Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște

timpul de preparare
Timp de gătire: 40 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Pe lângă cozonac și pască, deserturile tradiționale pentru întâmpinarea Sfintelor Sărbători Pascale, merită preparată și rețeta de tort cu ouă de ciocolată. Va fi o încântare și pentru papilele gustative, dar și pentru privirile pofticioșilor.

Tort cu ouă de ciocolată secționat pe platou
Galerie foto

Galerie foto

Tortul se va porționa mult mai bine după ce va sta câteva ore la rece / Profimedia Images

Chiar dacă tortul conține mai multe elemente, modul de preparare nu este complex. Ingredientele folosite sunt dintre cele mai simple și foarte accesibile. Cu siguranță deții în cămară și în frigider o mare parte dintre ele. Doar pentru realizarea decorului va trebui să cumperi din magazinele alimentare ouă de ciocolată și tăiței de orez.

Citește și

Dacă nu găsești tăițeii de orez poți apela la tăițeii clasici, subțiri sau la fidea sau poți realiza un coșuleț din ciocolată albă. Tot din categoria deserturilor pentru mesele Sărbătorilor Pascale îți mai recomandăm și rețeta de prăjitură cu găuri și sos caramel. Este o rețetă inspirată din bucătăria americană, cunoscută sub denumirea „Poke Cake”.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Iar în continuare îți oferim lista de ingrediente și pașii necesari preparării deliciosului tort cu ouă de ciocolată.

Ingrediente

Mod de preparare

Primul pas pentru prepararea tortului constă în pregătirea compoziției pentru blatul de tort. Acesta este un blat cu textură umedă. Crema de mascarpone cu frișcă se prepară foarte rapid, la rece. Elementele de decor le poți pregăti ulterior, în timp ce tortul va sta puțin la rece.

Cum prepari blatul pentru tort cu ouă de ciocolată

Mai întâi separară albușurile de gălbenușuri, în două boluri. Peste albușuri adaugă un praf de sare și lasă-le 15-20 de minute la temperatura camerei. În acest interval de timp pregătești compoziția de ciocolată.

Într-un bol așezat pe baie de aburi adaugă ciocolata mărunțită împreună cu untul tăiat în cuburi și laptele. Amestecă ingredientele până când ai obținut un sos consistent și omogen. Scoate bolul cu sosul de ciocolată din baia de aburi și pune-l deoparte pentru a se răci sosul.

Înainte de a începe amestecarea ingredientelor pentru blat, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Amestecă albușurile până când devin spumoase. Adaugă puțin câte puțin din zahăr, în timp ce amesteci intens pentru a se întări bezeaua. Apoi amestecă gălbenușurile cu compoziția de ciocolată, răcită. Adaugă această compoziție în bezeaua de albușuri și omogenizează ușor cu o spatulă. La final, adaugă și făina trecută prin sită împreună cu praful de copt și bicarbonatul de sodiu.

Așază hârtie de copt doar la baza tăvii. Pereții laterali îi ungi cu ulei și presari făină peste ei. Adaugă compoziția pentru blat în tava pregătită și niveleaz-o uniform la suprafață. Introdu tava în cuptor și coace blatul de tort pentru 35-40 de minute, la 180 de grade Celsius. După coacere, transferă blatul de tort pe un grătar să se răcească, apoi îl secționezi în patru.

Descoperă și o rețetă de blat de tort cu cacao si amidon.

Cum prepari crema și coșulețul din tăiței de orez cu ciocolată

Crema se prepară foarte simplu și rapid. Adaugă brânza mascarpone în bolul mixerului împreună cu frișca lichidă, zahărul pudră, coaja de la lămâie răzuită fin și un praf de sare.

Pornește mixerul și amestecă bine ingredientele până când compoziția devine consistentă și cremoasă. Potrivește-i gustul cu suc de lămâie și pune bolul cu cremă de mascarpone cu frișcă la rece, până când montezi tortul.

Pentru a pregăti decorul tortului, mai întâi fierbe tăițeii de orez conform instrucțiunilor specificate pe ambalaj. După fierbere, scoate tăițeii cu o spumieră. Așază-i pe un grătar de răcire și modelează-i sub formă de coșuleț.

Topește ciocolata pe baie de aburi sau la microunde și glazurează tăițeii cu ea. Apoi lasă coșulețul de tăiței cu ciocolată să se răcească.

