Tort Medovik. Tort tradițional din bucătăria rusească

timpul de preparare
Timp de gătire: 60 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Dacă ești în căutarea unei rețete de tort delicios și spectaculos, încearcă rețeta rusească de tort Medovik. Este un tort cu foi din aluat cu miere și cremă de smântână.

Tort Medovik secționat pe un platou alb cu picior și o felie de tort pe farfurie
Galerie foto

Galerie foto

Tortul se porționează mult mai bine după ce va sta câteva ore la rece / Shutterstock

Rețeta tortului se prepară destul de simplu, dar cu răbdare pentru că sunt necesare mai multe foi de aluat, coapte separat. Crema de smântână se prepară extrem de simplu, din doar două ingrediente. Decorul tortului se realizează din firimituri obținute prin sfărâmarea decupajelor de aluat de la foi.

Citește și

Dacă aspectul tortului ți se pare prea simplu, poți decora tortul deasupra cu fructe proaspete sau fructe uscate. Foile de aluat cu miere vor avea culoarea chihlimbarului, iar în contrast cu crema de smântână vor oferi un aspect frumos tortului. Descoperă și rețeta pentru prăjitură cu foi cu miere și cremă de mascarpone. Mai jos vei descoperi lista de ingrediente și pașii necesari pentru tortul rusesc cu miere.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Ca la oricare altă rețetă de tort, începe cu prepararea aluatului pentru foile cu miere și coacerea acestora. Crema de smântână o vei prepara în timp ce se răcesc foile de aluat.

Cum prepari foile pentru tort Medovik

Taie untul în cuburi și pune-l într-o cratiță împreună cu mierea și zahărul. Așază cratița pe flacăra aragazului aprinsă la intensitate medie. Amestecă ingredientele din cratiță cu o spatulă până când sunt topite și compoziția este omogenă. Adaugă bicarbonatul de sodiu amestecând energic pentru a se uniformiza compoziția. Nu te speria de spuma pe care o degajă bicarbonatul, se va retrage în câteva minute.

După stingerea focului lasă compoziția să se răcească timp de 10-15 minute. Apoi adaugă unul câte unul, cele trei ouă și amestecă după fiecare până când compoziția se omogenizează. La final, încorporează în compoziție și făina amestecată cu un praf de sare. Aluatul obținut va avea o textură ușor cursivă, ceva mai consistentă ca a unui iaurt cremos.

Pentru a coace foile cu miere, mai întâi încălzește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Pe o foaie de hârtie de copt desenează cu creionul un cerc. Folosește un inel detașabil de la o formă de tort cu diametrul de 24 cm pentru a schița cercul. Așază foaia de hârtie în tava de cuptor, dar cu partea desenată în jos. Folosește un polonic și pune un strat subțire din aluatul cu miere în interiorul cercului trasat. Întinde-l uniform cu o spatulă de tort.

Nu te speria dacă nu ai obținut un cerc perfect de aluat. Acesta se va deforma oricum timpul coacerii, dar surplusul de aluat va fi folosit pentru decorul minunatului tort Medovik.

Pune tava în cuptor și coace foaia de aluat pentru 12-15 minute la 180 de grade Celsius. Dacă au loc în aceeași tavă, poți coace mai multe foi odată desenând mai multe cercuri. După ce ai copt cele șase foi de aluat cu miere lasă-le să se răcească. Apoi le decupezi rotund folosind inelul metalic de 24 cm și vârful unui cuțit ascuțit. Decupajele neuniforme de aluat le transformi în firimituri cu ajutorul robotului de bucătărie.

Cum prepari crema și montezi tortul rusesc cu miere

Crema de smântână se prepară extrem de simplu. Pune smântâna rece într-un bol și adaugă zahărul pudră. Amestecă ingredientele folosind o lingură, sau o spatulă de silicon. Poți adăuga la final și un praf de sare pentru intensificarea gustului.

Descoperă și o rețetă de cremă de mascarpone și frișcă.

Pentru a monta tortul așază prima foaie de aluat pe un platou cu diametrul mai mare. Întinde peste foaie un strat subțire din crema de smântână. Apoi așază a doua foaie peste cremă și întinde un alt strat subțire de cremă. Continuă procedeul până când se termină ingredientele. Îmbracă tortul de jur împrejur și deasupra cu un strat subțire de cremă. Aplică peste cremă firimiturile de aluat.

Pune deliciosul tort Medovik la rece pentru cel puțin 4-5 ore, sau chiar de pe o zi pe alta. Se va porționa mult mai bine a doua zi, când foile de aluat vor fi perfect hidratate.

