Tort Medovik. Tort tradițional din bucătăria rusească

timpul de preparare
Timp de gătire: 60 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Dacă ești în căutarea unei rețete de tort delicios și spectaculos, încearcă rețeta rusească de tort Medovik. Este un tort cu foi din aluat cu miere și cremă de smântână.

Tort Medovik secționat pe un platou alb cu picior și o felie de tort pe farfurie
Galerie foto

Galerie foto

Tortul se porționează mult mai bine după ce va sta câteva ore la rece / Shutterstock

Rețeta tortului se prepară destul de simplu, dar cu răbdare pentru că sunt necesare mai multe foi de aluat, coapte separat. Crema de smântână se prepară extrem de simplu, din doar două ingrediente. Decorul tortului se realizează din firimituri obținute prin sfărâmarea decupajelor de aluat de la foi.

Citește și

Dacă aspectul tortului ți se pare prea simplu, poți decora tortul deasupra cu fructe proaspete sau fructe uscate. Foile de aluat cu miere vor avea culoarea chihlimbarului, iar în contrast cu crema de smântână vor oferi un aspect frumos tortului. Descoperă și rețeta pentru prăjitură cu foi cu miere și cremă de mascarpone. Mai jos vei descoperi lista de ingrediente și pașii necesari pentru tortul rusesc cu miere.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Ca la oricare altă rețetă de tort, începe cu prepararea aluatului pentru foile cu miere și coacerea acestora. Crema de smântână o vei prepara în timp ce se răcesc foile de aluat.

Cum prepari foile pentru tort Medovik

Taie untul în cuburi și pune-l într-o cratiță împreună cu mierea și zahărul. Așază cratița pe flacăra aragazului aprinsă la intensitate medie. Amestecă ingredientele din cratiță cu o spatulă până când sunt topite și compoziția este omogenă. Adaugă bicarbonatul de sodiu amestecând energic pentru a se uniformiza compoziția. Nu te speria de spuma pe care o degajă bicarbonatul, se va retrage în câteva minute.

După stingerea focului lasă compoziția să se răcească timp de 10-15 minute. Apoi adaugă unul câte unul, cele trei ouă și amestecă după fiecare până când compoziția se omogenizează. La final, încorporează în compoziție și făina amestecată cu un praf de sare. Aluatul obținut va avea o textură ușor cursivă, ceva mai consistentă ca a unui iaurt cremos.

Pentru a coace foile cu miere, mai întâi încălzește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Pe o foaie de hârtie de copt desenează cu creionul un cerc. Folosește un inel detașabil de la o formă de tort cu diametrul de 24 cm pentru a schița cercul. Așază foaia de hârtie în tava de cuptor, dar cu partea desenată în jos. Folosește un polonic și pune un strat subțire din aluatul cu miere în interiorul cercului trasat. Întinde-l uniform cu o spatulă de tort.

Nu te speria dacă nu ai obținut un cerc perfect de aluat. Acesta se va deforma oricum timpul coacerii, dar surplusul de aluat va fi folosit pentru decorul minunatului tort Medovik.

Pune tava în cuptor și coace foaia de aluat pentru 12-15 minute la 180 de grade Celsius. Dacă au loc în aceeași tavă, poți coace mai multe foi odată desenând mai multe cercuri. După ce ai copt cele șase foi de aluat cu miere lasă-le să se răcească. Apoi le decupezi rotund folosind inelul metalic de 24 cm și vârful unui cuțit ascuțit. Decupajele neuniforme de aluat le transformi în firimituri cu ajutorul robotului de bucătărie.

Cum prepari crema și montezi tortul rusesc cu miere

Crema de smântână se prepară extrem de simplu. Pune smântâna rece într-un bol și adaugă zahărul pudră. Amestecă ingredientele folosind o lingură, sau o spatulă de silicon. Poți adăuga la final și un praf de sare pentru intensificarea gustului.

Descoperă și o rețetă de cremă de mascarpone și frișcă.

Pentru a monta tortul așază prima foaie de aluat pe un platou cu diametrul mai mare. Întinde peste foaie un strat subțire din crema de smântână. Apoi așază a doua foaie peste cremă și întinde un alt strat subțire de cremă. Continuă procedeul până când se termină ingredientele. Îmbracă tortul de jur împrejur și deasupra cu un strat subțire de cremă. Aplică peste cremă firimiturile de aluat.

Pune deliciosul tort Medovik la rece pentru cel puțin 4-5 ore, sau chiar de pe o zi pe alta. Se va porționa mult mai bine a doua zi, când foile de aluat vor fi perfect hidratate.

