Tort cu mure și zmeură. Desert de vară plin de savoare și culoare

timpul de preparare
Timp de gătire: 60 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Dacă dorești să prepari un desert de vară plin de savoare și culoare, încearcă rețeta de tort cu mure și zmeură. Îi vei surprinde pe cei dragi cu o explozie de arome și culori, într-o porție de tort destul de ușor de preparat.

Tort cu mure și zmeură porționat pe farfurie și pe platou
Galerie foto

Galerie foto

Tortul se porționează după ce va sta la rece câteva ore / Shutterstock

Blatul tortului se prepară în modul cel mai clasic, respectând rețeta de pandișpan. Din fructe se prepară o cremă simplă, care se combină delicios cu o cremă clasică de vanilie. Dacă îți este mai comod, poți opta și pentru o cremă de mascarpone, nefiartă. Doar amesteci mascarponele cu frișcă bătută și adaugi aroma preferată.

Citește și

Mai poți opta și pentru o cremă de ciocolată albă cu frișcă. Important este să obții un contrast spectaculos de culori între cele două creme și blatul de tort. Descoperă aici și rețeta pentru crema de mascarpone cu nucă de cocos, potrivită pentru un astfel de tort. Mai jos îți oferim rețeta completă pentru tort cu mure și zmeură și cremă de vanilie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu prepararea blatului de tort care necesită un timp de amestecare a ingredientelor, un timp de coacere, dar și un timp de răcire pentru a-l putea secționa. Apoi continui cu prepararea cremei de vanilie care necesită fierbere și răcire. La final prepari și crema de mure cu zmeură

Cum prepari blatul pentru tort cu mure și zmeură

Înainte de a amesteca ingredientele pentru compoziția de blat, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Apoi unge interiorul formei de copt cu unt moale și presară puțină făină peste acesta.

Primul pas pentru prepararea compoziției constă în separarea albușurilor de gălbenușuri. Presară un praf de sare peste albușuri și amestecă-le cu mixerul până când devin cristaline. Adaugă câte puțin zahăr, în timp ce amesteci intens. Când bezeaua devine foarte fermă adaugă gălbenușurile și omogenizează compoziția.

Pentru următorii pași nu mai folosi mixerul, ci o spatulă de silicon. Trece făina prin sită și amestec-o în compoziție cu spatula, folosind mișcări circulare de jos în sus. Adaugă și esența și întinde compoziția pentru blat de tort în forma de copt.

Coace blatul de tort pentru 30-35 de minute, la 180 de grade Celsius. Scoate-l din cuptor și lasă-l să se răcorească timp de 5-6 minute în forma de copt. Apoi îl poți transfera pe un grătar de răcire. Îl vei secționa în trei părți după ce va fi răcit complet.

Descoperă și o rețetă de blat de tort cu amidon, dens și foarte pufos.

Cum prepari crema de vanilie

Sparge ouăle într-o crăticioară și amestecă-le cu zahărul și un praf de sare până când granulele de zahăr sunt dizolvate. Dizolvă amidonul în 100 ml de lapte rece și amestecă-l cu compoziția de ouă. Restul de lapte toarnă-l fierbinte treptat peste compoziția de mai sus, amestecând energic până la omogenizare.

Transferă crăticioara pe flacăra aragazului și fierbe crema, amestecând continuu, până când capătă textura unei budinci. După ce stingi focul, adaugă esența și omogenizează bine crema. Așază o folie de prospețime peste cremă, la contact cu aceasta și las-o să se răcească. Folia va asigura o protecție împotriva formării unei cruste la suprafața cremei.

După răcirea completă adaugă untul moale și amestecă până când crema este compactă.

Cum prepari crema de mure cu zmeură

Clătește fructele, scurge-le bine și amestecă-le cu zahărul într-o crăticioară. Pune crăticioara pe foc și fierbe fructele până când scad consistent. Apoi pasează-le cu blenderul și trece compoziția rezultată prin sită. Las-o să se răcească bine și amestec-o cu frișca.

Hidratează gelatina în 100 ml de apă rece, apoi dilueaz-o pe baie de aburi. După ce se mai temperează amestec-o cu crema de mure și zmeură.

Cum montezi deliciosul tort cu mure și zmeură

Ia un platou de tort cu diametrul mai mare decât al blatului și așază prima parte de blat pe el. Înconjoar-o cu inelul metalic al formei de copt și întinde peste ea crema de mure cu zmeură.

