Gem de pere cu ghimbir proaspăt, aromat și cu o notă ușor picantă

timpul de preparare
Timp de gătire: 45 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Conserve
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Acest gem de pere cu ghimbir proaspăt este una dintre cele mai rafinate variante de conserve de toamnă. Este delicat, aromat, cu o dulceață elegantă și o notă ușor picantă care aduce profunzime gustului.

Gem de pere cu ghimbir proaspăt în borcan, două pere și o bucată de ghimbir
Gemul de pere cu ghimbir este delicat, aromat, cu o dulceață elegantă și o notă ușor picantă care aduce profunzime gustului / Shutterstock

Este genul de gem care transformă o simplă felie de pâine prăjită într-un desert aromat. Dar merge la fel de bine și lângă brânzeturi fine, clătite sau tarte. Are o culoare aurie, ușor chihlimbarie, cu reflexe luminoase. Aroma dominantă este cea dulce și florală a perelor coapte, completată de o notă revigorantă de ghimbir, caldă, ușor picantă și extrem de plăcută la finalul gustului.

Citește și

Lămâia echilibrează perfect dulceața, aducând o prospețime care face ca gemul să nu fie grețos. Dacă alegi să adaugi vanilie, ea învăluie totul într-un parfum delicat, ca o adiere de desert elegant.
Textura finală este mătăsoasă, iar aroma are un echilibru remarcabil între dulce, acrișor și condimentat.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

La servire, gemul lasă o senzație caldă și parfumată pe cerul gurii. Perele se topesc, iar ghimbirul lasă o urmă ușor piperată, care persistă plăcut. Descoperă și cum să faci cea mai delicioasă dulceață de pere fără zahăr. Iar mai jos îți oferim rețeta detaliată pentru gem de pere cu ghimbir proaspăt.

Ingrediente

Mod de preparare

Alege pere parfumate, fără pete sau zone moi. Curăță-le de coajă și semințe, apoi taie-le cuburi mici. Dacă sunt foarte zemoase, lasă-le 10 minute într-o strecurătoare, să se scurgă ușor.

Cum prepari gem de pere cu ghimbir proaspăt

Pune perele într-o cratiță cu baza groasă. Adaugă zahărul, sucul de lămâie și ghimbirul ras. Amestecă ușor și lasă totul să se odihnească 30 de minute, pentru ca perele să-și lase sucul și zahărul să se dizolve parțial.

Așază cratița pe flacăra aragazului aprinsă la intensitate mică. Fierbe ingredientele încet până când perele încep să se înmoaie. Apoi ridică intensitatea flăcării la mediu și lasă perele să fiarbă timp de 40–50 de minute, amestecând din când în când.

Dacă îți dorești un gem mai fin, poți pasa o parte din compoziție cu blenderul, lăsând și câteva bucățele întregi pentru textură.

Spre final de fierbere adaugă vanilia și coaja rasă de lămâie. Continuă fierberea până când gemul capătă o consistență ușor densă, care se ține pe lingură.

Descoperă și o rețetă de lichior de pere.

Pentru a face testul de consistență pune o picătură de gem pe o farfurie rece. Dacă nu curge și își păstrează forma ca o perlă,  gemul de pere este gata.

Toarnă deliciosul gem de pere cu ghimbir proaspăt fierbinte în borcane sterilizate. Închide-le bine cu capacele din dotare, sterilizate și acestea și întoarce-le cu capacul în jos. Lasă-le așa timp de 5 minute pentru etanșare, apoi întoarce-le normal. Acoperă borcanele cu o pătură groasă și lasă-le să se răcească lent sub pătură.

După răcire depozitează borcanele într-un loc răcoros și întunecat.

Nu ezita să adaugi ghimbir în cât mai multe conserve dulci pentru că acesta oferă și gust, dar și beneficii pentru sănătate. Ghimbirul este una dintre cele mai vechi și apreciate plante medicinale și condimentare din lume. Este folosit atât pentru aroma sa intensă, cât și pentru efectele sale benefice asupra organismului.

