Tort Medovik. Tort tradițional din bucătăria rusească

timpul de preparare
Timp de gătire: 60 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Dacă ești în căutarea unei rețete de tort delicios și spectaculos, încearcă rețeta rusească de tort Medovik. Este un tort cu foi din aluat cu miere și cremă de smântână.

Tort Medovik secționat pe un platou alb cu picior și o felie de tort pe farfurie
Galerie foto

Galerie foto

Tortul se porționează mult mai bine după ce va sta câteva ore la rece / Shutterstock

Rețeta tortului se prepară destul de simplu, dar cu răbdare pentru că sunt necesare mai multe foi de aluat, coapte separat. Crema de smântână se prepară extrem de simplu, din doar două ingrediente. Decorul tortului se realizează din firimituri obținute prin sfărâmarea decupajelor de aluat de la foi.

Citește și

Dacă aspectul tortului ți se pare prea simplu, poți decora tortul deasupra cu fructe proaspete sau fructe uscate. Foile de aluat cu miere vor avea culoarea chihlimbarului, iar în contrast cu crema de smântână vor oferi un aspect frumos tortului. Descoperă și rețeta pentru prăjitură cu foi cu miere și cremă de mascarpone. Mai jos vei descoperi lista de ingrediente și pașii necesari pentru tortul rusesc cu miere.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Ca la oricare altă rețetă de tort, începe cu prepararea aluatului pentru foile cu miere și coacerea acestora. Crema de smântână o vei prepara în timp ce se răcesc foile de aluat.

Cum prepari foile pentru tort Medovik

Taie untul în cuburi și pune-l într-o cratiță împreună cu mierea și zahărul. Așază cratița pe flacăra aragazului aprinsă la intensitate medie. Amestecă ingredientele din cratiță cu o spatulă până când sunt topite și compoziția este omogenă. Adaugă bicarbonatul de sodiu amestecând energic pentru a se uniformiza compoziția. Nu te speria de spuma pe care o degajă bicarbonatul, se va retrage în câteva minute.

După stingerea focului lasă compoziția să se răcească timp de 10-15 minute. Apoi adaugă unul câte unul, cele trei ouă și amestecă după fiecare până când compoziția se omogenizează. La final, încorporează în compoziție și făina amestecată cu un praf de sare. Aluatul obținut va avea o textură ușor cursivă, ceva mai consistentă ca a unui iaurt cremos.

Pentru a coace foile cu miere, mai întâi încălzește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Pe o foaie de hârtie de copt desenează cu creionul un cerc. Folosește un inel detașabil de la o formă de tort cu diametrul de 24 cm pentru a schița cercul. Așază foaia de hârtie în tava de cuptor, dar cu partea desenată în jos. Folosește un polonic și pune un strat subțire din aluatul cu miere în interiorul cercului trasat. Întinde-l uniform cu o spatulă de tort.

Nu te speria dacă nu ai obținut un cerc perfect de aluat. Acesta se va deforma oricum timpul coacerii, dar surplusul de aluat va fi folosit pentru decorul minunatului tort Medovik.

Pune tava în cuptor și coace foaia de aluat pentru 12-15 minute la 180 de grade Celsius. Dacă au loc în aceeași tavă, poți coace mai multe foi odată desenând mai multe cercuri. După ce ai copt cele șase foi de aluat cu miere lasă-le să se răcească. Apoi le decupezi rotund folosind inelul metalic de 24 cm și vârful unui cuțit ascuțit. Decupajele neuniforme de aluat le transformi în firimituri cu ajutorul robotului de bucătărie.

Cum prepari crema și montezi tortul rusesc cu miere

Crema de smântână se prepară extrem de simplu. Pune smântâna rece într-un bol și adaugă zahărul pudră. Amestecă ingredientele folosind o lingură, sau o spatulă de silicon. Poți adăuga la final și un praf de sare pentru intensificarea gustului.

Descoperă și o rețetă de cremă de mascarpone și frișcă.

