Tort de biscuiți cu glazură de ciocolată și fistic. Desert fără coacere

timpul de preparare
Timp de gătire: 30 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Salamul de biscuiți face parte dintre deserturile copilăriei. Dacă dorești să-i impresionezi pe cei dragi cu un astfel de desert, îți recomandăm să îl prepari sub forma de tort de biscuiți cu glazură de ciocolată și fistic.

Tort de biscuiți cu glazură de ciocolată și fistic porționat pe platou și pe farfurie, alături de o rodie secționată, un bol cu pudră de cacao, biscuiți și o spatulă
Galerie foto

Galerie foto

Semințele de rodie sunt opționale, dar oferă un plus de culoare tortului / Shutterstock

Chiar dacă rețeta este asemănătoare cu a salamului de biscuiți clasic, aspectul lui sub formă de tort va fi cuceritor. Poți opta pentru a asambla tortul în forma rotundă, clasică sau într-o formă de chec. Avantajul celei din urmă opțiuni este acela că se va porționa mai ușor și perfect.

Citește și

Poți prepara tortul personalizând rețeta după propriul gust. Pe lângă clasicii biscuiți și siropul de ciocolată mai poți adăuga nuci, alune, fructe uscate sau rahat. Chiar și biscuiții îi poți prepara în casă, dacă timpul îți permite.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Tot din categoria rețetelor de desert fără coacere, cu biscuiți, descoperă și rețeta de ruladă de biscuiți cu cremă de unt și nucă de cocos. Iar în continuare vei descoperi rețeta detaliată pentru tortul din biscuiți cu glazură de ciocolată și fistic.

Ingrediente

Mod de preparare

Primul pas pentru prepararea tortului constă în pregătirea biscuiților. Rupe biscuiții în bucăți mai mici și adaugă-i într-un bol încăpător. Nu îi mărunți excesiv, ci lasă bucăți mai mari pentru ca aspectul tortului să fie mai spectaculos. Când ai toți biscuiții rupți poți prepara siropul de ciocolată.

Cum prepari siropul pentru tort de biscuiți cu glazură de ciocolată și fistic

Pune laptele la încălzit într-o crăticioară așezată pe flacăra aragazului. Lasă-l să atingă punctul de fierbere, stinge focul și adaugă sarea și zahărul în lapte. Amestecă energic cu o spatulă până când acestea se topesc.

Apoi adaugă în laptele fierbinte, untul tăiat în bucăți mai mici. Adaugă și ciocolata amăruie tăiată în bucăți mici. Amestecă energic cu spatula până când ingredientele sunt topite și rezultă un sirop consistent, cu textura ca a unui sos. După ce ai preparat siropul, lasă-l să se răcească și pregătește forma de chec în care vei monta tortul.  Pune în interiorul ei folie de prospețime sau folie de aluminiu.

Adaugă în sosul de ciocolată și puțină esență de rom. Toarnă-l cât este ușor fierbinte peste biscuiții rupți, din bol. Amestecă ușor cu o spatulă până când siropul pătrunde printre toate bucățile de biscuiți. Întinde amestecul rezultat în forma de chec pregătită. Pune forma cu tortul la rece pentru cel puțin o oră, pentru a deveni ferm.

Cum decorezi deliciosul tortul de biscuiți cu fistic și semințe de rodie

Scoate tortul de biscuiți de la frigider după ce devine ferm și răstoarnă-l pe un platou dreptunghiular.

Prepară glazura cu care decorezi deliciosul tort de biscuiți. Încălzește 100 ml de smântână într-o crăticioară, pe flacăra aragazului. Rupe ciocolata în bucăți mici și adaug-o în crăticioară. Stinge focul și amestecă intens până când ciocolata este bine topită. Apoi las-o să se tempereze 10 minute și toarn-o deasupra tortului. Întinde-o uniform cu o spatulă.

Mărunțește o parte din fistic și transformă-l în pudră. Presară pudra de fistic deasupra glazurii de ciocolată. Cealaltă parte de fistic adaug-o tocată mai grosier. Adaugă și semințe de rodie pentru un plus de culoare și aspect spectaculos.

Lasă glazura de ciocolată să devină fermă, apoi poți porționa deliciosul tort de biscuiți cu glazură de ciocolată și fistic.

Porționează tortul în felii cu grosimea de 2 cm, pentru a se așeza frumos pe farfurie.

Pentru data viitoare când mai dorești un desert pe bază de biscuiți fără coacere, poți prepara rețeta de desert cu biscuiți și zmeură.

