Cheesecake cu mentă și ciocolată, decorat cu pudră de Matcha

timpul de preparare
Timp de gătire: 30 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Americană

Dacă adori deserturile cu mentă, îți propunem să încerci o rețetă de cheesecake cu mentă și ciocolată, ideal pentru un weekend de vară, petrecut cu cei dragi.

Cheesecake cu mentă și ciocolată, decorat cu pudră de Matcha porționat pe farfurie și pe platou, alături de un pahar cu latte de Matcha
Galerie foto

Galerie foto

Cheesecake-ul se porționează mai frumos după ce va sta la rece 4-5 ore / Shutterstock

Rețeta se prepară simplu și rapid, fără a necesita coacere. Cheesecake-ul este foarte aromat, răcoritor și frumos colorat. Aroma plăcută a mentei este completată armonios de aroma de rom a blatului din biscuiți. În plus, pentru un aspect și mai spectaculos, poți folosi pudră de Matcha.

Pudra de Matcha se obține din frunze de ceai verde măcinate foarte fin. A devenit foarte populară de-a lungul timpului, datorita beneficiilor pe care le aduce organismului. Aceasta are un conținut ridicat de antioxidanți și protejează organismul împotriva radicalilor liberi. Clorofila din conținutul acesteia are un rol puternic de detoxifiere. Aceasta ajută la eliminarea substanțelor chimice și a metalelor grele din organism.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Pudra de Matcha are multiple utilizări. În primul rând este folosită pentru prepararea ceaiului, dar poate fi folosită și în rețete de latte-uri, de smoothie-uri și sucuri, precum și în rețete de deserturi sau de aluaturi. oferă acestora atât gust cât și culoare. Descoperă aici și o rețetă de prăjitură cu ananas și pudră Matcha, delicioasă și spectaculoasă. În continuare îți oferim lista de ingrediente și pașii necesari rețetei de cheesecake cu mentă și ciocolată, decorat cu pudră de Matcha.

Ingrediente

Mod de preparare

Se începe cu prepararea blatului de biscuiți. Acesta se prepară foarte simplu. Mărunțește biscuiții cu ajutorul unui robot de bucătărie și transferă-i într-un bol. Adaugă untul topit împreună cu laptele și amestecă foarte bine. Apoi transferă compoziția în forma de copt tapetată cu hârtie și presează-i foarte bine la baza acesteia. Pune tava la rece și prepară crema.

Cum prepari crema pentru cheesecake cu mentă și ciocolată

Mai întâi pune gelatina la hidratat în apă rece cât să fie bine acoperită. După hidratare, o scurgi foarte bine si o diluezi în laptele încălzit. O lași să se răcească la temperatura camerei.

În bolul mixerului pune crema de brânză, mascarponele, smântâna pentru frișcă, sarea și siropul de mentă. Amestecă bine toate aceste ingrediente până când compoziția capătă consistență cremoasă. Nu amesteca în exces pentru a nu se întări frișca.

Încorporează gelatina răcită, amestecând ușor până la omogenizarea cremei. Scoate tava cu blatul de biscuiți de la rece și toarnă în interiorul ei crema. Niveleaz-o frumos la suprafață. Pune din nou cheesecake-ul la rece pentru 4-5 ore sau chiar de pe o zi pe alta.

Apoi, scoate cheesecake-ul din forma de copt și decorează-l frumos cu ciocolata topită, creând un grilaj. Presară pe deasupra și pudra de Matcha și mai adaugă frunze de mentă. Pune-l din nou la rece până când se întărește ciocolata, apoi îl poți porționa. Te va cuceri atât gustul deliciosului cheesecake cu mentă și ciocolată, cât și culoarea acestuia.

Pentru data următoare când mai dorești să prepari un astfel de desert, îți recomandăm rețeta de cheesecake cu căpșuni și ciocolată.

Citește și
Porție de cheesecake cu mentă pe o farfurie, alături de platoul cu cheesecake
Galerie foto