Cum montezi deliciosul tort cu ouă de ciocolată

Scoate crema de la rece și împarte-o în patru părți. Întinde trei părți între secțiunile blatului de tort, iar cu a patra parte îmbracă tortul de jur împrejur și deasupra.

Apoi așază coșulețul din tăițeii de orez cu ciocolată deasupra tortului. Adaugă în interiorul lui ouăle multicolore din ciocolată.

Pune tortul la rece pentru 5-6 ore sau de pe o zi pe alta, pentru a se putea porționa frumos.

Pentru data următoare când mai dorești să prepari un tort delicios și cu aspect elegant, îți recomandăm rețeta de tort Doboș.

Citește și
Tort cu ouă de ciocolată, pentru masa de Paște
Galerie foto

Galerie foto

Colaj de poze cu pașii de decorare a tortului
Colaj de poze cu pașii de preparare ai tortului
Tort cu ouă de ciocolată secționat pe platou
+1
CELE MAI CITITE
Plăcinte preparate la tigaie cu cartofi și mărar, una secționată și decorate cu mărar proaspăt
Plăcinte cu cartofi și mărar la tigaie. Rețetă de post
Plăcinte cu cartofi și mărar la tigaie. Rețetă de post
Bol cu varză călită, ceapă verde, ceapă galbenă, varză tocată pe tocător cu cuțit
Varză călită cu morcovi și ceapă. Rețetă simplă și gustoasă, de post
Varză călită cu morcovi și ceapă. Rețetă simplă și gustoasă, de post
Cârnați de casă țărănești, din carne tocată cu barda, prăjiți
Cârnați de casă țărănești, din carne tocată cu barda
Cârnați de casă țărănești, din carne tocată cu barda
sos de roșii
De ce ar trebui să adaugi mereu unt în sosul pentru paste. Secretul pe care bucătarii nu vor să îl știi
De ce ar trebui să adaugi mereu unt în sosul pentru paste. Secretul pe care bucătarii nu vor să îl știi
Pastă de mici preparată în casă, într-un vas alb, oval
Pastă de mici preparată în casă. Rețetă tradițională românească
Pastă de mici preparată în casă. Rețetă tradițională românească
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Cozonac Cruffin cu multe stafide secționat
Cozonac Cruffin cu multe stafide. Rețeta unui desert rafinat
Cozonac Cruffin cu multe stafide. Rețeta unui desert rafinat
Chec cu figurine de iepurași în interior, glazurat cu ciocolată albă și porționat pe un tocător
Galerie foto
Chec cu figurine de iepurași în interior, glazurat cu ciocolată albă
Chec cu figurine de iepurași în interior, glazurat cu ciocolată albă
carne de miel pusă într-o tavă
6 greșeli pe care le faci când gătești carne de miel. Cum poți să le eviți
6 greșeli pe care le faci când gătești carne de miel. Cum poți să le eviți
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Brioșe cu aromă de turtă dulce și cremă fină de vanilie decorate cu biscuiți de turtă dulce
07:33
Brioșe cu aromă de turtă dulce și cremă fină de vanilie - Gingerbread cupcakes Brioșe cu aromă de turtă dulce și cremă fină de vanilie - Gingerbread cupcakes
carne de vită condimentată
06:10
Cele mai bune condimente pentru carnea de vită. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant Cele mai bune condimente pentru carnea de vită. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant
Makowiec secționat în două pe un tocător de lemn, o păstaie de vanilie și stafide
05:17
Makowiec. Rețetă de ruladă cu mac, din bucătăria poloneză Makowiec. Rețetă de ruladă cu mac, din bucătăria poloneză
vinete parmigiana
2 decembrie, 05:52
Rețetă de vinete parmigiana sau cum transformi câteva vinete într-un festin italian Rețetă de vinete parmigiana sau cum transformi câteva vinete într-un festin italian
tartă cu pere și ciocolată
2 decembrie, 05:40
Tartă cu pere și ciocolată. 3 rețete diferite și rapide Tartă cu pere și ciocolată. 3 rețete diferite și rapide
Varză călită cu coaste de porc în bol
2 decembrie, 05:30
Varză călită cu coaste de porc. Rețetă tradițională românească Varză călită cu coaste de porc. Rețetă tradițională românească
salată de sfeclă
1 decembrie, 06:00
