Tort Medovik. Tort tradițional din bucătăria rusească

timpul de preparare
Timp de gătire: 60 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Dacă ești în căutarea unei rețete de tort delicios și spectaculos, încearcă rețeta rusească de tort Medovik. Este un tort cu foi din aluat cu miere și cremă de smântână.

Tort Medovik secționat pe un platou alb cu picior și o felie de tort pe farfurie
Galerie foto

Galerie foto

Tortul se porționează mult mai bine după ce va sta câteva ore la rece / Shutterstock

Rețeta tortului se prepară destul de simplu, dar cu răbdare pentru că sunt necesare mai multe foi de aluat, coapte separat. Crema de smântână se prepară extrem de simplu, din doar două ingrediente. Decorul tortului se realizează din firimituri obținute prin sfărâmarea decupajelor de aluat de la foi.

Citește și

Dacă aspectul tortului ți se pare prea simplu, poți decora tortul deasupra cu fructe proaspete sau fructe uscate. Foile de aluat cu miere vor avea culoarea chihlimbarului, iar în contrast cu crema de smântână vor oferi un aspect frumos tortului. Descoperă și rețeta pentru prăjitură cu foi cu miere și cremă de mascarpone. Mai jos vei descoperi lista de ingrediente și pașii necesari pentru tortul rusesc cu miere.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Ca la oricare altă rețetă de tort, începe cu prepararea aluatului pentru foile cu miere și coacerea acestora. Crema de smântână o vei prepara în timp ce se răcesc foile de aluat.

Cum prepari foile pentru tort Medovik

Taie untul în cuburi și pune-l într-o cratiță împreună cu mierea și zahărul. Așază cratița pe flacăra aragazului aprinsă la intensitate medie. Amestecă ingredientele din cratiță cu o spatulă până când sunt topite și compoziția este omogenă. Adaugă bicarbonatul de sodiu amestecând energic pentru a se uniformiza compoziția. Nu te speria de spuma pe care o degajă bicarbonatul, se va retrage în câteva minute.

După stingerea focului lasă compoziția să se răcească timp de 10-15 minute. Apoi adaugă unul câte unul, cele trei ouă și amestecă după fiecare până când compoziția se omogenizează. La final, încorporează în compoziție și făina amestecată cu un praf de sare. Aluatul obținut va avea o textură ușor cursivă, ceva mai consistentă ca a unui iaurt cremos.

Pentru a coace foile cu miere, mai întâi încălzește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Pe o foaie de hârtie de copt desenează cu creionul un cerc. Folosește un inel detașabil de la o formă de tort cu diametrul de 24 cm pentru a schița cercul. Așază foaia de hârtie în tava de cuptor, dar cu partea desenată în jos. Folosește un polonic și pune un strat subțire din aluatul cu miere în interiorul cercului trasat. Întinde-l uniform cu o spatulă de tort.

Nu te speria dacă nu ai obținut un cerc perfect de aluat. Acesta se va deforma oricum timpul coacerii, dar surplusul de aluat va fi folosit pentru decorul minunatului tort Medovik.

Pune tava în cuptor și coace foaia de aluat pentru 12-15 minute la 180 de grade Celsius. Dacă au loc în aceeași tavă, poți coace mai multe foi odată desenând mai multe cercuri. După ce ai copt cele șase foi de aluat cu miere lasă-le să se răcească. Apoi le decupezi rotund folosind inelul metalic de 24 cm și vârful unui cuțit ascuțit. Decupajele neuniforme de aluat le transformi în firimituri cu ajutorul robotului de bucătărie.

Cum prepari crema și montezi tortul rusesc cu miere

Crema de smântână se prepară extrem de simplu. Pune smântâna rece într-un bol și adaugă zahărul pudră. Amestecă ingredientele folosind o lingură, sau o spatulă de silicon. Poți adăuga la final și un praf de sare pentru intensificarea gustului.

Descoperă și o rețetă de cremă de mascarpone și frișcă.

