Cremă de mascarpone și frișcă, un desert delicios
Vrei să faci un desert rapid, gustos și arătos? Este momentul să încerci o combinație cu care sigur nu vei da greș: cremă de mascarpone și frișcă. Nu trebuie să ai o experiență vastă în bucătărie sau un cuptor ultra performant, pentru că această rețetă nu necesită coacere și nici timp îndelungat de preparare. Poate fi folosită la torturi, prăjituri sau chiar la deserturi delicioase la pahar.
Ca să-i dai și o aromă poți folosi orice îți place: vanilie, rom, migdale, lamâie sau portocală. Dacă o vei folosi într-un tort tiramisu, cea mai bună alegere este aroma de vanilie sau cea de rom.
Pentru o prăjitură cu blat pufos și cremă poți alege cu încredere aromele de lamâie sau de portocală. În afară de arome, combinația de mascarpone, frișcă și pișcoturi este mereu câștigătoare. Prăjitura cu pișcoturi și cremă de mascarpone este perfectă pentru ocazii speciale.
Ingrediente
Mod de preparare
Pentru a prepara o cremă de mascarpone și frișcă cu un gust deosebit, primul pas este să pui într-un bol cele 300 de grame de mascarpone și cele 300 de grame de frișcă. Ai grijă să fie reci, abia scoase de la frigider ca să se amestece mai bine. Adaugă zahărul pudră și aroma pe care ai ales să o folosești. Dacă nu vrei să folosești zahăr, poți să-l înlocuiești cu sirop de arțar, miere sau zahăr de cocos.
Mixează ingredientele până ai obținut o cremă fină și omogenă, dar ai grijă să nu exagerezi pentru că riști să ți se taie crema.
În cazul în care nu o folosești imediat, trebuie să o acoperi și să o pui la rece. Simplu, nu?
Beneficiile îndulcitorilor naturali
Dacă vrei să faci o alegere sănătoasă, siropul de arțar este foarte bun pentru a înlocui zahărul atât datorită faptului că îndulcește cât și pentru că are o serie de antioxidanți și minerale. În siropul de arțar găsești 25% din doza zilnică de magneziu de care ai nevoie.
Zahărul de cocos este o altă variantă la zahărul obișnuit. Are aproximativ 15 calorii / linguriță, ceea ce îl face o alegere bună pentru siluetă. Nutrienții pe care îi conține (fier, cupru, zinc, potasiu și calciu) sunt foarte necesari organismului. Zahărul de cocos este adesea asemănat cu zahărul brun.
Mierea este o variantă mult mai populară și la îndemână și dă un gust foarte bun dacă te hotărăști să o folosești când faci cremă de mascarpone și frișcă. Mierea conține, pe lângă nutrienți, o serie de antioxidanți și agenți antiinflamatori, antivirali și antibacterieni.