Gem de pere cu ghimbir proaspăt, aromat și cu o notă ușor picantă

timpul de preparare
Timp de gătire: 45 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Conserve
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Acest gem de pere cu ghimbir proaspăt este una dintre cele mai rafinate variante de conserve de toamnă. Este delicat, aromat, cu o dulceață elegantă și o notă ușor picantă care aduce profunzime gustului.

Gem de pere cu ghimbir proaspăt în borcan, două pere și o bucată de ghimbir
Gemul de pere cu ghimbir este delicat, aromat, cu o dulceață elegantă și o notă ușor picantă care aduce profunzime gustului / Shutterstock

Este genul de gem care transformă o simplă felie de pâine prăjită într-un desert aromat. Dar merge la fel de bine și lângă brânzeturi fine, clătite sau tarte. Are o culoare aurie, ușor chihlimbarie, cu reflexe luminoase. Aroma dominantă este cea dulce și florală a perelor coapte, completată de o notă revigorantă de ghimbir, caldă, ușor picantă și extrem de plăcută la finalul gustului.

Citește și

Lămâia echilibrează perfect dulceața, aducând o prospețime care face ca gemul să nu fie grețos. Dacă alegi să adaugi vanilie, ea învăluie totul într-un parfum delicat, ca o adiere de desert elegant.
Textura finală este mătăsoasă, iar aroma are un echilibru remarcabil între dulce, acrișor și condimentat.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

La servire, gemul lasă o senzație caldă și parfumată pe cerul gurii. Perele se topesc, iar ghimbirul lasă o urmă ușor piperată, care persistă plăcut. Descoperă și cum să faci cea mai delicioasă dulceață de pere fără zahăr. Iar mai jos îți oferim rețeta detaliată pentru gem de pere cu ghimbir proaspăt.

Ingrediente

Mod de preparare

Alege pere parfumate, fără pete sau zone moi. Curăță-le de coajă și semințe, apoi taie-le cuburi mici. Dacă sunt foarte zemoase, lasă-le 10 minute într-o strecurătoare, să se scurgă ușor.

Cum prepari gem de pere cu ghimbir proaspăt

Pune perele într-o cratiță cu baza groasă. Adaugă zahărul, sucul de lămâie și ghimbirul ras. Amestecă ușor și lasă totul să se odihnească 30 de minute, pentru ca perele să-și lase sucul și zahărul să se dizolve parțial.

Așază cratița pe flacăra aragazului aprinsă la intensitate mică. Fierbe ingredientele încet până când perele încep să se înmoaie. Apoi ridică intensitatea flăcării la mediu și lasă perele să fiarbă timp de 40–50 de minute, amestecând din când în când.

Dacă îți dorești un gem mai fin, poți pasa o parte din compoziție cu blenderul, lăsând și câteva bucățele întregi pentru textură.

Spre final de fierbere adaugă vanilia și coaja rasă de lămâie. Continuă fierberea până când gemul capătă o consistență ușor densă, care se ține pe lingură.

Descoperă și o rețetă de lichior de pere.

Pentru a face testul de consistență pune o picătură de gem pe o farfurie rece. Dacă nu curge și își păstrează forma ca o perlă,  gemul de pere este gata.

Toarnă deliciosul gem de pere cu ghimbir proaspăt fierbinte în borcane sterilizate. Închide-le bine cu capacele din dotare, sterilizate și acestea și întoarce-le cu capacul în jos. Lasă-le așa timp de 5 minute pentru etanșare, apoi întoarce-le normal. Acoperă borcanele cu o pătură groasă și lasă-le să se răcească lent sub pătură.

După răcire depozitează borcanele într-un loc răcoros și întunecat.

Nu ezita să adaugi ghimbir în cât mai multe conserve dulci pentru că acesta oferă și gust, dar și beneficii pentru sănătate. Ghimbirul este una dintre cele mai vechi și apreciate plante medicinale și condimentare din lume. Este folosit atât pentru aroma sa intensă, cât și pentru efectele sale benefice asupra organismului.

