Gogoși rapide cu iaurt în aluat, turnate cu lingura
Când ai poftă de gogoși, dar nu ai timp de frământat aluatul, sau de așteptat până când acesta se dospește, poți prepara gogoși rapide cu iaurt în aluat, turnate cu lingura.
Galerie foto
Gogoșile sunt acele deserturi irezistibile cu care am crescut toți. Le preparau bunicile, apoi mamele și le preparăm și noi copiilor, transmițând rețetele din generație în generație. Gogoșile se prepară din aluaturi simple, cu drojdie sau maia naturală, dar și cu iaurt și praf de copt în aluat.
Iar atunci când ai timp să te aventurezi mai mult în bucătărie, le poți prepara umplute cu ciocolată sau diferite creme, sau le poți glazura cu ciocolată și diferite topping-uri.
Vezi aici și rețeta de gogoși glazurate, mai bune decât la gogoșerie! Iar mai jos îți oferim lista de ingrediente și pașii necesari preparării gogoșilor cu iaurt.
Ingrediente
Mod de preparare
Începe cu prepararea aluatului pentru gogoșile rapide, care, chiar dacă nu este un aluat dospit, are nevoie de câteva minute de relaxare înainte de a forma gogoșile.
Cum prepari aluat pentru gogoși rapide cu iaurt
Sparge cele două ouă în bolul mixerului și adaugă peste ele sarea și zahărul. Pornește mixerul și amestecă ingredientele până când se omogenizează, iar sarea și zahărul sunt diluate.
Amestecă praful de copt în iaurt, iar când acesta devine spumos, adaugă-l în compoziția de ouă. Adaugă și extractul de vanilie și încorporează făina, adăugând-o lingură cu lingură. Omogenizează bine aluatul rezultat și lasă-l la odihnit 12-15 minute. Aluatul va avea textura moale, dar nu trebuie să fie lichidă. Este asemănător cu aluatul pentru rețeta clasică de clătite, dar mult mai consistent.
Cum prepari gogoșile cu iaurt
Pune ulei într-o cratiță sau într-o tigaie adâncă, așezată pe flacăra aragazului, aprinsă la intensitate medie spre mare. Ideal ar fi dacă ai deține un ceaun. Acesta este perfect pentru prepararea gogoșilor.
Foarte importantă pentru reușita gogoșilor cu lingura este intensitatea focului. Pentru început, aceasta va fi aprinsă la intensitate medie spre mare. Dar pe parcurs, aceasta se va mai micșora în funcție de cât de mult se înfierbântă uleiul.
Pune apă rece într-un bol și ține-l aproape. Introdu o lingură mai întâi în apa rece, apoi ia cu ea din aluat și scufundă-l în uleiul încins. Aluatul va aluneca perfect din lingura umezită cu apă rece. Din nou introduci lingura în apă și apoi în aluatul pentru gogoși rapide cu iaurt. Procedezi în acest fel până când umpli vasul cu gogoși. Gogoșile se rumenesc bine pe prima parte și se vor roti singure pe a doua parte.
Scoate gogoșile rumenite pe platouri tapetate cu prosoape de hârtie absorbante. Decorează-le cu zahăr și savurează-le cu poftă alături de cei dragi.
Pentru data viitoare când vei mai pofti la gogoși și vei avea mai mult timp pentru prepararea lor, îți recomandăm o rețetă interesantă de gogoși împletite. Sunt și gustoase și aspectuoase, crocante la exterior și pufoase la interior.
Galerie foto