Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște

timpul de preparare
Timp de gătire: 40 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Pe lângă cozonac și pască, deserturile tradiționale pentru întâmpinarea Sfintelor Sărbători Pascale, merită preparată și rețeta de tort cu ouă de ciocolată. Va fi o încântare și pentru papilele gustative, dar și pentru privirile pofticioșilor.

Tort cu ouă de ciocolată secționat pe platou
Galerie foto

Galerie foto

Tortul se va porționa mult mai bine după ce va sta câteva ore la rece / Profimedia Images

Chiar dacă tortul conține mai multe elemente, modul de preparare nu este complex. Ingredientele folosite sunt dintre cele mai simple și foarte accesibile. Cu siguranță deții în cămară și în frigider o mare parte dintre ele. Doar pentru realizarea decorului va trebui să cumperi din magazinele alimentare ouă de ciocolată și tăiței de orez.

Citește și

Dacă nu găsești tăițeii de orez poți apela la tăițeii clasici, subțiri sau la fidea sau poți realiza un coșuleț din ciocolată albă. Tot din categoria deserturilor pentru mesele Sărbătorilor Pascale îți mai recomandăm și rețeta de prăjitură cu găuri și sos caramel. Este o rețetă inspirată din bucătăria americană, cunoscută sub denumirea „Poke Cake”.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Iar în continuare îți oferim lista de ingrediente și pașii necesari preparării deliciosului tort cu ouă de ciocolată.

Ingrediente

Mod de preparare

Primul pas pentru prepararea tortului constă în pregătirea compoziției pentru blatul de tort. Acesta este un blat cu textură umedă. Crema de mascarpone cu frișcă se prepară foarte rapid, la rece. Elementele de decor le poți pregăti ulterior, în timp ce tortul va sta puțin la rece.

Cum prepari blatul pentru tort cu ouă de ciocolată

Mai întâi separară albușurile de gălbenușuri, în două boluri. Peste albușuri adaugă un praf de sare și lasă-le 15-20 de minute la temperatura camerei. În acest interval de timp pregătești compoziția de ciocolată.

Într-un bol așezat pe baie de aburi adaugă ciocolata mărunțită împreună cu untul tăiat în cuburi și laptele. Amestecă ingredientele până când ai obținut un sos consistent și omogen. Scoate bolul cu sosul de ciocolată din baia de aburi și pune-l deoparte pentru a se răci sosul.

Înainte de a începe amestecarea ingredientelor pentru blat, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Amestecă albușurile până când devin spumoase. Adaugă puțin câte puțin din zahăr, în timp ce amesteci intens pentru a se întări bezeaua. Apoi amestecă gălbenușurile cu compoziția de ciocolată, răcită. Adaugă această compoziție în bezeaua de albușuri și omogenizează ușor cu o spatulă. La final, adaugă și făina trecută prin sită împreună cu praful de copt și bicarbonatul de sodiu.

Așază hârtie de copt doar la baza tăvii. Pereții laterali îi ungi cu ulei și presari făină peste ei. Adaugă compoziția pentru blat în tava pregătită și niveleaz-o uniform la suprafață. Introdu tava în cuptor și coace blatul de tort pentru 35-40 de minute, la 180 de grade Celsius. După coacere, transferă blatul de tort pe un grătar să se răcească, apoi îl secționezi în patru.

Descoperă și o rețetă de blat de tort cu cacao si amidon.

Cum prepari crema și coșulețul din tăiței de orez cu ciocolată

Crema se prepară foarte simplu și rapid. Adaugă brânza mascarpone în bolul mixerului împreună cu frișca lichidă, zahărul pudră, coaja de la lămâie răzuită fin și un praf de sare.

Pornește mixerul și amestecă bine ingredientele până când compoziția devine consistentă și cremoasă. Potrivește-i gustul cu suc de lămâie și pune bolul cu cremă de mascarpone cu frișcă la rece, până când montezi tortul.

Pentru a pregăti decorul tortului, mai întâi fierbe tăițeii de orez conform instrucțiunilor specificate pe ambalaj. După fierbere, scoate tăițeii cu o spumieră. Așază-i pe un grătar de răcire și modelează-i sub formă de coșuleț.

Topește ciocolata pe baie de aburi sau la microunde și glazurează tăițeii cu ea. Apoi lasă coșulețul de tăiței cu ciocolată să se răcească.

Cum montezi deliciosul tort cu ouă de ciocolată

Scoate crema de la rece și împarte-o în patru părți. Întinde trei părți între secțiunile blatului de tort, iar cu a patra parte îmbracă tortul de jur împrejur și deasupra.

Apoi așază coșulețul din tăițeii de orez cu ciocolată deasupra tortului. Adaugă în interiorul lui ouăle multicolore din ciocolată.

Pune tortul la rece pentru 5-6 ore sau de pe o zi pe alta, pentru a se putea porționa frumos.

Pentru data următoare când mai dorești să prepari un tort delicios și cu aspect elegant, îți recomandăm rețeta de tort Doboș.

