Clătite cu sirop natural de fructe. Rețetă de post

timpul de preparare
Fără coacere
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Clătitele reprezintă varianta de desert cea mai adorată, atât ca gust cât și ca simplitate în modul de preparare. Sunt delicioase chiar și preparate de post. Iar pentru a te convinge, îți oferim o rețetă de clătite cu sirop natural de fructe.

Publicat: 12 noiembrie 2022, 07:00 / Actualizat: 12 noiembrie 2022, 10:03
Clătite cu sirop natural de fructe rulate pe un platou albastru, rotund
Galerie foto

Galerie foto

Clătitele de post se servesc ca și cele clasice umplute cu gem, dulceață sau miere / Shutterstock

Atunci când pofta de desert este mare, dar nu ai suficient timp pentru rețete mai complexe, rețetele de clătite sunt ideale. Rețetele sunt simple, rapide, dar și foarte versatile. Poți prepara aluatul de clătite în diferite moduri, dar de fiecare dată folosind ingrediente simple și la îndemână.

Poți prepara clătitele în variantă dulce sau sărată. Poți pregăti aluatul pentru clătite cu lapte și apă minerală, îl poți prepara cu iaurt, sau cu lapte vegetal. Poți adăuga chiar și bere pentru reușita unor clătite pufoase.

Citește și

Vezi aici cum se prepară rețeta de clătite cu bere. Iar berea mai poate fi înlocuită și cu un vin spumant. Dacă vrei să-ți surprinzi familia cu clătite deosebite, lasă-ți imaginația să zburde inventând combinații de ingrediente lichide care să ofere savoare, culoare și textură. Inspiră-te din rețeta pe care ți-o oferim mai jos și prepară cele mai delicioase clătite de post.

Ingrediente

Mod de preparare

Primul pas necesar pentru prepararea clătitelor constă în pregătirea aluatului. Înainte de toate adună pe masa de lucru toate ingredientele necesare, dar și ustensilele aferente. Ai nevoie de un bol adânc, o sită, un tel, sau un mixer de mână, o tigaie antiaderentă, un polonic și o spatulă.

Cum pregătești aluat pentru clătite cu sirop natural de fructe

Desfă sticla de nectar și toarnă conținutul în bolul adânc, dar nu înainte de a-l trece printr-o sită. Astfel nectarul va deveni mai fin. Poți folosi nectarul preferat, sau dacă îți lipsește din cămară, poți folosi sirop de compot. Iar fructele din compot le vei folosi la umplerea clătitelor.

Peste nectar sau compot, adaugă apa minerală și uleiul de cocos. Amestecă bine cu telul sau cu mixerul, pentru omogenizare. Apoi, adaugă făina amestecată cu un praf de sare, treptat, în timp ce amesteci intens. Cantitatea de făină se potrivește în funcție de cât de consistent este siropul de fructe.

Aluatul rezultat va avea textura ca și a clătitelor clasice. Vezi aici cum se prepară și rețeta de clătite clasice.

Acoperă bolul și lasă aluatul pentru clătite de post să se relaxeze 10-15 minute. Toate aluaturile au nevoie de un timp de odihnă pentru a se întrepătrunde aromele, dar și pentru a se hidrata făina.

Așază o tigaie anti-aderentă pe flacăra aragazului aprinsă la intensitate medie. Las-o să se înfierbânte și pune un polonic din aluat în ea. Înclină tigaia într-o parte și în cealaltă pentru a se dispune aluatul pe toată baza ei. Nu este necesar să o ungi cu grăsime, decât dacă dorești un aspect mai lucios al clătitelor.

Coace delicioasele clătite cu sirop natural de fructe pe ambele părți, întorcându-le cu spatula, sau prin aruncare. Apoi le transferi pe un platou, așezându-le una peste alta. Se așază în acest mod pentru a nu se usca clătitele.

Clătitele de post vor fi la fel de gustoase ca și cele clasice, servite cu dulceața preferată. Se pot aromatiza cu esență, dacă siropul de fructe nu are suficientă aromă.

Și dacă dorești să-ți îmbogățești colecția de rețete pentru deserturi de post, îți mai oferim și o rețetă de pancakes cu dovleac plăcintar și sirop de arțar.

Citește și
Clătite cu sirop natural de fructe decorate cu frunze de mentă, pe un tocător de lemn

