Tort cu jeleu de caise și blat din ruladă

timpul de preparare
Timp de gătire: 1 oră și 30 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Românească

Pentru o zi aniversară, o sărbătoare sau un eveniment special petrecut alături de familie și prieteni, îți oferim o rețetă de tort cu jeleu de caise și blat din ruladă.

ort cu jeleu de caise și blat din ruladă secționat pe un platou alb și o porție pe o farfurie, alături de două caise și un ștergar verde
Galerie foto

Galerie foto

Tortul se secționează mai frumos a doua zi, după ce a stat la frigider / Profimedia Images

Caisele fac parte dintre bogățiile naturale ale verii, ce ne încântă cu gustul lor delicios și aromat. Sunt foarte căutate pentru a fi transformate în gem, dulceață, compot sau diferite băuturi. Dar sunt adorate și incluse în rețete de deserturi, atât proaspete cât și sub formă de jeleu sau topping. O astfel de rețetă de desert cu caise îți oferim mai jos cu listă completă de ingrediente și pași necesari preparării.

Ingrediente

Mod de preparare

Ca la orice rețetă de tort, începe cu prepararea blatului. Pentru tortul de față blatul este dintr-o delicioasă ruladă umplută cu jeleu de caise. Adună pe masa de lucru toate ingredientele necesare preparării blatului din ruladă, dar și ustensilele ajutătoare. Înainte de a da start preparării acesteia, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Pași necesari pentru prepararea blatului din ruladă cu jeleu de caise

În două boluri, separă albușurile de gălbenușuri. Presară puțină sare peste albușuri, introdu mixerul în ele și amestecă intens până când devin cristaline. Apoi, adaugă treptat, jumătate din cantitatea de zahăr în timp ce amesteci energic. Vei obține o bezea cu textura foarte fermă.

Peste gălbenușurile din celălalt bol adaugă a doua parte din cantitatea de zahăr. Amestecă cu ajutorul mixerului până când zahărul se dizolvă și obții o compoziție de culoare deschisă. Adaugă uleiul și esența și omogenizează compoziția. Încorporează în această compoziție bezeaua de albușuri, pe care o adaugi în trei sau patru etape. Amesteci ușor cu o spatulă pentru a obține o compoziție aerată.

Următorul pas constă în adăugarea făinii pe care o treci mai întâi printr-o sită.

Compoziția obținută o întinzi uniform într-o formă de tort cu diametrul de 24 cm, tapetată cu hârtie de copt. Coace foaia de ruladă pentru 20-25 de minute la 180 de grade Celsius.

După coacere, răstoarnă foaia de ruladă pe un ștergar de bucătărie umezit. Apoi o rulezi în acesta, păstrând și hârtia de copt la interior, pentru a nu se lipi foaia de prosop.

Pași necesari preparării jeleului pentru tort cu jeleu de caise

Spală bine caisele, sparge-le în două și îndepărtează-le sâmburii. Apoi taie jumătățile de caise în felii. Dă deoparte câteva felii pentru decor.

Oprește aproximativ 1/4 din bucățile de caise într-un bol. Pe celelalte transformă-le în piure cu ajutorul unui blender. Amestecă piureul de caise cu zahărul și sucul de lămâie. Fierbe acest amestec pentru 6-8 minute până când obții un sos cremos. Trece sosul prin sită și amestecă-l cu amidonul alimentar, diluat cu 1-2 linguri de apă. Fierbe acest amestec până când obții un jeleu de caise consistent. Împarte-l în două părți egale. O parte o pui la rece pentru a o folosi la umplut foaia de ruladă. Cealaltă parte o amesteci cu bucățile de caise oprite.

Pași necesari preparării cremei și montării tortului

Pune în bolul mixerului mascarponele și smântâna pentru frișcă. Aceasta va trebui adăugată rece, de la frigider. Adaugă zahărul pudră și amestecă ingredientele până când le transformi într-o compoziție cremoasă. Pune bolul cu crema de mascarpone la rece până când montezi tortul.

Cum montezi tort cu jeleu de caise și blat din ruladă

Când foaia de ruladă s-a răcit, o desfaci ușor din ștergar, O așezi pe blatul de lucru și îndepărtezi hârtia de copt. Apoi ungi foaia de ruladă cu prima parte din jeleul de caise răcit. O rulezi cât mai strâns, apoi o tai în felii rotunde de maxim 1 cm grosime.