Descoperă aici cum să folosești ghimbirul, în bucătărie sau ca tratament.


    
Citește și
CELE MAI CITITE
Pui cu legume în stil asiatic la wok
Pui cu legume în stil asiatic. Rețetă preparată la wok
Pui cu legume în stil asiatic. Rețetă preparată la wok
Trei burgeri de sfeclă roșie cu orez într-un bol cu salată
Burgeri de sfeclă roșie cu orez. Fragezi, colorați și plini de savoare vegetală
Burgeri de sfeclă roșie cu orez. Fragezi, colorați și plini de savoare vegetală
Salată de năut cu legume sotate în farfurie neagră cu furculiță
Salată de năut cu legume sotate. O rețetă care vorbește despre bucuria de a mânca sănătos
Salată de năut cu legume sotate. O rețetă care vorbește despre bucuria de a mânca sănătos
carne de porc și condimente
Cele mai bune condimente pentru carnea de porc. Cu ce să o aromatizezi ca să aibă gust ca la restaurant
Cele mai bune condimente pentru carnea de porc. Cu ce să o aromatizezi ca să aibă gust ca la restaurant
Plăcintă cu pui și legume cremoase porționată
Plăcintă cu pui și legume cremoase - Chicken Pot Pie
Plăcintă cu pui și legume cremoase - Chicken Pot Pie
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Pulpă de rață cu pere caramelizate și fructe confiate
Galerie foto
Pulpă de rață cu pere caramelizate și fructe confiate
Pulpă de rață cu pere caramelizate și fructe confiate
File de porc cu pere caramelizate în vin roșu pe o farfurie albă
File de porc cu pere caramelizate în vin roșu. Rețetă pentru o masă elegantă
File de porc cu pere caramelizate în vin roșu. Rețetă pentru o masă elegantă
Tartă cu pere, brânză Camembert, nuci și fulgi de migdale, în aluat foietaj
Galerie foto
Tartă cu pere și brânză Camembert, în aluat foietaj
Tartă cu pere și brânză Camembert, în aluat foietaj
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Chifle pufoase cu susan într-un coș cu ștergar
06:58
Chifle pufoase cu susan, perfecte pentru burgeri de post Chifle pufoase cu susan, perfecte pentru burgeri de post
Cușcuș cu legume sotate, în stil mediteraneean în bol cu furculiță
05:48
Cușcuș cu legume sotate, în stil mediteraneean. Rețetă caldă, plină de culoare Cușcuș cu legume sotate, în stil mediteraneean. Rețetă caldă, plină de culoare
langoși de post ca la mănăstire
05:01
Rețetă de langoși de post ca la mănăstire. Cum o prepara măicuța Valentina de la Mănăstirea Piatra Fântânele Rețetă de langoși de post ca la mănăstire. Cum o prepara măicuța Valentina de la Mănăstirea Piatra Fântânele
Gogoși înfuriate decorate cu puțin zahăr
18 noiembrie, 07:28
Gogoși înfuriate, după rețeta bunicii. Desert tradițional, de post Gogoși înfuriate, după rețeta bunicii. Desert tradițional, de post
Dovleac copt și umplut cu orz, ciuperci, legume și rodie
18 noiembrie, 06:59
Dovleac copt și umplut cu orz, ciuperci, legume și rodie Dovleac copt și umplut cu orz, ciuperci, legume și rodie
Conopidă cu ciuperci și condimente la tigaie
18 noiembrie, 05:01
Conopidă cu ciuperci și condimente la tigaie. O rețetă rapidă și surprinzător de gustoasă Conopidă cu ciuperci și condimente la tigaie. O rețetă rapidă și surprinzător de gustoasă
chilli con carne
17 noiembrie, 10:30
Chilli con carne, rețeta cu gust intens ca în Texas Chilli con carne, rețeta cu gust intens ca în Texas
ouă turcești
17 noiembrie, 10:23