Pentru a monta tortul așază prima foaie de aluat pe un platou cu diametrul mai mare. Întinde peste foaie un strat subțire din crema de smântână. Apoi așază a doua foaie peste cremă și întinde un alt strat subțire de cremă. Continuă procedeul până când se termină ingredientele. Îmbracă tortul de jur împrejur și deasupra cu un strat subțire de cremă. Aplică peste cremă firimiturile de aluat.

Pune deliciosul tort Medovik la rece pentru cel puțin 4-5 ore, sau chiar de pe o zi pe alta. Se va porționa mult mai bine a doua zi, când foile de aluat vor fi perfect hidratate.

Citește și
Porție de tort Medovik pe o farfurie cu furculiță
Galerie foto

Galerie foto

Femeie montând tortul Medovik
Femeie decorând tortul cu firimituri de foi cu miere
Colaj de poze cu pașii de preparare a foilor pentru tort rusesc cu miere
+2
CELE MAI CITITE
Prăjitură de post cu mere cuburi, porționată pe un platou
Prăjitură de post cu mere cuburi, aromată și plină de bucăți fructate
Prăjitură de post cu mere cuburi, aromată și plină de bucăți fructate
maioneză de post de la mănăstire
Rețetă de maioneză de post de la mănăstirea Chiroiu. Cum o prepară măicuța Alexandra
Rețetă de maioneză de post de la mănăstirea Chiroiu. Cum o prepară măicuța Alexandra
cartofii țărănești cu ceapă
Rețete de post: cartofi țărănești cu ceapă. Ingredientul secret care le da o aroma specială
Rețete de post: cartofi țărănești cu ceapă. Ingredientul secret care le da o aroma specială
carne de curcan pe un tocător
Cele mai bune condimente pentru carnea de curcan. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant
Cele mai bune condimente pentru carnea de curcan. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant
Gutui coapte cu nuci și miere pe o farfurie cu furculiță și într-un bol de sticlă
Gutui coapte cu nuci și miere. Aromă de toamnă, simplitate și căldură în farfurie
Gutui coapte cu nuci și miere. Aromă de toamnă, simplitate și căldură în farfurie
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Beef Stroganoff în tigaie cu lingură de lemn
Beef Stroganoff. Rețeta unui preparat rafinat, din bucătăria rusească
Beef Stroganoff. Rețeta unui preparat rafinat, din bucătăria rusească
Zefire cu aromă de căpșuni și vanilie pe un platou alb
Zefire cu aromă de căpșuni și vanilie. Mici și delicate delicii culinare
Zefire cu aromă de căpșuni și vanilie. Mici și delicate delicii culinare
Tort Sacher pe platou
Galerie foto
Tort Sacher. Rețeta celui mai îndrăgit tort vienez
Tort Sacher. Rețeta celui mai îndrăgit tort vienez
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
legume la cuptor
06:56
Vrei să faci legume la cuptor? Trucul de care ai nevoie pentru a fi crocante și delicioase Vrei să faci legume la cuptor? Trucul de care ai nevoie pentru a fi crocante și delicioase
rețete cu sfeclă
05:55
Rețete cu sfeclă roșie. 5 moduri de a găti sfecla roșie ca fel principal Rețete cu sfeclă roșie. 5 moduri de a găti sfecla roșie ca fel principal
Augsburger Zwetschgendatschi
05:33
Rețetă cu multe prune și aluat subțire. Augsburger Zwetschgendatschi, un deliciu bavarez Rețetă cu multe prune și aluat subțire. Augsburger Zwetschgendatschi, un deliciu bavarez
Pastă de mici preparată în casă, într-un vas alb, oval
29 noiembrie, 06:41
Pastă de mici preparată în casă. Rețetă tradițională românească Pastă de mici preparată în casă. Rețetă tradițională românească
Supă finlandeză de somon în bol alb
29 noiembrie, 05:53
Supă finlandeză de somon, cremoasă, gustoasă și hrănitoare Supă finlandeză de somon, cremoasă, gustoasă și hrănitoare
Varză roșie gătită cu mere și scorțișoară în bol oval, o lingură și mere proaspete
29 noiembrie, 05:16
