Panna cotta cu jeleu de zmeură. Echilibru între cremozitate și prospețime

timpul de preparare
Timp de gătire: 45 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Această panna cotta cu jeleu de zmeură este un desert fin italian care combină textura mătăsoasă a cremei cu prospețimea și aciditatea fructelor de pădure. Este un desert cu o complexitate surprinzătoare, fiecare strat aducând altă textură, altă temperatură, altă intensitate a gustului.

Panna cotta cu jeleu de zmeură. pe o farfurie albă, decorată cu zmeură și frunze de mentă
Panna cotta este un desert clasic din nordul Italiei, celebru pentru textura sa fină, aproape tremurată, ca de catifea dulce / Shutterstock

Panna cotta, în traducere liberă „smântână gătită”, este un desert clasic din nordul Italiei, celebru pentru textura sa fină, aproape tremurată, ca de catifea dulce. În această variantă, crema delicată este completată de un strat de jeleu de zmeură. Acesta este parfumat, ușor acrișor, intens în culoare și gust. Împreună, formează un desert echilibrat, elegant, cu un contrast de texturi și arome care se completează perfect. Dulceața calmă a vaniliei se combină armonios cu prospețimea acidulată a zmeurei.

Citește și

Este un desert elegant, cu prezență, care arată sofisticat dar nu pretențios, potrivit atât pentru o masă festivă, cât și pentru un prânz de vară cu prietenii. Are o notă discretă de lux, dar și o simplitate esențială, care îl face universal plăcut.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Descoperă și rețeta de Panna Cotta, cu mango și căpșuni. Iar mai jos îți oferim lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu rețeta de panna cotta cu jeleu de zmeură.

Ingrediente

Mod de preparare

Mai întâi vei prepara panna cotta, care necesită și puțin tratament termic, apoi răcire la frigider. Jeleul de zmeură se va prepara înainte de servire.

Iată cum prepari panna cotta cu jeleu de zmeură

Pune gelatina la hidratat în apă rece cât să fie bine acoperită și las-o timp de 5–10 minute.

Într-o crăticioară, încălzește smântâna, laptele, zahărul și vanilia. Nu lăsa să fiarbă, doar să se înfierbânte bine.

Oprește focul. Adaugă gelatina hidratată și scursă, amestecând până se dizolvă complet.

Strecoară amestecul (pentru o textură perfect fină) și toarnă în cupe, în boluri sau în diferite forme.

Pune vasele cu panna cotta în frigider pentru cel puțin 3–4 ore, până se încheagă.

Descoperă și o rețetă de budincă de lămâie.

Prepararea jeleului de zmeură

Pune zmeura cu zahărul și 2 linguri de apă într-o crăticioară și fierbe ușor timp de 5–7 minute.

Pasează cu un blender vertical, apoi strecoară prin sită fină pentru a îndepărta semințele.

Hidratează gelatina în apă rece.

Încălzește ușor piureul de zmeură (nu fierbe!), adaugă gelatina scursă și amestecă până se dizolvă.

Lasă jeleul să se răcorească 10–15 minute, apoi toarnă-l peste panna cotta închegată.

Pune din nou panna cotta cu jeleu de zmeură la frigider timp de 1–2 ore, până se întărește jeleul.

Panna cotta se poate servi direct în pahare transparente pentru un aspect elegant în straturi.

Dacă folosești forme, înmoaie-le câteva secunde în apă caldă și răstoarnă panna cotta pe farfurie.

Decorează cu frunze de mentă, zmeură proaspătă, fulgi de migdale sau ciocolată albă rasă.

Panna cotta are o textură fină, ușor elastică, cremoasă și este delicat parfumată cu vanilie.

Jeleul de zmeură este ușor acidulat, neted, contrastant ca aromă și culoare.

Gustul este o îmbinare între cremozitate și prospețime, dulce și acrișor, cu o senzație răcoritoare și luxoasă în același timp.