Descoperă aici cum să folosești ghimbirul, în bucătărie sau ca tratament.


    
Citește și
CELE MAI CITITE
Ardei capia umpluți cu quinoa și legume într-un vas de sticlă
Ardei capia umpluți cu quinoa și legume. Un preparat cu gust bogat
Ardei capia umpluți cu quinoa și legume. Un preparat cu gust bogat
Cheesecake cu jeleu de struguri porționat
Cheesecake cu jeleu de struguri. Un desert delicios și elegant
Cheesecake cu jeleu de struguri. Un desert delicios și elegant
Oțet de struguri în două sticle și struguri proaspeți
Oțet de struguri. Unul dintre cele mai vechi condimente naturale
Oțet de struguri. Unul dintre cele mai vechi condimente naturale
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie în borcan și în bol
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Brânză Halloumi în sos de roșii cu ardei copți și măsline în vas negru
Brânză Halloumi în sos de roșii cu ardei copți și măsline
Brânză Halloumi în sos de roșii cu ardei copți și măsline
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Salată cu pere, rucola și gorgonzola, decorată cu nuci și afine în bol, alături de două furculițe
Salată cu pere, rucola și gorgonzola, decorată cu nuci și afine. O armonie între dulce, sărat și acrișor
Salată cu pere, rucola și gorgonzola, decorată cu nuci și afine. O armonie între dulce, sărat și acrișor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie în borcan și în bol
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de struguri negri în borcan și în linguriță
Gem de struguri negri, foarte aromat și consistent
Gem de struguri negri, foarte aromat și consistent
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Gem de pere cu ghimbir proaspăt în borcan, două pere și o bucată de ghimbir
06:26
Gem de pere cu ghimbir proaspăt, aromat și cu o notă ușor picantă Gem de pere cu ghimbir proaspăt, aromat și cu o notă ușor picantă
Cum să păstrezi lămâile zemoase
06:20
Cum să păstrezi lămâile zemoase mai mult timp. Vor rezista și o săptămână Cum să păstrezi lămâile zemoase mai mult timp. Vor rezista și o săptămână
Chec cu morcovi și nuci porționat
05:51
Chec cu morcovi și nuci. Un desert rustic, parfumat și reconfortant Chec cu morcovi și nuci. Un desert rustic, parfumat și reconfortant
plăcinte la tigaie cu iaurt
9 octombrie, 09:24
Rețetă de plăcinte la tigaie cu iaurt. Ce să mai adaugi pentru un gust extraordinar Rețetă de plăcinte la tigaie cu iaurt. Ce să mai adaugi pentru un gust extraordinar
Tartă cu dovleac, brânză și măsline verzi, în aluat foietaj de casă porționată, alături de un dovleac secționat, o bucată de brânză și un dovleac turcesc
9 octombrie, 06:55
Tartă cu dovleac, brânză și măsline verzi, în aluat foietaj de casă Tartă cu dovleac, brânză și măsline verzi, în aluat foietaj de casă
Porție de Tiramisu cu cremă de dovleac și aromă de scorțișoară pe o farfurie cu furculiță
9 octombrie, 05:11
Tiramisu cu cremă de dovleac și aromă de scorțișoară Tiramisu cu cremă de dovleac și aromă de scorțișoară
alimente expirate
8 octombrie, 07:10
Ce alimente expirate să nu consumi niciodată. Detaliile la care să fii atentă Ce alimente expirate să nu consumi niciodată. Detaliile la care să fii atentă
Pandișpan cu gutui și mac porționat pe o hârtie de copt și o porție pe spatulă
8 octombrie, 06:39
