Cornulețe fragede cu nucă. Rețeta copilăriei tale

timpul de preparare
Timp de gătire: 1 oră și 30 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Românească

Cornulețele fragede sunt pentru mulți dintre noi desertul copilăriei pe care ni-l făceau cel mai adesea bunicile. Fragede și dulci, cu umpluturi delicioase, acestea erau adesea răsfățul zilelor de weekend. Încearcă rețeta de cornulețe fragede cu nucă și nu vei regreta.

Publicat: 15 iulie 2022, 06:00 / Actualizat: 19 iulie 2022, 16:14
Castron cu cornulețe fragede, pudrate cu zahăr vanilat
Pentru cornulețe fragede trebuie să folosești grăsime solidă / Shutterstock

Dacă vrei să te întorci în vremurile acelea poți încerca să faci cornulețe la tine acasă. Nu este deloc greu să obții un aluat la fel de fraged ca al bunicii dacă respecți câteva sfaturi.

Ingrediente

Mod de preparare

Se lasă untul la temperatura camerei. Când s-a înmuiat suficient, se freacă cu zahărul până devin o cremă. Apoi, se adaugă pe rând gălbenușurile amestecându-se până se încorporează fiecare. Se pun esența de vanilie, sarea și făina. Aceasta din urmă se adaugă treptat. Când făina este încorporată se pune și laptele care trebuie să fie rece.

Compoziția se pune pe o suprafață înfăinată și se frământă ușor. Aluatul trebuie să fie fin cu consistența unei plastiline. Se dă la rece pentru cel puțin o oră.

Între timp se face crema. Nucile măcinate se amestecă cu albușul, cu lingura de zahăr și cu cea de cacao până se omogenizează.

Cum se porționează aluatul pentru cornulețe fragede

Aluatul scos de la rece se porționează în 5-6 bucăți. Din fiecare se întinde o foaie din care se taie triunghiuri cu baza de 2-3 cm, în funcție de cât de mari vor fi cornulețele.  În mijlocul fiecărui triunghi se pune o linguriță de cremă de nuci și se formează cornulețele.

Se pun pe o tavă cu hârtie de copt și de dau la cuptor la 180°C. Se lasă 15-20 de minute sau până când se rumenesc. Se scot din tavă când se întăresc puțin și se dau prin zahăr pudră vanilat.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Tehnica de frământat pentru cornulețe fragede

Aluatul de cornulețe fragede nu este deloc complicat de făcut. De fapt, nici nu trebuie frământat prea mult timp, indiferent dacă îl faci cu unt sau cu untură. În cazul în care sunt frământate prea mult, cornulețele nu vor mai fi la fel de fragede pentru că vei distruge rețeaua de gluten. Cu cât le vei frământa mai puțin, dar suficient cât să obții un aluat cu textura potrivită, cu atât sunt mai bune.

După ce lași aluatul la dospit, la temperatura camerei sau la frigider, nu este nevoie să îl mai frămânți încă o dată. Pur și simplu, te apuci de modelat cornulețele.

Frăgezimea este dată nu doar de tehnica și timpul de frământare, dar și de grăsimea folosită. Este imperios necesar să utilizezi grăsimi în stare solidă. Bunica folosea untură sau unt foarte gras, dar tu poți să încerci și cu ulei de cocos dacă vrei să faci cornulețe vegane.

Ai aici și rețeta de cornulețe pentru zilele de post, pe care sigur nuvei regreta că o încerci.

Umpluturi pentru rețeta de cornulețe

Unul dintre motivele pentru care nu ne mai săturam de cornulețe când eram mici era faptul că erau foarte parfumate. Ține cont de acest aspect chiar și când vine vorba despre zahărul folosit la pudrat. Este recomandat să fie vanilat sau să aromatizezi tu după bunul plac. Cornulețele se trec prin zahăr când sunt fierbinți pentru ca acesta să se lipească de ele.

Pentru umplutură se foloseau de obicei trei variante: gem, bucățele mici de rahat cu diverse arome ori nucă. Evident că astăzi, pe piață sunt mult mai multe ingrediente decât pe vremea bunicii așa că poți să îți folosești imaginația pentru a găsi combinația perfectă pentru tine.

Cornulețele pot fi și dulci și sărate. Pentru variata din urmă poți să folosești drept umplutură parmezan, brânză cheddar, mozzarella sau o combinație de brânzeturi după preferințele tale.

