Tort de ciocolată cu glazură oglindă, pentru momentele dulci

timpul de preparare
Timp de gătire: 60 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Dacă ești în căutarea unei rețete deosebite de tort, pentru momentele dulci petrecute cu cei dragi, îți oferim o rețetă de tort de ciocolată cu glazură oglindă. Gustul este absolut delicios, iar aspectul pe măsura gustului.

Tort de ciocolată cu glazură oglindă decorat cu fructe
Galerie foto

Galerie foto

Decorul tortului se alege după imaginația bucătarului / Profimedia Images

Rețeta tortului nu se prepară anevoios, iar ingredientele nu sunt complexe. Sunt ingrediente foarte comune rețetelor de deserturi cu ciocolată. Însă pentru reușita deplină a tortului, va trebui să optezi pentru ingrediente de calitate. În special ciocolata, untul și pudra de cacao sunt ingredientele de bază care oferă gust, aspect și textură.

Citește și

Tot ce ai de făcut pentru un astfel de tort este să prepari un blat cu cacao în compoziție. Apoi vei prepara o cremă de unt cu cacao și după montarea tortului prepari o glazură simplă de ciocolată. Decorul îl poți alege după preferințe și după propria imaginație. Poți opta pentru fructe proaspete au uscate, nuci, alune sau fistic, bucăți de ciocolată albă și neagră, etc.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Urmărește mai jos rețeta detaliată pentru a prepara și tu un așa delicios tort de ciocolată cu glazură oglindă.

Ingrediente

Mod de preparare

Vei începe cu prepararea blatului de tort care necesită un timp de amestecare a ingredientelor, un timp de coacere și apoi răcire. În timp ce blatul de tort se coace vei prepara crema de unt cu cacao. Glazura de ciocolată se prepară ultima, după montarea tortului.

Cum prepari blatul pentru tort de ciocolată cu glazură oglindă

Înainte de a începe amestecarea ingredientelor pentru blat, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Apoi pregătește forma de copt în care așezi hârtie.

Pentru a prepara compoziția de blat de tort cu cacao, mai întâi separă albușurile de gălbenușuri, în două boluri.

Presară sare peste albușuri și amestecă-le până când devin cristaline. Adaugă zahărul puțin câte puțin, în timp ce amesteci continuu, pentru a obține o bezea fermă. Încorporează gălbenușurile în bezea, folosind o spatulă și amestecând cu mișcări circulare, de jos în sus. Apoi încorporează treptat și făina, folosind aceleași mișcări circulare.

Întinde compoziția pentru blat de tort cu cacao în tava de copt. Introdu tava în cuptor și coace blatul pentru 20-25 de minute, la 180 de grade Celsius. După coacere, transferă-l pe un grătar de răcire și lasă-l să se răcească.

Cum prepari crema de cacao cu unt

Pentru prepararea cremei, adaugă ouăle într-o crăticioară, împreună cu sarea și zahărul. Amestecă ingredientele folosind un tel, până când se topește zahărul iar  compoziția capătă textură spumoasă. Așază crăticioara pe baie de aburi, la foc de intensitate medie.

Fierbe crema pentru tort de ciocolată cu glazură oglindă timp de 15 minute, amestecând continuu. Stinge focul, trece prin sită pudra de cacao peste cremă și amestecă intens, până se omogenizează. Adaugă și esența și pune crema la rece.

După răcirea completă, amestecă untul moale, până când capătă textură cremoasă. Încorporează-l treptat în crema răcită, amestecând intens până când crema devine omogenă.

Pentru a monta tortul, secționează blatul de tort în trei părți egale. Însiropează ușor fiecare parte de blat cu un sirop simplu din apă cu zahăr. Poți opta pentru un sirop de fructe, sau sirop de la compot.

Împarte crema de cacao în trei părți egale. Întinde două părți din cremă între blaturile de tort. Cu a treia parte de cremă îmbracă tortul de jur împrejur și deasupra. Pune tortul la frigider pentru 1-2 ore, apoi poți prepara glazura oglindă.

Cum prepari glazura pentru tort de ciocolată cu glazură oglindă

Într-o crăticioară așezată pe flacăra aragazului pune frișca lichidă la încălzit. Încălzește-o până aproape de punctul de fierbere.

Stinge focul și adaugă în frișca fierbinte ciocolata ruptă în bucăți și untul tăiat în cuburi. Amestecă intens până când ciocolata și untul se topesc, iar compoziția devine omogenă.