Varză roșie gătită cu mere și scorțișoară. Un preparat dulceag și aromat Varză roșie gătită cu mere și scorțișoară. Un preparat dulceag și aromat
marry me chicken
28 noiembrie, 10:01
Rețeta care a făcut milioane de oameni să se îndrăgostească: Marry Me Chicken Rețeta care a făcut milioane de oameni să se îndrăgostească: Marry Me Chicken
persoana care încălzește mâncare la microunde
28 noiembrie, 09:53
10 mâncăruri pe care nu ar trebui să le încălzești niciodată la cuptorul cu microunde 10 mâncăruri pe care nu ar trebui să le încălzești niciodată la cuptorul cu microunde
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
4 zodii experimentează norocul și abundența în decembrie 2025. Vezi dacă te numeri printre ele
4 zodii experimentează norocul și abundența în decembrie 2025. Vezi dacă te numeri printre ele
4 zodii experimentează norocul și abundența în decembrie 2025. Vezi dacă te numeri printre ele
Cozonacul de sărbători se scumpește. Producătorii s-au adaptat: porţii la felie sau la jumătate de kg
Cozonacul de sărbători se scumpește. Producătorii s-au adaptat: porţii la felie sau la jumătate de kg
Cozonacul de sărbători se scumpește. Producătorii s-au adaptat: porţii la felie sau la jumătate de kg
Câţi bani a încasat Ronaldinho pentru meciul jucat la Iaşi, contra legendelor României. Suma incredibilă
Câţi bani a încasat Ronaldinho pentru meciul jucat la Iaşi, contra legendelor României. Suma incredibilă
Câţi bani a încasat Ronaldinho pentru meciul jucat la Iaşi, contra legendelor României. Suma incredibilă
Chef Roxana Blenche este însărcinată! Celebrul bucătar de la Hello Chef va deveni mamă pentru a doua oară
Chef Roxana Blenche este însărcinată! Celebrul bucătar de la Hello Chef va deveni mamă pentru a doua oară
Chef Roxana Blenche este însărcinată! Celebrul bucătar de la Hello Chef va deveni mamă pentru a doua oară
Hande Erçel a ajuns la Moscova pentru o întâlnire cu fanii. Ce incident a oprit actrița
Hande Erçel a ajuns la Moscova pentru o întâlnire cu fanii. Ce incident a oprit actrița
Hande Erçel a ajuns la Moscova pentru o întâlnire cu fanii. Ce incident a oprit actrița
Google integrează Gemini și în Google Maps. Cum schimbă AI aplicația
Google integrează Gemini și în Google Maps. Cum schimbă AI aplicația
Google integrează Gemini și în Google Maps. Cum schimbă AI aplicația
Tobă de casă, aromată, fragedă, cu textură tradițională
Tobă de casă, aromată, fragedă, cu textură tradițională
Tobă de casă, aromată, fragedă, cu textură tradițională
Tot ce trebuie să știi despre ciorapii compresivi în sarcină
Tot ce trebuie să știi despre ciorapii compresivi în sarcină
Tot ce trebuie să știi despre ciorapii compresivi în sarcină
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Cele mai bune 10 alimente care cresc testosteronul amp;#8211; susținute de studii științifice
Cele mai bune 10 alimente care cresc testosteronul amp;#8211; susținute de studii științifice
Cele mai bune 10 alimente care cresc testosteronul amp;#8211; susținute de studii științifice
fresh
Cârnați de casă țărănești, din carne tocată cu barda

Cârnați de casă țărănești, din carne tocată cu barda

Cârnați de casă țărănești, din carne tocată cu barda

10 mâncăruri pe care nu ar trebui să le încălzești niciodată la cuptorul cu microunde

10 mâncăruri pe care nu ar trebui să le încălzești niciodată la cuptorul cu microunde

Rețeta care a făcut milioane de oameni să se îndrăgostească: Marry Me Chicken

Rețeta care a făcut milioane de oameni să se îndrăgostească: Marry Me Chicken

Pastă de mici preparată în casă. Rețetă tradițională românească

Pastă de mici preparată în casă. Rețetă tradițională românească

Supă finlandeză de somon, cremoasă, gustoasă și hrănitoare

Supă finlandeză de somon, cremoasă, gustoasă și hrănitoare
închide