Pașii necesari pentru a prepara cheesecake japonez
Amestecă într-o cratiță așezată pe flacăra aragazului crema de brânză, laptele și untul. Lasă ingredientele să se încălzească în timp ce le amesteci cu o spatulă pentru omogenizare. Nu lăsa compoziția să atingă punctul de fierbere, ci doar să se topească ingredientele solide și să se omogenizeze. Stinge focul și lasă compoziția să se tempereze, în timp ce pregătești celelalte ingrediente.
Ia două boluri și separă în ele albușurile de gălbenușuri. Peste gălbenușuri adaugă vanilia și sucul de lămâie și amestecă-le. Apoi adaugă-le peste compoziția de lapte cu cremă de brânză și unt, după ce s-a răcorit puțin. Omogenizează bine compoziția, apoi încorporează treptat făina și amidonul, amestecând energic cu ajutorul unui tel.
Presară un praf de sare peste albușuri și bate-le cu ajutorul unui mixer, ca pentru rețeta de pandișpan. Adaugă treptat zahărul și continuă amestecarea până când obții o bezea fermă, care rămâne fixată pe pereții bolului.
Adaugă treptat bezeaua de albușuri peste compoziția de brânză cu gălbenușuri și încorporeaz-o încet, folosind o spatulă și mișcări ample, de jos în sus. Nu amesteca compoziția în exces pentru a nu scoate aerul din ea. Întinde compoziția pentru cheesecake japonez în forma de copt pregătită anterior.
Nivelează uniform suprafața cheesecake-ului și pune-l la copt pentru 30 de minute la 180 de grade Celsius. Apoi, micșorează temperatura la 150 de grade Celsius și mai coace desertul pentru 40-50 de minute sau până când își dublează volumul și se rumenește frumos la suprafață.
Lasă desertul să se tempereze bine în forma de copt, apoi transferă-l pe un platou.
Se porționează frumos după răcirea completă. Acest cheesecake japonez poate înlocui cu succes rețeta de pască fără aluat.