Chec de post cu banane. Rețeta gata în 10 minute
O felie de chec de post cu banane, moale, pufos, aromat cu o cană de ceai alături poate fi un mic dejun ca un răsfăț. Îl poți face în doar 10 minute, din ingrediente simple și la îndemână.
Dacă ai câteva banane mult prea coapte pe blatul din bucătărie și nu știi ce să faci cu ele poți încerca un chec de post. Se prepară în timp record, fără să ai nevoie de aptitudini culinare și alte ingrediente sofisticate.
Checul de post cu banane se păstrează bine 3-4 zile, dacă este ținut în pungă de hârtie sau într-un recipient închis ermetic. Îl poți pune chiar și la frigider și îl poți congela.
Dacă alegi această variantă, trebuie să îl tai felii pe care să le ambalezi individual sau în porții cât mai mici. Când vrei să îl consumi scoți doar cât ai nevoie și încălzești fie la cuptorul aragazului, fie la cel cu microunde.
Acest chec de post cu banane este ușor de preparat și oferă o textură moale și o aromă dulce datorită bananelor coapte. Poți ajusta cantitatea de zahăr sau adăuga ingrediente precum scorțișoară sau nuci pentru a personaliza gustul checului.
Ingrediente
Mod de preparare
Se încălzește cuptorul la 180°C și se unge o formă de chec cu ulei sau se tapetează cu hârtie de copt.
Cum prepari rețeta de chec cu banane
Într-un bol mare, se amestecă făina, zahărul, praful de copt și bicarbonatul de sodiu. Apoi, se adaugă bananele zdrobite în amestecul de ingrediente uscate și se amestecă bine. În alt bol, se combină uleiul vegetal, apa/laptele vegetal și esența de vanilie.
Treptat, se adaugă amestecul lichid în cel de ingrediente uscate și se amestecă până când obții un aluat omogen. Se toarnă aluatul în formă pregătită pentru copt.
Se coace checul în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 40-50 de minute sau până când este rumenit și când scobitoarea iese curată după este înfiptă în mijlocul checului.
Se scoate checul din cuptor și se lasă să se răcească în formă pentru câteva minute înainte de a-l scoate și a-l lăsa să se răcească complet pe un grătar.
Diferența dintre checul cu banane și banana bread
Checul cu banane și rețeta de banana bread care seamănă, însă sunt diferite. Dacă le pregătești pe amândouă vei constata că banana bread are o consistență mai densă și o textură similară cu cea a pâinii, în timp ce checul este mai pufos și mai ușor.
Această diferență vine din faptul că au ingrediente diferite. Pentru chec se folosesc făină, banane zdrobite, zahăr, ulei și praful de copt ca ingrediente.
Pentru banana bread se mai adaugă și ouă, lapte sau unt. Gustul de banane este mai pregnant la banana bread.
Deși există unele suprapuneri între cele două rețete și denumiri, diferența principală constă în textură și consistență.
Banana bread are tendința de a fi mai dens și mai umed, asemănător cu pâinea, în timp ce checul cu banane este mai pufoasă și mai ușoară, asemănătoare cu o prăjitură. Ambele preparate sunt delicioase și pot fi savurate ca deserturi sau gustări delicioase.