Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat, ce poate fi personalizat cu condimente orientale sau ierburi mediteraneene.

Galerie foto
Supa are o culoare intensă, portocalie, ce aduce aminte de toamnă și de mesele calde din copilărie. Textura ei este mătăsoasă, ușor densă. Iar aroma dovleacului copt în combinație cu condimentele creează o experiență gustativă reconfortantă. Năutul adăugat în compoziție îi conferă un plus de consistență. În același timp, acesta aduce și un plus de proteine și fibre, transformând această supă într-o masă completă, ideală chiar și pentru zilele de post.
Rezultatul este o supă cremă completă, sățioasă, ideală ca fel principal pentru prânz sau cină ușoară. Se servește fierbinte, cu pâine prăjită sau lipii. Dar poate fi la fel de delicioasă și reîncălzită a doua zi, când aromele se întrepătrund și mai bine. Este o rețetă simplă, dar cu un rezultat spectaculos, ce aduce pe masă nu doar gust, ci și culoare și bună dispoziție.
Descoperă aici o rețetă asemănătoare, dar cu usturoi copt. Iar mai jos îți oferim rețeta detaliată pentru supă cremă de dovleac cu năut.
Ingrediente
Mod de preparare
Această rețetă este foarte versatilă. Poți opta pentru a coace dovleacul, a-l carameliza cu ceapă sau a-l fierbe. Aceasta din urmă este metoda cea mai simplă și rapidă.
Iată cum prepari supă cremă de dovleac cu năut
Vei începe cu pregătirea bazei aromatice. Încinge uleiul într-o oală mare și călește în el ceapa tocată mărunt, până când devine sticloasă. Adaugă usturoiul, morcovul și cartoful, toate tăiate în bucăți mici. Amestecă legumele prin uleiul încins timp de 2–3 minute.
Adaugă cuburile de dovleac și năutul fiert direct în oală, apoi toarnă peste acestea supa de legume. Presară condimentele și lasă supa să fiarbă timp de 20–25 de minute, până când toate legumele sunt moi.
Descoperă și o rețetă de dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente.
Folosește un blender vertical și pasează totul până când obții o cremă catifelată. Dacă supa iese prea groasă, adaugă puțin lichid fierbinte până când obții consistența dorită.
Gustă supa și ajustează-i gustul cu sare și piper.
Pentru servire toarnă delicioasa supă cremă de dovleac cu năut fierbinte în boluri și presară deasupra câteva boabe de năut, păstrate înainte de pasare.
Opțional, poți presăra deasupra semințe de dovleac prăjite, puțin ulei de măsline extravirgin și verdeață tocată.
Fiecare lingură de supă cremă aduce un echilibru între dulceața dovleacului și notele ușor picante ale condimentelor. Boabele de năut dau un contrast plăcut de texturi: catifelatul supei este completat de crocantul lor discret. Semințele de dovleac prăjite, dacă sunt adăugate și ierburile proaspete aduc prospețime și un parfum verde, revigorant.
Tot din categoria supelor creme cu care te poți răsfăța toamna aceasta îți mai recomandăm rețeta de supă cremă de porumb dulce cu cartofi.

Galerie foto

