Trifle cu aromă de cafea și coniac. Desert delicios și spectaculos

timpul de preparare
Timp de gătire: 60 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Englezească

Pentru atunci când se anunță prietenii în vizită și vrei să-i surprinzi cu un desert delicios și spectaculos îți oferim o rețetă trifle cu aromă de cafea și coniac. Este un desert inspirat din bucătăria engleză asamblat în straturi și preparat dintr-o combinație de blaturi, creme, sosuri aromate, frișcă și fructe. Se montează în vase de sticlă transparentă, pentru a se vedea aspectul său spectaculos.

Trifle cu aromă de cafea și coniac în vas de sticlă, un bol cu zmeură și lingurițe
Galerie foto

Galerie foto

Desert asamblat în straturi și preparat dintr-o combinație de blaturi, creme, sosuri aromate, frișcă și fructe / Profimedia Images

Rețeta desertului este mai complexă decât cea a unui desert clasic. Are la bază o rulada de cacao cu frișcă, un sos de cafea cu bezea și coniac și două creme delicioase, pe bază de gălbenușuri, frișcă și ciocolată. Chiar dacă lista de ingrediente este mai lungă, ingredientele sunt simple și foarte comune deserturilor clasice.

Citește și

O parte din elementele desertului pot fi preparate în avans, cum ar fi rulada și cremele. Sau, poți prepara întreg desertul cu o zi înainte de servire și păstrat acoperit la rece. Astfel aromele folosite au timp să se întrepătrundă într-un gust armonios.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Descoperă mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu rețeta de trifle cu aromă de cafea și coniac.

Ingrediente

Mod de preparare

Primul pas și cel mai laborios constă în prepararea ruladei, care va sta la baza desertului. Pentru aceasta vei coace o foaie de pandișpan cu cacao și vei prepara o cremă de frișcă cu mascarpone.

Cum prepari rulada pentru trifle cu aromă de cafea și coniac

Pregătește mai întâi tava de copt în care așezi hârtie pergament, apoi pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.  Ia două boluri și separă în ele albușurile de gălbenușuri. adaugă un praf de sare peste albușuri și amestecă-le până când devin spumoase.

Adaugă puțin câte puțin din zahăr, amestecând energic pentru ca bezeaua să devină fermă. Trece prin sită pudra de cacao cu făina și adaugă-le treptat în compoziția de mai sus. Apoi întinde compoziția pentru foaia de ruladă în tava pregătită și nivelează-i uniform suprafața. Introdu tava în cuptor și coace foaia de ruladă cu cacao la 180 de grade pentru 15-20 de minute.

În timp ce foaia de ruladă se răcește în tavă amestecă frișca lichidă până când devine fermă. Apoi adaugă treptat zahărul, în timp ce amesteci energic.

Secționează foaia de ruladă în două, după răcire. O parte unge-o cu frișcă și ruleaz-o, iar a doua parte secționeaz-o în bucăți micuțe. Pune la rece frișca rămasă pentru a decora la final desertul.

Descoperă și o rețetă de ruladă cu ness.

Cum prepari sosul de cafea cu coniac

Mai întâi prepară o cafea tare din 250 ml apă și cafeaua proaspăt măcinată. Adaugă zahărul și amestecă pentru dizolvare, apoi adaugă coniacul. Presară sare peste cele trei albușuri și mixează-le până când rezultă o bezea fermă. Peste aceasta toarnă în fir subțire cafeaua fierbinte, amestecând energic până când obții un sos spumos și foarte aromat.

Cum prepari cremele pentru trifle cu aromă de cafea și coniac

Mai întâi vei fierbe o cremă de gălbenușuri în care adaugi sos de cafea cu coniac și o împarți în două. O parte de cremă o lași simplă, iar a doua parte o amesteci cu ciocolată topită.

Pune gălbenușurile într-o crăticioară și amestecă-le cu un praf de sare. Diluează-le cu 100 ml de lapte rece, apoi adaugă amidonul de porumb și omogenizează amestecul. Restul de lapte fierbe-l într-un vas, împreună zahărul.

Amestecă până când zahărul este topi. Lasă laptele să atingă punctul de fierbere, după care adaugă în el compoziția de gălbenușuri, amestecând energic pentru omogenizare. Fierbe crema, amestecând continuu până când se îngroașă. Las-o să se răcească bine și încorporează în ea brânza mascarpone și 50 gr din sosul de cafea cu coniac. Apoi împarte crema în două părți egale.