Așază a doua parte de blat și întinde peste ea 2/3 din crema de vanilie. Urmează a treia parte de blat, apoi restul din crema de vanilie. Pune tortul astfel montat la rece pentru 5-6 ore. După acest interval de timp îndepărtează inelul metalic și decorează tortul cu fructele proaspete și frunze de mentă. Porționează-l frumos și delectează-i pe cei dragi cu câte o porție generoasă.

Pentru data viitoare când mai dorești să prepari un tort cu fructe delicios, poți încerca rețeta de tort cu jeleu de caise și blat din ruladă.

Citește și
Tort cu mure și zmeură pe un platou verde
Galerie foto

Galerie foto

Tort cu fructe secționat pe un platou verde
Tort cu fructe pe un platou verde, vedere de sus
Tort cu mure și zmeură porționat pe farfurie și pe platou
+21
CELE MAI CITITE
Două porții de plăcintă creață cu brânză sărată
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Omletă cu urzici și ceapă verde porționată pe farfurie, un platou cu roșie și parmezan, frunze de urzici și o ceașcă de cafea
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
Mai mulți mici de casă puți pe un tocător de lemn
Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți
Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți
Borș de fasole albă în bol și în lingură alături de ardei iuți și o sticlă
Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești
Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești
Cornulețe fragede umplute cu prune uscate pe un platou, alături de o ceașcă
Cornulețe fragede umplute cu prune uscate. Un deliciu tradițional
Cornulețe fragede umplute cu prune uscate. Un deliciu tradițional
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Tort de mere cu vanilie și ciocolată porționat
Galerie foto
Tort de mere cu vanilie și ciocolată. Un desert rafinat și fără coacere
Tort de mere cu vanilie și ciocolată. Un desert rafinat și fără coacere
Tort Sacher pe platou
Galerie foto
Tort Sacher. Rețeta celui mai îndrăgit tort vienez
Tort Sacher. Rețeta celui mai îndrăgit tort vienez
Tort cu ciocolată și fistic secționat
Galerie foto
Tort cu ciocolată și fistic. Rețeta unui tort simplu și elegant
Tort cu ciocolată și fistic. Rețeta unui tort simplu și elegant
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Mâncare de urzici cu ouă ochiuri și mămăligă în farfurie rustică, cu lingură de lemn
07:26
Mâncare de urzici cu ouă ochiuri și mămăligă. Gust autentic de primăvară Mâncare de urzici cu ouă ochiuri și mămăligă. Gust autentic de primăvară
Cornulețe fragede umplute cu prune uscate pe un platou, alături de o ceașcă
1 aprilie, 10:49
Cornulețe fragede umplute cu prune uscate. Un deliciu tradițional Cornulețe fragede umplute cu prune uscate. Un deliciu tradițional
Cremă de avocado cu cacao în două pahare, decorată cu frunze de mentă, o linguriță și un avocado secționat în două
31 martie, 10:43
Cremă de avocado cu cacao. Rețeta unui desert cremos și delicios Cremă de avocado cu cacao. Rețeta unui desert cremos și delicios
Chifle pufoase cu brânză și urzici în forma de copt, o chiflă secționată
30 martie, 13:41
Chifle pufoase cu brânză și urzici. Au gust bogat și textură cremoasă Chifle pufoase cu brânză și urzici. Au gust bogat și textură cremoasă
Mai mulți mici de casă puți pe un tocător de lemn
29 martie, 05:20
Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți
Borș de fasole albă în bol și în lingură alături de ardei iuți și o sticlă
28 martie, 10:48
Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești
Două porții de plăcintă creață cu brânză sărată
27 martie, 09:37
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Omletă cu urzici și ceapă verde porționată pe farfurie, un platou cu roșie și parmezan, frunze de urzici și o ceașcă de cafea
26 martie, 09:36
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
1
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Dacă nu ai preparat încă, în propria bucătărie delicioasele pârjoale moldovenești, îți oferim mai jos rețeta detaliată pas cu pas. Mai prepari un piure de cartofi cremos, iar deliciul mesei de...
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
2
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