Citește și
CELE MAI CITITE
Tort de ciocolată cu glazură oglindă decorat cu fructe
Tort de ciocolată cu glazură oglindă, pentru momentele dulci
Tort de ciocolată cu glazură oglindă, pentru momentele dulci
Cornulețe cu cremă de mac și cacao pe un platou alb, alături de un cuțit, o sită cu zahăr și un vas alb
Cornulețe cu cremă de mac și cacao, fragede și delicioase
Cornulețe cu cremă de mac și cacao, fragede și delicioase
Clătite de post cu lapte vegetal pe un tocător de lemn
Clătite de post cu lapte vegetal. Rețeta unui desert delicios
Clătite de post cu lapte vegetal. Rețeta unui desert delicios
preparate din cartofi puse într-un colaj cu poze
Cele mai iubite preparate din cartofi. Rețete pentru toate gusturile
Cele mai iubite preparate din cartofi. Rețete pentru toate gusturile
Tort Bienenstich porționat pe platou, alături de alte prăjituri
Tort Bienenstich. Rețeta de tort Înțepătura albinei
Tort Bienenstich. Rețeta de tort Înțepătura albinei
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Rugelach puse pe o farfurie albă
Rugelach, prăjitura evreiască din Europa de Est
Rugelach, prăjitura evreiască din Europa de Est
Cornulețe fragede cu mac
Galerie foto
Cornulețe fragede cu mac, simple și ușor de preparat
Cornulețe fragede cu mac, simple și ușor de preparat
Cornulețe umplute cu gem de căpșuni și iaurt în aluat, decorate cu zahăr pudră, alături de trei sticle cu iaurt
Galerie foto
Cornulețe umplute cu gem de căpșuni și iaurt în aluat
Cornulețe umplute cu gem de căpșuni și iaurt în aluat
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
mai multe tipuri de paste
06:12
Cele mai cunoscute tipuri de paste italiene. Cum le alegi pe cele potrivite pentru tine Cele mai cunoscute tipuri de paste italiene. Cum le alegi pe cele potrivite pentru tine
Gâteau St. Honoré, un tort ecler cu caramel sărat pe platou
05:05
Gâteau St. Honoré. Rețetă de tort ecler cu caramel sărat Gâteau St. Honoré. Rețetă de tort ecler cu caramel sărat
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale în vas negru și pe felii de pâine
18 aprilie, 05:02
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
Clătite de post cu bere pe un tocător de lemn
18 aprilie, 04:48
Clătite de post cu bere, un deliciu de neratat Clătite de post cu bere, un deliciu de neratat
Prăjitură cu găuri și sos caramel – Poke Cake, porționată în tavă
18 aprilie, 04:10
Prăjitură cu găuri și sos caramel – Poke Cake Prăjitură cu găuri și sos caramel – Poke Cake
cele mai bune fructe din lume puse într-un coș
18 aprilie, 03:40
Top 10 cele mai bune fructe din lume. Descoperă în ce regiuni cresc Top 10 cele mai bune fructe din lume. Descoperă în ce regiuni cresc
Desert din biscuiți cu zmeură și ciocolată porționat pe un platou și pe o farfurie, alături de o cană cu cafea
17 aprilie, 07:59
Desert din biscuiți cu zmeură și ciocolată. Rețetă fără coacere Desert din biscuiți cu zmeură și ciocolată. Rețetă fără coacere
preparate din cartofi puse într-un colaj cu poze
17 aprilie, 05:56
Cele mai iubite preparate din cartofi. Rețete pentru toate gusturile Cele mai iubite preparate din cartofi. Rețete pentru toate gusturile
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Cornulețe cu cremă de mac și cacao, fragede și delicioase
1
Cornulețe cu cremă de mac și cacao, fragede și delicioase
Cornulețe cu cremă de mac și cacao, fragede și delicioase
Dacă dorești să-ți sporești colecția rețetelor de cornulețe, desertul îndrăgit din copilărie, îți oferim o rețetă de cornulețe cu cremă de mac și cacao. Te vei bucura de gustul delicios al...
Tort de ciocolată cu glazură oglindă, pentru momentele dulci
2
Tort de ciocolată cu glazură oglindă, pentru momentele dulci
Tort de ciocolată cu glazură oglindă, pentru momentele dulci
Dacă ești în căutarea unei rețete deosebite de tort, pentru momentele dulci petrecute cu cei dragi, îți oferim o rețetă de tort de ciocolată cu glazură oglindă. Gustul este absolut delicios,...
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
3
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Dacă ai în plan să prepari gogoși pentru momentele dulci ale zilei, îți recomandăm să încerci rețeta de gogoși de post împletite. Este un mod de a da aspect cuceritor celui...
Mâncare de post. 5 rețete pe care le poți prepara în 30 de minute
4
Mâncare de post. 5 rețete pe care le poți prepara în 30 de minute