Citește și
Tort cu ouă de ciocolată, pentru masa de Paște
Galerie foto

Galerie foto

Colaj de poze cu pașii de decorare a tortului
Colaj de poze cu pașii de preparare ai tortului
Tort cu ouă de ciocolată secționat pe platou
+21
CELE MAI CITITE
covrigi de casă puși pe un tocător de lemn
Rețeta simplă de covrigi de casă. Pașii pe care să-i urmezi ca să iasă mai buni ca la patiserie
Rețeta simplă de covrigi de casă. Pașii pe care să-i urmezi ca să iasă mai buni ca la patiserie
Trei mere umplute cu fructe uscate și cereale, pe o farfurie și o linguriță cu compoziție de fructe și cereale
Mere umplute cu fructe uscate și cereale, coapte în cuptor
Mere umplute cu fructe uscate și cereale, coapte în cuptor
Chec cu fructe uscate și nuci secționat pe un tocător de lemn, alături de o felie pe o farfurie cu furculiță
Chec cu fructe uscate și nuci, perfect pentru platoul cu prăjituri
Chec cu fructe uscate și nuci, perfect pentru platoul cu prăjituri
Pumpkin spice latte într-o ceașcă de sticlă, ținută în mâini, alături de biscuiți, condimente și dovleci
Pumpkin spice latte. Rețetă de băutură caldă cu dovleac
Pumpkin spice latte. Rețetă de băutură caldă cu dovleac
Sticle cu sirop de Aronia și fructe de Aronia
Sirop de Aronia pentru iarnă. Rețeta unei băuturi sănătoase
Sirop de Aronia pentru iarnă. Rețeta unei băuturi sănătoase
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Două mâini de femeie care curăță un ou de coajă
5 metode de a curăța ouăle fierte mai ușor, fără a deteriora albușul
5 metode de a curăța ouăle fierte mai ușor, fără a deteriora albușul
Salate pentru masa de Paște puse pe o masă mare
Galerie foto
Salate pentru masa de Paște. 9 rețete ușoare și gustoase pentru un meniu de sărbătoare
Salate pentru masa de Paște. 9 rețete ușoare și gustoase pentru un meniu de sărbătoare
Pate de iepure la cuptor, cu sos caramel de portocale, gata de servit
Galerie foto
Pate de iepure la cuptor, cu sos caramel de portocale
Pate de iepure la cuptor, cu sos caramel de portocale
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
cele mai bune chiftele de post
11:20
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
Brioșe cu piure de dovleac și merișoare
07:58
Brioșe cu piure de dovleac și merișoare. Rețeta de care ai nevoie pentru o gustare sănătoasă Brioșe cu piure de dovleac și merișoare. Rețeta de care ai nevoie pentru o gustare sănătoasă
vin fiert cu condimente
05:46
Condimente pentru vinul fiert. Ce să adaugi pentru un gust aromat și intens Condimente pentru vinul fiert. Ce să adaugi pentru un gust aromat și intens
vin fiert cu scorțisoară și piper servit în două căni
1 decembrie, 06:19
Rețetă de vin fiert cu scorțișoară și piper. Ce să mai adaugi pentru a ieși intens și aromat Rețetă de vin fiert cu scorțișoară și piper. Ce să mai adaugi pentru a ieși intens și aromat
Ruladă de bezea cu mure și cremă de brânză porționată pe o farfurie rotundă, alături de un bol cu mure
1 decembrie, 06:04
Ruladă de bezea cu mure și cremă de brânză. Un desert spectaculos Ruladă de bezea cu mure și cremă de brânză. Un desert spectaculos
Porție de bulgur cu roșii și usturoi în farfurie, decorată cu pătrunjel verde, alături de legume proaspete
1 decembrie, 05:04
Bulgur cu roșii și usturoi. Rețetă din bucătăria libaneză Bulgur cu roșii și usturoi. Rețetă din bucătăria libaneză
Porție de cheesecake cu cremă de fistic. decorată cu trandafir roșu
30 noiembrie, 06:48
Cheesecake cu fistic. Un desert delicios, cu aspect spectaculos Cheesecake cu fistic. Un desert delicios, cu aspect spectaculos
Trifle cu aromă de cafea și coniac în vas de sticlă, un bol cu zmeură și lingurițe
30 noiembrie, 05:46
Trifle cu aromă de cafea și coniac. Desert delicios și spectaculos Trifle cu aromă de cafea și coniac. Desert delicios și spectaculos
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
1
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Această prăjitură cu mere rase este un desert delicios, de post, ușor de preparat și perfect pentru perioadele de post sau pentru cei care doresc să evite produsele de origine animală....
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
2
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Una dintre cele mai populare rețete de prăjitură ușoară cu mere este cea cunoscută sub denumirea ”rețeta celor trei pahare”. Este o rețetă în care unitatea de măsură a ingredientelor principale...
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
3