Galerie foto

Clătite cu sirop natural de fructe rulate pe un platou albastru, rotund
Clătite de post într-o tigaie cu mâner de lemn, așezată pe un ștergar
Aluat pentru clătite de post în bol de sticlă cu tel
+1
CELE MAI CITITE
Spaghete cu ton și sos de roșii, decorate cu măsline, capere și ceapă verde
Spaghete cu ton și sos de roșii. O rețetă simplă pentru o masă gustoasă
Spaghete cu ton și sos de roșii. O rețetă simplă pentru o masă gustoasă
Un platou mare și roz cu vanillekipferl pudrate cu mult zahăr
Vanillekipferl, prăjiturelele în formă de semilună. Desertul cu aromă puternică de vanilie
Vanillekipferl, prăjiturelele în formă de semilună. Desertul cu aromă puternică de vanilie
Pateu de năut cu ciuperci în borcan și pe felii de pâine
Pate de năut cu ciuperci. Un aperitiv de post, savuros
Pate de năut cu ciuperci. Un aperitiv de post, savuros
Tocăniță de dovlecei în bol negru cu lingură
Tocăniță de dovlecei. O rețetă de post, simplă și gustoasă
Tocăniță de dovlecei. O rețetă de post, simplă și gustoasă
Brioșe cu măr și fulgi de ovăz puse pe o masă albă
Brioșe cu măr și fulgi de ovăz. Un desert sănătos fără zahăr și făină
Brioșe cu măr și fulgi de ovăz. Un desert sănătos fără zahăr și făină
Te-ar mai putea interesa și
Ruladă guguluf cu morcovi și nuci porționată pe o farfurie de culoare turcoaz, alături de o cană cu ceai
Galerie foto
Ruladă guguluf cu morcovi și nuci. Rețetă de post
Ruladă guguluf cu morcovi și nuci. Rețetă de post
Tort de mere umplute cu rahat, secționat și porționat
Galerie foto
Tort de mere umplute cu rahat. Rețetă de post
Tort de mere umplute cu rahat. Rețetă de post
Cornulețe de post cu cremă de nuci, decorate cu zahăr, alături de o sită și un borcan cu zahăr
Galerie foto
Cornulețe de post cu cremă de nuci, fragede și aromate
Cornulețe de post cu cremă de nuci, fragede și aromate
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Un bol cu lapte condensat aranjat pe o tavă de lemn alături de clătite
08:00
Ce este laptele condensat. Cum poți să folosești acest produs în bucătărie Ce este laptele condensat. Cum poți să folosești acest produs în bucătărie
Cartofi cu paprika și pătrunjel preparați la cuptor și serviți ăntr-un bol alb, alături de un bol cu sos de roșii
07:00
Cartofi cu paprika și pătrunjel la cuptor. O garnitură simplă și delicioasă Cartofi cu paprika și pătrunjel la cuptor. O garnitură simplă și delicioasă
Coroniță din carne tocată în foietaj porționată pe un platou rotund, alături de un bol cu sos
06:00
Coroniță din carne tocată în foietaj. Rețetă pentru masa de Crăciun Coroniță din carne tocată în foietaj. Rețetă pentru masa de Crăciun
Regele Charles al III-lea cu o înghețată în mână alături de soția sa, Regina Consort Camilla
8 decembrie, 08:00
5 alimente pe care Regele Charles al III-lea nu le mănâncă niciodată 5 alimente pe care Regele Charles al III-lea nu le mănâncă niciodată
Cozonac pe o hârtie de copt și un ștergar roșu cu buline albe, alături de un bol verde
8 decembrie, 07:00
Sfaturi și trucuri pentru reușita cozonacilor. Idei adunate de la bucătarii iscusiți Sfaturi și trucuri pentru reușita cozonacilor. Idei adunate de la bucătarii iscusiți
Ruladă din fleică de porc la cuptor, porționată pe o hârtie de copt așezată pe un tocător de lemn
8 decembrie, 06:00
Ruladă din fleică de porc la cuptor. Rețetă pentru masa de Crăciun Ruladă din fleică de porc la cuptor. Rețetă pentru masa de Crăciun
Un borcan de dulceață de ceapă roșie alături de o ceapă roșie
7 decembrie, 08:00
Dulceață de ceapă roșie, rețeta de care ai nevoie pentru preparate speciale Dulceață de ceapă roșie, rețeta de care ai nevoie pentru preparate speciale
Fursecuri limbi de pisică pe o farfurie alături de o ceașcă de ceai
7 decembrie, 07:00
Fursecuri limbi de pisică. Rețeta unui desert clasic, mereu la modă Fursecuri limbi de pisică. Rețeta unui desert clasic, mereu la modă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Brioșe cu măr și fulgi de ovăz puse pe o masă albă
1
Brioșe cu măr și fulgi de ovăz. Un desert sănătos fără zahăr și făină
Brioșe cu măr și fulgi de ovăz. Un desert sănătos fără zahăr și făină
O porție de brioșe cu măr și fulgi de ovăz este perfectă pentru toți membrii familiei. Brioșele nu au zahăr sau făină și cu toate acestea sunt suficient de dulci și...
Negresă cu fulgi de ovăz pe un platou alături de furculițe și o masă albă
2
Negresă cu fulgi de ovăz. Prăjitura care este gata în două minute
Negresă cu fulgi de ovăz. Prăjitura care este gata în două minute
Pentru această negresă cu fulgi de ovăz nu ai nevoie de ouă, zahăr sau de făină și nici de prea multe pregătiri. Practic, în două minute, va fi gata de pus...
Bol cu ciulama de ciuperci cu usturoi servită cu mămăliguță
3
Ciulama de ciuperci cu usturoi. Rețetă de post
Ciulama de ciuperci cu usturoi. Rețetă de post
Dintre cele mai delicioase rețete de post pe care le poți prepara pentru masa de prânz sau cină, rețeta de ciulama de ciuperci cu usturoi ocupă un loc fruntaș. Ciupercile sunt...
Prajitura cu foi de napolitane si mac, asezata pe o farfurie
4
Prăjitura Furnicuța cu foi de napolitană. Desertul care îți amintește de copilărie
Prăjitura Furnicuța cu foi de napolitană. Desertul care îți amintește de copilărie
Prăjitura Furnicuța cu foi de napolitană, un desert ușor de făcut și care va atrage toate privirile. Cu cât foile de napolitană sunt mai calitative, cu atât prăjitura se va păstra...
Cozonacul fără frământare are cremă de ciocolată și blat pufos
5
Cozonac fără frământare. Rețeta perfectă pentru sărbători
Cozonac fără frământare. Rețeta perfectă pentru sărbători
Rețeta de cozonac fără frământare este preferata tuturor atunci când vine vorba despre masa de festivă de sărbători. Aroma de cozonac în casă este primul semn de sărbătoate. Dacă până acum...
Parteneri
Top 5 cele mai frumoase cărți de Crăciun pentru copii