Citește și
Porție de tort Medovik pe o farfurie cu furculiță
Galerie foto

Galerie foto

Femeie montând tortul Medovik
Femeie decorând tortul cu firimituri de foi cu miere
Colaj de poze cu pașii de preparare a foilor pentru tort rusesc cu miere
+21
CELE MAI CITITE
Pipote de pui cu bulgur și legume în bol, alături de legume proaspete
Pipote de pui cu bulgur și legume. O mâncare hrănitoare și gustoasă
Pipote de pui cu bulgur și legume. O mâncare hrănitoare și gustoasă
Tort de clătite Red Velvet, cu cremă de mascarpone secționat pe platou
Tort de clătite Red Velvet, cu cremă de mascarpone
Tort de clătite Red Velvet, cu cremă de mascarpone
Tocană de vită cu morcovi și țelină în cratiță
Tocană de vită cu morcovi și țelină. Un preparat rustic și savuros
Tocană de vită cu morcovi și țelină. Un preparat rustic și savuros
Salată de pui cu ciuperci și castraveți murați
Salată de pui cu ciuperci și castraveți murați. Rețeta simplă care te va cuceri
Salată de pui cu ciuperci și castraveți murați. Rețeta simplă care te va cuceri
cel mai pufos piure de cartofi
Secretul pentru a face cel mai pufos piure de cartofi. Ingredientele de care ai nevoie
Secretul pentru a face cel mai pufos piure de cartofi. Ingredientele de care ai nevoie
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Tort Sacher pe platou
Galerie foto
Tort Sacher. Rețeta celui mai îndrăgit tort vienez
Tort Sacher. Rețeta celui mai îndrăgit tort vienez
Tort cu ciocolată și fistic secționat
Galerie foto
Tort cu ciocolată și fistic. Rețeta unui tort simplu și elegant
Tort cu ciocolată și fistic. Rețeta unui tort simplu și elegant
Tort Pancho cu ananas din compot și glazură fină de ciocolată porționat, alături de o ceașcă cu cafea
Galerie foto
Tort Pancho cu ananas din compot și glazură fină de ciocolată
Tort Pancho cu ananas din compot și glazură fină de ciocolată
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Tort cu ciocolată și rom secționat pe un platou cu picior, alături de o porție pe o farfurie cu linguriță, o spatulă și două căni albe
06:22
Tort cu ciocolată și rom. Rețetă simplă pentru deliciul din weekend Tort cu ciocolată și rom. Rețetă simplă pentru deliciul din weekend
Cinci muffins de spelta cu cacao și goji
05:46
Muffins de spelta cu cacao și goji. Un desert delicios și interesant Muffins de spelta cu cacao și goji. Un desert delicios și interesant
Fursecuri Angeliche decorate cu zahăr
13 februarie, 07:05
Angeliche. Rețetă de fursecuri elegante și delicate Angeliche. Rețetă de fursecuri elegante și delicate
Muffins din albușuri cu fructe uscate, două secționate pe jumătate
13 februarie, 05:23
Muffins din albușuri cu fructe uscate. Un desert aerat și delicat Muffins din albușuri cu fructe uscate. Un desert aerat și delicat
Trei rulouri de pui cu mozzarella, șuncă și ceapă verde în sos, alături de orez
12 februarie, 05:33
Rulouri de pui cu mozzarella, șuncă și ceapă verde Rulouri de pui cu mozzarella, șuncă și ceapă verde
Pleurotus pane în crustă crocantă pe un platou
12 februarie, 05:01
Pleurotus pane în crustă crocantă. Gust intens și textură aurie, perfectă Pleurotus pane în crustă crocantă. Gust intens și textură aurie, perfectă
Bocceluțe din aluat, umplute cu spanac și piept de pui pe o farfurie cu furculiță și cuțit
11 februarie, 06:15
Bocceluțe din aluat, umplute cu spanac și piept de pui Bocceluțe din aluat, umplute cu spanac și piept de pui
Salată de paste cu morcovi și țelină apio. Prospețime și savoare într-un bol cu lingură, alături de morcovi și apio proaspete și un bol cu dressing
11 februarie, 05:59
Salată de paste cu morcovi și țelină apio. Prospețime și savoare într-un bol Salată de paste cu morcovi și țelină apio. Prospețime și savoare într-un bol
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
1
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Dacă adori aroma cafelei în deserturi, îți oferim o rețetă de cremă de ciocolată și cafea, ideală pentru umplerea prăjiturilor și torturilor. Este o cremă cu aromă intensă și textură catifelată....
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
2
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Dacă vrei să-i surprinzi pe cei mici cu un platou de fursecuri preparate special pentru ei, îți oferim o rețetă de fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos....
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
3
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