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Ciorba de burtă este un preparat tradițional românesc apreciat pentru savoarea sa intensă și textura sa unică. Rețeta de bază include burtă de vită, os de vită cu măduvă, legume, smântână,...
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
4
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Rețeta de usturoi macerat în miere este un preparat tradițional apreciat atât pentru gustul său complex, cât și pentru beneficiile sale asupra sănătății. Această combinație inedită între mierea naturală și usturoi...
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
5
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Nu rata sezonul castanelor fără a prepara castane coapte la cuptor, pentru că sunt delicioase și pline de beneficii. În plus, se prepară simplu și ușor, fără a folosi alte ingrediente...
Parteneri
Ce trebuie să știe fiecare semn zodiacal despre decembrie 2024. Schimbări importante au loc în ultima lună din an
Ce trebuie să știe fiecare semn zodiacal despre decembrie 2024. Schimbări importante au loc în ultima lună din an
Ce trebuie să știe fiecare semn zodiacal despre decembrie 2024. Schimbări importante au loc în ultima lună din an
Cine este PSDU, partidul clonă acuzat de PSD că le-a furat din voturi pentru că alegătorii au confundat sigla
Cine este PSDU, partidul "clonă" acuzat de PSD că le-a "furat" din voturi pentru că alegătorii au confundat sigla
Cine este PSDU, partidul "clonă" acuzat de PSD că le-a "furat" din voturi pentru că alegătorii au confundat sigla
„Aţi accepta să fiţi premier?” Gigi Becali, reacţie vehementă. Prima decizie luată de milionar după alegerile parlamentare
„Aţi accepta să fiţi premier?” Gigi Becali, reacţie vehementă. Prima decizie luată de milionar după alegerile parlamentare
„Aţi accepta să fiţi premier?” Gigi Becali, reacţie vehementă. Prima decizie luată de milionar după alegerile parlamentare
Mireasa sezon 10, 30 noiembrie 2024. Primul cuplu finalist a fost decis de foștii concurenți prin Mireasa buzz. Ce voturi s-au dat
Mireasa sezon 10, 30 noiembrie 2024. Primul cuplu finalist a fost decis de foștii concurenți prin Mireasa buzz. Ce voturi s-au dat
Mireasa sezon 10, 30 noiembrie 2024. Primul cuplu finalist a fost decis de foștii concurenți prin Mireasa buzz. Ce voturi s-au dat
Actrița Sandra Reyes, din serialul Pedro El Escamoso a murit. Ea suferea de o boală rară
Actrița Sandra Reyes, din serialul "Pedro El Escamoso" a murit. Ea suferea de o boală rară
Actrița Sandra Reyes, din serialul "Pedro El Escamoso" a murit. Ea suferea de o boală rară
Locuri în care nu trebuie să vorbești la telefon. Mulți nu știu aceste reguli
Locuri în care nu trebuie să vorbești la telefon. Mulți nu știu aceste reguli
Locuri în care nu trebuie să vorbești la telefon. Mulți nu știu aceste reguli
Mini tarte umplute cu fructe uscate
Mini tarte umplute cu fructe uscate
Mini tarte umplute cu fructe uscate
Semne că al tău copil este pregătit să meargă singur la școală
Semne că al tău copil este pregătit să meargă singur la școală
Semne că al tău copil este pregătit să meargă singur la școală
Robin Thicke a dezvăluit modul în care abordează conversația stresantă despre Moș Crăciun cu cei 4 copii ai lui: Mai devreme sau mai târziuamp;#8230;
Robin Thicke a dezvăluit modul în care abordează conversația „stresantă” despre Moș Crăciun cu cei 4 copii ai lui: „Mai devreme sau mai târziuamp;#8230;”
Robin Thicke a dezvăluit modul în care abordează conversația „stresantă” despre Moș Crăciun cu cei 4 copii ai lui: „Mai devreme sau mai târziuamp;#8230;”
Răceala în sarcină. Tratamente permise și interzise
Răceala în sarcină. Tratamente permise și interzise
Răceala în sarcină. Tratamente permise și interzise
fresh
Supă cremă de conopidă cu praz, cremoasă și hrănitoare

Supă cremă de conopidă cu praz, cremoasă și hrănitoare

Supă cremă de conopidă cu praz, cremoasă și hrănitoare

Rețetă de vin fiert cu scorțișoară și piper. Ce să mai adaugi pentru a ieși intens și aromat

Rețetă de vin fiert cu scorțișoară și piper. Ce să mai adaugi pentru a ieși intens și aromat

Bulgur cu roșii și usturoi. Rețetă din bucătăria libaneză

Bulgur cu roșii și usturoi. Rețetă din bucătăria libaneză

Ruladă de bezea cu mure și cremă de brânză. Un desert spectaculos

Ruladă de bezea cu mure și cremă de brânză. Un desert spectaculos

Trifle cu aromă de cafea și coniac. Desert delicios și spectaculos

Trifle cu aromă de cafea și coniac. Desert delicios și spectaculos
închide