Glazura regală - Royal Icing. Rețeta celui mai elegant decor de prăjituri

timpul de preparare
Timp de gătire: 15 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Englezească

Glazura regală – Royal Icing, este un preparat foarte dulce folosit pentru decorarea prăjiturilor, biscuiților sau torturilor. Este apreciată pentru textura sa fină și capacitatea de a se întări rapid, creând un finisaj lucios și durabil.

Glazura regală - Royal Icing în bol și pe telul mixerului
Glazura regală - Royal Icing, este apreciată pentru textura sa fină și capacitatea de a se întări rapid / Shutterstock

Rețeta este simplă și ușoară, iar ingredientele sunt puține și foarte accesibile. Unul dintre cele mai cunoscute utilizări ale glazurii regale este decorarea turtei dulci, unde glazura funcționează atât ca adeziv, cât și ca decor. Această glazură adaugă un aer festiv deserturilor și este un simbol al rafinamentului în cofetărie. Poate fi aplicată cu cornete de decor sau pensule, permițând realizarea unor modele creative, perfecte pentru sărbători sau ocazii speciale.

Citește și

Istoria glazurii regale

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Originea glazurii regale este legată de arta cofetăriei europene din secolul al XVII-lea, când aceasta era folosită pentru a decora deserturi festive și torturi servite la curțile regale. Denumirea „royal icing” provine din popularitatea sa în rândul aristocrației, iar rețeta a devenit faimoasă în Anglia, mai ales după ce a fost utilizată pentru tortul de nuntă al Reginei Victoria.

De-a lungul timpului, glazura regală a evoluat dintr-un decor exclusivist într-un preparat esențial în cofetăria modernă. În prezent, este folosită în întreaga lume pentru a crea modele elaborate pe biscuiți, torturi sau prăjituri de Crăciun. Glazura se întărește complet în câteva ore, ceea ce o face ideală pentru decoruri durabile.

Este versatilă, fiind folosită atât pentru decoruri plate, cât și pentru elemente tridimensionale. Poate fi păstrată câteva zile într-un recipient ermetic, la frigider, dar trebuie amestecată din nou înainte de utilizare. Descoperă și o rețetă de turtă dulce decorată cu glazura regală – Royal Icing. Iar mai jos îți oferim rețeta detaliată pentru prepararea glazurii.

Ingrediente

Mod de preparare

De menționat că albușul de ou folosit pentru glazură nu trebuie să fie foarte rece. Lasă-l la temperatura camerei timp de 15-20 de minute și presară un praf de sare peste el. Sarea va ajuta albușurile să se bată perfect, rezultatul fiind o bezea fermă.

Descoperă aici și o rețetă de glazură de ciocolată pentru tort, eclere sau alte prăjituri.

Cum prepari glazura regală – Royal Icing

După ce albușul de ou s-a relaxat la temperatura camerei bate-l ușor cu telul sau cu mixerul până când devine spumos, pentru a ajuta la integrarea uniformă a zahărului pudră.

Adaugă treptat zahărul pudră, amestecând constant cu un mixer la viteză mică, până când obții o consistență fermă și lucioasă. Trece zahărul pudră prin sită pentru a deveni fin și aerat. Dacă este nevoie, macină zahărul cu râșnița specială sau cu o râșniță de cafea. Nu micșora cantitatea de zahăr pentru că este riscul să nu reușească glazura. Finețea zahărului și cantitatea sunt factori determinanți în reușita unei glazuri consistente și lucioase.

Pentru decoruri fine prepară o glazură mai fluidă adăugând și câteva picături de apă. Pentru contururi sau decoruri în relief, repară o textură mai densă.

Încorporează sucul de lămâie pentru a oferi glazurii o ușoară aciditate care echilibrează dulceața.

Apoi poți adăuga colorant alimentari și amestecă până la obținerea nuanței dorite.

Tot din categoria glazurilor delicioase și elegante pentru deserturi îți mai recomandăm să încerci și rețeta de glazură de cafea și ciocolată.

