Tort cu cremă de afine și mascarpone, pentru un weekend în familie

timpul de preparare
Timp de gătire: 60 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Pentru un weekend petrecut alături de familie și prieteni, un tort cu cremă de afine poate fi alegerea ideală. Se prepară ușor, este gustos, dar și aspectuos.

Tort cu cremă de afine și mascarpone porționat pe un platou alb, alături de o porție pe farfurie și o vază cu flori
Tortul se va porționa mult mai bine a doua zi / Profimedia Images

Crema de afine este aromată și frumos colorată, iar în combinație cu crema de mascarpone și blatul cu cacao, oferă tortului un contrast de gusturi și culori. Afinele sunt printre cele mai populare fructe de pădure folosite în deserturi. Le poți adăuga atât întregi în blaturi sau în creme, dar le poți transforma în creme sau în toppinguri.

Citește și

Crema de masarpone se prepară foarte simplu, la rece, folosind frișcă naturală. Însă dacă o dorești mai complexă și mai consistentă, o poți prepara cu ciocolată albă și frișcă. O mai poți prepara și cu nucă de cocos sau cu lămâie. Descoperă aici și rețeta pentru crema de mascarpone cu nucă de cocos. Iar mai jos, poți urmări rețeta completă pentru tortul cu afine și mascarpone.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu prepararea blatului de tort care este un blat umed cu ciocolată. În timp ce acesta se coace, poți pregăti afinele și frișca pentru prepararea cremelor.

Cum prepari blatul pentru tort cu cremă de afine și mascarpone

Mai întâi pornește cuptorul la 175 de grade Celsius. Apoi topește ciocolata, fie pe baie de aburi, fie la microunde. Las-o să se răcorească și pregătește compoziția de ouă.

În două boluri, separă albușurile de gălbenușuri. Presără puțină sare peste albușuri. În alt bol, pune untul moale, zahărul și vanilia și amestecă-le bine până când obții o compoziție cremoasă. Încorporează unul câte unul, gălbenușurile, omogenizând bine după fiecare. Încorporează și ciocolata topită și răcită.

Amestecă intens albușurile până capătă volum. Apoi adaugă, treptat, zahărul tos, amestecând energic pentru a obține o bezea fermă si cristalină.

Adaugă, treptat, bezeaua de albușuri în compoziția de unt cu gălbenușuri. Punem câte puțin din albușuri peste compoziție și amestecă delicat, de sus în jos, cu o spatulă. Apoi adaugă treptat și făina trecută prin sită.

Întinde compoziția pentru blat într-o formă de tort cu diametrul de 24 cm, în care ai pus hârtie de copt. Pune tava în cuptorul cald și coace blatul pentru 40-45  de minute la 175°C.  Lasă-l să se tempereze în formă, apoi îl transferi pe un grătar de răcire și îl lași să se răcească complet.

Cum prepari cele două creme pentru tort

Pentru crema de afine, amestecă afinele cu zahărul și 1-2 linguri de apă. Pune-le la fiert, la foc mic, amestecând continuu până când se formează sirop și afinele sunt înmuiate. Pune gelatina la hidratat în apa rece, apoi încălzește-o pe baie de aburi. Adaug-o fierbinte peste dulceața de afine și pasează totul cu blenderul. Lasă compoziția obținută să se răcească.

Pentru a prepara crema de mascarpone, amestecă cu ajutorul mixerului mascarponele cu smântâna pentru frișcă și zahărul pudră. Amestecă intens până când crema devine fină, aerată și consistentă. Ia 2-3 linguri din crema de mascarpone și amestec-o cu crema de afine, pentru a deveni și aceasta cremoasă.

Cum montezi deliciosul tort cu cremă de afine și mascarpone

Secționează blatul de tort în două părți egale. Pune prima parte de blat pe platou și întinde peste el jumătate din crema de afine. Apoi adaugă jumătate din crema de mascarpone. Adaugă a doua parte de blat și îmbracă tortul în restul de cremă de mascarpone.

A doua parte de cremă de afine trece-o prin sită și decorează cu ea tortul la suprafață, folosind un dispozitiv special.

