Cheesecake cu mentă și ciocolată, decorat cu pudră de Matcha

timpul de preparare
Timp de gătire: 30 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Americană

Dacă adori deserturile cu mentă, îți propunem să încerci o rețetă de cheesecake cu mentă și ciocolată, ideal pentru un weekend de vară, petrecut cu cei dragi.

Cheesecake cu mentă și ciocolată, decorat cu pudră de Matcha porționat pe farfurie și pe platou, alături de un pahar cu latte de Matcha
Galerie foto

Galerie foto

Cheesecake-ul se porționează mai frumos după ce va sta la rece 4-5 ore / Shutterstock

Rețeta se prepară simplu și rapid, fără a necesita coacere. Cheesecake-ul este foarte aromat, răcoritor și frumos colorat. Aroma plăcută a mentei este completată armonios de aroma de rom a blatului din biscuiți. În plus, pentru un aspect și mai spectaculos, poți folosi pudră de Matcha.

Pudra de Matcha se obține din frunze de ceai verde măcinate foarte fin. A devenit foarte populară de-a lungul timpului, datorita beneficiilor pe care le aduce organismului. Aceasta are un conținut ridicat de antioxidanți și protejează organismul împotriva radicalilor liberi. Clorofila din conținutul acesteia are un rol puternic de detoxifiere. Aceasta ajută la eliminarea substanțelor chimice și a metalelor grele din organism.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Pudra de Matcha are multiple utilizări. În primul rând este folosită pentru prepararea ceaiului, dar poate fi folosită și în rețete de latte-uri, de smoothie-uri și sucuri, precum și în rețete de deserturi sau de aluaturi. oferă acestora atât gust cât și culoare. Descoperă aici și o rețetă de prăjitură cu ananas și pudră Matcha, delicioasă și spectaculoasă. În continuare îți oferim lista de ingrediente și pașii necesari rețetei de cheesecake cu mentă și ciocolată, decorat cu pudră de Matcha.

Ingrediente

Mod de preparare

Se începe cu prepararea blatului de biscuiți. Acesta se prepară foarte simplu. Mărunțește biscuiții cu ajutorul unui robot de bucătărie și transferă-i într-un bol. Adaugă untul topit împreună cu laptele și amestecă foarte bine. Apoi transferă compoziția în forma de copt tapetată cu hârtie și presează-i foarte bine la baza acesteia. Pune tava la rece și prepară crema.

Cum prepari crema pentru cheesecake cu mentă și ciocolată

Mai întâi pune gelatina la hidratat în apă rece cât să fie bine acoperită. După hidratare, o scurgi foarte bine si o diluezi în laptele încălzit. O lași să se răcească la temperatura camerei.

În bolul mixerului pune crema de brânză, mascarponele, smântâna pentru frișcă, sarea și siropul de mentă. Amestecă bine toate aceste ingrediente până când compoziția capătă consistență cremoasă. Nu amesteca în exces pentru a nu se întări frișca.

Încorporează gelatina răcită, amestecând ușor până la omogenizarea cremei. Scoate tava cu blatul de biscuiți de la rece și toarnă în interiorul ei crema. Niveleaz-o frumos la suprafață. Pune din nou cheesecake-ul la rece pentru 4-5 ore sau chiar de pe o zi pe alta.

Apoi, scoate cheesecake-ul din forma de copt și decorează-l frumos cu ciocolata topită, creând un grilaj. Presară pe deasupra și pudra de Matcha și mai adaugă frunze de mentă. Pune-l din nou la rece până când se întărește ciocolata, apoi îl poți porționa. Te va cuceri atât gustul deliciosului cheesecake cu mentă și ciocolată, cât și culoarea acestuia.

Pentru data următoare când mai dorești să prepari un astfel de desert, îți recomandăm rețeta de cheesecake cu căpșuni și ciocolată.