Citește și
Persoană decorând căsuța de turtă dulce cu glazura regala
Galerie foto

Galerie foto

Persoană decorând turtă dulce cu glazură royal icing
Glazura regală - Royal Icing în bol și pe telul mixerului
+21
CELE MAI CITITE
tocană de ciuperci cu ceapă servită în două boluri
Rețetă de tocană de ciuperci cu ceapă. Ce să-i adaugi ca să iasă foarte gustoasă
Rețetă de tocană de ciuperci cu ceapă. Ce să-i adaugi ca să iasă foarte gustoasă
cel mai bun aluat pentru plăcinte pus într-o formă specială
Cum faci cel mai bun aluat pentru plăcinte. Sfaturi ușor de urmat
Cum faci cel mai bun aluat pentru plăcinte. Sfaturi ușor de urmat
mânare de mazăre fără carne pusă într-o farfurie albă
Mâncare de mazăre fără carne. Rețeta simplă și gustoasă de post
Mâncare de mazăre fără carne. Rețeta simplă și gustoasă de post
Piure de bob uscat pe platou, cu ceapă roșie și lămâie
Piure de bob uscat. O rețetă gustoasă și hrănitoare
Piure de bob uscat. O rețetă gustoasă și hrănitoare
Șuncă fiartă în zeamă de varză, decorată cu boia și feliată
Șuncă fiartă în zeamă de varză. Rețetă tradițională
Șuncă fiartă în zeamă de varză. Rețetă tradițională
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Mâncare de ciuperci de post
07:42
Mâncare de ciuperci de post. Ingredientele simple de care ai nevoie pentru o rețetă delicioasă Mâncare de ciuperci de post. Ingredientele simple de care ai nevoie pentru o rețetă delicioasă
Glazura regală - Royal Icing în bol și pe telul mixerului
06:37
Glazura regală - Royal Icing. Rețeta celui mai elegant decor de prăjituri Glazura regală - Royal Icing. Rețeta celui mai elegant decor de prăjituri
Joulutorttu. Rețetă de desert tradițional finlandez
05:54
Joulutorttu. Rețetă de desert tradițional finlandez Joulutorttu. Rețetă de desert tradițional finlandez
ceviche servit pe o farfurie albă
15 decembrie, 06:21
Rețeta de ceviche, pește marinat ca în America de Sud Rețeta de ceviche, pește marinat ca în America de Sud
Bomboane de cocos cu migdale și cremă de brânză
15 decembrie, 05:48
Bomboane de cocos cu migdale și cremă de brânză Bomboane de cocos cu migdale și cremă de brânză
piadina pusă pe un blat negru
15 decembrie, 05:40
Piadina, pâinea specială a italienilor. Cum o poți face chiar la tine acasă Piadina, pâinea specială a italienilor. Cum o poți face chiar la tine acasă
rețetă ciocolată caldă cremoasă servită într-o cană albă
14 decembrie, 05:33
Rețetă de ciocolată caldă cremoasă. Secretul ca să iasă densă și aromată Rețetă de ciocolată caldă cremoasă. Secretul ca să iasă densă și aromată
Fursecuri vieneze cu stafide și mălai pe o farfurie
14 decembrie, 05:15
Fursecuri vieneze cu stafide și mălai, perfecte pentru sărbători Fursecuri vieneze cu stafide și mălai, perfecte pentru sărbători
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
1
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Dacă adori aroma cafelei în deserturi, îți oferim o rețetă de cremă de ciocolată și cafea, ideală pentru umplerea prăjiturilor și torturilor. Este o cremă cu aromă intensă și textură catifelată....
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
2
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Dacă vrei să-i surprinzi pe cei mici cu un platou de fursecuri preparate special pentru ei, îți oferim o rețetă de fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos....
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
3
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
Ciorba de ciuperci este perfectă pentru zilele reci. Bogată în proteine și cu un gust foarte aromat poate fi ceea ce ai nevoie la prânz sau la cină. Se prepară foarte...
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
4
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
Chiftelele de post sunt una dintre cele mai versatile și iubite opțiuni din bucătăria fără produse de origine animală. Delicioase, sănătoase și ușor de adaptat, acestea pot fi servite ca aperitiv,...
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
5
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Dacă îți plac prăjiturile cu brânză și ești în căutare de rețete noi, îți recomandăm să încerci și rețeta de prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune. Este o prăjitură...