Pune tortul la rece pentru 4-5 ore, pentru a căpăta fermitate cremele. Apoi îl poți porționa și savura cu poftă alături de familie și prieteni.

Dacă mai dorești să prepari un tort cu fructe și altădată, îți recomandăm să încerci rețeta de tort cu mure și zmeură.

Citește și
Tort cu blat umed, cremă de afine și cremă de mascarpone
Galerie foto

Galerie foto

Tort cu cremă de afine și mascarpone, secționat pe platou, alături de un bol cu afine
Tort cu cremă de afine și mascarpone porționat pe un platou alb, alături de o porție pe farfurie și o vază cu flori
+21
CELE MAI CITITE
Două porții de plăcintă creață cu brânză sărată
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Omletă cu urzici și ceapă verde porționată pe farfurie, un platou cu roșie și parmezan, frunze de urzici și o ceașcă de cafea
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
File de macrou în sos cu usturoi, cartofi natur și ciuperci
File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros
File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros
Mai mulți mici de casă puți pe un tocător de lemn
Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți
Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți
Borș de fasole albă în bol și în lingură alături de ardei iuți și o sticlă
Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești
Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Tort de clătite Red Velvet, cu cremă de mascarpone secționat pe platou
Galerie foto
Tort de clătite Red Velvet, cu cremă de mascarpone
Tort de clătite Red Velvet, cu cremă de mascarpone
Tort Red Velvet cu vișine din compot și cremă de cocos secționat pe platou și două porții pe farfurii
Galerie foto
Tort Red Velvet cu vișine din compot și cremă de cocos
Tort Red Velvet cu vișine din compot și cremă de cocos
Tort Sacher pe platou
Galerie foto
Tort Sacher. Rețeta celui mai îndrăgit tort vienez
Tort Sacher. Rețeta celui mai îndrăgit tort vienez
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Cornulețe fragede umplute cu prune uscate pe un platou, alături de o ceașcă
10:49
Cornulețe fragede umplute cu prune uscate. Un deliciu tradițional Cornulețe fragede umplute cu prune uscate. Un deliciu tradițional
Cremă de avocado cu cacao în două pahare, decorată cu frunze de mentă, o linguriță și un avocado secționat în două
31 martie, 10:43
Cremă de avocado cu cacao. Rețeta unui desert cremos și delicios Cremă de avocado cu cacao. Rețeta unui desert cremos și delicios
Chifle pufoase cu brânză și urzici în forma de copt, o chiflă secționată
30 martie, 13:41
Chifle pufoase cu brânză și urzici. Au gust bogat și textură cremoasă Chifle pufoase cu brânză și urzici. Au gust bogat și textură cremoasă
Mai mulți mici de casă puți pe un tocător de lemn
29 martie, 05:20
Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți
Borș de fasole albă în bol și în lingură alături de ardei iuți și o sticlă
28 martie, 10:48
Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești
Două porții de plăcintă creață cu brânză sărată
27 martie, 09:37
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Omletă cu urzici și ceapă verde porționată pe farfurie, un platou cu roșie și parmezan, frunze de urzici și o ceașcă de cafea
26 martie, 09:36
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
File de macrou în sos cu usturoi, cartofi natur și ciuperci
25 martie, 09:22
File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
1
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Dacă nu ai preparat încă, în propria bucătărie delicioasele pârjoale moldovenești, îți oferim mai jos rețeta detaliată pas cu pas. Mai prepari un piure de cartofi cremos, iar deliciul mesei de...
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
2
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
Probabil ai văzut în supermarketuri mesaje de avertizare legate de coaja lămâilor. Te-ai întrebat de ce nu este recomandat să le consumi. Motivul este că au pesticide care ți-ar putea afecta...
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
3
