Crumble cu rubarbă și căpșuni. Rețeta unui desert simplu și rapid

timpul de preparare
Timp de gătire: 20 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Englezească

Combinația vedetă a primăverii pentru deserturi savuroase este cea dintre rubarbă și căpșuni. Pentru a te convinge de armonia perfectă dintre cele două ingrediente, încearcă rețeta de crumble cu rubarbă și căpșuni. Este rețeta unui desert simplu și ușor de preparat.

Crumble cu rubarbă și căpșuni în vas oval cu lingură de lemn, alături de rubarbă proaspătă și căpșuni proaspete
Galerie foto

Galerie foto

Desertul este mai delicios servit rece, de la frigider / Shutterstock

Gustul dulce și aromat al căpșunilor este completat în mod delicios de gustul acid și acrișor al rubarbei. Important pentru obținerea unui gust ideal este să optezi pentru căpșuni mai coapte. Aceeași combinație dintre rubarbă și căpșuni se folosește și pentru alte preparate cum ar fi sosurile. Se folosește chiar și la rețetele de gem, dulceață sau compot.  

Citește și

Aluatul pentru crumble se prepară foarte simplu, doar din unt și făină. Este un aluat cu textură sfărâmicioasă. Pentru topping, vei pregăti mai întâi rubarba la tigaie, cu unt și zahăr. Rubarba fiind mai tare, necesită înmuiere înainte de a o folosi la desert. Căpșunile sunt mai suculente și se pot adăuga proaspete.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Tot din aceeași categorie de deserturi îți mai recomandăm și rețeta de prăjitură cu afine și crumble cu migdale. Iar în rândurile de mai jos, vei descoperi rețeta completă pentru desertul crumble cu rubarbă și căpșuni.

Ingrediente

Mod de preparare

Mai întâi vei pregăti aluatul de crumble pe care îl amesteci foarte rapid, apoi îl lași la congelator pentru aproximativ 30 de minute. În acest interval de timp te vei ocupa de pregătirea căpșunilor și a rubarbei.

Cum prepari rețeta de crumble cu rubarbă și căpșuni

Trece făina prin sită într-un bol și adaugă peste ea sarea și zahărul. Omogenizează bine amestecul de ingrediente. Adaugă untul rece tăiat în cuburi mai mici și, folosind vârfurile degetelor frământă rapid ingredientele. Vei obține niște firimituri mai grunjoase.

Toarnă treptat laptele și omogenizează bine aluatul. Formează o bilă din aluat, împachetează-l într-o folie de prospețime și pune-l la congelator pentru aproximativ 20-30 de minute.

În acest interval de timp pregătește toppingul din tulpinile de rubarbă și căpșunile proaspete.

Curăță tulpinile de rubarbă de coaja protectoare, apoi taie-le în bucăți mici de aproximativ 2-3 cm lungime. Curăță căpșunile, spală-le și taie-le în sferturi. Într-un bol, amestecă amidonul cu 2 linguri de apă rece.

Pentru a înmuia rubarba topește untul într-o tigaie și adaugă bucățile de rubarbă amestecate cu zahărul. Amestecă ingredientele prin untul din tigaie timp de 4-5 minute sau până când se mai înmoaie bucățile de rubarbă. Stinge focul și adaugă căpșunile și amidonul dizolvat în apă.

Apoi pune amestecul de rubarbă și căpșuni într-un vas sau în mai multe vase termorezistente.

Scoate aluatul de la congelator și răzuiește-l deasupra fructelor. Introdu vasele în cuptorul încălzit la 180 de grade Celsius și coace deliciosul crumble cu rubarbă și căpșuni pentru 15-20 de minute sau până când devine crocant la exterior, iar toppingul de fructe devine ca un sos consistent.

Este delicios, mai ales servit rece!

Dacă mai dorești și alte rețete de crumble, mai poți încerca rețeta de prăjitură cu mere cuburi și crumble, din categoria deserturilor de post.

