Tort de ciocolată cu glazură oglindă, pentru momentele dulci

timpul de preparare
Timp de gătire: 60 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Dacă ești în căutarea unei rețete deosebite de tort, pentru momentele dulci petrecute cu cei dragi, îți oferim o rețetă de tort de ciocolată cu glazură oglindă. Gustul este absolut delicios, iar aspectul pe măsura gustului.

Tort de ciocolată cu glazură oglindă decorat cu fructe
Galerie foto

Galerie foto

Decorul tortului se alege după imaginația bucătarului / Profimedia Images

Rețeta tortului nu se prepară anevoios, iar ingredientele nu sunt complexe. Sunt ingrediente foarte comune rețetelor de deserturi cu ciocolată. Însă pentru reușita deplină a tortului, va trebui să optezi pentru ingrediente de calitate. În special ciocolata, untul și pudra de cacao sunt ingredientele de bază care oferă gust, aspect și textură.

Citește și

Tot ce ai de făcut pentru un astfel de tort este să prepari un blat cu cacao în compoziție. Apoi vei prepara o cremă de unt cu cacao și după montarea tortului prepari o glazură simplă de ciocolată. Decorul îl poți alege după preferințe și după propria imaginație. Poți opta pentru fructe proaspete au uscate, nuci, alune sau fistic, bucăți de ciocolată albă și neagră, etc.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Urmărește mai jos rețeta detaliată pentru a prepara și tu un așa delicios tort de ciocolată cu glazură oglindă.

Ingrediente

Mod de preparare

Vei începe cu prepararea blatului de tort care necesită un timp de amestecare a ingredientelor, un timp de coacere și apoi răcire. În timp ce blatul de tort se coace vei prepara crema de unt cu cacao. Glazura de ciocolată se prepară ultima, după montarea tortului.

Cum prepari blatul pentru tort de ciocolată cu glazură oglindă

Înainte de a începe amestecarea ingredientelor pentru blat, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Apoi pregătește forma de copt în care așezi hârtie.

Pentru a prepara compoziția de blat de tort cu cacao, mai întâi separă albușurile de gălbenușuri, în două boluri.

Presară sare peste albușuri și amestecă-le până când devin cristaline. Adaugă zahărul puțin câte puțin, în timp ce amesteci continuu, pentru a obține o bezea fermă. Încorporează gălbenușurile în bezea, folosind o spatulă și amestecând cu mișcări circulare, de jos în sus. Apoi încorporează treptat și făina, folosind aceleași mișcări circulare.

Întinde compoziția pentru blat de tort cu cacao în tava de copt. Introdu tava în cuptor și coace blatul pentru 20-25 de minute, la 180 de grade Celsius. După coacere, transferă-l pe un grătar de răcire și lasă-l să se răcească.

Cum prepari crema de cacao cu unt

Pentru prepararea cremei, adaugă ouăle într-o crăticioară, împreună cu sarea și zahărul. Amestecă ingredientele folosind un tel, până când se topește zahărul iar  compoziția capătă textură spumoasă. Așază crăticioara pe baie de aburi, la foc de intensitate medie.

Fierbe crema pentru tort de ciocolată cu glazură oglindă timp de 15 minute, amestecând continuu. Stinge focul, trece prin sită pudra de cacao peste cremă și amestecă intens, până se omogenizează. Adaugă și esența și pune crema la rece.

După răcirea completă, amestecă untul moale, până când capătă textură cremoasă. Încorporează-l treptat în crema răcită, amestecând intens până când crema devine omogenă.

Pentru a monta tortul, secționează blatul de tort în trei părți egale. Însiropează ușor fiecare parte de blat cu un sirop simplu din apă cu zahăr. Poți opta pentru un sirop de fructe, sau sirop de la compot.

Împarte crema de cacao în trei părți egale. Întinde două părți din cremă între blaturile de tort. Cu a treia parte de cremă îmbracă tortul de jur împrejur și deasupra. Pune tortul la frigider pentru 1-2 ore, apoi poți prepara glazura oglindă.

Cum prepari glazura pentru tort de ciocolată cu glazură oglindă

Într-o crăticioară așezată pe flacăra aragazului pune frișca lichidă la încălzit. Încălzește-o până aproape de punctul de fierbere.