Citește și
Porție de tort Medovik pe o farfurie cu furculiță
Galerie foto

Galerie foto

Femeie montând tortul Medovik
Femeie decorând tortul cu firimituri de foi cu miere
Colaj de poze cu pașii de preparare a foilor pentru tort rusesc cu miere
+21
CELE MAI CITITE
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune porționată pe platou
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Cremă de ciocolată și cafea în bol
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos pe un suport rustic de lemn
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Cremă de ciocolată neagră cu mascarpone în bol
Cremă de ciocolată neagră cu mascarpone, pentru deserturi
Cremă de ciocolată neagră cu mascarpone, pentru deserturi
tocană de ciuperci cu ceapă servită în două boluri
Rețetă de tocană de ciuperci cu ceapă. Ce să-i adaugi ca să iasă foarte gustoasă
Rețetă de tocană de ciuperci cu ceapă. Ce să-i adaugi ca să iasă foarte gustoasă
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Tort Pancho cu ananas din compot și glazură fină de ciocolată porționat, alături de o ceașcă cu cafea
Galerie foto
Tort Pancho cu ananas din compot și glazură fină de ciocolată
Tort Pancho cu ananas din compot și glazură fină de ciocolată
Tort din ruladă cu fructe de pădure și cremă de mango secționat
Galerie foto
Tort din ruladă cu fructe de pădure și cremă de mango
Tort din ruladă cu fructe de pădure și cremă de mango
Tort Duo chocolat cu caise secționat pe platou
Galerie foto
Tort Duo chocolat cu caise. Rețetă pentru un weekend în familie
Tort Duo chocolat cu caise. Rețetă pentru un weekend în familie
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Glazură de cafea și ciocolată deasupra unui tort porționat
05:25
Glazură de cafea și ciocolată, pentru deserturi aromate Glazură de cafea și ciocolată, pentru deserturi aromate
plăcintă din fulgi de ovăz
11 decembrie, 05:49
Cum poți folosi fulgii de ovăz, altfel decât în terci pentru micul dejun Cum poți folosi fulgii de ovăz, altfel decât în terci pentru micul dejun
mânare de mazăre fără carne pusă într-o farfurie albă
11 decembrie, 05:19
Mâncare de mazăre fără carne. Rețeta simplă și gustoasă de post Mâncare de mazăre fără carne. Rețeta simplă și gustoasă de post
cel mai bun aluat pentru plăcinte pus într-o formă specială
11 decembrie, 05:10
Cum faci cel mai bun aluat pentru plăcinte. Sfaturi ușor de urmat Cum faci cel mai bun aluat pentru plăcinte. Sfaturi ușor de urmat
Femeie întinzând glazură oglindă colorată peste tort
10 decembrie, 06:56
Glazură oglindă colorată, pentru torturi spectaculoase Glazură oglindă colorată, pentru torturi spectaculoase
Paste cremoase cu sos de dovleac
10 decembrie, 05:33
Paste cremoase cu sos de dovleac. Rețeta delicioasă pe care să o încerci în anotimpul rece Paste cremoase cu sos de dovleac. Rețeta delicioasă pe care să o încerci în anotimpul rece
Piure de bob uscat pe platou, cu ceapă roșie și lămâie
10 decembrie, 05:21
Piure de bob uscat. O rețetă gustoasă și hrănitoare Piure de bob uscat. O rețetă gustoasă și hrănitoare
ciorbă de mazăre cu găluște într-un bol alb
9 decembrie, 06:57
Cum faci ciorbă de mazăre cu găluște. Rețeta simplă Cum faci ciorbă de mazăre cu găluște. Rețeta simplă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
1
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Dacă adori aroma cafelei în deserturi, îți oferim o rețetă de cremă de ciocolată și cafea, ideală pentru umplerea prăjiturilor și torturilor. Este o cremă cu aromă intensă și textură catifelată....
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
2
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Dacă vrei să-i surprinzi pe cei mici cu un platou de fursecuri preparate special pentru ei, îți oferim o rețetă de fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos....
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
3
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
Ciorba de ciuperci este perfectă pentru zilele reci. Bogată în proteine și cu un gust foarte aromat poate fi ceea ce ai nevoie la prânz sau la cină. Se prepară foarte...
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
4
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
