Ganache de ciocolată. Cea mai simplă cremă pentru torturi și prăjituri

timpul de preparare
Timp de gătire: 15 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Englezească

Dacă adori prăjiturile sau torturile cu ciocolată, îți recomandăm pentru umplerea acestora rețeta de cremă ganache de ciocolată. Este o rețetă foarte simplă și ușor de preparat. Nu necesită decât două ingrediente principale plus aromele preferate.

Crema ganache de ciocolată în bol de sticlă, alături de bucăți de ciocolată
Galerie foto

Galerie foto

Crema de ciocolată este ideală pentru orice tip de desert / Shutterstock

În trecut, pe vremea bunicii, cremele se preparau pe bază de unt, lapte și pudră de cacao. Odată cu apariția pe piață a mai multor sortimente de ciocolată, dar și de smântână pentru frișcă, s-au simplificat și rețetele de cremă. Tot ce trebuie să faci pentru reușita unei creme perfecte este să optezi pentru ingrediente de calitate.

Citește și

Descoperă aici și rețeta veche pentru crema de cacao cu unt, așa cum o prepara bunica. Iar în rândurile de mai jos poți urmări lista de ingrediente și pașii necesari pentru prepararea celei mai fine și delicate creme de ciocolată, pentru prăjituri și torturi.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Pentru reușita deplină a unei creme de ciocolată cu textură fină și cremoasă este foarte importantă alegerea tipului de ciocolată. Dacă optezi pentru alegerea unui tip de ciocolată amăruie, masa de cacao va trebui să fie între 55 – 75%. Însă, pentru prepararea cremei va trebui să adaugi și zahăr, după gust.

În ceea ce privește smântâna pentru frișcă, aceasta va trebui să aibă un procent de peste 30% grăsime. Cu astfel de ingrediente vei obține o cremă de ciocolată cu o textură fină și delicată. Culoarea cremei depinde de procentul de cacao conținut de ciocolată. Rețeta clasică nu prevede unt adăugat, însă acesta va oferi stabilitate cremei, dar și o textură cremoasă și lucioasă.

Cum prepari crema ganache de ciocolată

Ia o crăticioară cu baza stratificată și adaugă smântâna pentru frișcă în ea. Așază crăticioara pe flacăra aragazului aprinsă la intensitate mică spre medie. Baza stratificată a cratiței este importantă pentru o fierbere mai lentă a cremelor. Cremele nu vor lipi și nu se vor arde.

Rupe ciocolata în bucăți mici sau răzuiește-o pe răzătoarea mare. Încălzește smântâna lichidă până aproape, dar fără a atinge punctul de fierbere, pentru a nu-și pierde proprietățile. După încălzire stinge focul și adaugă ciocolata  peste smântâna fierbinte. Adaugă și un praf de sare, aroma preferată și untul.

Folosind un tel sub formă de pară sau o spatulă, amestecă energic ingredientele din crăticioară, până când obții o compoziție omogenă și ușor cursivă. Lasă compoziția de ciocolată să se răcească la loc răcoros, apoi introduci cratița în frigider.

O lași acolo cel puțin 30 de minute sau chiar o oră. După ce este răcită, scoți cratița din frigider și introduci mixerul în compoziția de ciocolată. O amesteci folosind treapta superioară a mixerului până când capătă volum și cremozitate.

Nu amesteca în exces pentru că va deveni foarte fermă și va fi greu de întins între blaturile prăjiturilor.

Crema ganache de ciocolată se poate folosi la torturi, prăjituri, fursecuri sau biscuiți, dar și la deserturi la pahar.

Descoperă aici și o rețetă de macarons cu ganache de ciocolată, pe care o poți prepara pentru un platou cu deserturi festive.