Stinge focul și adaugă în frișca fierbinte ciocolata ruptă în bucăți și untul tăiat în cuburi. Amestecă intens până când ciocolata și untul se topesc, iar compoziția devine omogenă.

Lasă glazura de ciocolată să se tempereze 5-6 minute, apoi întinde-o uniform deasupra tortului și pe lateralele acestuia. Pune din nou tortul la rece până când glazura de ciocolată devine fermă. Apoi îl poți decora și îl poți porționa.

Tot din categoria torturilor cu ciocolată, îți mai oferim pentru data viitoare rețeta de tort cu mousse de ciocolată neagră și albă, elegant și delicios.

Citește și
Tort de ciocolată cu glazură oglindă porționat pe platou
Galerie foto

Galerie foto

Colaj de poze cu pașii de preparare ai tortului cu ciocolată
Persoană amestecând cu telul în cratița cu glazură de ciocolată
Tort de ciocolată cu glazură oglindă decorat cu fructe
+1
CELE MAI CITITE
Makowiec secționat în două pe un tocător de lemn, o păstaie de vanilie și stafide
Makowiec. Rețetă de ruladă cu mac, din bucătăria poloneză
Makowiec. Rețetă de ruladă cu mac, din bucătăria poloneză
Varză călită cu coaste de porc în bol
Varză călită cu coaste de porc. Rețetă tradițională românească
Varză călită cu coaste de porc. Rețetă tradițională românească
Brioșe cu aromă de turtă dulce și cremă fină de vanilie decorate cu biscuiți de turtă dulce
Brioșe cu aromă de turtă dulce și cremă fină de vanilie - Gingerbread cupcakes
Brioșe cu aromă de turtă dulce și cremă fină de vanilie - Gingerbread cupcakes
Brăduți din foietaj cu scorțișoară și cacao într-o tavă de lemn
Brăduți din foietaj cu scorțișoară și cacao. Desert rapid, festiv și spectaculos
Brăduți din foietaj cu scorțișoară și cacao. Desert rapid, festiv și spectaculos
Prăjitură cu vanilie și mac porționată și decorată cu crenguțe de brad și merișoare
Prăjitură cu mac și cremă de vanilie, aromată, catifelată și perfectă pentru sărbători
Prăjitură cu mac și cremă de vanilie, aromată, catifelată și perfectă pentru sărbători
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Tort Raffaello
Galerie foto
Tort Raffaello. O alegere ideală pentru sărbătorile de iarnă
Tort Raffaello. O alegere ideală pentru sărbătorile de iarnă
Tort cu ciocolată și rom secționat pe un platou cu picior, alături de o porție pe o farfurie cu linguriță, o spatulă și două căni albe
Galerie foto
Tort cu ciocolată și rom. Rețetă simplă pentru deliciul din weekend
Tort cu ciocolată și rom. Rețetă simplă pentru deliciul din weekend
Tort Sacher pe platou
Galerie foto
Tort Sacher. Rețeta celui mai îndrăgit tort vienez
Tort Sacher. Rețeta celui mai îndrăgit tort vienez
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Mai multe legături de praz pe un fundal alb
15:51
(P) Super legumele care schimbă regulile alimentației sănătoase (P) Super legumele care schimbă regulile alimentației sănătoase
Fursecuri boabe de cafea într-un bol și pe un tocător, alături de un bol cu boabe de cafea și o ceașcă cu cafea
09:00
Fursecuri boabe de cafea, fragede, aromate și ușor de preparat Fursecuri boabe de cafea, fragede, aromate și ușor de preparat
Porții de ruladă de porc umplută cu ciuperci, ardei și verdeață pe o farfurie albă, alături de boluri cu condimente, cuțit și furculiță
07:46
Ruladă de porc umplută cu ciuperci, ardei și verdeață Ruladă de porc umplută cu ciuperci, ardei și verdeață
Cozonac cu umplutură mixtă, decorat cu fulgi de migdale
07:08
Cozonac tradițional cu umplutură mixtă, pufos, aromat și cu gust bogat Cozonac tradițional cu umplutură mixtă, pufos, aromat și cu gust bogat
Coaste de porc cu mere și rozmarin pe o farfurie
8 decembrie, 10:39
Coaste de porc cu mere și rozmarin, preparate la cuptor Coaste de porc cu mere și rozmarin, preparate la cuptor
ouă la temperatura camerei
8 decembrie, 05:57