Lasă glazura de ciocolată să se tempereze 5-6 minute, apoi întinde-o uniform deasupra tortului și pe lateralele acestuia. Pune din nou tortul la rece până când glazura de ciocolată devine fermă. Apoi îl poți decora și îl poți porționa.

Tot din categoria torturilor cu ciocolată, îți mai oferim pentru data viitoare rețeta de tort cu mousse de ciocolată neagră și albă, elegant și delicios.

Citește și
Tort de ciocolată cu glazură oglindă porționat pe platou
Galerie foto

Galerie foto

Colaj de poze cu pașii de preparare ai tortului cu ciocolată
Persoană amestecând cu telul în cratița cu glazură de ciocolată
Tort de ciocolată cu glazură oglindă decorat cu fructe
+1
CELE MAI CITITE
Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci secționat, alături de un ceainic și o ceașcă
Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci. Desertul sărbătorilor cu miros cuceritor
Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci. Desertul sărbătorilor cu miros cuceritor
cele 5 sosuri mamă
Cele cinci sosuri-mamă pe care trebuie să le cunoști. Ele stau la baza bucătăriei franțuzești
Cele cinci sosuri-mamă pe care trebuie să le cunoști. Ele stau la baza bucătăriei franțuzești
turtă dulce în coșuleț
Rețeta de turtă dulce de la Martha Stewart. Ce ingrediente folosește
Rețeta de turtă dulce de la Martha Stewart. Ce ingrediente folosește
Porții de turtă dulce la tavă cu gem și glazură de ciocolată
Turtă dulce la tavă cu gem și glazură de ciocolată. Prăjitura iernilor de altădată
Turtă dulce la tavă cu gem și glazură de ciocolată. Prăjitura iernilor de altădată
Prăjitură de iarnă cu mandarine sau portocale și blat pufos cu iaurt pe un tocător de lemn rotund și două cutii de cadouri
Prăjitură de iarnă cu mandarine sau portocale și blat pufos cu iaurt
Prăjitură de iarnă cu mandarine sau portocale și blat pufos cu iaurt
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Tort Raffaello
Galerie foto
Tort Raffaello. O alegere ideală pentru sărbătorile de iarnă
Tort Raffaello. O alegere ideală pentru sărbătorile de iarnă
Tort cu ciocolată și rom secționat pe un platou cu picior, alături de o porție pe o farfurie cu linguriță, o spatulă și două căni albe
Galerie foto
Tort cu ciocolată și rom. Rețetă simplă pentru deliciul din weekend
Tort cu ciocolată și rom. Rețetă simplă pentru deliciul din weekend
Tort Sacher pe platou
Galerie foto
Tort Sacher. Rețeta celui mai îndrăgit tort vienez
Tort Sacher. Rețeta celui mai îndrăgit tort vienez
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
cârnați de porc de casă
05:27
Cum faci cei mai buni cârnați de porc de casă. Rețeta tradițională Cum faci cei mai buni cârnați de porc de casă. Rețeta tradițională
fursecuri pentru Crăciun
05:22
6 rețete de fursecuri pentru Crăciun. Dulciuri delicioase pentru meniul festiv 6 rețete de fursecuri pentru Crăciun. Dulciuri delicioase pentru meniul festiv
Turtă dulce rețeta bunicii
05:05
Turtă dulce, după rețeta bunicii. Desertul delicios pe care merită să-l încerci Turtă dulce, după rețeta bunicii. Desertul delicios pe care merită să-l încerci
cozonac de casă
22 decembrie, 06:51
Trucuri pentru cei mai buni cozonaci de casă. Ingredientele care îi fac să fie un adevărat deliciu Trucuri pentru cei mai buni cozonaci de casă. Ingredientele care îi fac să fie un adevărat deliciu
Cât se ţine carnea de vită la cuptor
22 decembrie, 05:26
Cât se ţine carnea de vită la cuptor. Trucuri ca să iasă fragedă şi gustoasă Cât se ţine carnea de vită la cuptor. Trucuri ca să iasă fragedă şi gustoasă
piept de rață cu portocală
22 decembrie, 05:22
Rețeta de piept de rață cu portocale. Cum se prepara acasă Rețeta de piept de rață cu portocale. Cum se prepara acasă
Cârnați de casă moldovenești
21 decembrie, 11:14
