Cartofi dulci la cuptor cu usturoi și chili. O explozie de arome
Această rețetă simplă de cartofi dulci la cuptor cu usturoi și chili îmbină perfect dulceața naturală a cartofilor cu aromele intense ale usturoiului și iuțeala subtilă a ardeiului chili. Rezultatul este un preparat crocant la exterior, moale și cremos la interior. Au un gust echilibrat între dulce, sărat și picant.

Preparați în acest mod cartofii dulci sunt perfecți ca garnitură pentru fripturi sau pentru burgeri. Mai pot fi savurați ca o gustare delicioasă, alături de un sos de iaurt cu lămâie sau o maioneză cu usturoi.
Cartofii dulci sunt un ingredient versatil, plin de nutrienți. Gustul natural ușor dulceag devine și mai intens prin coacere. Atunci când sunt asezonați cu usturoi, chili și boia afumată, rezultă un preparat echilibrat, unde căldura condimentelor contrastează frumos cu textura moale și cremoasă a interiorului.
Fulgii de chili adaugă o notă de iuțeală care se intensifică treptat, dar fără a acoperi aroma naturală a cartofilor. Boiaua afumată le dă un gust deosebit, aducând un ecou subtil de preparat gătit pe jar. Iar usturoiul copt devine delicat, cu un parfum dulceag care completează perfect întreaga experiență gustativă. Descoperă mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu cartofi dulci la cuptor cu usturoi și chili.
Ingrediente
Mod de preparare
Pregătește cartofii dulci pe care îi cureți și speli bine apoi îi tai în felii, cuburi, rondele sau bastonașe, după preferință. Opțional, poți păstra coaja pentru un plus de textură și nutrienți, dar o speli bine cu buretele de bucătărie.
Descoperă și o rețetă de hummus, cu cartofi dulci.
Cum prepari cartofi dulci la cuptor cu usturoi și chili
După ce i-ai porționat pune cartofii într-un bol mare și stropește-i cu ulei de măsline.
Zdrobește cățeii de usturoi și adaugă-i peste cartofi. Presară boia afumată, fulgii de chili, sarea, piperul și cimbrul sau rozmarinul. Amestecă bine, astfel încât cartofii să fie uniform acoperiți cu condimente.
Preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius.
Așază cartofii într-un singur strat pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Pune tava în cuptorul cald și coace cartofii dulci timp de 25-30 de minute. Întoarce-i la jumătatea timpului pentru a se rumeni uniform. Când devin aurii și crocanți pe margini, scoate-i din cuptor și stropește-i cu puțină zeamă de lămâie.
Dacă dorești să obții o crustă mai crocantă, presară puțin amidon de porumb sau pesmet peste cartofi înainte de a-i pune în cuptor. Iar dacă îi dorești mai aromați, poți adăuga și puțin parmezan ras înainte de servire.
Poți servi delicioșii cartofi dulci la cuptor cu usturoi și chili și alături de pește la grătar sau la cuptor.
La fel de bine îi poți include și în diferite salate. Poți adăuga peste ei frunze proaspete de rucola, feta și semințe de dovleac.
În orice combinație îi vei servi, acești cartofi dulci la cuptor sunt un deliciu simplu, sănătos și plin de savoare.
Dacă mai dorești și alte rețete interesante pentru gustări delicioase și sănătoase mai poți încerca și rețeta de avocado toast, cu năut crocant și cartofi dulci.