Trifles cu zmeură și cremă de brânză. Un spectacol de culoare și savoare
Aceste trifles cu zmeură și cremă de brânză reprezintă un desert elegant, stratificat, fără coacere, ușor și rapid de preparat. Prepară-le și tu pentru a-i impresiona pe cei dragi, urmărind rețeta detaliată mai jos.

Acest desert îmbină prospețimea fructelor cu onctuozitatea cremei de brânză și textura delicată a pișcoturilor sau pandișpanului. Se servesc în pahare sau cupe, ceea ce le oferă un aer sofisticat și o prezentare spectaculoasă, perfectă pentru mese festive sau după-amiezi de vară.
Fiecare linguriță îți oferă o combinație armonioasă de gusturi și texturi. Zmeura proaspătă sau ușor zdrobită își aduce parfumul intens și ușor acrișor, în contrast cu crema fină de brânză, aerată și catifelată. Straturile de pișcoturi însiropate (sau cuburi de pandișpan moale) absorb aromele cremei și fructelor, transformându-se într-o textură moale, dar compactă. La final, desertul este decorat cu zmeură proaspătă, frunze de mentă sau fulgi de migdale, pentru un plus de contrast și prospețime.
Descoperă mai jos rețeta detaliată pas cu pas dacă vrei să o prepari și tu și să-i surprinzi pe cei dragi cu câte o porție de trifles cu zmeură și cremă de brânză.
Ingrediente
Mod de preparare
Vei începe cu prepararea cremei, urmată de prepararea stratului de fructe și pregătirea pișcoturilor. Acestea pot fi înlocuite cu biscuiți și unt, ca la rețeta de cheesecake.
Cum prepari crema pentru trifles cu zmeură și cremă de brânză
Bate smântâna pentru frișcă, rece, abia scoasă din frigider, până când începe să capete consistență. Adaugă zahărul pudră și mixează continuu până când aceasta devine fermă.
Într-un alt bol, mixează crema de brânză cu vanilia până când devine cremoasă.
Încorporează frișca bătută în crema de brânză, cu mișcări ușoare, pentru a obține o compoziție aerată.
După ce ai pregătit crema poți pregăti stratul de fructe.
Dacă folosești zmeură proaspătă, zdrobește ușor o parte din ea cu furculița și amestec-o cu 1 linguriță de zahăr, ca să-și lase siropul.
Păstrează câteva fructe întregi pentru decor.
Descoperă și o rețetă ceva mai complexă de trifles, cu aromă de cafea și coniac.
Cum asamblezi desertul
Folosește pahare transparente sau cupe și așază un strat de pișcoturi rupte și însiropate ușor cu suc de zmeură.
Adaugă un strat de cremă de brânză, apoi un strat de zmeură.
Continuă până termini ingredientele, cu ultimul strat de cremă.
Decorează cu zmeură proaspătă și presară puțin zahăr pudră pe deasupra. Opțional poți adăuga și mentă sau fulgi de migdale.
Lasă desertul la rece cel puțin 2 ore înainte de servire.
Sugestii de servire pentru trifles cu zmeură și cremă de brânză
Acest delicios desert se servește rece, direct din cupă, cu o linguriță cu coada lungă.
Poți adăuga alături de zmeură și un strat subțire de coulis tot de zmeură între straturi, pentru o notă mai intensă.
În loc de pișcoturi, poți folosi biscuiți digestivi sfărâmați sau resturi de pandișpan simplu sau cu cacao.
Tot din categoria deserturilor la pahar sau cupe mai poți încerca și rețeta de desert cu iaurt și afine, fără coacere.