Glazura regală - Royal Icing. Rețeta celui mai elegant decor de prăjituri

timpul de preparare
Timp de gătire: 15 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Englezească

Glazura regală – Royal Icing, este un preparat foarte dulce folosit pentru decorarea prăjiturilor, biscuiților sau torturilor. Este apreciată pentru textura sa fină și capacitatea de a se întări rapid, creând un finisaj lucios și durabil.

Glazura regală - Royal Icing în bol și pe telul mixerului
Galerie foto

Galerie foto

Glazura regală - Royal Icing, este apreciată pentru textura sa fină și capacitatea de a se întări rapid / Shutterstock

Rețeta este simplă și ușoară, iar ingredientele sunt puține și foarte accesibile. Unul dintre cele mai cunoscute utilizări ale glazurii regale este decorarea turtei dulci, unde glazura funcționează atât ca adeziv, cât și ca decor. Această glazură adaugă un aer festiv deserturilor și este un simbol al rafinamentului în cofetărie. Poate fi aplicată cu cornete de decor sau pensule, permițând realizarea unor modele creative, perfecte pentru sărbători sau ocazii speciale.

Citește și

Istoria glazurii regale

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Originea glazurii regale este legată de arta cofetăriei europene din secolul al XVII-lea, când aceasta era folosită pentru a decora deserturi festive și torturi servite la curțile regale. Denumirea „royal icing” provine din popularitatea sa în rândul aristocrației, iar rețeta a devenit faimoasă în Anglia, mai ales după ce a fost utilizată pentru tortul de nuntă al Reginei Victoria.

De-a lungul timpului, glazura regală a evoluat dintr-un decor exclusivist într-un preparat esențial în cofetăria modernă. În prezent, este folosită în întreaga lume pentru a crea modele elaborate pe biscuiți, torturi sau prăjituri de Crăciun. Glazura se întărește complet în câteva ore, ceea ce o face ideală pentru decoruri durabile.

Este versatilă, fiind folosită atât pentru decoruri plate, cât și pentru elemente tridimensionale. Poate fi păstrată câteva zile într-un recipient ermetic, la frigider, dar trebuie amestecată din nou înainte de utilizare. Descoperă și o rețetă de turtă dulce decorată cu glazura regală – Royal Icing. Iar mai jos îți oferim rețeta detaliată pentru prepararea glazurii.

Ingrediente

Mod de preparare

De menționat că albușul de ou folosit pentru glazură nu trebuie să fie foarte rece. Lasă-l la temperatura camerei timp de 15-20 de minute și presară un praf de sare peste el. Sarea va ajuta albușurile să se bată perfect, rezultatul fiind o bezea fermă.

Descoperă aici și o rețetă de glazură de ciocolată pentru tort, eclere sau alte prăjituri.

Cum prepari glazura regală – Royal Icing

După ce albușul de ou s-a relaxat la temperatura camerei bate-l ușor cu telul sau cu mixerul până când devine spumos, pentru a ajuta la integrarea uniformă a zahărului pudră.

Adaugă treptat zahărul pudră, amestecând constant cu un mixer la viteză mică, până când obții o consistență fermă și lucioasă. Trece zahărul pudră prin sită pentru a deveni fin și aerat. Dacă este nevoie, macină zahărul cu râșnița specială sau cu o râșniță de cafea. Nu micșora cantitatea de zahăr pentru că este riscul să nu reușească glazura. Finețea zahărului și cantitatea sunt factori determinanți în reușita unei glazuri consistente și lucioase.

Pentru decoruri fine prepară o glazură mai fluidă adăugând și câteva picături de apă. Pentru contururi sau decoruri în relief, repară o textură mai densă.

Încorporează sucul de lămâie pentru a oferi glazurii o ușoară aciditate care echilibrează dulceața.

Apoi poți adăuga colorant alimentari și amestecă până la obținerea nuanței dorite.

Tot din categoria glazurilor delicioase și elegante pentru deserturi îți mai recomandăm să încerci și rețeta de glazură de cafea și ciocolată.