Topește ciocolata mărunțită în frișca lichidă încălzită, amestecând intens până la omogenizare. Adaugă compoziția rezultată peste una dintre creme și omogenizează. Apoi lasă cele două creme la răcit.

Descoperă și o rețetă de cremă de ciocolată cu nuci, pentru prăjituri și torturi.

Cum montezi trifle cu aromă de cafea și coniac în vasul de servire

La baza vasului  așază un strat de felii din rulada de cacao cu frișcă. Așază un rând și pe pereții laterali ai vasului. Apoi întinde puțin din sosul de cafea cu coniac peste feliile de ruladă de la bază. Acest sos va siropa feliile de ruladă.

Folosește un săculeț pentru decorat deserturi și adaugă un strat din crema simplă. Peste aceasta așază neuniform bucățile tăiate din foaia de ruladă simplă. Toarnă ce a mai rămas din sosul de cafea cu coniac, apoi adaugă crema cu ciocolată. Decorează desertul cu frișcă bătută și zmeură proaspătă și pune vasul cu desert la rece pentru cel puțin o oră, apoi îl poți servi.

Citește și
Femeie decorând cu zmeură trifle cu aromă de cafea și coniac
Galerie foto

Galerie foto

Femeie porționând rulada pentru trifle
Creme pentru prepararea triflelor
Trifle cu aromă de cafea și coniac în vas de sticlă, un bol cu zmeură și lingurițe
+1
CELE MAI CITITE
Krapfen sau gogoși austriece pufoase, umplute cu gem și decorate cu zahăr
Krapfen. Rețetă de gogoși austriece pufoase, umplute cu gem
Krapfen. Rețetă de gogoși austriece pufoase, umplute cu gem
Porție de Ciulama de pui cu ciuperci și smântână în bol cu furculiță, doi căței de usturoi și felii de pâine
Ciulama de pui cu ciuperci și smântână. Un preparat tradițional românesc
Ciulama de pui cu ciuperci și smântână. Un preparat tradițional românesc
Porții de ștrudel cu cartofi și cașcaval pe o farfurie cu furculiță și cuțit
Ștrudel cu cartofi și cașcaval. O variantă sărată a ștrudelului vienez
Ștrudel cu cartofi și cașcaval. O variantă sărată a ștrudelului vienez
Cobbler cu caise și lavandă în bol cu linguriță, alături de un buchet de lavandă
Cobbler cu caise și lavandă. Un desert rustic și aromat
Cobbler cu caise și lavandă. Un desert rustic și aromat
ouă expirate
Mai poți consuma ouăle după ce expiră? Iată ce spun specialiștii
Mai poți consuma ouăle după ce expiră? Iată ce spun specialiștii
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
brioșe englezești pe o farfurie
10 preparate delicioase pentru care poți folosi brioșe englezești
10 preparate delicioase pentru care poți folosi brioșe englezești
Budincă toffee alături de o cană cu lapte
Budinca toffee, desertul clasic britanic pe care îl vei adora
Budinca toffee, desertul clasic britanic pe care îl vei adora
Plăcinta ciobanului sau Shepherd’s pieîn bol rotund, secționată la un capăt
Galerie foto
Plăcinta ciobanului sau Shepherd’s pie. Rețetă din bucătăria englezească
Plăcinta ciobanului sau Shepherd’s pie. Rețetă din bucătăria englezească
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Focaccia cu cartofi și rozmarin secționată
05:36
Focaccia cu cartofi și rozmarin. O pâine aromată și consistentă Focaccia cu cartofi și rozmarin. O pâine aromată și consistentă
Două cupe de înghețată de afine cu mascarpone, alături de afine proaspete și frunze de mentă
05:21
Înghețată de afine cu mascarpone. Un desert cremos, intens și elegant Înghețată de afine cu mascarpone. Un desert cremos, intens și elegant
Panna cotta cu jeleu de zmeură. pe o farfurie albă, decorată cu zmeură și frunze de mentă
7 iulie, 05:20
Panna cotta cu jeleu de zmeură. Echilibru între cremozitate și prospețime Panna cotta cu jeleu de zmeură. Echilibru între cremozitate și prospețime
File de somon în crustă de muștar cu fistic pe farfurie și într-o furculiță ținută în mână
7 iulie, 05:12
File de somon în crustă de muștar cu fistic. O explozie de arome și texturi File de somon în crustă de muștar cu fistic. O explozie de arome și texturi
Galette cu caise evantai pe un tocător de lemn rotund, alături de caise proaspete
6 iulie, 06:03
Galette cu caise evantai. Un desert rustic, cu aer franțuzesc Galette cu caise evantai. Un desert rustic, cu aer franțuzesc
Plăcintă împletită cu pui și legume porționată, alături de o ceașcă cu ceai
