Bile de zăpadă cu ciocolată, desertul pe care îl va adora toată familia
Poți pune bile de zăpadă cu ciocolată pe masa de Crăciun și îți vei impresiona toți oaspeții. Sunt moi cu note crocante datorită nucilor. Aceste biluțe de zăpadă sunt aromate și foarte potrivite sezonului rece.
Rețeta de bile de zăpadă cu ciocolată se poate adapta foarte ușor oricărei ocazii sau oricăror gusturi. În loc să fie trecute prin zahăr după ce sunt scoase din cuptor pot fi decorate cu nuci pisate, cu ciocolată răzuită sau cu nucă de cocos mărunțită. Chiar și zahărul poate fi aromat cu scorțișoară, cu vanilie sau chiar cu coajă de portocală dată prin răzătoarea foarte fină.
Ingrediente
Mod de preparare
Se preîncălzește cuptorul la 180°C. Într-un castron mare, untul, zahărul și sarea se mixează până compoziția devine ușoară și pufoasă, 5-7 minute. Oul se bate cu vanilia apoi se amestecă ușor cu compoziția cu unt. Treptat se încorporează făina. Se amestecă nucile pecan și fulgii de ciocolată.
Din aluat se modelează bile cu diametrul de 2 cm. Pe o tavă se pune hârtie de copt se pun bilele de zăpadă cu ciocolată. Se coc 15-20 de minute. Se lasă să se răcească puțin apoi se trec prin zahăr pudră.
Pașii necesari pentru finalizarea rețetei
Pentru a face bile de zăpadă cu ciocolată nu ai nevoie de prea multe ingrediente. Cel mai probabil le ai pe toate în casă sau ai înlocuitori. Nucile pot fi înlocuite cu alune, migdale, nuci pecan sau fistic.
Ca să le mărunțești le pui în robotul de bucătărie și le procesezi până când devin fine.
Ideal este să faci pauze pentru a le verifica consistența. Nu trebuie să le transformi într-o pastă pentru că desertul are nevoie de textura lor crocantă. Află mai multe despre cum să topești ciocolata al tine acasă.
În cazul în care nu ai fulgi de ciocolată te poți adapta situației folosind ceva ce ai deja în casă. Orice tabletă de ciocolată poate fi mărunțită sau dată prin răzătoare ca mai apoi să fie folosită în această rețetă.
Cum păstrezi biele de zăpadă cu ciocolată
Bilele de zăpadă cu ciocolată se păstrează cel mai bine într-un recipient închis ermetic, la temperatura camerei. Dacă este prea cald le poți pune la frigider urmând să le scoți cu aproximativ o oră înainte de a fi servite.
Dacă pregătești mai multe bile de ciocolată le poți congela în pungi speciale. După ce le scoți de la cuptor le lași să se răcească complet apoi le pui pe o tavă la congelator pentru o oră. Este nevoie să faci acest lucru ca să nu se lipească între ele. Apoi le scoți și le pui în pungă.
Când vrei să le consumi, le scoți, le lași să se decongeleze și le pui pentru un minut la microunde. Le dai prin zahăr și sunt gata pentru răsfăț. Află ce se întâmplă în corpul tău dacă renunți la ciocolată pentru o săptămână.