Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște

timpul de preparare
Timp de gătire: 40 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Pe lângă cozonac și pască, deserturile tradiționale pentru întâmpinarea Sfintelor Sărbători Pascale, merită preparată și rețeta de tort cu ouă de ciocolată. Va fi o încântare și pentru papilele gustative, dar și pentru privirile pofticioșilor.

Tort cu ouă de ciocolată secționat pe platou
Galerie foto

Galerie foto

Tortul se va porționa mult mai bine după ce va sta câteva ore la rece / Profimedia Images

Chiar dacă tortul conține mai multe elemente, modul de preparare nu este complex. Ingredientele folosite sunt dintre cele mai simple și foarte accesibile. Cu siguranță deții în cămară și în frigider o mare parte dintre ele. Doar pentru realizarea decorului va trebui să cumperi din magazinele alimentare ouă de ciocolată și tăiței de orez.

Citește și

Dacă nu găsești tăițeii de orez poți apela la tăițeii clasici, subțiri sau la fidea sau poți realiza un coșuleț din ciocolată albă. Tot din categoria deserturilor pentru mesele Sărbătorilor Pascale îți mai recomandăm și rețeta de prăjitură cu găuri și sos caramel. Este o rețetă inspirată din bucătăria americană, cunoscută sub denumirea „Poke Cake”.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Iar în continuare îți oferim lista de ingrediente și pașii necesari preparării deliciosului tort cu ouă de ciocolată.

Ingrediente

Mod de preparare

Primul pas pentru prepararea tortului constă în pregătirea compoziției pentru blatul de tort. Acesta este un blat cu textură umedă. Crema de mascarpone cu frișcă se prepară foarte rapid, la rece. Elementele de decor le poți pregăti ulterior, în timp ce tortul va sta puțin la rece.

Cum prepari blatul pentru tort cu ouă de ciocolată

Mai întâi separară albușurile de gălbenușuri, în două boluri. Peste albușuri adaugă un praf de sare și lasă-le 15-20 de minute la temperatura camerei. În acest interval de timp pregătești compoziția de ciocolată.

Într-un bol așezat pe baie de aburi adaugă ciocolata mărunțită împreună cu untul tăiat în cuburi și laptele. Amestecă ingredientele până când ai obținut un sos consistent și omogen. Scoate bolul cu sosul de ciocolată din baia de aburi și pune-l deoparte pentru a se răci sosul.

Înainte de a începe amestecarea ingredientelor pentru blat, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Amestecă albușurile până când devin spumoase. Adaugă puțin câte puțin din zahăr, în timp ce amesteci intens pentru a se întări bezeaua. Apoi amestecă gălbenușurile cu compoziția de ciocolată, răcită. Adaugă această compoziție în bezeaua de albușuri și omogenizează ușor cu o spatulă. La final, adaugă și făina trecută prin sită împreună cu praful de copt și bicarbonatul de sodiu.

Așază hârtie de copt doar la baza tăvii. Pereții laterali îi ungi cu ulei și presari făină peste ei. Adaugă compoziția pentru blat în tava pregătită și niveleaz-o uniform la suprafață. Introdu tava în cuptor și coace blatul de tort pentru 35-40 de minute, la 180 de grade Celsius. După coacere, transferă blatul de tort pe un grătar să se răcească, apoi îl secționezi în patru.

Descoperă și o rețetă de blat de tort cu cacao si amidon.

Cum prepari crema și coșulețul din tăiței de orez cu ciocolată

Crema se prepară foarte simplu și rapid. Adaugă brânza mascarpone în bolul mixerului împreună cu frișca lichidă, zahărul pudră, coaja de la lămâie răzuită fin și un praf de sare.

Pornește mixerul și amestecă bine ingredientele până când compoziția devine consistentă și cremoasă. Potrivește-i gustul cu suc de lămâie și pune bolul cu cremă de mascarpone cu frișcă la rece, până când montezi tortul.

Pentru a pregăti decorul tortului, mai întâi fierbe tăițeii de orez conform instrucțiunilor specificate pe ambalaj. După fierbere, scoate tăițeii cu o spumieră. Așază-i pe un grătar de răcire și modelează-i sub formă de coșuleț.