Citește și
Persoană decorând căsuța de turtă dulce cu glazura regala
Galerie foto

Galerie foto

Persoană decorând turtă dulce cu glazură royal icing
Glazura regală - Royal Icing în bol și pe telul mixerului
+21
CELE MAI CITITE
Tort cu ciocolată și fistic secționat
Tort cu ciocolată și fistic. Rețeta unui tort simplu și elegant
Tort cu ciocolată și fistic. Rețeta unui tort simplu și elegant
Ștrudel cu șuncă și ciuperci pe un tocător de lemn, alături de ciuperci proaspete, frunze de busuioc și ardei roșu
Ștrudel cu șuncă și ciuperci. O gustare savuroasă pentru orice moment al zilei
Ștrudel cu șuncă și ciuperci. O gustare savuroasă pentru orice moment al zilei
Plăcintă cu mazăre porționată pe farfurie și în vasul de copt
Plăcintă cu mazăre și carne de pui, pentru o masă consistentă
Plăcintă cu mazăre și carne de pui, pentru o masă consistentă
Coji de eclere coapte în tavă
Aluat pentru eclere. Rețeta clasică de aluat opărit
Aluat pentru eclere. Rețeta clasică de aluat opărit
Porții de kugel de cartofi
Kugel de cartofi. Rețetă tradițională evreiască
Kugel de cartofi. Rețetă tradițională evreiască
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Porție de ciorbă de cartofi cu pipote de pui
18 ianuarie, 05:01
Ciorbă de cartofi cu pipote de pui. Rețetă pentru un prânz consistent Ciorbă de cartofi cu pipote de pui. Rețetă pentru un prânz consistent
Croissante rapide, unul secționat
18 ianuarie, 04:39
Croissante rapide. Rețetă pentru un mic dejun savuros Croissante rapide. Rețetă pentru un mic dejun savuros
Crochete de cod cu cartofi pe o farfurie cu salată, una secționată
17 ianuarie, 05:24
Crochete de cod cu cartofi, ideale pentru o masă ușoară sau ca aperitiv Crochete de cod cu cartofi, ideale pentru o masă ușoară sau ca aperitiv
Tartă cu jeleu de fructe și decor din aluat împletit
17 ianuarie, 05:23
Tartă cu jeleu de fructe și decor din aluat împletit. Un desert spectaculos Tartă cu jeleu de fructe și decor din aluat împletit. Un desert spectaculos
Chateaubriand servită pe un tocător de lemn
16 ianuarie, 06:14
Chateaubriand. Cea mai fragedă friptură de vită, după o rețetă franțuzească Chateaubriand. Cea mai fragedă friptură de vită, după o rețetă franțuzească
salată shuba
16 ianuarie, 05:08
Salata shuba, cea mai populară și sofisticată rețetă rusească Salata shuba, cea mai populară și sofisticată rețetă rusească
Persoană servind Camembert în foietaj, cu bacon, cașcaval și curmale
15 ianuarie, 06:33
Camembert în foietaj, cu bacon, cașcaval și curmale Camembert în foietaj, cu bacon, cașcaval și curmale
Porții de kugel de cartofi
15 ianuarie, 05:23
Kugel de cartofi. Rețetă tradițională evreiască Kugel de cartofi. Rețetă tradițională evreiască
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
1
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Dacă adori aroma cafelei în deserturi, îți oferim o rețetă de cremă de ciocolată și cafea, ideală pentru umplerea prăjiturilor și torturilor. Este o cremă cu aromă intensă și textură catifelată....
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
2
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Dacă vrei să-i surprinzi pe cei mici cu un platou de fursecuri preparate special pentru ei, îți oferim o rețetă de fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos....
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
3
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
Ciorba de ciuperci este perfectă pentru zilele reci. Bogată în proteine și cu un gust foarte aromat poate fi ceea ce ai nevoie la prânz sau la cină. Se prepară foarte...
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
4
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
Chiftelele de post sunt una dintre cele mai versatile și iubite opțiuni din bucătăria fără produse de origine animală. Delicioase, sănătoase și ușor de adaptat, acestea pot fi servite ca aperitiv,...