Parteneri
Provocările se încheie pentru 3 zodii la sfârșitul lunii decembrie 2024. Află dacă te numeri printre ele
Provocările se încheie pentru 3 zodii la sfârșitul lunii decembrie 2024. Află dacă te numeri printre ele
Provocările se încheie pentru 3 zodii la sfârșitul lunii decembrie 2024. Află dacă te numeri printre ele
Mai bine de jumătate de ţară, inclusiv Capitala, au intrat sub avertizări cod galben și portocaliu de vânt, viscol și polei
Mai bine de jumătate de ţară, inclusiv Capitala, au intrat sub avertizări cod galben și portocaliu de vânt, viscol și polei
Mai bine de jumătate de ţară, inclusiv Capitala, au intrat sub avertizări cod galben și portocaliu de vânt, viscol și polei
„L-a curăţat amanta” Cum s-a putut prăbuşi averea miliardarului român care a fost rival cu Gigi Becali: „E cea mai bogată femeie din România”
„L-a curăţat amanta” Cum s-a putut prăbuşi averea miliardarului român care a fost rival cu Gigi Becali: „E cea mai bogată femeie din România”
„L-a curăţat amanta” Cum s-a putut prăbuşi averea miliardarului român care a fost rival cu Gigi Becali: „E cea mai bogată femeie din România”
Iustina Luchian de la Insula Iubirii sezonul 8 a apelat la ajutorul medicului estetician. Ce intervenții și-a făcut proaspăta mamă
Iustina Luchian de la Insula Iubirii sezonul 8 a apelat la ajutorul medicului estetician. Ce intervenții și-a făcut proaspăta mamă
Iustina Luchian de la Insula Iubirii sezonul 8 a apelat la ajutorul medicului estetician. Ce intervenții și-a făcut proaspăta mamă
Birce Akalay rememorează zilele petrecute în Amsterdam. Ce fotografii a publicat vedeta în mediul online
Birce Akalay rememorează zilele petrecute în Amsterdam. Ce fotografii a publicat vedeta în mediul online
Birce Akalay rememorează zilele petrecute în Amsterdam. Ce fotografii a publicat vedeta în mediul online
Tesla e dată în judecată de familia unui bărbat care ar fi fost ucis de Autopilot. Cum a avut loc accidentul
Tesla e dată în judecată de familia unui bărbat care ar fi fost ucis de Autopilot. Cum a avut loc accidentul
Tesla e dată în judecată de familia unui bărbat care ar fi fost ucis de Autopilot. Cum a avut loc accidentul
Brioșe de turtă dulce cu cremă de mascarpone și scorțișoară
Brioșe de turtă dulce cu cremă de mascarpone și scorțișoară
Brioșe de turtă dulce cu cremă de mascarpone și scorțișoară
Chifteluțe de broccoli pentru copii. Rețeta unei gustări simple și sănătoase
Chifteluțe de broccoli pentru copii. Rețeta unei gustări simple și sănătoase
Chifteluțe de broccoli pentru copii. Rețeta unei gustări simple și sănătoase
Selena Gomez și Benny Blanco și-au amânat anunțul logodnei din cauza unor temeri legate de Justin Bieber: Ei știau că așa va fi
Selena Gomez și Benny Blanco și-au amânat anunțul logodnei din cauza unor temeri legate de Justin Bieber: „Ei știau că așa va fi”
Selena Gomez și Benny Blanco și-au amânat anunțul logodnei din cauza unor temeri legate de Justin Bieber: „Ei știau că așa va fi”
Poți trăi mai mult dacă mănânci mai puțin? Ce spun studiile despre legătura dintre restricția calorică și longevitate
Poți trăi mai mult dacă mănânci mai puțin? Ce spun studiile despre legătura dintre restricția calorică și longevitate
Poți trăi mai mult dacă mănânci mai puțin? Ce spun studiile despre legătura dintre restricția calorică și longevitate
fresh
Rețetă de ciocolată caldă cremoasă. Secretul ca să iasă densă și aromată

Rețetă de ciocolată caldă cremoasă. Secretul ca să iasă densă și aromată

Rețetă de ciocolată caldă cremoasă. Secretul ca să iasă densă și aromată

Tocăniță de ciuperci mănăstirească, de post. Cum obții o mâncare absolut delicioasă

Tocăniță de ciuperci mănăstirească, de post. Cum obții o mâncare absolut delicioasă

Bomboane de cocos cu migdale și cremă de brânză

Bomboane de cocos cu migdale și cremă de brânză

Fursecuri vieneze cu stafide și mălai, perfecte pentru sărbători

Fursecuri vieneze cu stafide și mălai, perfecte pentru sărbători

Piadina, pâinea specială a italienilor. Cum o poți face chiar la tine acasă

Piadina, pâinea specială a italienilor. Cum o poți face chiar la tine acasă
închide