Tot din aceeași categorie de deserturi mai poți încerca și rețeta de budincă de ciocolată.

Citește și
CELE MAI CITITE
macrou în stil spaniol
Macrou în stil spaniol. Rețeta rapidă și foarte gustoasă
Macrou în stil spaniol. Rețeta rapidă și foarte gustoasă
orez pe o masă
Chiar și orezul se poate strica. Iată semnele că trebuie să îl arunci
Chiar și orezul se poate strica. Iată semnele că trebuie să îl arunci
Vinete cu ceapă și ardei în sos de soia, într-o tigaie wok
Vinete cu ceapă și ardei în sos de soia, preparate la tigaie
Vinete cu ceapă și ardei în sos de soia, preparate la tigaie
Varză nouă cu costiță și mărar, servită cu mămăliguță
Varză nouă cu costiță și mărar, servită cu mămăliguță
Varză nouă cu costiță și mărar, servită cu mămăliguță
Pui cu mazăre și mentă în bol alb, alături de felii de pâine
Pui cu mazăre și mentă. Rețetă pentru un prânz gustos și hrănitor
Pui cu mazăre și mentă. Rețetă pentru un prânz gustos și hrănitor
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Frittata cu vinete și dovlecei în tigaie
Frittata cu vinete și dovlecei. O variantă ușoară, gustoasă și hrănitoare
Frittata cu vinete și dovlecei. O variantă ușoară, gustoasă și hrănitoare
Porții de tartă cu jeleu de zmeură și cremă de fistic
Tartă cu jeleu de zmeură și cremă de fistic. Desert fin și delicios
Tartă cu jeleu de zmeură și cremă de fistic. Desert fin și delicios
Prăjitură cu mousse de zmeură și jeleu de zmeură porționată
Prăjitură cu mousse de zmeură și jeleu de zmeură. Un desert fructat și elegant
Prăjitură cu mousse de zmeură și jeleu de zmeură. Un desert fructat și elegant
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Porții de prăjitură cu prune și crumble
06:06
Prăjitură cu prune și crumble. Un desert cu un contrast plăcut de texturi Prăjitură cu prune și crumble. Un desert cu un contrast plăcut de texturi
Rulouri de vinete umplute cu brânză, în sos aromat de roșii, într-un vas alb, ceramic
05:41
Rulouri de vinete umplute cu brânză, în sos aromat de roșii Rulouri de vinete umplute cu brânză, în sos aromat de roșii
Ciorbă de dovlecei cu smântână și mărar în bol cu lingură, felii de pâine și crenguțe de mărar
24 august, 06:19
Ciorbă de dovlecei cu smântână și mărar. Un preparat clasic al verilor românești Ciorbă de dovlecei cu smântână și mărar. Un preparat clasic al verilor românești
Tartă Tatin cu piersici porționată și servită cu o cupă de înghețată
24 august, 05:04
Tartă Tatin cu piersici. Un desert simplu și delicios, de sezon Tartă Tatin cu piersici. Un desert simplu și delicios, de sezon
Vinete în sos de roșii la cuptor, gratinate cu cașcaval
23 august, 06:28
Vinete în sos de roșii la cuptor, gratinate cu cașcaval Vinete în sos de roșii la cuptor, gratinate cu cașcaval
Porții de prăjitură cu zmeură și aluat fraged
23 august, 05:32
Prăjitură cu zmeură și aluat fraged. Un desert rafinat și aromat Prăjitură cu zmeură și aluat fraged. Un desert rafinat și aromat
Orez cremos cu prune caramelizate în bol alb
22 august, 05:30
Orez cremos cu prune caramelizate. Gustul copilăriei reinterpretat Orez cremos cu prune caramelizate. Gustul copilăriei reinterpretat
Zacuscă de fasole boabe pe felie de pâine și în bol cu lingură de lemn
22 august, 04:51
Zacuscă de fasole boabe. Rețetă tradițională Zacuscă de fasole boabe. Rețetă tradițională