Pentru a monta tortul așază prima foaie de aluat pe un platou cu diametrul mai mare. Întinde peste foaie un strat subțire din crema de smântână. Apoi așază a doua foaie peste cremă și întinde un alt strat subțire de cremă. Continuă procedeul până când se termină ingredientele. Îmbracă tortul de jur împrejur și deasupra cu un strat subțire de cremă. Aplică peste cremă firimiturile de aluat.

Pune deliciosul tort Medovik la rece pentru cel puțin 4-5 ore, sau chiar de pe o zi pe alta. Se va porționa mult mai bine a doua zi, când foile de aluat vor fi perfect hidratate.

Citește și
Porție de tort Medovik pe o farfurie cu furculiță
Galerie foto

Galerie foto

Femeie montând tortul Medovik
Femeie decorând tortul cu firimituri de foi cu miere
Colaj de poze cu pașii de preparare a foilor pentru tort rusesc cu miere
+2
CELE MAI CITITE
Porții de ruladă de porc umplută cu ciuperci, ardei și verdeață pe o farfurie albă, alături de boluri cu condimente, cuțit și furculiță
Ruladă de porc umplută cu ciuperci, ardei și verdeață
Ruladă de porc umplută cu ciuperci, ardei și verdeață
Cornulețe fragede cu vanilie și migdale măcinate pe un platou alb
Cornulețe fragede cu vanilie și migdale măcinate. Rețetă pentru sărbătorile de iarnă
Cornulețe fragede cu vanilie și migdale măcinate. Rețetă pentru sărbătorile de iarnă
Prăjiturele sub formă de căciuli rusești, cu ciocolată și cocos
Căciuli rusești. Desert de iarnă simplu, aromat și spectaculos
Căciuli rusești. Desert de iarnă simplu, aromat și spectaculos
Cozonac cu umplutură mixtă, decorat cu fulgi de migdale
Cozonac tradițional cu umplutură mixtă, pufos, aromat și cu gust bogat
Cozonac tradițional cu umplutură mixtă, pufos, aromat și cu gust bogat
Fursecuri boabe de cafea într-un bol și pe un tocător, alături de un bol cu boabe de cafea și o ceașcă cu cafea
Fursecuri boabe de cafea, fragede, aromate și ușor de preparat
Fursecuri boabe de cafea, fragede, aromate și ușor de preparat
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Tort Raffaello
Galerie foto
Tort Raffaello. O alegere ideală pentru sărbătorile de iarnă
Tort Raffaello. O alegere ideală pentru sărbătorile de iarnă
Beef Stroganoff în tigaie cu lingură de lemn
Beef Stroganoff. Rețeta unui preparat rafinat, din bucătăria rusească
Beef Stroganoff. Rețeta unui preparat rafinat, din bucătăria rusească
Zefire cu aromă de căpșuni și vanilie pe un platou alb
Zefire cu aromă de căpșuni și vanilie. Mici și delicate delicii culinare
Zefire cu aromă de căpșuni și vanilie. Mici și delicate delicii culinare
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
turtă dulce în coșuleț
07:47
Rețeta de turtă dulce de la Martha Stewart. Ce ingrediente folosește Rețeta de turtă dulce de la Martha Stewart. Ce ingrediente folosește
cele 5 sosuri mamă
07:40
Cele cinci sosuri-mamă pe care trebuie să le cunoști. Ele stau la baza bucătăriei franțuzești Cele cinci sosuri-mamă pe care trebuie să le cunoști. Ele stau la baza bucătăriei franțuzești
Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci secționat, alături de un ceainic și o ceașcă
05:19
Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci. Desertul sărbătorilor cu miros cuceritor Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci. Desertul sărbătorilor cu miros cuceritor
câte zile se ține orezul în frigider
15 decembrie, 06:57
Ai gătit prea mult orez? Iată câte zile îl poți păstra în frigider Ai gătit prea mult orez? Iată câte zile îl poți păstra în frigider
cerviche, tartar și carpaccio
