Glazura regală - Royal Icing. Rețeta celui mai elegant decor de prăjituri

timpul de preparare
Timp de gătire: 15 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Englezească

Glazura regală – Royal Icing, este un preparat foarte dulce folosit pentru decorarea prăjiturilor, biscuiților sau torturilor. Este apreciată pentru textura sa fină și capacitatea de a se întări rapid, creând un finisaj lucios și durabil.

Glazura regală - Royal Icing în bol și pe telul mixerului
Galerie foto

Galerie foto

Glazura regală - Royal Icing, este apreciată pentru textura sa fină și capacitatea de a se întări rapid / Shutterstock

Rețeta este simplă și ușoară, iar ingredientele sunt puține și foarte accesibile. Unul dintre cele mai cunoscute utilizări ale glazurii regale este decorarea turtei dulci, unde glazura funcționează atât ca adeziv, cât și ca decor. Această glazură adaugă un aer festiv deserturilor și este un simbol al rafinamentului în cofetărie. Poate fi aplicată cu cornete de decor sau pensule, permițând realizarea unor modele creative, perfecte pentru sărbători sau ocazii speciale.

Citește și

Istoria glazurii regale

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Originea glazurii regale este legată de arta cofetăriei europene din secolul al XVII-lea, când aceasta era folosită pentru a decora deserturi festive și torturi servite la curțile regale. Denumirea „royal icing” provine din popularitatea sa în rândul aristocrației, iar rețeta a devenit faimoasă în Anglia, mai ales după ce a fost utilizată pentru tortul de nuntă al Reginei Victoria.

De-a lungul timpului, glazura regală a evoluat dintr-un decor exclusivist într-un preparat esențial în cofetăria modernă. În prezent, este folosită în întreaga lume pentru a crea modele elaborate pe biscuiți, torturi sau prăjituri de Crăciun. Glazura se întărește complet în câteva ore, ceea ce o face ideală pentru decoruri durabile.

Este versatilă, fiind folosită atât pentru decoruri plate, cât și pentru elemente tridimensionale. Poate fi păstrată câteva zile într-un recipient ermetic, la frigider, dar trebuie amestecată din nou înainte de utilizare. Descoperă și o rețetă de turtă dulce decorată cu glazura regală – Royal Icing. Iar mai jos îți oferim rețeta detaliată pentru prepararea glazurii.

Ingrediente

Mod de preparare

De menționat că albușul de ou folosit pentru glazură nu trebuie să fie foarte rece. Lasă-l la temperatura camerei timp de 15-20 de minute și presară un praf de sare peste el. Sarea va ajuta albușurile să se bată perfect, rezultatul fiind o bezea fermă.

Descoperă aici și o rețetă de glazură de ciocolată pentru tort, eclere sau alte prăjituri.

Cum prepari glazura regală – Royal Icing

După ce albușul de ou s-a relaxat la temperatura camerei bate-l ușor cu telul sau cu mixerul până când devine spumos, pentru a ajuta la integrarea uniformă a zahărului pudră.

Adaugă treptat zahărul pudră, amestecând constant cu un mixer la viteză mică, până când obții o consistență fermă și lucioasă. Trece zahărul pudră prin sită pentru a deveni fin și aerat. Dacă este nevoie, macină zahărul cu râșnița specială sau cu o râșniță de cafea. Nu micșora cantitatea de zahăr pentru că este riscul să nu reușească glazura. Finețea zahărului și cantitatea sunt factori determinanți în reușita unei glazuri consistente și lucioase.

Pentru decoruri fine prepară o glazură mai fluidă adăugând și câteva picături de apă. Pentru contururi sau decoruri în relief, repară o textură mai densă.

Încorporează sucul de lămâie pentru a oferi glazurii o ușoară aciditate care echilibrează dulceața.

Apoi poți adăuga colorant alimentari și amestecă până la obținerea nuanței dorite.

Tot din categoria glazurilor delicioase și elegante pentru deserturi îți mai recomandăm să încerci și rețeta de glazură de cafea și ciocolată.

Citește și
Persoană decorând căsuța de turtă dulce cu glazura regala
Galerie foto