Cârnați de casă moldovenești, după rețeta tradițională. Ingrediente și pașii de urmat pentru un gust desăvârșit Cârnați de casă moldovenești, după rețeta tradițională. Ingrediente și pașii de urmat pentru un gust desăvârșit
Cu ce se poate înlocui praful de copt
21 decembrie, 11:11
Cu ce se poate înlocui praful de copt în prăjituri. Idei și alternative care te scot din încurcătură Cu ce se poate înlocui praful de copt în prăjituri. Idei și alternative care te scot din încurcătură
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Ceaiul care îți poate îmbunătăți starea de spirit. Recomandările specialiștilor
Ceaiul care îți poate îmbunătăți starea de spirit. Recomandările specialiștilor
Ceaiul care îți poate îmbunătăți starea de spirit. Recomandările specialiștilor
Ordonanţa de urgenţă privind angajarea lucrătorilor străini în România. Ce prevede documentul
Ordonanţa de urgenţă privind angajarea lucrătorilor străini în România. Ce prevede documentul
Ordonanţa de urgenţă privind angajarea lucrătorilor străini în România. Ce prevede documentul
Afacerea surpriză cu care Cristi Borcea vrea să dea lovitura în 2026. În ce a putut să investească
Afacerea surpriză cu care Cristi Borcea vrea să dea lovitura în 2026. În ce a putut să investească
Afacerea surpriză cu care Cristi Borcea vrea să dea lovitura în 2026. În ce a putut să investească
Modele unghii de Crăciun 2025, tendințe în manichiură pentru sărbătorile de iarnă
Modele unghii de Crăciun 2025, tendințe în manichiură pentru sărbătorile de iarnă
Modele unghii de Crăciun 2025, tendințe în manichiură pentru sărbătorile de iarnă
Demet Özdemir vorbește despre cel mai recent rol al său. Îmi amintește despre iubirile imposibile
Demet Özdemir vorbește despre cel mai recent rol al său. „Îmi amintește despre iubirile imposibile”
Demet Özdemir vorbește despre cel mai recent rol al său. „Îmi amintește despre iubirile imposibile”
Jocul Anului Clair Obscur: Expedition 33 a fost descalificat de la Indie Game Awards. De ce i-au fost retrase premiile câștigate
Jocul Anului Clair Obscur: Expedition 33 a fost descalificat de la Indie Game Awards. De ce i-au fost retrase premiile câștigate
Jocul Anului Clair Obscur: Expedition 33 a fost descalificat de la Indie Game Awards. De ce i-au fost retrase premiile câștigate
Choux-uri sărate umplute cu salată de legume cu maioneză
Choux-uri sărate umplute cu salată de legume cu maioneză
Choux-uri sărate umplute cu salată de legume cu maioneză
Copilul stă prea mult pe telefon sau tabletă? Ce e de făcut
Copilul stă prea mult pe telefon sau tabletă? Ce e de făcut
Copilul stă prea mult pe telefon sau tabletă? Ce e de făcut
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Cele mai proaste obiceiuri pentru creierul tău, conform experților Harvard
Cele mai proaste obiceiuri pentru creierul tău, conform experților Harvard
Cele mai proaste obiceiuri pentru creierul tău, conform experților Harvard
fresh
Cu ce se poate înlocui praful de copt în prăjituri. Idei și alternative care te scot din încurcătură

Cu ce se poate înlocui praful de copt în prăjituri. Idei și alternative care te scot din încurcătură

Cu ce se poate înlocui praful de copt în prăjituri. Idei și alternative care te scot din încurcătură

Cârnați de casă moldovenești, după rețeta tradițională. Ingrediente și pașii de urmat pentru un gust desăvârșit

Cârnați de casă moldovenești, după rețeta tradițională. Ingrediente și pașii de urmat pentru un gust desăvârșit

Cum faci mămăligă moldovenească. Rețeta veche

Cum faci mămăligă moldovenească. Rețeta veche

Cât se ţine carnea de vită la cuptor. Trucuri ca să iasă fragedă şi gustoasă

Cât se ţine carnea de vită la cuptor. Trucuri ca să iasă fragedă şi gustoasă

Trucuri pentru cei mai buni cozonaci de casă. Ingredientele care îi fac să fie un adevărat deliciu

Trucuri pentru cei mai buni cozonaci de casă. Ingredientele care îi fac să fie un adevărat deliciu
închide