Trifle cu aromă de cafea și coniac. Desert delicios și spectaculos

timpul de preparare
Timp de gătire: 60 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Englezească

Pentru atunci când se anunță prietenii în vizită și vrei să-i surprinzi cu un desert delicios și spectaculos îți oferim o rețetă trifle cu aromă de cafea și coniac. Este un desert inspirat din bucătăria engleză asamblat în straturi și preparat dintr-o combinație de blaturi, creme, sosuri aromate, frișcă și fructe. Se montează în vase de sticlă transparentă, pentru a se vedea aspectul său spectaculos.

Trifle cu aromă de cafea și coniac în vas de sticlă, un bol cu zmeură și lingurițe
Galerie foto

Galerie foto

Desert asamblat în straturi și preparat dintr-o combinație de blaturi, creme, sosuri aromate, frișcă și fructe / Profimedia Images

Rețeta desertului este mai complexă decât cea a unui desert clasic. Are la bază o rulada de cacao cu frișcă, un sos de cafea cu bezea și coniac și două creme delicioase, pe bază de gălbenușuri, frișcă și ciocolată. Chiar dacă lista de ingrediente este mai lungă, ingredientele sunt simple și foarte comune deserturilor clasice.

Citește și

O parte din elementele desertului pot fi preparate în avans, cum ar fi rulada și cremele. Sau, poți prepara întreg desertul cu o zi înainte de servire și păstrat acoperit la rece. Astfel aromele folosite au timp să se întrepătrundă într-un gust armonios.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Descoperă mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu rețeta de trifle cu aromă de cafea și coniac.

Ingrediente

Mod de preparare

Primul pas și cel mai laborios constă în prepararea ruladei, care va sta la baza desertului. Pentru aceasta vei coace o foaie de pandișpan cu cacao și vei prepara o cremă de frișcă cu mascarpone.

Cum prepari rulada pentru trifle cu aromă de cafea și coniac

Pregătește mai întâi tava de copt în care așezi hârtie pergament, apoi pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.  Ia două boluri și separă în ele albușurile de gălbenușuri. adaugă un praf de sare peste albușuri și amestecă-le până când devin spumoase.

Adaugă puțin câte puțin din zahăr, amestecând energic pentru ca bezeaua să devină fermă. Trece prin sită pudra de cacao cu făina și adaugă-le treptat în compoziția de mai sus. Apoi întinde compoziția pentru foaia de ruladă în tava pregătită și nivelează-i uniform suprafața. Introdu tava în cuptor și coace foaia de ruladă cu cacao la 180 de grade pentru 15-20 de minute.

În timp ce foaia de ruladă se răcește în tavă amestecă frișca lichidă până când devine fermă. Apoi adaugă treptat zahărul, în timp ce amesteci energic.

Secționează foaia de ruladă în două, după răcire. O parte unge-o cu frișcă și ruleaz-o, iar a doua parte secționeaz-o în bucăți micuțe. Pune la rece frișca rămasă pentru a decora la final desertul.

Descoperă și o rețetă de ruladă cu ness.

Cum prepari sosul de cafea cu coniac

Mai întâi prepară o cafea tare din 250 ml apă și cafeaua proaspăt măcinată. Adaugă zahărul și amestecă pentru dizolvare, apoi adaugă coniacul. Presară sare peste cele trei albușuri și mixează-le până când rezultă o bezea fermă. Peste aceasta toarnă în fir subțire cafeaua fierbinte, amestecând energic până când obții un sos spumos și foarte aromat.

Cum prepari cremele pentru trifle cu aromă de cafea și coniac

Mai întâi vei fierbe o cremă de gălbenușuri în care adaugi sos de cafea cu coniac și o împarți în două. O parte de cremă o lași simplă, iar a doua parte o amesteci cu ciocolată topită.

Pune gălbenușurile într-o crăticioară și amestecă-le cu un praf de sare. Diluează-le cu 100 ml de lapte rece, apoi adaugă amidonul de porumb și omogenizează amestecul. Restul de lapte fierbe-l într-un vas, împreună zahărul.

Amestecă până când zahărul este topi. Lasă laptele să atingă punctul de fierbere, după care adaugă în el compoziția de gălbenușuri, amestecând energic pentru omogenizare. Fierbe crema, amestecând continuu până când se îngroașă. Las-o să se răcească bine și încorporează în ea brânza mascarpone și 50 gr din sosul de cafea cu coniac. Apoi împarte crema în două părți egale.