15 decembrie, 06:56
Cerviche, tartar și carpaccio. Rețetele celor mai sofisticate preparate din carne crudă Cerviche, tartar și carpaccio. Rețetele celor mai sofisticate preparate din carne crudă
Cotlete de porc cu usturoi la tigaie
15 decembrie, 05:48
Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect
Manakish cu za'atar
14 decembrie, 06:55
Manakish cu za'atar. Lipii aromate din bucătăria levantină Manakish cu za'atar. Lipii aromate din bucătăria levantină
Carne de curcan
14 decembrie, 05:57
Cum condimentezi carnea de curcan pentru a fi suculentă și gustoasă Cum condimentezi carnea de curcan pentru a fi suculentă și gustoasă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Maia naturală. Ghid de preparare și întreținere
Maia naturală. Ghid de preparare și întreținere
Maia naturală. Ghid de preparare și întreținere
Ciprian Ciucu: Nu îmi imaginam că problemele de la Primărie sunt aşa grave. Ne-a ajuns cuţitul la os
Ciprian Ciucu: "Nu îmi imaginam că problemele de la Primărie sunt aşa grave. Ne-a ajuns cuţitul la os"
Ciprian Ciucu: "Nu îmi imaginam că problemele de la Primărie sunt aşa grave. Ne-a ajuns cuţitul la os"
Afacerea de 3.500.000 de euro a lui Alex Piţurcă cu care a dat lovitura. Nu mai duce grija banilor
Afacerea de 3.500.000 de euro a lui Alex Piţurcă cu care a dat lovitura. Nu mai duce grija banilor
Afacerea de 3.500.000 de euro a lui Alex Piţurcă cu care a dat lovitura. Nu mai duce grija banilor
Chefi la cuțite, 15 decembrie 2025. Cine a părăsit competiția în această ediție. Ce echipă a pierdut un concurent
Chefi la cuțite, 15 decembrie 2025. Cine a părăsit competiția în această ediție. Ce echipă a pierdut un concurent
Chefi la cuțite, 15 decembrie 2025. Cine a părăsit competiția în această ediție. Ce echipă a pierdut un concurent
Hazar Ergüçlü publică noi fotografii cu partenerul Efe Celik. Cei doi continuă să formeze un cuplu
Hazar Ergüçlü publică noi fotografii cu partenerul Efe Celik. Cei doi continuă să formeze un cuplu
Hazar Ergüçlü publică noi fotografii cu partenerul Efe Celik. Cei doi continuă să formeze un cuplu
The Game Awards 2025. Ce titlu a luat premiul pentru Cel mai bun joc al anului
The Game Awards 2025. Ce titlu a luat premiul pentru Cel mai bun joc al anului
The Game Awards 2025. Ce titlu a luat premiul pentru Cel mai bun joc al anului
Ruladă de porc cu fructe uscate
Ruladă de porc cu fructe uscate
Ruladă de porc cu fructe uscate
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Cum arde corpul tău grăsimea. Ce trebuie să știi pentru a slăbi eficient
Cum arde corpul tău grăsimea. Ce trebuie să știi pentru a slăbi eficient
Cum arde corpul tău grăsimea. Ce trebuie să știi pentru a slăbi eficient
fresh
De ce nu este suficient să speli cartofii cu apă. Sfaturi practice pentru îndepărtarea pesticidelor

De ce nu este suficient să speli cartofii cu apă. Sfaturi practice pentru îndepărtarea pesticidelor

De ce nu este suficient să speli cartofii cu apă. Sfaturi practice pentru îndepărtarea pesticidelor

Cum condimentezi carnea de curcan pentru a fi suculentă și gustoasă

Cum condimentezi carnea de curcan pentru a fi suculentă și gustoasă

Manakish cu za'atar. Lipii aromate din bucătăria levantină

Manakish cu za'atar. Lipii aromate din bucătăria levantină

Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect

Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect

Ai gătit prea mult orez? Iată câte zile îl poți păstra în frigider

Ai gătit prea mult orez? Iată câte zile îl poți păstra în frigider
închide