6 iulie, 05:42
Plăcintă împletită cu pui și legume, crocantă la exterior, fragedă și suculentă în interior Plăcintă împletită cu pui și legume, crocantă la exterior, fragedă și suculentă în interior
Pâine rustică cu făină albă și mălai porționată pe un tocător de lemn, alături de boabe de porumb
5 iulie, 06:49
Pâine rustică cu făină albă și mălai. Rețetă de la bunica Pâine rustică cu făină albă și mălai. Rețetă de la bunica
Salată egipteană de fructe - Fakhfakhina
5 iulie, 06:26
Fakhfakhina. Rețetă egipteană de salată din fructe Fakhfakhina. Rețetă egipteană de salată din fructe
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Horoscopul săptămânii 7 iulie – 13 iulie 2025. Descoperă ce îți rezervă astrele
Horoscopul săptămânii 7 iulie – 13 iulie 2025. Descoperă ce îți rezervă astrele
Horoscopul săptămânii 7 iulie – 13 iulie 2025. Descoperă ce îți rezervă astrele
ANM a actualizat prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni. Vremea în România până pe 4 august
ANM a actualizat prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni. Vremea în România până pe 4 august
ANM a actualizat prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni. Vremea în România până pe 4 august
Milionarul român cu trei pensii dă din casă! Ce i-a făcut propria nevastă. Dieta secretă care l-a ajutat enorm
Milionarul român cu trei pensii dă din casă! Ce i-a făcut propria nevastă. Dieta secretă care l-a ajutat enorm
Milionarul român cu trei pensii dă din casă! Ce i-a făcut propria nevastă. Dieta secretă care l-a ajutat enorm
Artist celebru din România a sărit la bătaie în timpul concertului său. Ce s-a întâmplat între el și un fan
Artist celebru din România a sărit la bătaie în timpul concertului său. Ce s-a întâmplat între el și un fan
Artist celebru din România a sărit la bătaie în timpul concertului său. Ce s-a întâmplat între el și un fan
Nepoata Victoriei Ruffo a împlinit 1 an. Actrița ar fi lipsit de la petrecerea zilei sale de naștere
Nepoata Victoriei Ruffo a împlinit 1 an. Actrița ar fi lipsit de la petrecerea zilei sale de naștere
Nepoata Victoriei Ruffo a împlinit 1 an. Actrița ar fi lipsit de la petrecerea zilei sale de naștere
Jocuri PlayStation Plus din iulie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Jocuri PlayStation Plus din iulie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Jocuri PlayStation Plus din iulie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Tartă cu lămâie și zmeură
Tartă cu lămâie și zmeură
Tartă cu lămâie și zmeură
Anxietatea de separare. Ce este și cum îi putem face față
Anxietatea de separare. Ce este și cum îi putem face față
Anxietatea de separare. Ce este și cum îi putem face față
Băieții de la BTS au anunțat că vor lansa un nou album și vor pleca într-un turneu mondial în 2026
Băieții de la BTS au anunțat că vor lansa un nou album și vor pleca într-un turneu mondial în 2026
Băieții de la BTS au anunțat că vor lansa un nou album și vor pleca într-un turneu mondial în 2026
Efectele adverse ale consumului excesiv de migdale. Impactul pe care îl pot avea asupra organismului
Efectele adverse ale consumului excesiv de migdale. Impactul pe care îl pot avea asupra organismului
Efectele adverse ale consumului excesiv de migdale. Impactul pe care îl pot avea asupra organismului
fresh
Plăcintă împletită cu pui și legume, crocantă la exterior, fragedă și suculentă în interior

Plăcintă împletită cu pui și legume, crocantă la exterior, fragedă și suculentă în interior

Plăcintă împletită cu pui și legume, crocantă la exterior, fragedă și suculentă în interior

Panna cotta cu jeleu de zmeură. Echilibru între cremozitate și prospețime

Panna cotta cu jeleu de zmeură. Echilibru între cremozitate și prospețime

Galette cu caise evantai. Un desert rustic, cu aer franțuzesc

Galette cu caise evantai. Un desert rustic, cu aer franțuzesc

File de somon în crustă de muștar cu fistic. O explozie de arome și texturi

File de somon în crustă de muștar cu fistic. O explozie de arome și texturi

Înghețată de afine cu mascarpone. Un desert cremos, intens și elegant

Înghețată de afine cu mascarpone. Un desert cremos, intens și elegant
închide