Tort de ciocolată și fructe de pădure
Dacă ai o aniversare în familie sau o ocazie specială, nu vei da greș cu un tort de ciocolată și fructe de pădure. Poți să-l ornezi cu ce fructe preferi, cu flori din vafă sau chiar cu figurine din ciocolată. Important este să-ți placă ție și sărbătoritului.
Iubitorii de amandine sau lava cake vor fi încântați de acest tort. Pe lângă gustul deosebit, consumul de ciocolată are o serie de beneficii. Alegerea cu care nu vei da greș este combinația cu fructe de pădure. De la zmeură la căpșuni sau afine, tot ce trebuie să faci este să te bucuri de gustul special oferit de acest tort.
Mai jos îți prezentăm lista de ingrediente și pașii pe care să-i urmezi pentru a obține un tort de ciocolată gustos și aspectuos cu care să-i impresionezi plăcut pe cei apropiați.
Ingrediente
Mod de preparare
Pentru a avea un tort de ciocolată delicios, începe cu blaturile umede pentru că necesită mai mult timp de preparare. Pune ouăle, uleiul, iaurtul și cafeaua într-un bol de dimensiune medie și mixează până obții un amestec omogen. Separat pune făina, zahărul, sarea, praful de copt și bicarbonatul iar la final adaugă cacao și folosește mixerul pentru a obține o pastă compactă. Amestecă bine conținutul celor doouă boluri până se omogenizează compoziția. Știi că aluatul are consistența care trebuie dacă acesta curge de pe tel.
Împarte compoziția în două părți egale, pune fiecare parte într-o tavă și pune-le la cuptor, timp de 30 – 35 de minute la 175 °C.
După ce s-au copt, scoate-le din cuptor și lasă-le să se răcească, apoi taie-le în jumătate. Felicitări! Tocmai ai obținut 4 blaturi mici.
Cum să faci o cremă omogenă
Crema pentru acest tort de ciocolată se face la bain-marie. Începe prin a topi ciocolata albă împreună cu 100 ml din cantitatea de smântână necesară. Ca să ai un tort de ciocolată delicios amestecă foarte bine crema până se omogenizează, apoi lasă la răcit. Este important să nu aibă cocoloașe.
Când este la aceeași temperatură cu mascarponele, amestecă-le până se obține o cremă fină și consistentă. Într-un bol mare pune restul de smântână și mixează puțin, apoi adaugă vanilia și crema obținută anterior. Continuă să mixezi până când se amestecă bine ingredientele.
Cum asamblezi tortul de ciocolată
După ce ai terminat cu crema te poți apuca să faci sosul de fructe de pădure. Pe un platou pune primul blat, peste el toarnă o parte din cremă și întinde-o uniform, apoi pune sos de fructe de pădure din loc în loc. Află mai multe despe beneficiile consumului de ciocolată.
Continuă cu o altă bucată de blat și repetă procesul.
Lângă acest tort poți încerca cea mai bună rețetă de Piña Colada fără alcool.