Citește și
Tort de biscuiți cu glazură de ciocolată și fistic porționat pe platou și pe farfurie, alături de o rodie secționată, un bol cu pudră de cacao, biscuiți și o spatulă
Galerie foto

Galerie foto

Porție de tort cu biscuiți și ciocolată
Tort de biscuiți glazurat și decorat cu fistic și semințe de rodie, pe un platou albastru
Tort de biscuiți cu glazură de ciocolată și fistic porționat pe platou și pe farfurie, alături de o rodie secționată, un bol cu pudră de cacao, biscuiți și o spatulă
+1
CELE MAI CITITE
Chec festiv pentru masa de Crăciun porționat
Chec festiv pentru masa de Crăciun. Rețetă de chec cu fructe confiate, nuci și aromă de citrice
Chec festiv pentru masa de Crăciun. Rețetă de chec cu fructe confiate, nuci și aromă de citrice
Rulouri din foietaj cu cremă fină de lapte condensat, frișcă și mascarpone
Rulouri din foietaj cu cremă fină de lapte condensat, frișcă și mascarpone
Rulouri din foietaj cu cremă fină de lapte condensat, frișcă și mascarpone
Prăjitură răsturnată cu ananas și cireșe confiate, porționată pe platou și o porție pe farfurie
Prăjitură răsturnată cu ananas și cireșe confiate, delicioasă și cu aspect cuceritor
Prăjitură răsturnată cu ananas și cireșe confiate, delicioasă și cu aspect cuceritor
Cozonac spiralat cu umplutură de mac porționat pe o farfurie, alături de batoane de scorțișoare, anason stelat și portocale
Cozonac spiralat cu umplutură de mac. Un cozonac cu umplutură generoasă și aspect frumos la secțiune
Cozonac spiralat cu umplutură de mac. Un cozonac cu umplutură generoasă și aspect frumos la secțiune
Porție de cremșnit duo cu vanilie și frișcă
Cremșnit duo cu vanilie și frișcă. Rețeta clasică, stratificată
Cremșnit duo cu vanilie și frișcă. Rețeta clasică, stratificată
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Două pere în vin roșu glazurate cu ciocolată și servite cu înghețată
Galerie foto
Pere în vin roșu, glazurate cu ciocolată și servite cu înghețată
Pere în vin roșu, glazurate cu ciocolată și servite cu înghețată
Cheesecake cu caise și glazură de ciocolată porționat pe farfurie și pe platou
Cheesecake cu caise și glazură de ciocolată. Un desert rafinat și echilibrat
Cheesecake cu caise și glazură de ciocolată. Un desert rafinat și echilibrat
Prăjitura Valurile Dunării cu vișine porționată pe farfurii
Prăjitura Valurile Dunării cu vișine. Un desert spectaculos și delicios
Prăjitura Valurile Dunării cu vișine. Un desert spectaculos și delicios
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Cât timp se ţin alimentele la congelator
05:34
Cât timp se ţin alimentele la congelator. Ce trebuie să știi despre mâncarea gătită, legumele sau fructele depozitate aici Cât timp se ţin alimentele la congelator. Ce trebuie să știi despre mâncarea gătită, legumele sau fructele depozitate aici
Locuri murdare din bucătărie
05:24
3 locuri din bucătărie unde se strâng mai multe bacterii decât îți imaginezi 3 locuri din bucătărie unde se strâng mai multe bacterii decât îți imaginezi
cel mai bun punch
25 decembrie, 10:25
Vrei să faci cel mai bun punch acasă? Iată tot ce ai nevoie Vrei să faci cel mai bun punch acasă? Iată tot ce ai nevoie
Brăduți aperitiv din foietaj cu cașcaval și bacon pe un platou, alături de roșii cherry, frunze de busuioc și un bol cu ketchup
25 decembrie, 06:21
Brăduți aperitiv din foietaj cu cașcaval și bacon. Rețetă simplă și ușoară Brăduți aperitiv din foietaj cu cașcaval și bacon. Rețetă simplă și ușoară
Fursecuri palmieri din foietaj cu scorțișoară pe un platou
25 decembrie, 05:04
Fursecuri palmieri din foietaj cu scorțișoară. Desert simplu, din doar trei ingrediente Fursecuri palmieri din foietaj cu scorțișoară. Desert simplu, din doar trei ingrediente
Cozonac în două culori cu umplutură de nucă, stafide și cacao porționat într-o tavă de lemn
24 decembrie, 05:57
Cozonac în două culori cu umplutură de nucă, stafide și cacao Cozonac în două culori cu umplutură de nucă, stafide și cacao