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sosul marinara și sosul de roșii sunt esențiale în bucătăria italiană, fiind folosite frecvent în diverse preparate. Deși ambele au la bază roșiile, ele diferă semnificativ în compoziție și utilizare. Sosul...
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
4
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
Chipsurile de cartofi preparate la air fryer reprezintă o inovație culinară care combină gustul autentic al tradiționalelor chipsuri prăjite cu beneficiile unui stil de viață mai sănătos. Prin utilizarea aerului fierbinte...
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
5
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Această rețetă tradițională, reinterpretată, de mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi o explozie de arome și texturi reconfortante. Rețeta aduce împreună două elemente de bază ale bucătăriei: mămăliga...
Parteneri
Supă concentrată de oase. Un elixir nutritiv pentru sănătate
Supă concentrată de oase. Un elixir nutritiv pentru sănătate
Supă concentrată de oase. Un elixir nutritiv pentru sănătate
Medicii încearcă să reconstruiască chipul salvamontistului sfâşiat de urs. Oamenii încă se tem, deşi bestia a fost ucisă
Medicii încearcă să reconstruiască chipul salvamontistului sfâşiat de urs. Oamenii încă se tem, deşi bestia a fost ucisă
Medicii încearcă să reconstruiască chipul salvamontistului sfâşiat de urs. Oamenii încă se tem, deşi bestia a fost ucisă
Gigi Becali n-a avut nicio ezitare! Femeia care nu face parte din familia sa pe numele căreia a pus 40 de hectare de pământ
Gigi Becali n-a avut nicio ezitare! Femeia care nu face parte din familia sa pe numele căreia a pus 40 de hectare de pământ
Gigi Becali n-a avut nicio ezitare! Femeia care nu face parte din familia sa pe numele căreia a pus 40 de hectare de pământ
Antonia, afectată din cauza criticilor constante. Alex Velea: Au nenorocit-o psihic că nu știe să vorbească bine românește
Antonia, afectată din cauza criticilor constante. Alex Velea: „Au nenorocit-o psihic că nu știe să vorbească bine românește”
Antonia, afectată din cauza criticilor constante. Alex Velea: „Au nenorocit-o psihic că nu știe să vorbească bine românește”
Mihai Morar, în doliu. De ce îi este recunoscător celui care s-a stins din viață: Parcă ieri ne-am văzut...
Mihai Morar, în doliu. De ce îi este recunoscător celui care s-a stins din viață: „Parcă ieri ne-am văzut...”
Mihai Morar, în doliu. De ce îi este recunoscător celui care s-a stins din viață: „Parcă ieri ne-am văzut...”
Teoria Pământului Mov ar fi adevărată. Ce a pățit planeta noastră în trecut
Teoria „Pământului Mov” ar fi adevărată. Ce a pățit planeta noastră în trecut
Teoria „Pământului Mov” ar fi adevărată. Ce a pățit planeta noastră în trecut
Gogoși înfuriate, crocante și aromate
Gogoși înfuriate, crocante și aromate
Gogoși înfuriate, crocante și aromate
De ce copiii gifted se simt nemotivați sau se levenesc
De ce copiii gifted se simt nemotivați sau se levenesc
De ce copiii gifted se simt nemotivați sau se levenesc
Cardi B a răbufnit și îi aduce noi acuzații lui Offset, pe fondul divorțului lor în curs
Cardi B a răbufnit și îi aduce noi acuzații lui Offset, pe fondul divorțului lor în curs
Cardi B a răbufnit și îi aduce noi acuzații lui Offset, pe fondul divorțului lor în curs
Cât de sănătos este să gătești cu ulei de măsline. Care sunt efectele folosirii sale
Cât de sănătos este să gătești cu ulei de măsline. Care sunt efectele folosirii sale
Cât de sănătos este să gătești cu ulei de măsline. Care sunt efectele folosirii sale
fresh
Cornulețe fragede umplute cu prune uscate. Un deliciu tradițional

Cornulețe fragede umplute cu prune uscate. Un deliciu tradițional

Cornulețe fragede umplute cu prune uscate. Un deliciu tradițional

Chifle pufoase cu brânză și urzici. Au gust bogat și textură cremoasă

Chifle pufoase cu brânză și urzici. Au gust bogat și textură cremoasă

Cremă de avocado cu cacao. Rețeta unui desert cremos și delicios

Cremă de avocado cu cacao. Rețeta unui desert cremos și delicios
închide