Brioșe cu aromă de turtă dulce și cremă fină de vanilie - Gingerbread cupcakes
Aceste brioșe cu aromă de turtă dulce( gingerbread cupcakes) reușesc să surprindă în mod plăcut atmosfera sărbătorilor de iarnă. Prepară-le și tu urmărind rețeta pe care ți-o oferim detaliată mai jos.
Galerie foto
Brioșele sunt pufoase, bogate în mirodenii, ușor umede, cu un gust care amintește de turta dulce tradițională, dar în format modern, practic și extrem de îndrăgit. Ceea ce le face însă cu adevărat speciale este contrastul dintre blatul aromat și crema fină de vanilie. Atunci când muști dintr-o astfel de brioșă, simți întâi crema fină, apoi blatul dens și aromat. Iar combinația dintre cele două devine de neuitat.
Decorul este și el important. Biscuiții în formă de fulgi de zăpadă, frumos reliefați și aurii, aduc un detaliu vizual festiv. Creezi astfel un desert care nu doar are un gust minunat, ci și arată ca o mică piesă de iarnă. Brioșele devin potrivite pentru mesele de Crăciun, dar și pentru cadouri comestibile, oferite într-o cutie elegantă.
Descoperă și o rețetă de turtă dulce rotundă și glazurată. Iar mai jos vei descoperi lista de ingrediente și pașii necesari rețetei de brioșe cu aromă de turtă dulce și cremă fină de vanilie.
Ingrediente
Mod de preparare
Vei începe cu pregătirea formelor de copt brioșele în care așezi hârtiuțe speciale. Apoi pornești cuptorul la 180 de grade și începi prepararea compoziției pentru brioșe.
Cum prepari brioșe cu aromă de turtă dulce
Într-o crăticioară topește untul ușor sau lasă-l la temperatura camerei să devină foarte moale. Apoi amestecă-l cu zahărul brun până când obții o cremă omogenă. Încorporează mierea și vanilia, apoi adaugă ouăle pe rând și amestecă până când compoziția devine fină.
Amestecă într-un bol separat făina, praful de copt, bicarbonatul, sarea și condimentele calde: scorțișoară, ghimbir, nucșoară și cuișoare. Începe să încorporezi amestecul de ingrediente uscate în crema de unt, alternând cu laptele, până când obții un aluat omogen și puțin dens, tipic pentru brioșe aromate.
Umple cu această compoziție formele de copt, doar pentru trei sferturi din capacitatea totală. Coace delicioasele brioșe cu aromă de turtă dulce în cuptorul preîncălzit la 180°C până se rumenesc frumos și trec testul scobitorii. Lasă-le să se răcească complet înainte de a le decora.
Descoperă și o rețetă de brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată.
Pentru a prepara crema de vanilie amestecă untul moale până când devine foarte alb și aerat. Adaugă treptat zahărul pudră, continuând să mixezi. Apoi încorporează vanilia și câteva linguri de lapte până când obții o cremă fină, lucioasă și ușor de poșat.
Poșează crema peste brioșe în forme înalte, frumoase. Înfige câte un biscuit în formă de fulg de zăpadă în fiecare brioșă și lasă-le să se odihnească puțin pentru ca aromele să se împrietenească.
Iar dacă adori gustul aromat al turtei dulci, dar vrei să prepari rețeta clasică, poți prepara o rețetă mai simplă și mai ușoară de turtă dulce la tavă.
Galerie foto