Salată cu sfeclă roșie. 3 rețete de salate cu sfeclă în combinații de gust surprinzătoare Salată cu sfeclă roșie. 3 rețete de salate cu sfeclă în combinații de gust surprinzătoare
Fasole cu ciolan afumat
1 decembrie, 05:18
Fasole cu ciolan afumat. Rețetă tradițională, gustoasă și sățioasă Fasole cu ciolan afumat. Rețetă tradițională, gustoasă și sățioasă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Rețeta tradițională de vin fiert, cu scorțișoară, cuișoare, citrice și miere
Rețeta tradițională de vin fiert, cu scorțișoară, cuișoare, citrice și miere
Rețeta tradițională de vin fiert, cu scorțișoară, cuișoare, citrice și miere
Telefoane şi electrocasnice, luate în rate şi duse imediat la amanet. Noua tactică a escrocilor
Telefoane şi electrocasnice, luate în rate şi duse imediat la amanet. Noua tactică a escrocilor
Telefoane şi electrocasnice, luate în rate şi duse imediat la amanet. Noua tactică a escrocilor
Afacerea în care Adrian Mutu a pierdut 3 milioane de euro! Decizia amp;#8220;Briliantului” după dezastrul financiar
Afacerea în care Adrian Mutu a pierdut 3 milioane de euro! Decizia amp;#8220;Briliantului” după dezastrul financiar
Afacerea în care Adrian Mutu a pierdut 3 milioane de euro! Decizia amp;#8220;Briliantului” după dezastrul financiar
Chefi la cuțite, 3 decembrie 2025. Jurații și-au format echipele din sezonul 16. Ce concurenți au primit tunici în bootcamp
Chefi la cuțite, 3 decembrie 2025. Jurații și-au format echipele din sezonul 16. Ce concurenți au primit tunici în bootcamp
Chefi la cuțite, 3 decembrie 2025. Jurații și-au format echipele din sezonul 16. Ce concurenți au primit tunici în bootcamp
Thalía și Tommy Mottola au sărbătorit 25 de ani de căsnicie. Ce imagini celebre a publicat artista în mediul online
Thalía și Tommy Mottola au sărbătorit 25 de ani de căsnicie. Ce imagini celebre a publicat artista în mediul online
Thalía și Tommy Mottola au sărbătorit 25 de ani de căsnicie. Ce imagini celebre a publicat artista în mediul online
Jocuri PlayStation Plus din decembrie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Jocuri PlayStation Plus din decembrie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Jocuri PlayStation Plus din decembrie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
(P) Mâncare tradițională la târgurile de Crăciun din România: gusturi care țin loc de amintiri
(P) Mâncare tradițională la târgurile de Crăciun din România: gusturi care țin loc de amintiri
(P) Mâncare tradițională la târgurile de Crăciun din România: gusturi care țin loc de amintiri
Ce spune aspectul burticii de gravidă despre bebelușul tău
Ce spune aspectul burticii de gravidă despre bebelușul tău
Ce spune aspectul burticii de gravidă despre bebelușul tău
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
De ce vine ciclul de 2 ori pe lună? Medic ginecolog: Nu e normal, mai ales dacă apar și anumite simptome
De ce vine ciclul de 2 ori pe lună? Medic ginecolog: „Nu e normal, mai ales dacă apar și anumite simptome”
De ce vine ciclul de 2 ori pe lună? Medic ginecolog: „Nu e normal, mai ales dacă apar și anumite simptome”
fresh
Varză călită cu coaste de porc. Rețetă tradițională românească

Varză călită cu coaste de porc. Rețetă tradițională românească

Varză călită cu coaste de porc. Rețetă tradițională românească

Rețetă de vinete parmigiana sau cum transformi câteva vinete într-un festin italian

Rețetă de vinete parmigiana sau cum transformi câteva vinete într-un festin italian

Tartă cu pere și ciocolată. 3 rețete diferite și rapide

Tartă cu pere și ciocolată. 3 rețete diferite și rapide

Makowiec. Rețetă de ruladă cu mac, din bucătăria poloneză

Makowiec. Rețetă de ruladă cu mac, din bucătăria poloneză

Brioșe cu aromă de turtă dulce și cremă fină de vanilie - Gingerbread cupcakes

Brioșe cu aromă de turtă dulce și cremă fină de vanilie - Gingerbread cupcakes
închide