Ouă poșate cu iaurt și unt aromat. Rafinamentul micului dejun turcesc Ouă poșate cu iaurt și unt aromat. Rafinamentul micului dejun turcesc
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Ciorbă de burtă. Regina meselor de duminică, în familie
Ciorbă de burtă. Regina meselor de duminică, în familie
Ciorbă de burtă. Regina meselor de duminică, în familie
Câştigă 10.000 € pe lună şi lucrează doar 8 luni pe an. Amalie munceşte într-un domeniu dominat de bărbaţi
Câştigă 10.000 € pe lună şi lucrează doar 8 luni pe an. Amalie munceşte într-un domeniu dominat de bărbaţi
Câştigă 10.000 € pe lună şi lucrează doar 8 luni pe an. Amalie munceşte într-un domeniu dominat de bărbaţi
Afacerea în care Dan Petrescu a investit averea strânsă din fotbal. Cum a ajuns Bursucul la fel de bogat ca Hagi
Afacerea în care Dan Petrescu a investit averea strânsă din fotbal. Cum a ajuns "Bursucul" la fel de bogat ca Hagi
Afacerea în care Dan Petrescu a investit averea strânsă din fotbal. Cum a ajuns "Bursucul" la fel de bogat ca Hagi
Surorile Kessler, artiste de renume, au murit prin sinucidere asistată! Este doliu în lumea muzicii
Surorile Kessler, artiste de renume, au murit prin sinucidere asistată! Este doliu în lumea muzicii
Surorile Kessler, artiste de renume, au murit prin sinucidere asistată! Este doliu în lumea muzicii
Kerem Bürsin este din nou îndrăgostit? Ce se vehiculează în presa din Turcia despre actorul din Dragostea plutește în aer
Kerem Bürsin este din nou îndrăgostit? Ce se vehiculează în presa din Turcia despre actorul din Dragostea plutește în aer
Kerem Bürsin este din nou îndrăgostit? Ce se vehiculează în presa din Turcia despre actorul din Dragostea plutește în aer
Valve a anunțat noua consolă Steam Machine. Când va ajunge pe piață
Valve a anunțat noua consolă Steam Machine. Când va ajunge pe piață
Valve a anunțat noua consolă Steam Machine. Când va ajunge pe piață
Tocăniță de fasole mung cu legume
Tocăniță de fasole mung cu legume
Tocăniță de fasole mung cu legume
Culoarea ochilor bebelușului: cum poți calcula ce nuanță a ochilor va avea micuțul tău
Culoarea ochilor bebelușului: cum poți calcula ce nuanță a ochilor va avea micuțul tău
Culoarea ochilor bebelușului: cum poți calcula ce nuanță a ochilor va avea micuțul tău
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Căderea părului la menopauză: care sunt cauzele și opțiunile de tratament
Căderea părului la menopauză: care sunt cauzele și opțiunile de tratament
Căderea părului la menopauză: care sunt cauzele și opțiunile de tratament
fresh
Supă de sfeclă roșie și borș de sfeclă roșie. Rețete pentru o toamnă caldă și plină de gust

Supă de sfeclă roșie și borș de sfeclă roșie. Rețete pentru o toamnă caldă și plină de gust

Supă de sfeclă roșie și borș de sfeclă roșie. Rețete pentru o toamnă caldă și plină de gust

Chilli con carne, rețeta cu gust intens ca în Texas

Chilli con carne, rețeta cu gust intens ca în Texas

Ouă poșate cu iaurt și unt aromat. Rafinamentul micului dejun turcesc

Ouă poșate cu iaurt și unt aromat. Rafinamentul micului dejun turcesc

Conopidă cu ciuperci și condimente la tigaie. O rețetă rapidă și surprinzător de gustoasă

Conopidă cu ciuperci și condimente la tigaie. O rețetă rapidă și surprinzător de gustoasă

Dovleac copt și umplut cu orz, ciuperci, legume și rodie

Dovleac copt și umplut cu orz, ciuperci, legume și rodie
închide