Tort de biscuiți cu glazură de ciocolată și fistic. Desert fără coacere
Salamul de biscuiți face parte dintre deserturile copilăriei. Dacă dorești să-i impresionezi pe cei dragi cu un astfel de desert, îți recomandăm să îl prepari sub forma de tort de biscuiți cu glazură de ciocolată și fistic.
Galerie foto
Chiar dacă rețeta este asemănătoare cu a salamului de biscuiți clasic, aspectul lui sub formă de tort va fi cuceritor. Poți opta pentru a asambla tortul în forma rotundă, clasică sau într-o formă de chec. Avantajul celei din urmă opțiuni este acela că se va porționa mai ușor și perfect.
Poți prepara tortul personalizând rețeta după propriul gust. Pe lângă clasicii biscuiți și siropul de ciocolată mai poți adăuga nuci, alune, fructe uscate sau rahat. Chiar și biscuiții îi poți prepara în casă, dacă timpul îți permite.
Tot din categoria rețetelor de desert fără coacere, cu biscuiți, descoperă și rețeta de ruladă de biscuiți cu cremă de unt și nucă de cocos. Iar în continuare vei descoperi rețeta detaliată pentru tortul din biscuiți cu glazură de ciocolată și fistic.
Ingrediente
Mod de preparare
Primul pas pentru prepararea tortului constă în pregătirea biscuiților. Rupe biscuiții în bucăți mai mici și adaugă-i într-un bol încăpător. Nu îi mărunți excesiv, ci lasă bucăți mai mari pentru ca aspectul tortului să fie mai spectaculos. Când ai toți biscuiții rupți poți prepara siropul de ciocolată.
Cum prepari siropul pentru tort de biscuiți cu glazură de ciocolată și fistic
Pune laptele la încălzit într-o crăticioară așezată pe flacăra aragazului. Lasă-l să atingă punctul de fierbere, stinge focul și adaugă sarea și zahărul în lapte. Amestecă energic cu o spatulă până când acestea se topesc.
Apoi adaugă în laptele fierbinte, untul tăiat în bucăți mai mici. Adaugă și ciocolata amăruie tăiată în bucăți mici. Amestecă energic cu spatula până când ingredientele sunt topite și rezultă un sirop consistent, cu textura ca a unui sos. După ce ai preparat siropul, lasă-l să se răcească și pregătește forma de chec în care vei monta tortul. Pune în interiorul ei folie de prospețime sau folie de aluminiu.
Adaugă în sosul de ciocolată și puțină esență de rom. Toarnă-l cât este ușor fierbinte peste biscuiții rupți, din bol. Amestecă ușor cu o spatulă până când siropul pătrunde printre toate bucățile de biscuiți. Întinde amestecul rezultat în forma de chec pregătită. Pune forma cu tortul la rece pentru cel puțin o oră, pentru a deveni ferm.
Cum decorezi deliciosul tortul de biscuiți cu fistic și semințe de rodie
Scoate tortul de biscuiți de la frigider după ce devine ferm și răstoarnă-l pe un platou dreptunghiular.
Prepară glazura cu care decorezi deliciosul tort de biscuiți. Încălzește 100 ml de smântână într-o crăticioară, pe flacăra aragazului. Rupe ciocolata în bucăți mici și adaug-o în crăticioară. Stinge focul și amestecă intens până când ciocolata este bine topită. Apoi las-o să se tempereze 10 minute și toarn-o deasupra tortului. Întinde-o uniform cu o spatulă.
Mărunțește o parte din fistic și transformă-l în pudră. Presară pudra de fistic deasupra glazurii de ciocolată. Cealaltă parte de fistic adaug-o tocată mai grosier. Adaugă și semințe de rodie pentru un plus de culoare și aspect spectaculos.
Lasă glazura de ciocolată să devină fermă, apoi poți porționa deliciosul tort de biscuiți cu glazură de ciocolată și fistic.
Porționează tortul în felii cu grosimea de 2 cm, pentru a se așeza frumos pe farfurie.
Pentru data viitoare când mai dorești un desert pe bază de biscuiți fără coacere, poți prepara rețeta de desert cu biscuiți și zmeură.
Galerie foto