Așază la baza formei de tort un rând din aceste felii de ruladă. Pe marginile laterale ale formei de tort așeză vertical un rând din felii de ruladă.

Vezi mai multe poze din timpul preparării în GALERIA FOTO!

Colaj de poze cu pașii de formare a ruladei cu jeleu de caise

Rulada se porționează în felii rotunde care se folosesc în loc de blat de tort / Profimedia Images

Întinde în interior crema de mascarpone și nivelează-i uniform suprafața.  Toarnă deasupra partea a doua din jeleul de caise amestecat cu bucăți de caise. Pune tortul la rece pentru 4-5 ore, înainte de a-l porționa.

Îl poți lăsa chiar de pe o zi pe alta. Se va porționa mai frumos. Decorează tortul cu feliile de caise oprite și cu frunze de mentă. Te vei bucura alături de cei dragi de un tort delicios și spectaculos.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ
Citește și
ort cu jeleu de caise și blat din ruladă pe un platou alb, alături de o farfurie cu caise
Galerie foto

Galerie foto

Colaj de poze cu pașii de formare a ruladei cu jeleu de caise
Colaj de poze cu pașii de preparare cremă de mascarpone și jeleu de caise
ort cu jeleu de caise și blat din ruladă secționat pe un platou alb și o porție pe o farfurie, alături de două caise și un ștergar verde
+1
CELE MAI CITITE
Prăjitură cu iaurt și vișine porționată
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor
Porție de tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic pe o farfurie cu linguriță, alături de un platou cu tiramisu
Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian
Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian
Spätzle cu pui și sos de ciuperci pe două platouri
Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă
Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă
Merdenele pe un tocător de lemn
Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză
Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză
Sparanghel înfășurat în bacon
Sparanghel înfășurat în bacon. O rețetă simplă și savuroasă
Sparanghel înfășurat în bacon. O rețetă simplă și savuroasă
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble, secționată
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble
Porție de tartă cu caise și cremă de vanilie
Tartă cu caise și cremă de vanilie. Un desert fraged și aromat
Tartă cu caise și cremă de vanilie. Un desert fraged și aromat
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine porționat, alături de o ceașcă și un ștergar
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine. Un desert dulce-acrișor și răcoritor
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine. Un desert dulce-acrișor și răcoritor
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Pâine rustică cu făină albă și mălai porționată pe un tocător de lemn, alături de boabe de porumb
06:49
Pâine rustică cu făină albă și mălai. Rețetă de la bunica Pâine rustică cu făină albă și mălai. Rețetă de la bunica
Salată egipteană de fructe - Fakhfakhina
06:26
Fakhfakhina. Rețetă egipteană de salată din fructe Fakhfakhina. Rețetă egipteană de salată din fructe
Omletă cu sparanghel și cartofi porționată pe un tocător de lemn
4 iulie, 06:55
Omletă cu sparanghel și cartofi, cremoasă și consistentă Omletă cu sparanghel și cartofi, cremoasă și consistentă
Prăjitura Kardinalschnitte porționată pe un platou, cu o spatulă de tort
4 iulie, 05:59
Kardinalschnitte. Rețeta unui desert tradițional din bucătăria austriacă Kardinalschnitte. Rețeta unui desert tradițional din bucătăria austriacă
Biscuiți cu mentă în coș cu ștergar, decorați cu frunze de mentă
3 iulie, 07:41
Biscuiți cu mentă, fragezi, aromați și cu gust răcoritor Biscuiți cu mentă, fragezi, aromați și cu gust răcoritor
ouă expirate
3 iulie, 06:02
Mai poți consuma ouăle după ce expiră? Iată ce spun specialiștii Mai poți consuma ouăle după ce expiră? Iată ce spun specialiștii
Porții de ștrudel cu cartofi și cașcaval pe o farfurie cu furculiță și cuțit
2 iulie, 05:43
