Cheesecake cu aromă intensă de portocale și glazură de ciocolată

timpul de preparare
Timp de gătire: 60 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Americană

Dacă dorești să transformi momentele petrecute alături de familie și prieteni în momente dulci, îți recomandăm să prepari o rețetă de cheesecake cu aromă intensă de portocale și glazură de ciocolată.

Cheesecake cu aromă intensă de portocale și glazură de ciocolată porționat pe platou și pe o farfurie
Galerie foto

Galerie foto

Pentru un aspect spectaculos, cheesecake-ul se decorează cu felii de portocale / Profimedia Images

Crema de brânză cu aromă intensă de portocale are un gust senzațional. În contrast cu glazura de ciocolată amăruie, deliciul va fi maxim. În plus, dacă optezi și pentru un blat de pandișpan cu cacao în locul clasicului blat din biscuiți, desertul va fi peste așteptări de apreciat.

Citește și

Rețetele de cheesecake au apărut cu ani în urmă în Statele Unite. Însă au devenit rapid populare în toate bucătăriile lumii. Sunt foarte apreciate atât din punct de vedere al gustului și aspectului, dar și al simplității în preparare. În plus, rețetele de cheesecake sunt foarte versatile. Poți combina brânza cu o mulțime de alte ingrediente, pentru gusturi și arome deosebite. Descoperă aici și o rețetă de cheesecake fără coacere cu mango, foarte gustos și frumos colorat. Mai jos descoperă lista de ingrediente și pașii de urmat pentru rețeta de cheesecake cu portocale.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Primul pas pentru prepararea rețetei de cheesecake constă în prepararea blatului. Acesta necesită pregătire, coacere, dar și răcire, înainte de a adăuga crema peste el. În timpul în care se răcește blatul, poți prepara crema de brânză cu portocale.

Cum prepari blatul pentru cheesecake cu aromă intensă de portocale

Mai întâi pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Apoi, separă în două boluri, albușurile de gălbenușuri și adaugă un praf de sare peste albușuri. Pornește mixerul și transformă albușurile într-o spumă cristalină. Adaugă zahărul, lingură cu lingură, în timp ce amesteci energic cu mixerul. Când bezeaua devine fermă, adaugă gălbenușurile și esența de rom. Omogenizează compoziția, apoi renunță la mixer și folosește o spatulă pentru amestecarea compoziției. Amestecă făina cu pudra de cacao, trece amestecul prin sită și încorporează-l în compoziția de ouă.

Pune hârtie de copt într-o formă cu diametrul de 26 cm și întinde compoziția pentru blat în ea. Coace blatul pentru 18-20 de minute, la 180 de grade Celsius. Lasă-l să se răcească și prepară crema.

Cum prepari crema de brânză cu aromă intensă de portocale

Spală bine portocalele, șterge-le și răzuiește-le coaja foarte fin. Din trei portocale și jumătate prepară suc, iar o jumătate de portocală o tai în felii subțiri pentru decor. Pune gelatina într-un bol și adaugă 2-3 linguri de apă rece peste ea.

Punem sucul de portocale într-o crăticioară pe foc. Adăugă zahărul și amestecă până când zahărul se topește și ai obținut un sirop aromat. Lasă-l să se tempereze, apoi adaugă gelatina scursă în el. Amestecăm intens pentru a se dizolva gelatina și a se omogeniza siropul de portocale.

Pune crema de brânză într-un bol și amestec-o cu mixerul, în timp ce adaugi câte puțin din frișca lichidă. Apoi adaugă și siropul de portocale cu gelatina și omogenizează bine compoziția. Pentru accentuarea gustului cremei, adaugă și un praf de sare.

Întinde crema de brânză cu aromă de portocale peste blatul din forma de copt, răcit. Punem forma la rece pentru cel puțin 5 ore sau până când crema va deveni fermă.

Descoperă și cum să faci cheesecake la instant pot.

Cum prepari glazura de ciocolată pentru cheesecake cu aromă intensă de portocale

Pune un vas la foc mediu și adaugă în el frișca lichidă. Las-o să se încălzească bine, dar fără a atinge punctul de fierbere. Adaugă ciocolata ruptă în bucăți mici și untul. Amestecă continuu cu o spatulă, până când acestea se topesc și glazura este compactă.