cele mai bune sarmale
24 decembrie, 05:28
Rețetă tradițională de sarmale cu carne de porc și orez. Ingrediente și pașii exacți de preparare Rețetă tradițională de sarmale cu carne de porc și orez. Ingrediente și pașii exacți de preparare
Pandișpan pufos cu cacao, decorat festiv cu formă de brăduț pe un platou
24 decembrie, 05:07
Pandișpan pufos cu cacao, decorat festiv cu formă de brăduț Pandișpan pufos cu cacao, decorat festiv cu formă de brăduț
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Modalități simple de a evita balonarea după mesele de sărbători. Ce arată specialiștii
Modalități simple de a evita balonarea după mesele de sărbători. Ce arată specialiștii
Modalități simple de a evita balonarea după mesele de sărbători. Ce arată specialiștii
Momentul în care un şofer băut la volanul unui BMW se izbeşte de o casă, în Satu Mare. Se grăbea la colindat
Momentul în care un şofer băut la volanul unui BMW se izbeşte de o casă, în Satu Mare. Se grăbea la colindat
Momentul în care un şofer băut la volanul unui BMW se izbeşte de o casă, în Satu Mare. Se grăbea la colindat
Unde petrece Crăciunul Ioana Țiriac. Fiica miliardarului român a ales o destinație exotică
Unde petrece Crăciunul Ioana Țiriac. Fiica miliardarului român a ales o destinație exotică
Unde petrece Crăciunul Ioana Țiriac. Fiica miliardarului român a ales o destinație exotică
Ana, Mi-ai fost scrisă în ADN, 25 decembrie. Constance, decizie radicală pentru a salva numele familiei: O fată pentru o fată!
Ana, Mi-ai fost scrisă în ADN, 25 decembrie. Constance, decizie radicală pentru a salva numele familiei: „O fată pentru o fată!”
Ana, Mi-ai fost scrisă în ADN, 25 decembrie. Constance, decizie radicală pentru a salva numele familiei: „O fată pentru o fată!”
Demet Özdemir vorbește despre cel mai recent rol al său. Îmi amintește despre iubirile imposibile
Demet Özdemir vorbește despre cel mai recent rol al său. „Îmi amintește despre iubirile imposibile”
Demet Özdemir vorbește despre cel mai recent rol al său. „Îmi amintește despre iubirile imposibile”
Jocul Anului Clair Obscur: Expedition 33 a fost descalificat de la Indie Game Awards. De ce i-au fost retrase premiile câștigate
Jocul Anului Clair Obscur: Expedition 33 a fost descalificat de la Indie Game Awards. De ce i-au fost retrase premiile câștigate
Jocul Anului Clair Obscur: Expedition 33 a fost descalificat de la Indie Game Awards. De ce i-au fost retrase premiile câștigate
Chec de turtă dulce cu ciocolată
Chec de turtă dulce cu ciocolată
Chec de turtă dulce cu ciocolată
Care este cea mai bună diferență de vârstă dintre copii
Care este cea mai bună diferență de vârstă dintre copii
Care este cea mai bună diferență de vârstă dintre copii
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Cele mai proaste obiceiuri pentru creierul tău, conform experților Harvard
Cele mai proaste obiceiuri pentru creierul tău, conform experților Harvard
Cele mai proaste obiceiuri pentru creierul tău, conform experților Harvard
fresh
Pandișpan pufos cu cacao, decorat festiv cu formă de brăduț

Pandișpan pufos cu cacao, decorat festiv cu formă de brăduț

Pandișpan pufos cu cacao, decorat festiv cu formă de brăduț

Cozonac în două culori cu umplutură de nucă, stafide și cacao

Cozonac în două culori cu umplutură de nucă, stafide și cacao

Rețetă tradițională de sarmale cu carne de porc și orez. Ingrediente și pașii exacți de preparare

Rețetă tradițională de sarmale cu carne de porc și orez. Ingrediente și pașii exacți de preparare

Brăduți aperitiv din foietaj cu cașcaval și bacon. Rețetă simplă și ușoară

Brăduți aperitiv din foietaj cu cașcaval și bacon. Rețetă simplă și ușoară

Fursecuri palmieri din foietaj cu scorțișoară. Desert simplu, din doar trei ingrediente

Fursecuri palmieri din foietaj cu scorțișoară. Desert simplu, din doar trei ingrediente
închide