Topește ciocolata pe baie de aburi sau la microunde și glazurează tăițeii cu ea. Apoi lasă coșulețul de tăiței cu ciocolată să se răcească.

Cum montezi deliciosul tort cu ouă de ciocolată

Scoate crema de la rece și împarte-o în patru părți. Întinde trei părți între secțiunile blatului de tort, iar cu a patra parte îmbracă tortul de jur împrejur și deasupra.

Apoi așază coșulețul din tăițeii de orez cu ciocolată deasupra tortului. Adaugă în interiorul lui ouăle multicolore din ciocolată.

Pune tortul la rece pentru 5-6 ore sau de pe o zi pe alta, pentru a se putea porționa frumos.

Pentru data următoare când mai dorești să prepari un tort delicios și cu aspect elegant, îți recomandăm rețeta de tort Doboș.

Citește și
Tort cu ouă de ciocolată, pentru masa de Paște
Galerie foto

Galerie foto

Colaj de poze cu pașii de decorare a tortului
Colaj de poze cu pașii de preparare ai tortului
Tort cu ouă de ciocolată secționat pe platou
+1
CELE MAI CITITE
Varză cu orez și morcovi în bol negru cu lingură de lemn
Varză cu orez și morcovi. Rețetă simplă și gustoasă, de post
Varză cu orez și morcovi. Rețetă simplă și gustoasă, de post
Baba Ganoush
Cum se prepară Baba Ganoush, deliciul oriental cu tahini și vinete coapte pe jar
Cum se prepară Baba Ganoush, deliciul oriental cu tahini și vinete coapte pe jar
Dovleac copt și umplut cu orz, ciuperci, legume și rodie
Dovleac copt și umplut cu orz, ciuperci, legume și rodie
Dovleac copt și umplut cu orz, ciuperci, legume și rodie
Supă de sfeclă roșie
Supă de sfeclă roșie și borș de sfeclă roșie. Rețete pentru o toamnă caldă și plină de gust
Supă de sfeclă roșie și borș de sfeclă roșie. Rețete pentru o toamnă caldă și plină de gust
camembert la cuptor
Camembert la cuptor. Pare o rețetă pretențioasă, dar e gata rapid și are gust delicios
Camembert la cuptor. Pare o rețetă pretențioasă, dar e gata rapid și are gust delicios
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Cozonac Cruffin cu multe stafide secționat
Cozonac Cruffin cu multe stafide. Rețeta unui desert rafinat
Cozonac Cruffin cu multe stafide. Rețeta unui desert rafinat
Chec cu figurine de iepurași în interior, glazurat cu ciocolată albă și porționat pe un tocător
Galerie foto
Chec cu figurine de iepurași în interior, glazurat cu ciocolată albă
Chec cu figurine de iepurași în interior, glazurat cu ciocolată albă
carne de miel pusă într-o tavă
6 greșeli pe care le faci când gătești carne de miel. Cum poți să le eviți
6 greșeli pe care le faci când gătești carne de miel. Cum poți să le eviți
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Trei frigărui de somon cu legume pe o farfurie, felii de lămâie și frunze de pătrunjel
13:16
Frigărui de somon cu legume. Prospețime mediteraneeană pe o frigăruie Frigărui de somon cu legume. Prospețime mediteraneeană pe o frigăruie
Porție de pește cu cartofi natur, roșii coapte și salată de varză pe o farfurie albă ținută în mâini
07:40
Pește cu cartofi natur, roșii coapte și salată de varză Pește cu cartofi natur, roșii coapte și salată de varză
Salată de fasole albă cu ton, ardei și țelină, în două boluri
07:33
Salată de fasole albă cu ton, ardei și țelină, plină de prospețime și culori Salată de fasole albă cu ton, ardei și țelină, plină de prospețime și culori
pilaf sârbesc cu legume
20 noiembrie, 09:29
Rețetă de post: pilaf sârbesc cu legume. Cum îl prepari când nu mănânci carne Rețetă de post: pilaf sârbesc cu legume. Cum îl prepari când nu mănânci carne
Chec de post zebrat porționat
20 noiembrie, 06:23
Chec de post zebrat. Un desert delicios și spectaculos Chec de post zebrat. Un desert delicios și spectaculos