Pandișpan cu gutui și mac. Desert pufos cu note fine de toamnă Pandișpan cu gutui și mac. Desert pufos cu note fine de toamnă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Risotto cu dovleac și gorgonzola. Un preparat italian clasic reinterpretat
Risotto cu dovleac și gorgonzola. Un preparat italian clasic reinterpretat
Risotto cu dovleac și gorgonzola. Un preparat italian clasic reinterpretat
O tânără polițistă a decedat după naștere la un spital privat din Constanța. Soţul acuză doctorii de malpraxis
O tânără polițistă a decedat după naștere la un spital privat din Constanța. Soţul acuză doctorii de malpraxis
O tânără polițistă a decedat după naștere la un spital privat din Constanța. Soţul acuză doctorii de malpraxis
Milionarul din fotbalul românesc şi-a retras echipa din campionat! amp;#8220;Nu mai poate să o susțină”
Milionarul din fotbalul românesc şi-a retras echipa din campionat! amp;#8220;Nu mai poate să o susțină”
Milionarul din fotbalul românesc şi-a retras echipa din campionat! amp;#8220;Nu mai poate să o susțină”
Cum arăta Claudia Florescu de la Insula Iubirii sezonul 7 fără extensii și acid în buze. Transformare neașteptată
Cum arăta Claudia Florescu de la Insula Iubirii sezonul 7 fără extensii și acid în buze. Transformare neașteptată
Cum arăta Claudia Florescu de la Insula Iubirii sezonul 7 fără extensii și acid în buze. Transformare neașteptată
Anahí a primit noi critici pentru aspectul fizic. Ce artist RBD i-a luat apărarea
Anahí a primit noi critici pentru aspectul fizic. Ce artist RBD i-a luat apărarea
Anahí a primit noi critici pentru aspectul fizic. Ce artist RBD i-a luat apărarea
OpenAI lansează Sora 2 alături de o aplicație specială. Ce probleme a creat deja modelul AI 
OpenAI lansează Sora 2 alături de o aplicație specială. Ce probleme a creat deja modelul AI 
OpenAI lansează Sora 2 alături de o aplicație specială. Ce probleme a creat deja modelul AI 
Legume rădăcinoase coapte cu mirodenii la cuptor
Legume rădăcinoase coapte cu mirodenii la cuptor
Legume rădăcinoase coapte cu mirodenii la cuptor
Igiena intimă la băieței
Igiena intimă la băieței
Igiena intimă la băieței
Noul spin-off Game of Thrones va avea premiera luna aceasta pe HBO. Cine joacă în Cavalerul celor șapte regate
Noul spin-off Game of Thrones va avea premiera luna aceasta pe HBO. Cine joacă în Cavalerul celor șapte regate
Noul spin-off Game of Thrones va avea premiera luna aceasta pe HBO. Cine joacă în Cavalerul celor șapte regate
Cele mai bune semințe. Ce efecte poate avea conținutul lor nutritiv
Cele mai bune semințe. Ce efecte poate avea conținutul lor nutritiv
Cele mai bune semințe. Ce efecte poate avea conținutul lor nutritiv
fresh
Tartă rustică cu pere și nuci caramelizate. O poveste parfumată de toamnă

Tartă rustică cu pere și nuci caramelizate. O poveste parfumată de toamnă

Tartă rustică cu pere și nuci caramelizate. O poveste parfumată de toamnă

Pandișpan cu gutui și mac. Desert pufos cu note fine de toamnă

Pandișpan cu gutui și mac. Desert pufos cu note fine de toamnă

Ce alimente expirate să nu consumi niciodată. Detaliile la care să fii atentă

Ce alimente expirate să nu consumi niciodată. Detaliile la care să fii atentă

Tartă cu dovleac, brânză și măsline verzi, în aluat foietaj de casă

Tartă cu dovleac, brânză și măsline verzi, în aluat foietaj de casă

Rețetă de plăcinte la tigaie cu iaurt. Ce să mai adaugi pentru un gust extraordinar

Rețetă de plăcinte la tigaie cu iaurt. Ce să mai adaugi pentru un gust extraordinar
închide