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
5
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Dacă îți plac prăjiturile cu brânză și ești în căutare de rețete noi, îți recomandăm să încerci și rețeta de prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune. Este o prăjitură...
Parteneri
Zodii care s-ar putea să aibă nevoie de bani până la finalul lunii ianuarie 2025. Nativii care au nevoie de sprijin financiar
Zodii care s-ar putea să aibă nevoie de bani până la finalul lunii ianuarie 2025. Nativii care au nevoie de sprijin financiar
Zodii care s-ar putea să aibă nevoie de bani până la finalul lunii ianuarie 2025. Nativii care au nevoie de sprijin financiar
Conceptul care se află într-un singur oraș din România. Primăria a investit un milion de euro: Mai la îndemână
Conceptul care se află într-un singur oraș din România. Primăria a investit un milion de euro: "Mai la îndemână"
Conceptul care se află într-un singur oraș din România. Primăria a investit un milion de euro: "Mai la îndemână"
Ion Ţiriac, anunţul momentului despre lovitura de proporţii dată de David Popovici! Ce s-a întâmplat după controversa uriaşă în care a fost implicat
Ion Ţiriac, anunţul momentului despre lovitura de proporţii dată de David Popovici! Ce s-a întâmplat după controversa uriaşă în care a fost implicat
Ion Ţiriac, anunţul momentului despre lovitura de proporţii dată de David Popovici! Ce s-a întâmplat după controversa uriaşă în care a fost implicat
Florin Salam, internat în spital! Soția manelistului le cere tuturor să se roage pentru el
Florin Salam, internat în spital! Soția manelistului le cere tuturor să se roage pentru el
Florin Salam, internat în spital! Soția manelistului le cere tuturor să se roage pentru el
Erkan Kolcak Kostendil joacă alături de Kerem Bursin în producția Șimarik. Despre ce este vorba
Erkan Kolcak Kostendil joacă alături de Kerem Bursin în producția Șimarik. Despre ce este vorba
Erkan Kolcak Kostendil joacă alături de Kerem Bursin în producția Șimarik. Despre ce este vorba
Tesla a depășit Audi în 2024. Câte vehicule a vândut în 12 luni
Tesla a depășit Audi în 2024. Câte vehicule a vândut în 12 luni
Tesla a depășit Audi în 2024. Câte vehicule a vândut în 12 luni
Coaste de porc cu sos și mămăligă
Coaste de porc cu sos și mămăligă
Coaste de porc cu sos și mămăligă
Importanța jocului liber în dezvoltarea copiilor: beneficii și recomandări
Importanța jocului liber în dezvoltarea copiilor: beneficii și recomandări
Importanța jocului liber în dezvoltarea copiilor: beneficii și recomandări
Justin Bieber are nevoie de bani și plănuiește să revină la muzică în 2025, la doar câteva luni după ce a devenit tată
Justin Bieber „are nevoie de bani” și plănuiește să revină la muzică în 2025, la doar câteva luni după ce a devenit tată
Justin Bieber „are nevoie de bani” și plănuiește să revină la muzică în 2025, la doar câteva luni după ce a devenit tată
Alimente bogate în carbohidrați. Ce poți include într-o alimentație hrănitoare
Alimente bogate în carbohidrați. Ce poți include într-o alimentație hrănitoare
Alimente bogate în carbohidrați. Ce poți include într-o alimentație hrănitoare
fresh
Crochete de cod cu cartofi, ideale pentru o masă ușoară sau ca aperitiv

Crochete de cod cu cartofi, ideale pentru o masă ușoară sau ca aperitiv

Crochete de cod cu cartofi, ideale pentru o masă ușoară sau ca aperitiv

Tartă cu jeleu de fructe și decor din aluat împletit. Un desert spectaculos

Tartă cu jeleu de fructe și decor din aluat împletit. Un desert spectaculos

Ciorbă de cartofi cu pipote de pui. Rețetă pentru un prânz consistent

Ciorbă de cartofi cu pipote de pui. Rețetă pentru un prânz consistent

Croissante rapide. Rețetă pentru un mic dejun savuros

Croissante rapide. Rețetă pentru un mic dejun savuros
închide