Porții de negresă de post cu ulei de cocos
20 noiembrie, 05:50
Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat
Chifle pufoase cu susan într-un coș cu ștergar
19 noiembrie, 06:58
Chifle pufoase cu susan, perfecte pentru burgeri de post Chifle pufoase cu susan, perfecte pentru burgeri de post
Cușcuș cu legume sotate, în stil mediteraneean în bol cu furculiță
19 noiembrie, 05:48
Cușcuș cu legume sotate, în stil mediteraneean. Rețetă caldă, plină de culoare Cușcuș cu legume sotate, în stil mediteraneean. Rețetă caldă, plină de culoare
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Rețetă de poutine. Cartofi prăjiți cu brânză și sos
Rețetă de poutine. Cartofi prăjiți cu brânză și sos
Rețetă de poutine. Cartofi prăjiți cu brânză și sos
Au dispărut ouăle din magazine sau au preț dublu. Fermierii le trimit la export
Au dispărut ouăle din magazine sau au preț dublu. Fermierii le trimit la export
Au dispărut ouăle din magazine sau au preț dublu. Fermierii le trimit la export
Ioana Țiriac, declarație rară despre tatăl ei. Dezvăluirea unică făcută: Doar el putea să facă asta
Ioana Țiriac, declarație rară despre tatăl ei. Dezvăluirea unică făcută: „Doar el putea să facă asta”
Ioana Țiriac, declarație rară despre tatăl ei. Dezvăluirea unică făcută: „Doar el putea să facă asta”
Surorile Kessler, artiste de renume, au murit prin sinucidere asistată! Este doliu în lumea muzicii
Surorile Kessler, artiste de renume, au murit prin sinucidere asistată! Este doliu în lumea muzicii
Surorile Kessler, artiste de renume, au murit prin sinucidere asistată! Este doliu în lumea muzicii
Șevval Sam iubește din nou. Artista de 52 de ani formează un cuplu
Șevval Sam iubește din nou. Artista de 52 de ani formează un cuplu
Șevval Sam iubește din nou. Artista de 52 de ani formează un cuplu
Teleportarea cuantică a devenit posibilă într-o reușită istorică. Cum poate îmbunătăți Internetul la nivel global
Teleportarea cuantică a devenit posibilă într-o reușită istorică. Cum poate îmbunătăți Internetul la nivel global
Teleportarea cuantică a devenit posibilă într-o reușită istorică. Cum poate îmbunătăți Internetul la nivel global
File de cod cu roșii și măsline negre
File de cod cu roșii și măsline negre
File de cod cu roșii și măsline negre
Copilul cere apă înainte de culcare. De ce apare acest obicei și ce înseamnă cu adevărat
Copilul cere apă înainte de culcare. De ce apare acest obicei și ce înseamnă cu adevărat
Copilul cere apă înainte de culcare. De ce apare acest obicei și ce înseamnă cu adevărat
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Trigliceride mărite: ce valori normale au trigliceridele, de ce cresc și care sunt riscurile pentru sănătate
Trigliceride mărite: ce valori normale au trigliceridele, de ce cresc și care sunt riscurile pentru sănătate
Trigliceride mărite: ce valori normale au trigliceridele, de ce cresc și care sunt riscurile pentru sănătate
fresh
Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat

Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat

Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat

Chec de post zebrat. Un desert delicios și spectaculos

Chec de post zebrat. Un desert delicios și spectaculos

Rețetă de post: pilaf sârbesc cu legume. Cum îl prepari când nu mănânci carne

Rețetă de post: pilaf sârbesc cu legume. Cum îl prepari când nu mănânci carne

Salată de fasole albă cu ton, ardei și țelină, plină de prospețime și culori

Salată de fasole albă cu ton, ardei și țelină, plină de prospețime și culori

Pește cu cartofi natur, roșii coapte și salată de varză

Pește cu cartofi natur, roșii coapte și salată de varză
închide