Chiftelele de post sunt una dintre cele mai versatile și iubite opțiuni din bucătăria fără produse de origine animală. Delicioase, sănătoase și ușor de adaptat, acestea pot fi servite ca aperitiv,...
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
5
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Dacă îți plac prăjiturile cu brânză și ești în căutare de rețete noi, îți recomandăm să încerci și rețeta de prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune. Este o prăjitură...
Parteneri
Fursecuri șprițate. Rețetă de fursecuri fragede și delicioase
Fursecuri șprițate. Rețetă de fursecuri fragede și delicioase
Fursecuri șprițate. Rețetă de fursecuri fragede și delicioase
Pensionara Afrodita, aflată în greva foamei, a primit într-un final decizia de recalculare. Câţi bani va primi în plus
Pensionara Afrodita, aflată în greva foamei, a primit într-un final decizia de recalculare. Câţi bani va primi în plus
Pensionara Afrodita, aflată în greva foamei, a primit într-un final decizia de recalculare. Câţi bani va primi în plus
„A făcut toate tâmpeniile posibile” Călin Georgescu, analizat fără menajamente după anularea alegerilor prezidenţiale: „A vorbit toate prostiile”
„A făcut toate tâmpeniile posibile” Călin Georgescu, analizat fără menajamente după anularea alegerilor prezidenţiale: „A vorbit toate prostiile”
„A făcut toate tâmpeniile posibile” Călin Georgescu, analizat fără menajamente după anularea alegerilor prezidenţiale: „A vorbit toate prostiile”
Andrei Ștefănescu radiază de fericire alături de iubita lui, Ștefania! Ce promisiune emoționantă i-a făcut prezentatoarea TV
Andrei Ștefănescu radiază de fericire alături de iubita lui, Ștefania! Ce promisiune emoționantă i-a făcut prezentatoarea TV
Andrei Ștefănescu radiază de fericire alături de iubita lui, Ștefania! Ce promisiune emoționantă i-a făcut prezentatoarea TV
Cum a aflat Ali Atay că va deveni tătic. Este căsătorit cu actrița Hazal Kaya
Cum a aflat Ali Atay că va deveni tătic. Este căsătorit cu actrița Hazal Kaya
Cum a aflat Ali Atay că va deveni tătic. Este căsătorit cu actrița Hazal Kaya
Cum ar putea intra Bill Gates în faliment din cauza acțiunilor Tesla, potrivit lui Elon Musk
Cum ar putea intra Bill Gates în faliment din cauza acțiunilor Tesla, potrivit lui Elon Musk
Cum ar putea intra Bill Gates în faliment din cauza acțiunilor Tesla, potrivit lui Elon Musk
Ruladă de porc umplută cu nuci, pâine și merișoare
Ruladă de porc umplută cu nuci, pâine și merișoare
Ruladă de porc umplută cu nuci, pâine și merișoare
Cum să alegi cadoul de Crăciun pentru un toddler. Ghid practic pentru părinți și apropiați
Cum să alegi cadoul de Crăciun pentru un toddler. Ghid practic pentru părinți și apropiați
Cum să alegi cadoul de Crăciun pentru un toddler. Ghid practic pentru părinți și apropiați
Tina Knowles a dezvăluit că i-a fost spart contul, după ce acesta a apreciat o postare legată de acuzațiile aduse lui Jay-Z: Asta nu sunt eu!
Tina Knowles a dezvăluit că i-a fost spart contul, după ce acesta a „apreciat” o postare legată de acuzațiile aduse lui Jay-Z: „Asta nu sunt eu!”
Tina Knowles a dezvăluit că i-a fost spart contul, după ce acesta a „apreciat” o postare legată de acuzațiile aduse lui Jay-Z: „Asta nu sunt eu!”
Cum recunoști îmbătrânirea prematură a pielii și ce poți face ca să o încetinești
Cum recunoști îmbătrânirea prematură a pielii și ce poți face ca să o încetinești
Cum recunoști îmbătrânirea prematură a pielii și ce poți face ca să o încetinești
fresh
Piure de bob uscat. O rețetă gustoasă și hrănitoare

Piure de bob uscat. O rețetă gustoasă și hrănitoare

Piure de bob uscat. O rețetă gustoasă și hrănitoare

Glazură oglindă colorată, pentru torturi spectaculoase

Glazură oglindă colorată, pentru torturi spectaculoase

Paste cremoase cu sos de dovleac. Rețeta delicioasă pe care să o încerci în anotimpul rece

Paste cremoase cu sos de dovleac. Rețeta delicioasă pe care să o încerci în anotimpul rece

Mâncare de mazăre fără carne. Rețeta simplă și gustoasă de post

Mâncare de mazăre fără carne. Rețeta simplă și gustoasă de post

Cum faci cel mai bun aluat pentru plăcinte. Sfaturi ușor de urmat

Cum faci cel mai bun aluat pentru plăcinte. Sfaturi ușor de urmat
închide