Stinge focul, lasă glazura de ciocolată să se răcească 10 minute, apoi toarn-o deasupra cheesecake-ului. Întinde-o uniform și pune din nou la rece deliciosul cheesecake. Lasă-l până când glazura de ciocolată devine fermă. Decorează-l cu felii de portocală și servește-l cu poftă alături de cei dragi.

Dacă nu dorești să prepari blat de pandișpan pentru cheesecake, încearcă blatul de biscuiți pe care îl descoperi în rețeta de cheesecake cu căpșuni și ciocolată.

Citește și
Cheesecake cu aromă intensă de portocale și glazură de ciocolată porționat pe platou și pe o farfurie
Galerie foto

Galerie foto

Glazură de ciocolată cheesecake cu aromă intensă de portocale
Pasul de adăugare a cremei de brânză cu portocale peste blat
Blat de pandișpan cu cacao în formă de copt albastră, introdusă în cuptor
+1
CELE MAI CITITE
Cârnați de casă țărănești, din carne tocată cu barda, prăjiți
Cârnați de casă țărănești, din carne tocată cu barda
Cârnați de casă țărănești, din carne tocată cu barda
Pastă de mici preparată în casă, într-un vas alb, oval
Pastă de mici preparată în casă. Rețetă tradițională românească
Pastă de mici preparată în casă. Rețetă tradițională românească
persoana care încălzește mâncare la microunde
10 mâncăruri pe care nu ar trebui să le încălzești niciodată la cuptorul cu microunde
10 mâncăruri pe care nu ar trebui să le încălzești niciodată la cuptorul cu microunde
marry me chicken
Rețeta care a făcut milioane de oameni să se îndrăgostească: Marry Me Chicken
Rețeta care a făcut milioane de oameni să se îndrăgostească: Marry Me Chicken
legume la cuptor
Vrei să faci legume la cuptor? Trucul de care ai nevoie pentru a fi crocante și delicioase
Vrei să faci legume la cuptor? Trucul de care ai nevoie pentru a fi crocante și delicioase
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Două pere în vin roșu glazurate cu ciocolată și servite cu înghețată
Galerie foto
Pere în vin roșu, glazurate cu ciocolată și servite cu înghețată
Pere în vin roșu, glazurate cu ciocolată și servite cu înghețată
Cheesecake cu jeleu de struguri porționat
Galerie foto
Cheesecake cu jeleu de struguri. Un desert delicios și elegant
Cheesecake cu jeleu de struguri. Un desert delicios și elegant
Ruladă cu dovleac în aluat și cremă de brânză porționată
Galerie foto
Ruladă cu dovleac în aluat și cremă de brânză
Ruladă cu dovleac în aluat și cremă de brânză
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
femeie făcând piure de cartofi
11:03
Ți se pare că piureul de cartofi este mai bun la restaurant? Iată de ce Ți se pare că piureul de cartofi este mai bun la restaurant? Iată de ce
Brăduți din foietaj cu scorțișoară și cacao într-o tavă de lemn
01:49
Brăduți din foietaj cu scorțișoară și cacao. Desert rapid, festiv și spectaculos Brăduți din foietaj cu scorțișoară și cacao. Desert rapid, festiv și spectaculos
Prăjitură cu vanilie și mac porționată și decorată cu crenguțe de brad și merișoare
01:48
Prăjitură cu mac și cremă de vanilie, aromată, catifelată și perfectă pentru sărbători Prăjitură cu mac și cremă de vanilie, aromată, catifelată și perfectă pentru sărbători
Doi cozonaci germani cu fructe confiate și glazură pe un tocător, un cozonac porționat
4 decembrie, 06:04
Stollen. Rețetă de cozonac german cu fructe confiate și glazură Stollen. Rețetă de cozonac german cu fructe confiate și glazură
Porții de prăjitură turnată cu cremă de nuci și scorțișoară, pe o farfurie
4 decembrie, 05:10
Prăjitură turnată cu cremă de nuci și scorțișoară, perfectă pentru sărbătorile de iarnă Prăjitură turnată cu cremă de nuci și scorțișoară, perfectă pentru sărbătorile de iarnă
Când se bea smoothie
4 decembrie, 05:06
Când se bea smoothie. Momentul ideal din zi ca să-l consumi Când se bea smoothie. Momentul ideal din zi ca să-l consumi