Citește și
Crumble cu rubarbă și căpșuni în vas maro cu lingură de lemn
Galerie foto

Galerie foto

Persoană amestecând aluatul pentru crumble
Tulpini de rubarbă și căpșuni
Crumble cu rubarbă și căpșuni în vas oval cu lingură de lemn, alături de rubarbă proaspătă și căpșuni proaspete
+1
CELE MAI CITITE
Tartă cu pere, brânză Camembert, nuci și fulgi de migdale, în aluat foietaj
Tartă cu pere și brânză Camembert, în aluat foietaj
Tartă cu pere și brânză Camembert, în aluat foietaj
Chimichangas de pui
Chimichangas de pui. Cele mai gustoase pachețele mexicane cu tortilla și carne
Chimichangas de pui. Cele mai gustoase pachețele mexicane cu tortilla și carne
File de porc cu pere caramelizate în vin roșu pe o farfurie albă
File de porc cu pere caramelizate în vin roșu. Rețetă pentru o masă elegantă
File de porc cu pere caramelizate în vin roșu. Rețetă pentru o masă elegantă
Spaghetti cu lămâie
Spaghetti cu lămâie, usturoi și parmezan. Cea mai simplă, dar gustoasă rețetă de paste
Spaghetti cu lămâie, usturoi și parmezan. Cea mai simplă, dar gustoasă rețetă de paste
Supă cremă de castane cu crutoane în bol, o lingură, felii de pâine prăjite și castane
Supă cremă de castane cu crutoane. O poveste de toamnă într-un bol
Supă cremă de castane cu crutoane. O poveste de toamnă într-un bol
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Porții de prăjitură cu prune și crumble
Prăjitură cu prune și crumble. Un desert cu un contrast plăcut de texturi
Prăjitură cu prune și crumble. Un desert cu un contrast plăcut de texturi
Tartă cu caise și crumble porționată pe platou și pe farfurie, alături de caise proaspete
Tartă cu caise și crumble. Rețeta unui desert rustic, de vară
Tartă cu caise și crumble. Rețeta unui desert rustic, de vară
Două porții de prăjitură cu caise și crumble
Prăjitură cu caise și crumble. Rețeta unui desert fraged și fructat
Prăjitură cu caise și crumble. Rețeta unui desert fraged și fructat
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
carnea de vită la cuptor
07:22
La ce temperatură se ține carnea de vită la cuptor. Trucuri pentru o friptură suculentă și aromată La ce temperatură se ține carnea de vită la cuptor. Trucuri pentru o friptură suculentă și aromată
Corneluțe cu gem
06:13
Cornulețe cu gem după rețeta bunicii. Ce să adaugi neapărat ca să iasă fragede Cornulețe cu gem după rețeta bunicii. Ce să adaugi neapărat ca să iasă fragede
Lasagna cu dovleac și spanac pe farfurie și în vasul de copt
05:30
Lasagna cu dovleac și spanac. Un preparat reconfortant, colorat și echilibrat Lasagna cu dovleac și spanac. Un preparat reconfortant, colorat și echilibrat
Risotto cu orez negru și parmezan
20 octombrie, 06:03
Risotto cu orez negru și parmezan. Un preparat rafinat și elegant pentru o cină specială Risotto cu orez negru și parmezan. Un preparat rafinat și elegant pentru o cină specială
rețete ușoare pentru copii
20 octombrie, 05:16
5 rețete ușoare, perfecte pentru copilul tău. Sunt gata în 15 minute 5 rețete ușoare, perfecte pentru copilul tău. Sunt gata în 15 minute
Burek cu carne
20 octombrie, 05:05
Burek cu carne. Cum prepari acasă cel mai popular street food din Balcani Burek cu carne. Cum prepari acasă cel mai popular street food din Balcani
Tonkatsu
19 octombrie, 06:31