Galerie foto

Cheesecake cu mentă și ciocolată, decorat cu pudră de Matcha pe platou, alături de un bol cu pudră de Matcha
Cheesecake cu mentă și ciocolată, decorat cu pudră de Matcha porționat pe farfurie și pe platou, alături de un pahar cu latte de Matcha
+21
CELE MAI CITITE
Gogoși de post cu apă minerală în două vase
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
marinadă pentru pește prăjit pe o farfurie
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Tocănița de post cu ciuperci servită într-un castron alb
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Un cozonac proaspăt scos din cuptor și feliat pe un tocător de lemn
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Colaj cu chef Sorin Gonțea și pahare de mousse de ciocolată cu fructe de pădure.
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Porție de Cheesecake cu dovleac fără coacere pe o farfurie maro, alături de platoul cu cheesecake, batoane de scorțișoară și un dovleac
Galerie foto
Cheesecake cu dovleac fără coacere, gata în 30 de minute. Rețeta toamnei 2023
Cheesecake cu dovleac fără coacere, gata în 30 de minute. Rețeta toamnei 2023
Basque burnt cheesecake porționat pe o farfurie albă și decorat cu afine
Galerie foto
Basque burnt cheesecake. Rețetă spaniolă de cheesecake
Basque burnt cheesecake. Rețetă spaniolă de cheesecake
Cheesecake japonez porționat pe un platou rotund de lemn și pe farfurie, alături de o ceașcă, o latieră și farfurii cu tacâmuri
Galerie foto
Cheesecake japonez. Rețeta celui mai pufos și delicat desert
Cheesecake japonez. Rețeta celui mai pufos și delicat desert
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Pulpă de miel cu cartofi într-o tavă rustică de lemn, alături de un bol cu sos
06:39
Pulpă de miel cu cartofi la cuptor. Rețetă savuroasă și consistentă Pulpă de miel cu cartofi la cuptor. Rețetă savuroasă și consistentă
Porție de pască pufoasă fără aluat în spatula așezată pe farfurie, alături de platoul cu pasca secționată
05:53
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
Trei rețete de ouă umplute așezate pe un platou
05:28
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate în cratiță, alături de un bol cu piure de cartofi
05:21
Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate. Rețetă pentru masa de Paște Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate. Rețetă pentru masa de Paște
rețete cu pește de Florii puse pe o masă
27 aprilie, 06:01
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă 7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Două borcane cu gem de rubarbă și lingurițe
27 aprilie, 05:43
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
Doradă pusă într-o tavă la cuptor
27 aprilie, 04:45
Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor
Cât se ține carnea de miel la cuptor
27 aprilie, 03:39
Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
1
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cozonacii nu sunt cel mai ușor desert de preparat. Trebuie să fii atentă la o mulțime de detalii, de la temperatura ingredientelor la modul în care în care îi manevrezi după...
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
2
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Peștele prăjit poate fi mai gustos dacă înainte de a-l pune în tigaia cu ulei încins îl lași câteva ore sau peste noapte într-o compoziție cu condimente și ierburi aromatice. Descoperă...
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
3
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Dacă ai în plan să prepari gogoși pentru momentele dulci ale zilei, îți recomandăm să încerci rețeta de gogoși de post împletite. Este un mod de a da aspect cuceritor celui...
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
4
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Ciupercile sunt o sursă excelentă de proteine și este important să le integrezi în dieta ta, mai ales în perioadele de post. O variantă delicioasă de a face acest lucru este...
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
5
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
O reţetă clasică de mousse de ciocolată cu fructe de pădure, un desert cremos, mătăsos şi încărcat cu aromă de ciocolată, care este făcut din doar 3 ingrediente și 3 pași...
Parteneri
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
O româncă stabilită în Spania arată ce găteşte cu alimentele pe care le găseşte prin gunoaie. Aleg și eu ce e bun, ce nu e bun
O româncă stabilită în Spania arată ce găteşte cu alimentele pe care le găseşte prin gunoaie. "Aleg și eu ce e bun, ce nu e bun"
O româncă stabilită în Spania arată ce găteşte cu alimentele pe care le găseşte prin gunoaie. "Aleg și eu ce e bun, ce nu e bun"
Care este singurul „moment de desfătare” al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul: „Asta e rutina!”
Care este singurul „moment de desfătare” al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul: „Asta e rutina!”
Care este singurul „moment de desfătare” al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul: „Asta e rutina!”
Prințul Harry, gest emoționant pentru nepotul său cel mic. Cadoul extrem de valoros pe care Prințul Louis îl va prețui toată viața
Prințul Harry, gest emoționant pentru nepotul său cel mic. Cadoul extrem de valoros pe care Prințul Louis îl va prețui toată viața
Prințul Harry, gest emoționant pentru nepotul său cel mic. Cadoul extrem de valoros pe care Prințul Louis îl va prețui toată viața
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Boala zombie care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
10 probleme sociale cu care se confruntă adolescenții
10 probleme sociale cu care se confruntă adolescenții
10 probleme sociale cu care se confruntă adolescenții
Selena Gomez a vorbit despre pauza ei de la social media: A fost cel mai satisfăcător cadou pe care mi l-am făcut
Selena Gomez a vorbit despre pauza ei de la social media: „A fost cel mai satisfăcător cadou pe care mi l-am făcut”
Selena Gomez a vorbit despre pauza ei de la social media: „A fost cel mai satisfăcător cadou pe care mi l-am făcut”
Beneficiile și riscurile consumului de alimente picante. Sfaturi pentru a le include în dietă în mod corect
Beneficiile și riscurile consumului de alimente picante. Sfaturi pentru a le include în dietă în mod corect
Beneficiile și riscurile consumului de alimente picante. Sfaturi pentru a le include în dietă în mod corect
fresh
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos

Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos

Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște

Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște

Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor

Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor

Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor

Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
închide