Galerie foto

Persoană decorând turtă dulce cu glazură royal icing
Glazura regală - Royal Icing în bol și pe telul mixerului
+0
CELE MAI CITITE
Prăjiturele sub formă de căciuli rusești, cu ciocolată și cocos
Căciuli rusești. Desert de iarnă simplu, aromat și spectaculos
Căciuli rusești. Desert de iarnă simplu, aromat și spectaculos
Biscuiți Tablă de șah, fragezi și aromați, perfecți pentru ceai sau cafea
Biscuiți Tablă de șah, fragezi și aromați, perfecți pentru ceai sau cafea
Biscuiți Tablă de șah, fragezi și aromați, perfecți pentru ceai sau cafea
Două porții de ciorbă de varză acră cu cartofi
Ciorbă de varză acră cu cartofi. Rețetă simplă și hrănitoare, de post
Ciorbă de varză acră cu cartofi. Rețetă simplă și hrănitoare, de post
persoană care gătește somon
5 feluri în care poți găti somonul. Idei pentru iubitorii de pește
5 feluri în care poți găti somonul. Idei pentru iubitorii de pește
Prăjitură Căsuța de iarnă secționată pe un platou și o porție pe farfurie, în decor de iarnă
Prăjitură Căsuța de iarnă, cu blat de cacao, cremă de mascarpone și vișine
Prăjitură Căsuța de iarnă, cu blat de cacao, cremă de mascarpone și vișine
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Porții de turtă dulce la tavă cu gem și glazură de ciocolată
06:24
Turtă dulce la tavă cu gem și glazură de ciocolată. Prăjitura iernilor de altădată Turtă dulce la tavă cu gem și glazură de ciocolată. Prăjitura iernilor de altădată
Carne fragedă de porc cu ananas, în sos dulce-acrișor în bol alb , trei căpățâni de usturoi și un bol cu condimente
05:42
Carne fragedă de porc cu ananas, în sos dulce-acrișor Carne fragedă de porc cu ananas, în sos dulce-acrișor
Prăjitură de iarnă cu mandarine sau portocale și blat pufos cu iaurt pe un tocător de lemn rotund și două cutii de cadouri
05:35
Prăjitură de iarnă cu mandarine sau portocale și blat pufos cu iaurt Prăjitură de iarnă cu mandarine sau portocale și blat pufos cu iaurt
Piftie de pește pe o farfurie albă, decorată cu felii de lămâie
17 decembrie, 10:06
Piftie de pește, limpede și aromată. Rețetă tradițională dobrogeană Piftie de pește, limpede și aromată. Rețetă tradițională dobrogeană
Cupcakes de Crăciun cu brăduț din cremă pe un suport rustic din lemn
17 decembrie, 06:36
Cupcakes de Crăciun cu brăduț din cremă. Desert festiv cu farmec de poveste Cupcakes de Crăciun cu brăduț din cremă. Desert festiv cu farmec de poveste
Choux-uri aperitiv cu avocado și somon afumat pe un platou alb de lemn
17 decembrie, 05:43
Choux-uri aperitiv cu avocado și somon afumat. Eleganță simplă pentru mese festive Choux-uri aperitiv cu avocado și somon afumat. Eleganță simplă pentru mese festive
turtă dulce în coșuleț
16 decembrie, 07:47
Rețeta de turtă dulce de la Martha Stewart. Ce ingrediente folosește Rețeta de turtă dulce de la Martha Stewart. Ce ingrediente folosește
cele 5 sosuri mamă
16 decembrie, 07:40
Cele cinci sosuri-mamă pe care trebuie să le cunoști. Ele stau la baza bucătăriei franțuzești Cele cinci sosuri-mamă pe care trebuie să le cunoști. Ele stau la baza bucătăriei franțuzești
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Cârnați de casă ungurești: Csabai kolbász. Rețetă tradițională autentică
Cârnați de casă ungurești: Csabai kolbász. Rețetă tradițională autentică
Cârnați de casă ungurești: Csabai kolbász. Rețetă tradițională autentică
Cel mai căutat job în România în 2025. Salariul mediu net variază între 4.700 și peste 12.000 de lei
Cel mai căutat job în România în 2025. Salariul mediu net variază între 4.700 și peste 12.000 de lei
Cel mai căutat job în România în 2025. Salariul mediu net variază între 4.700 și peste 12.000 de lei
Locul din România unde Gică Popescu face o afacere de 70.000.000 de euro
Locul din România unde Gică Popescu face o afacere de 70.000.000 de euro
Locul din România unde Gică Popescu face o afacere de 70.000.000 de euro
De ce nu-l vom mai vedea pe George Clooney în rolurile romantice care l-au consacrat. Decizia luată după o discuție cu soția sa
De ce nu-l vom mai vedea pe George Clooney în rolurile romantice care l-au consacrat. Decizia luată după o discuție cu soția sa
De ce nu-l vom mai vedea pe George Clooney în rolurile romantice care l-au consacrat. Decizia luată după o discuție cu soția sa
Burak Yamantürk vorbește despre căsnicia cu Özge Özpirinçci: Nu o las pe Ozge în bucătărie
Burak Yamantürk vorbește despre căsnicia cu Özge Özpirinçci: „Nu o las pe Ozge în bucătărie”
Burak Yamantürk vorbește despre căsnicia cu Özge Özpirinçci: „Nu o las pe Ozge în bucătărie”
The Game Awards 2025. Ce titlu a luat premiul pentru Cel mai bun joc al anului
The Game Awards 2025. Ce titlu a luat premiul pentru Cel mai bun joc al anului
The Game Awards 2025. Ce titlu a luat premiul pentru Cel mai bun joc al anului
Ruladă de porc cu smochine și nuci, în felii de bacon
Ruladă de porc cu smochine și nuci, în felii de bacon
Ruladă de porc cu smochine și nuci, în felii de bacon
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Proprietățile medicinale ale vâscului. Ce întrebuințări poate avea această plantă
Proprietățile medicinale ale vâscului. Ce întrebuințări poate avea această plantă
Proprietățile medicinale ale vâscului. Ce întrebuințări poate avea această plantă
fresh
Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci. Desertul sărbătorilor cu miros cuceritor

Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci. Desertul sărbătorilor cu miros cuceritor

Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci. Desertul sărbătorilor cu miros cuceritor

Cele cinci sosuri-mamă pe care trebuie să le cunoști. Ele stau la baza bucătăriei franțuzești

Cele cinci sosuri-mamă pe care trebuie să le cunoști. Ele stau la baza bucătăriei franțuzești

Rețeta de turtă dulce de la Martha Stewart. Ce ingrediente folosește

Rețeta de turtă dulce de la Martha Stewart. Ce ingrediente folosește

Cupcakes de Crăciun cu brăduț din cremă. Desert festiv cu farmec de poveste

Cupcakes de Crăciun cu brăduț din cremă. Desert festiv cu farmec de poveste

Choux-uri aperitiv cu avocado și somon afumat. Eleganță simplă pentru mese festive

Choux-uri aperitiv cu avocado și somon afumat. Eleganță simplă pentru mese festive
închide