Ștrudel cu cartofi și cașcaval. O variantă sărată a ștrudelului vienez Ștrudel cu cartofi și cașcaval. O variantă sărată a ștrudelului vienez
Cobbler cu caise și lavandă în bol cu linguriță, alături de un buchet de lavandă
2 iulie, 05:21
Cobbler cu caise și lavandă. Un desert rustic și aromat Cobbler cu caise și lavandă. Un desert rustic și aromat
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
3 semne zodiacale cu o aură misterioasă. Află dacă te numeri printre ele
3 semne zodiacale cu o aură misterioasă. Află dacă te numeri printre ele
3 semne zodiacale cu o aură misterioasă. Află dacă te numeri printre ele
Tentaţia unui selfie cu ursul continuă pe Transfăgărşan, la o zi după atacul asupra turistului italian
Tentaţia unui selfie cu ursul continuă pe Transfăgărşan, la o zi după atacul asupra turistului italian
Tentaţia unui selfie cu ursul continuă pe Transfăgărşan, la o zi după atacul asupra turistului italian
După ce Ion Ţiriac i-a dăruit două maşini, un alt miliardar român a făcut un gest uriaş pentru David Popovici!
După ce Ion Ţiriac i-a dăruit două maşini, un alt miliardar român a făcut un gest uriaş pentru David Popovici!
După ce Ion Ţiriac i-a dăruit două maşini, un alt miliardar român a făcut un gest uriaş pentru David Popovici!
Cum s-au fotografiat Cuza si iubita lui, în biserică: Bine ai venit în familie. Internauții au reacționat imediat
Cum s-au fotografiat Cuza si iubita lui, în biserică: „Bine ai venit în familie”. Internauții au reacționat imediat
Cum s-au fotografiat Cuza si iubita lui, în biserică: „Bine ai venit în familie”. Internauții au reacționat imediat
Hande Erçel își surprinde fanii cu noi fotografii din vacanță. Vedeta se află la Cannes alături de partenerul Hakan Sabanci
Hande Erçel își surprinde fanii cu noi fotografii din vacanță. Vedeta se află la Cannes alături de partenerul Hakan Sabanci
Hande Erçel își surprinde fanii cu noi fotografii din vacanță. Vedeta se află la Cannes alături de partenerul Hakan Sabanci
Jocuri PlayStation Plus din iulie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Jocuri PlayStation Plus din iulie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Jocuri PlayStation Plus din iulie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Șarlota cu zmeură și pișcoturi
Șarlota cu zmeură și pișcoturi
Șarlota cu zmeură și pișcoturi
Cum să încurajezi cooperarea între copii: Jocuri și activități de grup
Cum să încurajezi cooperarea între copii: Jocuri și activități de grup
Cum să încurajezi cooperarea între copii: Jocuri și activități de grup
Nicole Scherzinger și-a etalat silueta de invidiat într-un costum de baie minuscul, cu ocazia zilei sale de naștere
Nicole Scherzinger și-a etalat silueta de invidiat într-un costum de baie minuscul, cu ocazia zilei sale de naștere
Nicole Scherzinger și-a etalat silueta de invidiat într-un costum de baie minuscul, cu ocazia zilei sale de naștere
3 boli cu transmitere sexuală care treptat devin incurabile. Super-gonoreea rezistentă la antibiotice este tot mai răspândită
3 boli cu transmitere sexuală care treptat devin incurabile. „Super-gonoreea” rezistentă la antibiotice este tot mai răspândită
3 boli cu transmitere sexuală care treptat devin incurabile. „Super-gonoreea” rezistentă la antibiotice este tot mai răspândită
fresh
Mai poți consuma ouăle după ce expiră? Iată ce spun specialiștii

Mai poți consuma ouăle după ce expiră? Iată ce spun specialiștii

Mai poți consuma ouăle după ce expiră? Iată ce spun specialiștii

Biscuiți cu mentă, fragezi, aromați și cu gust răcoritor

Biscuiți cu mentă, fragezi, aromați și cu gust răcoritor

Omletă cu sparanghel și cartofi, cremoasă și consistentă

Omletă cu sparanghel și cartofi, cremoasă și consistentă

Kardinalschnitte. Rețeta unui desert tradițional din bucătăria austriacă

Kardinalschnitte. Rețeta unui desert tradițional din bucătăria austriacă

Pâine rustică cu făină albă și mălai. Rețetă de la bunica

Pâine rustică cu făină albă și mălai. Rețetă de la bunica
închide