De ce trebuie să pui la anumite prăjituri ouă la temperatura camerei? Toate explicațiile de care ai nevoie De ce trebuie să pui la anumite prăjituri ouă la temperatura camerei? Toate explicațiile de care ai nevoie
Zeppole di San Giuseppe
8 decembrie, 05:56
Zeppole di San Giuseppe. Rețetă de gogoși italienești umplute cu vanilie Zeppole di San Giuseppe. Rețetă de gogoși italienești umplute cu vanilie
chec cu mere
7 decembrie, 06:15
Chec de mere, desertul perfect pentru micul dejun sau pentru gustare Chec de mere, desertul perfect pentru micul dejun sau pentru gustare
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Acest ingredient esențial aduce beneficii nenumărate pentru sănătate. Tu l-ai încercat?
Acest ingredient esențial aduce beneficii nenumărate pentru sănătate. Tu l-ai încercat?
Acest ingredient esențial aduce beneficii nenumărate pentru sănătate. Tu l-ai încercat?
Concedieri la marile companii de Sărbători. Sunt numite optimizări şi reorientare strategică
Concedieri la marile companii de Sărbători. Sunt numite "optimizări" şi "reorientare strategică"
Concedieri la marile companii de Sărbători. Sunt numite "optimizări" şi "reorientare strategică"
Milionarul român care merge cu metroul în Bucureşti nu a mai ţinut cont de nimic şi riscă o amendă uriaşă
Milionarul român care merge cu metroul în Bucureşti nu a mai ţinut cont de nimic şi riscă o amendă uriaşă
Milionarul român care merge cu metroul în Bucureşti nu a mai ţinut cont de nimic şi riscă o amendă uriaşă
(P) Un brand internațional, acum prezent și în România
(P) Un brand internațional, acum prezent și în România
(P) Un brand internațional, acum prezent și în România
Sıla Türkoğlu s-a retras din cel de-al treilea serial și acum își petrece vacanța la Londra. Ce fotografii a publicat vedeta
Sıla Türkoğlu s-a retras din cel de-al treilea serial și acum își petrece vacanța la Londra. Ce fotografii a publicat vedeta
Sıla Türkoğlu s-a retras din cel de-al treilea serial și acum își petrece vacanța la Londra. Ce fotografii a publicat vedeta
Cele mai bune jocuri video din 2025. Ce titluri au impresionat fanii și experții
Cele mai bune jocuri video din 2025. Ce titluri au impresionat fanii și experții
Cele mai bune jocuri video din 2025. Ce titluri au impresionat fanii și experții
Lebăr de casă. Rețetă tradițională, cu gust autentic de iarnă
Lebăr de casă. Rețetă tradițională, cu gust autentic de iarnă
Lebăr de casă. Rețetă tradițională, cu gust autentic de iarnă
Cum îți ajuți copilul să recunoască știrile false
Cum îți ajuți copilul să recunoască știrile false
Cum îți ajuți copilul să recunoască știrile false
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Remedii naturale pentru creşterea părului. La ce metode să apelezi fără cheltuială prea mare
Remedii naturale pentru creşterea părului. La ce metode să apelezi fără cheltuială prea mare
Remedii naturale pentru creşterea părului. La ce metode să apelezi fără cheltuială prea mare
fresh
Rețetă de shaorma cu pui făcută în casă. Ce pași trebuie să urmezi

Rețetă de shaorma cu pui făcută în casă. Ce pași trebuie să urmezi

Rețetă de shaorma cu pui făcută în casă. Ce pași trebuie să urmezi

Chec de mere, desertul perfect pentru micul dejun sau pentru gustare

Chec de mere, desertul perfect pentru micul dejun sau pentru gustare

Zeppole di San Giuseppe. Rețetă de gogoși italienești umplute cu vanilie

Zeppole di San Giuseppe. Rețetă de gogoși italienești umplute cu vanilie

Coaste de porc cu mere și rozmarin, preparate la cuptor

Coaste de porc cu mere și rozmarin, preparate la cuptor

De ce trebuie să pui la anumite prăjituri ouă la temperatura camerei? Toate explicațiile de care ai nevoie

De ce trebuie să pui la anumite prăjituri ouă la temperatura camerei? Toate explicațiile de care ai nevoie
închide