Top 5 cele mai frumoase cărți de Crăciun pentru copii

Top 5 cele mai frumoase cărți de Crăciun pentru copii
Antreprenorii români încep boicotul, după ce Austria a votat NU pentru Schengen. Nu vom mai lucra cu OMV Petrom niciodată

Antreprenorii români încep boicotul, după ce Austria a votat NU pentru Schengen. "Nu vom mai lucra cu OMV Petrom niciodată"

Antreprenorii români încep boicotul, după ce Austria a votat NU pentru Schengen. "Nu vom mai lucra cu OMV Petrom niciodată"
Anamaria Prodan a dezvăluit adevăratul motiv pentru care l-a lovit pe presupusul amant: „A început scandalul! amp;#8216;Băi, Ana, ce e cu ăsta?!'”

Anamaria Prodan a dezvăluit adevăratul motiv pentru care l-a lovit pe presupusul amant: „A început scandalul! amp;#8216;Băi, Ana, ce e cu ăsta?!'”

Anamaria Prodan a dezvăluit adevăratul motiv pentru care l-a lovit pe presupusul amant: „A început scandalul! amp;#8216;Băi, Ana, ce e cu ăsta?!'”
Andreea Bălan și-a adus fetițele, pentru prima oară, pe scenă. Cum au reacționat fiicele sale în fața publicului

Andreea Bălan și-a adus fetițele, pentru prima oară, pe scenă. Cum au reacționat fiicele sale în fața publicului

Andreea Bălan și-a adus fetițele, pentru prima oară, pe scenă. Cum au reacționat fiicele sale în fața publicului
Özge Özpirinççi petrece timp de calitate alături de partenerul său, Burak Yamantürk. Cei doi nu uită de momentele romantice împreună

Özge Özpirinççi petrece timp de calitate alături de partenerul său, Burak Yamantürk. Cei doi nu uită de momentele romantice împreună

Özge Özpirinççi petrece timp de calitate alături de partenerul său, Burak Yamantürk. Cei doi nu uită de momentele romantice împreună
Programul înfricoșător care ar putea înlocui Google în 2 ani. De ce e capabil ChatGPT

Programul „înfricoșător” care ar putea înlocui Google în 2 ani. De ce e capabil ChatGPT

Programul „înfricoșător” care ar putea înlocui Google în 2 ani. De ce e capabil ChatGPT
Biscuiți șprițați cu ciocolată

Biscuiți șprițați cu ciocolată

Biscuiți șprițați cu ciocolată
Celine Dion, anunț cu ochii-n lacrimi. Artista suferă de o boală incurabilă și nu știe dacă va mai urca pe scenă, vreodată

Celine Dion, anunț cu ochii-n lacrimi. Artista suferă de o boală incurabilă și nu știe dacă va mai urca pe scenă, vreodată

Celine Dion, anunț cu ochii-n lacrimi. Artista suferă de o boală incurabilă și nu știe dacă va mai urca pe scenă, vreodată
fresh
Fursecuri limbi de pisică pe o farfurie alături de o ceașcă de ceai
Fursecuri limbi de pisică. Rețeta unui desert clasic, mereu la modă
Fursecuri limbi de pisică. Rețeta unui desert clasic, mereu la modă
Cea mai bună metodă pentru marinarea cărnii de vită, potrivit bucătarilor
Cea mai bună metodă pentru marinarea cărnii de vită, potrivit bucătarilor
Ruladă din fleică de porc la cuptor. Rețetă pentru masa de Crăciun
Ruladă din fleică de porc la cuptor. Rețetă pentru masa de Crăciun
Dulceață de ceapă roșie, rețeta de care ai nevoie pentru preparate speciale
Dulceață de ceapă roșie, rețeta de care ai nevoie pentru preparate speciale
Sfaturi și trucuri pentru reușita cozonacilor. Idei adunate de la bucătarii iscusiți
Sfaturi și trucuri pentru reușita cozonacilor. Idei adunate de la bucătarii iscusiți
închide