Citește și
Porție de cheesecake cu mentă pe o farfurie, alături de platoul cu cheesecake
Galerie foto

Galerie foto

Cheesecake cu mentă și ciocolată, decorat cu pudră de Matcha pe platou, alături de un bol cu pudră de Matcha
Cheesecake cu mentă și ciocolată, decorat cu pudră de Matcha porționat pe farfurie și pe platou, alături de un pahar cu latte de Matcha
+0
CELE MAI CITITE
Porții de ștrudel cu cartofi și cașcaval pe o farfurie cu furculiță și cuțit
Ștrudel cu cartofi și cașcaval. O variantă sărată a ștrudelului vienez
Ștrudel cu cartofi și cașcaval. O variantă sărată a ștrudelului vienez
Cobbler cu caise și lavandă în bol cu linguriță, alături de un buchet de lavandă
Cobbler cu caise și lavandă. Un desert rustic și aromat
Cobbler cu caise și lavandă. Un desert rustic și aromat
ouă expirate
Mai poți consuma ouăle după ce expiră? Iată ce spun specialiștii
Mai poți consuma ouăle după ce expiră? Iată ce spun specialiștii
Biscuiți cu mentă în coș cu ștergar, decorați cu frunze de mentă
Biscuiți cu mentă, fragezi, aromați și cu gust răcoritor
Biscuiți cu mentă, fragezi, aromați și cu gust răcoritor
Omletă cu sparanghel și cartofi porționată pe un tocător de lemn
Omletă cu sparanghel și cartofi, cremoasă și consistentă
Omletă cu sparanghel și cartofi, cremoasă și consistentă
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Biscuiți cu mentă în coș cu ștergar, decorați cu frunze de mentă
Galerie foto
Biscuiți cu mentă, fragezi, aromați și cu gust răcoritor
Biscuiți cu mentă, fragezi, aromați și cu gust răcoritor
Piure de mazăre cu mentă în farfurie, decorat cu boabe de mazăre și frunze de mentă
Piure de mazăre cu mentă. O rețetă rafinată și revigorantă
Piure de mazăre cu mentă. O rețetă rafinată și revigorantă
Sirop de mentă în pahar și în sticle, alături de frunze de mentă
Sirop de mentă. Un elixir natural, parfumat și revigorant
Sirop de mentă. Un elixir natural, parfumat și revigorant
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Două cornete cu înghețată cu lavandă și flori de lavandă
05:22
Înghețată cu lavandă. Desert răcoros cu note fine de Provence Înghețată cu lavandă. Desert răcoros cu note fine de Provence
Porții de cartofi dulci cu guacamole și năut crocant
05:19
Cartofi dulci cu guacamole și năut crocant. O explozie de arome și texturi Cartofi dulci cu guacamole și năut crocant. O explozie de arome și texturi
Focaccia cu cartofi și rozmarin secționată
8 iulie, 05:36
Focaccia cu cartofi și rozmarin. O pâine aromată și consistentă Focaccia cu cartofi și rozmarin. O pâine aromată și consistentă
Două cupe de înghețată de afine cu mascarpone, alături de afine proaspete și frunze de mentă
8 iulie, 05:21
Înghețată de afine cu mascarpone. Un desert cremos, intens și elegant Înghețată de afine cu mascarpone. Un desert cremos, intens și elegant
Panna cotta cu jeleu de zmeură. pe o farfurie albă, decorată cu zmeură și frunze de mentă
7 iulie, 05:20
Panna cotta cu jeleu de zmeură. Echilibru între cremozitate și prospețime Panna cotta cu jeleu de zmeură. Echilibru între cremozitate și prospețime
File de somon în crustă de muștar cu fistic pe farfurie și într-o furculiță ținută în mână
7 iulie, 05:12
File de somon în crustă de muștar cu fistic. O explozie de arome și texturi File de somon în crustă de muștar cu fistic. O explozie de arome și texturi
Galette cu caise evantai pe un tocător de lemn rotund, alături de caise proaspete
6 iulie, 06:03
Galette cu caise evantai. Un desert rustic, cu aer franțuzesc Galette cu caise evantai. Un desert rustic, cu aer franțuzesc
