

Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște

Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
închide