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Conservă de roșii cherry uscate, în ulei de măsline și ierburi
Conservă de roșii cherry uscate, în ulei de măsline și ierburi
Conservă de roșii cherry uscate, în ulei de măsline și ierburi
Ultimele schimbări la Pachetul 2: Taxa pe bogăţie va fi de trei ori mai mare
Ultimele schimbări la Pachetul 2: "Taxa pe bogăţie" va fi de trei ori mai mare
Ultimele schimbări la Pachetul 2: "Taxa pe bogăţie" va fi de trei ori mai mare
La ce a renunţat Ion Ţiriac, pentru a se menţine în formă şi la 86 de ani. Decizia luată de miliardarul român
La ce a renunţat Ion Ţiriac, pentru a se menţine în formă şi la 86 de ani. Decizia luată de miliardarul român
La ce a renunţat Ion Ţiriac, pentru a se menţine în formă şi la 86 de ani. Decizia luată de miliardarul român
Ella Vișan a răbufnit după imaginile de la Insula Iubirii 2025. Ce mesaj categoric are pentru internauții care o critică
Ella Vișan a răbufnit după imaginile de la Insula Iubirii 2025. Ce mesaj categoric are pentru internauții care o critică
Ella Vișan a răbufnit după imaginile de la Insula Iubirii 2025. Ce mesaj categoric are pentru internauții care o critică
Hande Erçel și Hakan Sabanci s-ar fi despărțit. Ce se vehiculează în presa din Turcia
Hande Erçel și Hakan Sabanci s-ar fi despărțit. Ce se vehiculează în presa din Turcia
Hande Erçel și Hakan Sabanci s-ar fi despărțit. Ce se vehiculează în presa din Turcia
OpenAI vrea să lanseze propriul browser web. Ar fi un rival direct pentru Google Chrome
OpenAI vrea să lanseze propriul browser web. Ar fi un rival direct pentru Google Chrome
OpenAI vrea să lanseze propriul browser web. Ar fi un rival direct pentru Google Chrome
Mâncare de vinete cu roșii și usturoi
Mâncare de vinete cu roșii și usturoi
Mâncare de vinete cu roșii și usturoi
Stimularea auzului la bebeluși. Când începe fătul să audă sunete în burtică
Stimularea auzului la bebeluși. Când începe fătul să audă sunete în burtică
Stimularea auzului la bebeluși. Când începe fătul să audă sunete în burtică
RagnBone Man a oferit primele vești despre starea lui de sănătate, după o săptămână de spitalizare în Lituania
Rag’n’Bone Man a oferit primele vești despre starea lui de sănătate, după o săptămână de spitalizare în Lituania
Rag’n’Bone Man a oferit primele vești despre starea lui de sănătate, după o săptămână de spitalizare în Lituania
Transplantul de uter – o nouă speranță pentru femeile care își doresc copii
Transplantul de uter – o nouă speranță pentru femeile care își doresc copii
Transplantul de uter – o nouă speranță pentru femeile care își doresc copii
fresh
Prăjitură cu zmeură și aluat fraged. Un desert rafinat și aromat

Prăjitură cu zmeură și aluat fraged. Un desert rafinat și aromat

Prăjitură cu zmeură și aluat fraged. Un desert rafinat și aromat

Vinete în sos de roșii la cuptor, gratinate cu cașcaval

Vinete în sos de roșii la cuptor, gratinate cu cașcaval

Tartă Tatin cu piersici. Un desert simplu și delicios, de sezon

Tartă Tatin cu piersici. Un desert simplu și delicios, de sezon

Ciorbă de dovlecei cu smântână și mărar. Un preparat clasic al verilor românești

Ciorbă de dovlecei cu smântână și mărar. Un preparat clasic al verilor românești

Prăjitură cu prune și crumble. Un desert cu un contrast plăcut de texturi

Prăjitură cu prune și crumble. Un desert cu un contrast plăcut de texturi
închide