Banana bread cu ciocolată, rețeta de care ai nevoie pentru o gustare delicioasă
O felie de banana bread cu ciocolată este tot ceea ce ai nevoie când ai nevoie de un desert aromat și gustos. Este o pâine cu aluat umed, cu aromă dulce de ciocolată și textură crocantă de nuci la fiecare mușcătură de care pur și simplu nu ne putem sătura.
Rețeta de banana bread cu ciocolată este puțin diferită față de varianta clasică. Laptele a fost înlocuit cu smântână cu conținut ridicat de grăsimi care dă desertului o aromă subtilă acidulată și o textură mai bogată. În loc de două ouă, se folosește un ou întreg plus un gălbenuș, ceea ce ajută la umiditatea suplimentară a pâinii cu banane.
Ingrediente
Mod de preparare
Se preîncălzește cuptorul la 180°C. Se pune hârtie de copt pe o tavă de 22X12 cm.
Într-un castron mediu, se amestecă făina, bicarbonatul de sodiu și sarea.
În alt castron mare, se amestecă oul, gălbenușul de ou, zahărul granulat, untul, smântâna și vanilia. Când s-au omogenizat se adaugă bananele și se amestecă bine. Apoi se pun treptat ingredientele uscate în amestecul de banane până când se combină. După aceea se încorporează nucile și fulgii de ciocolată și se transferă în tava pregătită.
Se coace aproximativ 1 oră. Se lasă să se răcească 10 minute în tavă, apoi se răstoarnă pe un grătar și se lasă să se răceasca complet.
Ce amestecuri poți adăuga în banana bread cu ciocolată
Dacă îți place pâinea clasică cu banane, poți încerca această rețetă este atunci când de ceva mai special. Poți adăuga nuci și fulgi de ciocolată pentru a-i atât mai multă aromă, cât și o textură mai bogată.
Nucile este bine să fie puțin prăjite pentru că în felul acesta gustul lor va fi mult mai puternic și vor fi și mai crocante. Află mai multe despre beneficiile consumului de banane.
Pe lângă chipsurile de ciocolată și nucile prăjite mai poți pune și fulgi de cocos neîndulciți, semințe de susan, nuci pecan, migdale sau fructe uscate.
Nu trebuie să le pui pe toată în aceeași pâine, iar cantitatea trebuie să fie una care să dea echilibru preparatului. Aproximativ 100 de grame de adaosuri în total este suficient pentru acest aluat.
Cât rezistă banana bread
Învelită strâns în folie sau folie de plastic, pâinea cu banane și ciocolată va rezista până la 5 zile. O poți congela și în felul acesta va fi bună de consum chiar și după 3 luni. Dacă vrei să faci acest lucru este necesar să o feliezi, apoi să învelești fiecare felie în hârtie pergament. Încearcă și rețeta de chec cu nucă.
Apoi le pui în pungi speciale și le dai la congelator. În felul acesta feliile nu se vor lipi în timpul procesului de înghețare.
Pentru a dezgheța banana bread, lasă feliile pe o farfurie la temperatura camerei timp de 30 de minute. Poți să le dai la cuptor la 180°C până se încălzesc.