Topește ciocolata mărunțită în frișca lichidă încălzită, amestecând intens până la omogenizare. Adaugă compoziția rezultată peste una dintre creme și omogenizează. Apoi lasă cele două creme la răcit.

Descoperă și o rețetă de cremă de ciocolată cu nuci, pentru prăjituri și torturi.

Cum montezi trifle cu aromă de cafea și coniac în vasul de servire

La baza vasului  așază un strat de felii din rulada de cacao cu frișcă. Așază un rând și pe pereții laterali ai vasului. Apoi întinde puțin din sosul de cafea cu coniac peste feliile de ruladă de la bază. Acest sos va siropa feliile de ruladă.

Folosește un săculeț pentru decorat deserturi și adaugă un strat din crema simplă. Peste aceasta așază neuniform bucățile tăiate din foaia de ruladă simplă. Toarnă ce a mai rămas din sosul de cafea cu coniac, apoi adaugă crema cu ciocolată. Decorează desertul cu frișcă bătută și zmeură proaspătă și pune vasul cu desert la rece pentru cel puțin o oră, apoi îl poți servi.

Citește și
Femeie decorând cu zmeură trifle cu aromă de cafea și coniac
Galerie foto

Galerie foto

Femeie porționând rulada pentru trifle
Creme pentru prepararea triflelor
Trifle cu aromă de cafea și coniac în vas de sticlă, un bol cu zmeură și lingurițe
+1
CELE MAI CITITE
Porții de negresă de post cu ulei de cocos
Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat
Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat
Chec de post zebrat porționat
Chec de post zebrat. Un desert delicios și spectaculos
Chec de post zebrat. Un desert delicios și spectaculos
Chifle pufoase cu susan într-un coș cu ștergar
Chifle pufoase cu susan, perfecte pentru burgeri de post
Chifle pufoase cu susan, perfecte pentru burgeri de post
Cușcuș cu legume sotate, în stil mediteraneean în bol cu furculiță
Cușcuș cu legume sotate, în stil mediteraneean. Rețetă caldă, plină de culoare
Cușcuș cu legume sotate, în stil mediteraneean. Rețetă caldă, plină de culoare
pilaf sârbesc cu legume
Rețetă de post: pilaf sârbesc cu legume. Cum îl prepari când nu mănânci carne
Rețetă de post: pilaf sârbesc cu legume. Cum îl prepari când nu mănânci carne
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Crumble cu fructe de pădure și aluat cu migdale și fulgi de ovăz într-un vas ceramic, alb, cu lingură
Crumble cu fructe de pădure și aluat cu migdale și fulgi de ovăz
Crumble cu fructe de pădure și aluat cu migdale și fulgi de ovăz
brioșe englezești pe o farfurie
10 preparate delicioase pentru care poți folosi brioșe englezești
10 preparate delicioase pentru care poți folosi brioșe englezești
Budincă toffee alături de o cană cu lapte
Budinca toffee, desertul clasic britanic pe care îl vei adora
Budinca toffee, desertul clasic britanic pe care îl vei adora
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
maioneză de post de la mănăstire
06:31
Rețetă de maioneză de post de la mănăstirea Chiroiu. Cum o prepară măicuța Alexandra Rețetă de maioneză de post de la mănăstirea Chiroiu. Cum o prepară măicuța Alexandra
Prăjitură de post cu mere cuburi, porționată pe un platou
05:52
Prăjitură de post cu mere cuburi, aromată și plină de bucăți fructate Prăjitură de post cu mere cuburi, aromată și plină de bucăți fructate
Tocană de pui cu vinete năut și roșii
05:06
Tocănița de pui cu vinete și roșii. Rețeta mediteraneană pe care trebuie să o încerci Tocănița de pui cu vinete și roșii. Rețeta mediteraneană pe care trebuie să o încerci
Gutui coapte cu nuci și miere pe o farfurie cu furculiță și într-un bol de sticlă
24 noiembrie, 13:39
Gutui coapte cu nuci și miere. Aromă de toamnă, simplitate și căldură în farfurie Gutui coapte cu nuci și miere. Aromă de toamnă, simplitate și căldură în farfurie
carne de curcan pe un tocător
24 noiembrie, 05:49
Cele mai bune condimente pentru carnea de curcan. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant Cele mai bune condimente pentru carnea de curcan. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant
