Primul pas pe care îl vei face pentru prepararea acestui desert constă în pregătirea afinelor. O parte din acestea le vei transforma într-un sos delicios, iar o parte le folosești ca decor. Când ai sosul de afine preparat, poți prepara și crema de iaurt.
Pașii necesari pentru desert cu iaurt și afine fără coacere
Pune afinele cu zahărul și o lingură de apă într-o crăticioară așezată pe flacăra aragazului. Amestec afinele cu zahărul din cratiță până se formează sirop. Înlătură spuma care se formează la suprafață, așa cum procedezi și la rețeta de dulceață de afine. Fierbe afinele în sirop pentru aproximativ 7-8 minute, astfel încât fructele să se pătrundă și să-și degaje aroma în sirop.
Amestecă amidonul cu o lingură de apă într-un bol și adaugă-l peste afine, amestecând energic pentru omogenizare. Mai lasă sosul de afine să fiarbă doar până când amidonul se hidratează și sosul devine consistent. Apoi lasă-l la răcit.
Între timp, prepară crema de iaurt. Pune gelatina la hidratat în apă cât să fie acoperită.