Budincă de chia cu fructe tropicale. Cum să îți începi ziua cu un mic-dejun sănătos
Budinca de chia cu fructe tropicale este un mic-dejun pe care îl poți prepara de seara fără prea mari bătăi de cap. Va fi o sursă de energie, vitamine și minerale pentru prima parte a zilei.
Budinca de chia cu kiwi și mango este o sursă excelentă de proteine datorită iaurtului grecesc. Acest lucru este asigurarea ta că nu vei mai simți senzația de foame multe ore după ce ai consumat-o. Este gata în mai puțin de 10 minute și, dacă nu ai timp să o mănânci acasă, o poți lua cu tine la birou.
Avantajul acestei budinci este că, de fapt, nici măcar nu trebuie să gătești. Pur și simplu amesteci într-un borcan ingredientele și apoi îl pui la frigider pentru câteva ore sau peste noapte. Apoi, pentru mai multă aromă cureți câteva fructe și le pui deasupra și masa este gata.
Ingrediente
Cum alegi ingredientele ideale
Semințele de chia conțin fibre, omega-3 și proteine, plus vitamine și minerale. În combinație cu proteinele din iaurt grecesc și lapte vei obține 18 grame de proteine dintr-un bol. În plus, un castron de budincă de chia conține 12 grame de fibre, adică aproximativ jumătate din necesarul zilnic. Încearcă și rețeta de budincă de chia.
Poți folosi lapte de migdale cu vanilie neîndulcit, dar se potrivește orice fel de lapte de origine animală sau vegetală. Ideal este să nu aibă zahăr adăugat. Gustul dulce este dat de stevia, dar poți pune și monk fruit, sirop de arțar sau miere.
În această rețetă s-au folosit kiwi și mango, dar se potrivesc la fel de bine și papaya sau ananasul. Află mai multe despre beneficiile semințelor de chia.
Poți păstra budinca de chia la frigider până la patru zile, asă că poți face o cantitate mai mare. Ca să nu te plictisești de același mic dejun poți să schimbi doar fructele pe care le adaugi la final.
Mod de preparare
Într-un borcan sau un alt recipient mare, se adaugă semințele de chia, laptele de migdale, iaurtul și îndulcitorul. Se amestecă până se combină bine, răzuind părțile borcanului cu o lingură sau o spatulă, dacă este necesar, pentru a încorpora toate semințele de chia.
Se dă la frigider pentru cel puțin 2 ore sau peste noapte.
Între timp, într-o tigaie mică, la foc mediu mic, se gătește nuca de cocos până se rumenește, aproximativ 4 minute. Se lasă să se răcească și se depozitează într-o pungă cu fermoar sau într-un recipient mic până când este gata de utilizare.
Pentru servire se transferă budinca în 2 castroane, se acoperă cu kiwi, mango și nucă de cocos mărunțită, împărțind fructele în mod egal între cele 2 boluri.