Ciorba de ciuperci este perfectă pentru zilele reci. Bogată în proteine și cu un gust foarte aromat poate fi ceea ce ai nevoie la prânz sau la cină. Se prepară foarte...
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
4
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
Chiftelele de post sunt una dintre cele mai versatile și iubite opțiuni din bucătăria fără produse de origine animală. Delicioase, sănătoase și ușor de adaptat, acestea pot fi servite ca aperitiv,...
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
5
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Dacă îți plac prăjiturile cu brânză și ești în căutare de rețete noi, îți recomandăm să încerci și rețeta de prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune. Este o prăjitură...
Parteneri
Norocul și prosperitatea favorizează 3 zodii pe 13 februarie 2025. Nativii care se vor bucura din plin de viață
Norocul și prosperitatea favorizează 3 zodii pe 13 februarie 2025. Nativii care se vor bucura din plin de viață
Norocul și prosperitatea favorizează 3 zodii pe 13 februarie 2025. Nativii care se vor bucura din plin de viață
Momentul în care un tânăr e înghițit de o balenă în larg, filmat accidental de tatăl lui. Cum a reuşit să scape
Momentul în care un tânăr e înghițit de o balenă în larg, filmat accidental de tatăl lui. Cum a reuşit să scape
Momentul în care un tânăr e înghițit de o balenă în larg, filmat accidental de tatăl lui. Cum a reuşit să scape
„Ea mă menţine tânăr!” Milionarul care l-a înlocuit pe Cristi Borcea în viaţa Alinei Vidican a împlinit 50 de ani
„Ea mă menţine tânăr!” Milionarul care l-a înlocuit pe Cristi Borcea în viaţa Alinei Vidican a împlinit 50 de ani
„Ea mă menţine tânăr!” Milionarul care l-a înlocuit pe Cristi Borcea în viaţa Alinei Vidican a împlinit 50 de ani
Ce mesaj copleșitor au transmis Theo Zeciu și Cesima după eliminarea de la Power Couple: Chiar dacă am avut votul majorității...
Ce mesaj copleșitor au transmis Theo Zeciu și Cesima după eliminarea de la Power Couple: „Chiar dacă am avut votul majorității...”
Ce mesaj copleșitor au transmis Theo Zeciu și Cesima după eliminarea de la Power Couple: „Chiar dacă am avut votul majorității...”
Pınar Deniz a publicat o fotografie recentă cu burtica de gravidă. Actrița urmează să devină mamă în curând
Pınar Deniz a publicat o fotografie recentă cu burtica de gravidă. Actrița urmează să devină mamă în curând
Pınar Deniz a publicat o fotografie recentă cu burtica de gravidă. Actrița urmează să devină mamă în curând
Castorii au rezolvat gratuit o problemă amânată de oameni de 7 ani. Ce au reușit în Republica Cehă
Castorii au rezolvat gratuit o problemă amânată de oameni de 7 ani. Ce au reușit în Republica Cehă
Castorii au rezolvat gratuit o problemă amânată de oameni de 7 ani. Ce au reușit în Republica Cehă
Sos de lămâie cu usturoi și busuioc, pentru salate
Sos de lămâie cu usturoi și busuioc, pentru salate
Sos de lămâie cu usturoi și busuioc, pentru salate
Gripa A, B și C: ce tipuri de gripă afectează copiii și cum îi protejezi
Gripa A, B și C: ce tipuri de gripă afectează copiii și cum îi protejezi
Gripa A, B și C: ce tipuri de gripă afectează copiii și cum îi protejezi
John Legend a dezvăluit că s-ar putea muta înapoi în New York, după ce a fost martorul incendiilor furioase din Los Angeles
John Legend a dezvăluit că s-ar putea muta înapoi în New York, după ce a fost martorul incendiilor „furioase” din Los Angeles
John Legend a dezvăluit că s-ar putea muta înapoi în New York, după ce a fost martorul incendiilor „furioase” din Los Angeles
8 alimente care te îmbătrânesc prematur
8 alimente care te îmbătrânesc prematur
8 alimente care te îmbătrânesc prematur
fresh
Pleurotus pane în crustă crocantă. Gust intens și textură aurie, perfectă

Pleurotus pane în crustă crocantă. Gust intens și textură aurie, perfectă

Pleurotus pane în crustă crocantă. Gust intens și textură aurie, perfectă

Rulouri de pui cu mozzarella, șuncă și ceapă verde

Rulouri de pui cu mozzarella, șuncă și ceapă verde

Angeliche. Rețetă de fursecuri elegante și delicate

Angeliche. Rețetă de fursecuri elegante și delicate

Tort cu ciocolată și rom. Rețetă simplă pentru deliciul din weekend

Tort cu ciocolată și rom. Rețetă simplă pentru deliciul din weekend

Muffins de spelta cu cacao și goji. Un desert delicios și interesant

Muffins de spelta cu cacao și goji. Un desert delicios și interesant
închide