Brioșe cu aromă de turtă dulce și cremă fină de vanilie decorate cu biscuiți de turtă dulce
3 decembrie, 07:33
Brioșe cu aromă de turtă dulce și cremă fină de vanilie - Gingerbread cupcakes Brioșe cu aromă de turtă dulce și cremă fină de vanilie - Gingerbread cupcakes
carne de vită condimentată
3 decembrie, 06:10
Cele mai bune condimente pentru carnea de vită. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant Cele mai bune condimente pentru carnea de vită. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Jumări de porc crocante. Rețetă tradițională pentru sărbătorile de iarnă
Jumări de porc crocante. Rețetă tradițională pentru sărbătorile de iarnă
Jumări de porc crocante. Rețetă tradițională pentru sărbătorile de iarnă
Au cumpărat un conac italian dărăpănat cu 140.000€ fără să-l vadă înainte. Surpriza de la prima vizită
Au cumpărat un conac italian dărăpănat cu 140.000€ fără să-l vadă înainte. Surpriza de la prima vizită
Au cumpărat un conac italian dărăpănat cu 140.000€ fără să-l vadă înainte. Surpriza de la prima vizită
Afacerea în care investește Radu Drăgușin banii de la Tottenham. Are încasări fabuloase
Afacerea în care investește Radu Drăgușin banii de la Tottenham. Are încasări fabuloase
Afacerea în care investește Radu Drăgușin banii de la Tottenham. Are încasări fabuloase
The Ticket își desemnează marele câștigător sâmbătă, ora 20:00, LIVE! Nelu Cortea : “E a doua oară când mă îmbrac la costum
The Ticket își desemnează marele câștigător sâmbătă, ora 20:00, LIVE! Nelu Cortea : “E a doua oară când mă îmbrac la costum”
The Ticket își desemnează marele câștigător sâmbătă, ora 20:00, LIVE! Nelu Cortea : “E a doua oară când mă îmbrac la costum”
Gökçe Bahadır impresionează cu o siluetă de invidiat la 44 de ani. Cum a apărut actrița în mediul online
Gökçe Bahadır impresionează cu o siluetă de invidiat la 44 de ani. Cum a apărut actrița în mediul online
Gökçe Bahadır impresionează cu o siluetă de invidiat la 44 de ani. Cum a apărut actrița în mediul online
Jocuri PlayStation Plus din decembrie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Jocuri PlayStation Plus din decembrie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Jocuri PlayStation Plus din decembrie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Caltaboși de casă. Rețetă tradițională
Caltaboși de casă. Rețetă tradițională
Caltaboși de casă. Rețetă tradițională
Cum îți dai seama că ai fost crescut de un părinte prea autoritar
Cum îți dai seama că ai fost crescut de un părinte prea autoritar
Cum îți dai seama că ai fost crescut de un părinte prea autoritar
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
5 medicamente uzuale care interacționează cu cafeaua. Ce reacții neașteptate pot apărea
5 medicamente uzuale care interacționează cu cafeaua. Ce reacții neașteptate pot apărea
5 medicamente uzuale care interacționează cu cafeaua. Ce reacții neașteptate pot apărea
fresh
Makowiec. Rețetă de ruladă cu mac, din bucătăria poloneză

Makowiec. Rețetă de ruladă cu mac, din bucătăria poloneză

Makowiec. Rețetă de ruladă cu mac, din bucătăria poloneză

Brioșe cu aromă de turtă dulce și cremă fină de vanilie - Gingerbread cupcakes

Brioșe cu aromă de turtă dulce și cremă fină de vanilie - Gingerbread cupcakes

Cele mai bune condimente pentru carnea de vită. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant

Cele mai bune condimente pentru carnea de vită. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant

Prăjitură turnată cu cremă de nuci și scorțișoară, perfectă pentru sărbătorile de iarnă

Prăjitură turnată cu cremă de nuci și scorțișoară, perfectă pentru sărbătorile de iarnă

Stollen. Rețetă de cozonac german cu fructe confiate și glazură

Stollen. Rețetă de cozonac german cu fructe confiate și glazură
închide