Citește și
Crema ganache de ciocolată amestecată cu mixerul în bol
Galerie foto

Galerie foto

Crema ganache de ciocolată în bol de sticlă, alături de bucăți de ciocolată
Crema de ciocolată amestecată cu telul în cratiță
+21
CELE MAI CITITE
Două tăvi cu cozonaci unși cu un sirop special
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Un cozonac proaspăt scos din cuptor și feliat pe un tocător de lemn
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
rețetă carne de porc la cuptor cu legume
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Trei rețete de ouă umplute așezate pe un platou
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Drob vegetarian cu ciuperci și orez feliat și pus pe un tocător de lemn alături de trei ouă roșii
Drob vegetarian cu ciuperci și orez. O rețetă delicioasă de post
Drob vegetarian cu ciuperci și orez. O rețetă delicioasă de post
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
dulce de leche într-un bol alb alături de o lingură de lemn
Rețeta de dulce de leche. Află de ce este atât de populară în țările din America de Sud
Rețeta de dulce de leche. Află de ce este atât de populară în țările din America de Sud
deserturi calde puse într-un colaj
4 rețete de deserturi calde care te fac să uiți de frigul de afară
4 rețete de deserturi calde care te fac să uiți de frigul de afară
Tort Richard secționat la un capăt, alături de un alt platou cu tort întreg
Galerie foto
Tort Richard. Tort din foi de bezea cu nuci și cremă de ciocolată
Tort Richard. Tort din foi de bezea cu nuci și cremă de ciocolată
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Salată aperitiv pentru masa de Paște servită într-o farfurie albă
07:55
Salată aperitiv pentru masa de Paște. Rețeta simplă, pe placul tuturor Salată aperitiv pentru masa de Paște. Rețeta simplă, pe placul tuturor
Mai multe ouă care au gălbenușul verde
06:59
De ce se înverzește gălbenușul la fiert. Cum se fierb ouăle corect ca să aibă un galben frumos De ce se înverzește gălbenușul la fiert. Cum se fierb ouăle corect ca să aibă un galben frumos
Porție de friptură de miel cu vin și usturoi, alături de un cuțit, usturoi și roșii cherry
06:43
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
Cozonac Potica sau Povitica, cu umplutură de nuci și cacao, secționat
06:00
Cozonac Potica sau Povitica, cu umplutură de nuci și cacao Cozonac Potica sau Povitica, cu umplutură de nuci și cacao
O femeie care ține două ouă vopsite pentru pește
06:00
Cu ce se curăță vopseaua de ouă de pe mâini. Cele mai simple și eficiente trucuri Cu ce se curăță vopseaua de ouă de pe mâini. Cele mai simple și eficiente trucuri
Colaj cu chef Sorin Gonțea și o porție de Papoutsakia, așezată pe o masă
30 aprilie, 09:41
Papoutsakia. Rețetă de vânătă umplută în stil grecesc Papoutsakia. Rețetă de vânătă umplută în stil grecesc
Drob de miel pufos pentru Paște porționat pe salată verde, alături de roșii și ceapă verde
30 aprilie, 07:25
Drob de miel pufos pentru Paște. Cea mai bună rețetă Drob de miel pufos pentru Paște. Cea mai bună rețetă
Trei felii de drob alături de o legătură de ceapă verde
30 aprilie, 06:50
7 greșeli pe care le poți face atunci când prepari drob 7 greșeli pe care le poți face atunci când prepari drob
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
1
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Sigur vrei să ai cozonaci și gustoși, dar care să arate ca în poze. Trebuie să fie bine crescuți, pufoși, cu crustă lucioasă și bine coaptă. Ca să îi obții trebuie...
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
2
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Pe un platou cu aperitive festive ouăle umplute au mereu un loc rezervat, pentru că sunt gustoase, aspectuoase și se prepară ușor. Dacă vrei să-ți cucerești familia cu aceste aperitive, îți...
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
3
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Pe lângă cozonac și pască, deserturile tradiționale pentru întâmpinarea Sfintelor Sărbători Pascale, merită preparată și rețeta de tort cu ouă de ciocolată. Va fi o încântare și pentru papilele gustative, dar...