cartofii țărănești cu ceapă
24 noiembrie, 05:47
Rețete de post: cartofi țărănești cu ceapă. Ingredientul secret care le da o aroma specială Rețete de post: cartofi țărănești cu ceapă. Ingredientul secret care le da o aroma specială
Paste cu carne tocată și sos cremos de roșii
23 noiembrie, 06:59
Paste cu carne tocată și sos cremos de roșii. O cină gata în 30 de minute Paste cu carne tocată și sos cremos de roșii. O cină gata în 30 de minute
Cum se curăță scoicile
23 noiembrie, 05:57
Cum se curăță scoicile. Metoda simplă prin care le poți pregăti acasă Cum se curăță scoicile. Metoda simplă prin care le poți pregăti acasă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Meserii potrivite pentru zodia Vărsător. Ce cariere ar trebui să urmeze acești nativi
Meserii potrivite pentru zodia Vărsător. Ce cariere ar trebui să urmeze acești nativi
Meserii potrivite pentru zodia Vărsător. Ce cariere ar trebui să urmeze acești nativi
Explozie într-un bloc din Buftea: 5 victime. Există risc de prăbuşire
Explozie într-un bloc din Buftea: 5 victime. Există risc de prăbuşire
Explozie într-un bloc din Buftea: 5 victime. Există risc de prăbuşire
Andrei Rațiu are o nouă poreclă, după ce a amp;#8220;rupt norii” în Spania: amp;#8220;E pur și simplu o nebunie!”
Andrei Rațiu are o nouă poreclă, după ce a amp;#8220;rupt norii” în Spania: amp;#8220;E pur și simplu o nebunie!”
Andrei Rațiu are o nouă poreclă, după ce a amp;#8220;rupt norii” în Spania: amp;#8220;E pur și simplu o nebunie!”
Andreea Bălan și Victor Cornea au stabilit data nunții. Ce însemnătate are acea zi
Andreea Bălan și Victor Cornea au stabilit data nunții. Ce însemnătate are acea zi
Andreea Bălan și Victor Cornea au stabilit data nunții. Ce însemnătate are acea zi
Actrița Ahu Yagtu din Furtună pe Bosfor a suferit un anevrism cerebral. Care este starea vedetei în prezent
Actrița Ahu Yagtu din Furtună pe Bosfor a suferit un anevrism cerebral. Care este starea vedetei în prezent
Actrița Ahu Yagtu din Furtună pe Bosfor a suferit un anevrism cerebral. Care este starea vedetei în prezent
7 chatboți AI mai buni decât ChatGPT, potrivit utilizatorilor. Ce platformă a ieșit pe primul loc
7 chatboți AI mai buni decât ChatGPT, potrivit utilizatorilor. Ce platformă a ieșit pe primul loc
7 chatboți AI mai buni decât ChatGPT, potrivit utilizatorilor. Ce platformă a ieșit pe primul loc
Muffins cu cacao de post
Muffins cu cacao de post
Muffins cu cacao de post
Cele mai bune 5 vitamine pentru adolescenți
Cele mai bune 5 vitamine pentru adolescenți
Cele mai bune 5 vitamine pentru adolescenți
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Alimente congelate care te pot ajuta să reduci trigliceridele, conform nutriționiștilor
Alimente congelate care te pot ajuta să reduci trigliceridele, conform nutriționiștilor
Alimente congelate care te pot ajuta să reduci trigliceridele, conform nutriționiștilor
fresh
Rețete de post: cartofi țărănești cu ceapă. Ingredientul secret care le da o aroma specială

Rețete de post: cartofi țărănești cu ceapă. Ingredientul secret care le da o aroma specială

Rețete de post: cartofi țărănești cu ceapă. Ingredientul secret care le da o aroma specială

Cele mai bune condimente pentru carnea de curcan. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant

Cele mai bune condimente pentru carnea de curcan. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant

Gutui coapte cu nuci și miere. Aromă de toamnă, simplitate și căldură în farfurie

Gutui coapte cu nuci și miere. Aromă de toamnă, simplitate și căldură în farfurie

Prăjitură de post cu mere cuburi, aromată și plină de bucăți fructate

Prăjitură de post cu mere cuburi, aromată și plină de bucăți fructate

Tocănița de pui cu vinete și roșii. Rețeta mediteraneană pe care trebuie să o încerci

Tocănița de pui cu vinete și roșii. Rețeta mediteraneană pe care trebuie să o încerci
închide