Plăcintă împletită cu pui și legume porționată, alături de o ceașcă cu ceai
6 iulie, 05:42
Plăcintă împletită cu pui și legume, crocantă la exterior, fragedă și suculentă în interior Plăcintă împletită cu pui și legume, crocantă la exterior, fragedă și suculentă în interior
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Dacă te-ai născut în aceste luni, ai o inteligență ieșită din comun
Dacă te-ai născut în aceste luni, ai o inteligență ieșită din comun
Dacă te-ai născut în aceste luni, ai o inteligență ieșită din comun
13 judeţe intra de la 12.00 sub cod portocaliu de furtuni. Ploi torențiale, grindină și vijelii până la noapte
13 judeţe intra de la 12.00 sub cod portocaliu de furtuni. Ploi torențiale, grindină și vijelii până la noapte
13 judeţe intra de la 12.00 sub cod portocaliu de furtuni. Ploi torențiale, grindină și vijelii până la noapte
Milionarul român care i-a şocat pe italieni! Dezvăluiri fără perdea ale afaceristului: amp;#8220;Vreau să fac profit”
Milionarul român care i-a şocat pe italieni! Dezvăluiri fără perdea ale afaceristului: amp;#8220;Vreau să fac profit”
Milionarul român care i-a şocat pe italieni! Dezvăluiri fără perdea ale afaceristului: amp;#8220;Vreau să fac profit”
Gestul neobișnuit făcut de Emmanuel Macron față de Printesa Kate, în timpul vizitei istorice din Marea Britanie
Gestul neobișnuit făcut de Emmanuel Macron față de Printesa Kate, în timpul vizitei istorice din Marea Britanie
Gestul neobișnuit făcut de Emmanuel Macron față de Printesa Kate, în timpul vizitei istorice din Marea Britanie
Ersin Arıcı și-a sărbătorit ziua de naștere. Beril Pozam i-a transmis un mesaj emoționant
Ersin Arıcı și-a sărbătorit ziua de naștere. Beril Pozam i-a transmis un mesaj emoționant
Ersin Arıcı și-a sărbătorit ziua de naștere. Beril Pozam i-a transmis un mesaj emoționant
Jocuri PlayStation Plus din iulie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Jocuri PlayStation Plus din iulie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Jocuri PlayStation Plus din iulie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Anxietatea de separare. Ce este și cum îi putem face față
Anxietatea de separare. Ce este și cum îi putem face față
Anxietatea de separare. Ce este și cum îi putem face față
Justin Bieber stârnește din nou îngrijorare în rândul fanilor, după ce a publicat un selfie în care pare că zâmbește forțat
Justin Bieber stârnește din nou îngrijorare în rândul fanilor, după ce a publicat un selfie în care pare că zâmbește forțat
Justin Bieber stârnește din nou îngrijorare în rândul fanilor, după ce a publicat un selfie în care pare că zâmbește forțat
Simptome de fractură la deget. Semne că ai un deget rupt
Simptome de fractură la deget. Semne că ai un deget rupt
Simptome de fractură la deget. Semne că ai un deget rupt
fresh
Focaccia cu cartofi și rozmarin. O pâine aromată și consistentă

Focaccia cu cartofi și rozmarin. O pâine aromată și consistentă

Focaccia cu cartofi și rozmarin. O pâine aromată și consistentă

Înghețată de afine cu mascarpone. Un desert cremos, intens și elegant

Înghețată de afine cu mascarpone. Un desert cremos, intens și elegant

Înghețată cu lavandă. Desert răcoros cu note fine de Provence

Înghețată cu lavandă. Desert răcoros cu note fine de Provence

Cartofi dulci cu guacamole și năut crocant. O explozie de arome și texturi

Cartofi dulci cu guacamole și năut crocant. O explozie de arome și texturi

File de somon în crustă de muștar cu fistic. O explozie de arome și texturi

File de somon în crustă de muștar cu fistic. O explozie de arome și texturi
închide