Probabil ai văzut în supermarketuri mesaje de avertizare legate de coaja lămâilor. Te-ai întrebat de ce nu este recomandat să le consumi. Motivul este că au pesticide care ți-ar putea afecta...
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
3
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sosul marinara și sosul de roșii sunt esențiale în bucătăria italiană, fiind folosite frecvent în diverse preparate. Deși ambele au la bază roșiile, ele diferă semnificativ în compoziție și utilizare. Sosul...
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
4
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
Chipsurile de cartofi preparate la air fryer reprezintă o inovație culinară care combină gustul autentic al tradiționalelor chipsuri prăjite cu beneficiile unui stil de viață mai sănătos. Prin utilizarea aerului fierbinte...
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
5
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Această rețetă tradițională, reinterpretată, de mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi o explozie de arome și texturi reconfortante. Rețeta aduce împreună două elemente de bază ale bucătăriei: mămăliga...
Parteneri
Gogoși pripite. Rețetă rapidă și delicioasă
Gogoși pripite. Rețetă rapidă și delicioasă
Gogoși pripite. Rețetă rapidă și delicioasă
Ce înseamnă strategia de investiţii TDF. Iancu Guda: Gândiți planul financiar pe termen lung
Ce înseamnă strategia de investiţii TDF. Iancu Guda: Gândiți planul financiar pe termen lung
Ce înseamnă strategia de investiţii TDF. Iancu Guda: Gândiți planul financiar pe termen lung
Iubita fiul lui Ion Ţiriac, lovitură uriaşă. Şi-a etalat „bijuteria” de peste 200 de mii de euro
Iubita fiul lui Ion Ţiriac, lovitură uriaşă. Şi-a etalat „bijuteria” de peste 200 de mii de euro
Iubita fiul lui Ion Ţiriac, lovitură uriaşă. Şi-a etalat „bijuteria” de peste 200 de mii de euro
Mihai Morar, în doliu. De ce îi este recunoscător celui care s-a stins din viață: Parcă ieri ne-am văzut...
Mihai Morar, în doliu. De ce îi este recunoscător celui care s-a stins din viață: „Parcă ieri ne-am văzut...”
Mihai Morar, în doliu. De ce îi este recunoscător celui care s-a stins din viață: „Parcă ieri ne-am văzut...”
Mireasa, sezon 11. AdrenaLinia a sunat în casă. Cine a lipsit din ediția de pe 2 aprilie 2025
Mireasa, sezon 11. AdrenaLinia a sunat în casă. Cine a lipsit din ediția de pe 2 aprilie 2025
Mireasa, sezon 11. AdrenaLinia a sunat în casă. Cine a lipsit din ediția de pe 2 aprilie 2025
Teoria Pământului Mov ar fi adevărată. Ce a pățit planeta noastră în trecut
Teoria „Pământului Mov” ar fi adevărată. Ce a pățit planeta noastră în trecut
Teoria „Pământului Mov” ar fi adevărată. Ce a pățit planeta noastră în trecut
Gogoși înfuriate, crocante și aromate
Gogoși înfuriate, crocante și aromate
Gogoși înfuriate, crocante și aromate
Fraze comune pe care tații le spun copiilor lor și care, de fapt, sunt forme de manipulare, potrivit specialiștilor
Fraze comune pe care tații le spun copiilor lor și care, de fapt, sunt forme de manipulare, potrivit specialiștilor
Fraze comune pe care tații le spun copiilor lor și care, de fapt, sunt forme de manipulare, potrivit specialiștilor
Kanye West a declarat că regretă că a lăsat-o însărcinată pe Kim Kardashian: A fost vina mea
Kanye West a declarat că regretă că a lăsat-o însărcinată pe Kim Kardashian: „A fost vina mea”
Kanye West a declarat că regretă că a lăsat-o însărcinată pe Kim Kardashian: „A fost vina mea”
Beneficiile și riscurile uleiului de palmier. Care sunt utilizările sale
Beneficiile și riscurile uleiului de palmier. Care sunt utilizările sale
Beneficiile și riscurile uleiului de palmier. Care sunt utilizările sale
fresh
Cornulețe fragede umplute cu prune uscate. Un deliciu tradițional

Cornulețe fragede umplute cu prune uscate. Un deliciu tradițional

Cornulețe fragede umplute cu prune uscate. Un deliciu tradițional

Cremă de avocado cu cacao. Rețeta unui desert cremos și delicios

Cremă de avocado cu cacao. Rețeta unui desert cremos și delicios

Mâncare de urzici cu ouă ochiuri și mămăligă. Gust autentic de primăvară

Mâncare de urzici cu ouă ochiuri și mămăligă. Gust autentic de primăvară
închide