Mâncare de post. 5 rețete pe care le poți prepara în 30 de minute
Postul religios este o perioadă în care alegem conștient să fim mai cumpătați, mai buni, mai evlavioși, să ne rugăm mai mult. O parte importantă a acestuia o implică și eliminarea...
Rețetă de maioneză de post: două modalități de preparare rapidă
5
Rețetă de maioneză de post: două modalități de preparare rapidă
Rețetă de maioneză de post: două modalități de preparare rapidă
Pentru că maioneza este unul dintre cele mai populare sosuri pentru salate sau alte preparate, avem pentru tine o rețetă de maioneză de post. Avem și două modalități de preparare rapidă,...
Parteneri
Zodii care au parte de experiențe memorabile pe 20 aprilie 2024. Vezi dacă te numeri printre ele
Zodii care au parte de experiențe memorabile pe 20 aprilie 2024. Vezi dacă te numeri printre ele
Zodii care au parte de experiențe memorabile pe 20 aprilie 2024. Vezi dacă te numeri printre ele
Un japonez stabilit în România arată cât de mult a plătit pentru un coş de cumpărături în ţara lui natală
Un japonez stabilit în România arată cât de mult a plătit pentru un coş de cumpărături în ţara lui natală
Un japonez stabilit în România arată cât de mult a plătit pentru un coş de cumpărături în ţara lui natală
Decizie radicală luată de prietena de suflet a lui Ion Ţiriac! E gata să lase totul în urmă: „M-am hotărât!”
Decizie radicală luată de prietena de suflet a lui Ion Ţiriac! E gata să lase totul în urmă: „M-am hotărât!”
Decizie radicală luată de prietena de suflet a lui Ion Ţiriac! E gata să lase totul în urmă: „M-am hotărât!”
Nu mai e de trăit O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
Cunoaște-o pe Şerif Sezer din Golden Boy – Dragoste rebelă. Fiica sa, Deniz Arna, este de asemenea o actriță îndrăgită
Cunoaște-o pe Şerif Sezer din Golden Boy – Dragoste rebelă. Fiica sa, Deniz Arna, este de asemenea o actriță îndrăgită
Cunoaște-o pe Şerif Sezer din Golden Boy – Dragoste rebelă. Fiica sa, Deniz Arna, este de asemenea o actriță îndrăgită
O româncă se luptă cu Elon Musk în instanță. Numele ei e inscripționat pe mașinile Tesla: Vreau să aibă decența să își ceară scuze
O româncă se luptă cu Elon Musk în instanță. Numele ei e inscripționat pe mașinile Tesla: „Vreau să aibă decența să își ceară scuze”
O româncă se luptă cu Elon Musk în instanță. Numele ei e inscripționat pe mașinile Tesla: „Vreau să aibă decența să își ceară scuze”
Aperitiv lalele din roșii cu brânză și ceapă verde
Aperitiv lalele din roșii cu brânză și ceapă verde
Aperitiv lalele din roșii cu brânză și ceapă verde
Pizza cu blat de tortilla pentru cei mici. Răsfățul delicios și sănătos
Pizza cu blat de tortilla pentru cei mici. Răsfățul delicios și sănătos
Pizza cu blat de tortilla pentru cei mici. Răsfățul delicios și sănătos
Céline Dion a acumulat o avere de 480 de milioane de dolari. Artista este considerată una dintre cele mai importante personalități din istoria industriei muzicale
Céline Dion a acumulat o avere de 480 de milioane de dolari. Artista este considerată una dintre cele mai importante personalități din istoria industriei muzicale
Céline Dion a acumulat o avere de 480 de milioane de dolari. Artista este considerată una dintre cele mai importante personalități din istoria industriei muzicale
Ce este indicat să știi despre alimentele fortificate. Beneficiile pentru sănătate pe care le pot oferi
Ce este indicat să știi despre alimentele fortificate. Beneficiile pentru sănătate pe care le pot oferi
Ce este indicat să știi despre alimentele fortificate. Beneficiile pentru sănătate pe care le pot oferi
fresh
Cele mai iubite preparate din cartofi. Rețete pentru toate gusturile

Cele mai iubite preparate din cartofi. Rețete pentru toate gusturile

Cele mai iubite preparate din cartofi. Rețete pentru toate gusturile

Desert din biscuiți cu zmeură și ciocolată. Rețetă fără coacere

Desert din biscuiți cu zmeură și ciocolată. Rețetă fără coacere

18 tipuri de cafea pe care le găsești în orice local de specialitate. Ce să comanzi data viitoare când vrei să te relaxezi

18 tipuri de cafea pe care le găsești în orice local de specialitate. Ce să comanzi data viitoare când vrei să te relaxezi

Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun

Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun

Clătite de post cu praf de copt, un deliciu pufos

Clătite de post cu praf de copt, un deliciu pufos
închide