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
4
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cozonacii nu sunt cel mai ușor desert de preparat. Trebuie să fii atentă la o mulțime de detalii, de la temperatura ingredientelor la modul în care în care îi manevrezi după...
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
5
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
Drobul se face în tradiția românească de Paște, dar trebuie să recunoaștem că îl poți face oricând. Este un aperitiv gustos și versatil perfect pentru orice perioadă a anului. Dacă te-ai...
Parteneri
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
Oaza de linişte din inima Transilvaniei, unde te poţi răsfăţa la poalele munţilor înconjurat de un peisaj exotic: Mirific!
Oaza de linişte din inima Transilvaniei, unde te poţi răsfăţa la poalele munţilor înconjurat de un peisaj exotic: "Mirific!"
Oaza de linişte din inima Transilvaniei, unde te poţi răsfăţa la poalele munţilor înconjurat de un peisaj exotic: "Mirific!"
Ce a putut spune Ioana despre căsnicia cu Ilie Năstase. A cedat şi a dat cărţile pe faţă. Dezvăluiri fără precedent
Ce a putut spune Ioana despre căsnicia cu Ilie Năstase. A cedat şi a dat cărţile pe faţă. Dezvăluiri fără precedent
Ce a putut spune Ioana despre căsnicia cu Ilie Năstase. A cedat şi a dat cărţile pe faţă. Dezvăluiri fără precedent
Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, are trei copii de care e mândră. Cine e și cum arată tatăl acestora
Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, are trei copii de care e mândră. Cine e și cum arată tatăl acestora
Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, are trei copii de care e mândră. Cine e și cum arată tatăl acestora
5 lucruri pe care nu le știai despre Ali Yasin Özegemen din “Păsări rănite. Cum este actorul în viața reală
5 lucruri pe care nu le știai despre Ali Yasin Özegemen din “Păsări rănite”. Cum este actorul în viața reală
5 lucruri pe care nu le știai despre Ali Yasin Özegemen din “Păsări rănite”. Cum este actorul în viața reală
Directoarea Twitter care dormea pe jos să-l susțină pe Elon Musk a ajuns la Meta. De ce a ales să ajungă la competitorul X
Directoarea Twitter care dormea pe jos să-l susțină pe Elon Musk a ajuns la Meta. De ce a ales să ajungă la competitorul X
Directoarea Twitter care dormea pe jos să-l susțină pe Elon Musk a ajuns la Meta. De ce a ales să ajungă la competitorul X
Cotlete de miel cu legume la tigaie și piure de cartofi
Cotlete de miel cu legume la tigaie și piure de cartofi
Cotlete de miel cu legume la tigaie și piure de cartofi
Leziuni la nivelul nasului la copii: care sunt acestea și cum le tratezi
Leziuni la nivelul nasului la copii: care sunt acestea și cum le tratezi
Leziuni la nivelul nasului la copii: care sunt acestea și cum le tratezi
Britney Spears trebuie să-i plătească tatălui ei 2 milioane de dolari: Familia mea m-a rănit. Nu s-a făcut dreptate!
Britney Spears trebuie să-i plătească tatălui ei 2 milioane de dolari: „Familia mea m-a rănit. Nu s-a făcut dreptate!”
Britney Spears trebuie să-i plătească tatălui ei 2 milioane de dolari: „Familia mea m-a rănit. Nu s-a făcut dreptate!”
Cele mai bune fructe oleaginoase pentru slăbit. Cum te pot ajuta să scapi de kilogramele în plus
Cele mai bune fructe oleaginoase pentru slăbit. Cum te pot ajuta să scapi de kilogramele în plus
Cele mai bune fructe oleaginoase pentru slăbit. Cum te pot ajuta să scapi de kilogramele în plus
fresh
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște

Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște

Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște

Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă

Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă

Stufat de miel la cuptor sau ceaun, servit cu mămăliguță

Stufat de miel la cuptor sau ceaun, servit cu mămăliguță

Drob de miel pufos pentru Paște. Cea mai bună rețetă

Drob de miel pufos pentru Paște. Cea mai bună rețetă

Ouă de Paște din cupcakes, cu cremă de mascarpone în trei culori

Ouă de Paște din cupcakes, cu cremă de mascarpone în trei culori
închide