Tonkatsu sau cum să faci șnițel ca în Japonia la tine acasă Tonkatsu sau cum să faci șnițel ca în Japonia la tine acasă
crostata cu gem
19 octombrie, 05:09
Crostata cu gem, desertul italian clasic care a cucerit întreaga lume Crostata cu gem, desertul italian clasic care a cucerit întreaga lume
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Chutney de gutui cu ceapă roșie și chili. Un preparat dulce-acrișor și picant
Chutney de gutui cu ceapă roșie și chili. Un preparat dulce-acrișor și picant
Chutney de gutui cu ceapă roșie și chili. Un preparat dulce-acrișor și picant
Tânăra de 24 de ani ucisă în explozia din Rahova va fi înmormântată în rochie de mireasă. Mesajul prevestitor
Tânăra de 24 de ani ucisă în explozia din Rahova va fi înmormântată în rochie de mireasă. Mesajul prevestitor
Tânăra de 24 de ani ucisă în explozia din Rahova va fi înmormântată în rochie de mireasă. Mesajul prevestitor
Celebrul milionar s-a căsătorit cu amp;#8220;cea mai frumoasă femeie de pe planetă”
Celebrul milionar s-a căsătorit cu amp;#8220;cea mai frumoasă femeie de pe planetă”
Celebrul milionar s-a căsătorit cu amp;#8220;cea mai frumoasă femeie de pe planetă”
Un tânăr a cerut să intre în blocul din Rahova în care a fost o explozie. Ce obiect a insistat să ia din casă. Toți l-au aplaudat
Un tânăr a cerut să intre în blocul din Rahova în care a fost o explozie. Ce obiect a insistat să ia din casă. Toți l-au aplaudat
Un tânăr a cerut să intre în blocul din Rahova în care a fost o explozie. Ce obiect a insistat să ia din casă. Toți l-au aplaudat
Nurgül Yeşilçay are un obicei ciudat despre care nimeni nu știa până acum. Ce a dezvăluit vedeta despre viața personală
Nurgül Yeşilçay are un obicei ciudat despre care nimeni nu știa până acum. Ce a dezvăluit vedeta despre viața personală
Nurgül Yeşilçay are un obicei ciudat despre care nimeni nu știa până acum. Ce a dezvăluit vedeta despre viața personală
Frații care au furat criptomonede în valoare de 25 de milioane de dolari. Cum au reușit jaful Anton și James Peraire-Bueno
Frații care au furat criptomonede în valoare de 25 de milioane de dolari. Cum au reușit jaful Anton și James Peraire-Bueno
Frații care au furat criptomonede în valoare de 25 de milioane de dolari. Cum au reușit jaful Anton și James Peraire-Bueno
Batoane crocante de mozzarella amp;#8211; Mozzarella Sticks
Batoane crocante de mozzarella amp;#8211; Mozzarella Sticks
Batoane crocante de mozzarella amp;#8211; Mozzarella Sticks
Alimentele și băuturile de evitat când alăptezi
Alimentele și băuturile de evitat când alăptezi
Alimentele și băuturile de evitat când alăptezi
Charli XCX a explicat de ce a renunțat la Botox. Artista a vorbit și despre operațiile estetice la care s-ar supune
Charli XCX a explicat de ce a renunțat la Botox. Artista a vorbit și despre operațiile estetice la care s-ar supune
Charli XCX a explicat de ce a renunțat la Botox. Artista a vorbit și despre operațiile estetice la care s-ar supune
Când ai nevoie să-ți schimbi rutina de exerciții cardio. Ce poți face pentru a-ți adapta antrenamentele
Când ai nevoie să-ți schimbi rutina de exerciții cardio. Ce poți face pentru a-ți adapta antrenamentele
Când ai nevoie să-ți schimbi rutina de exerciții cardio. Ce poți face pentru a-ți adapta antrenamentele
fresh
Crostata cu gem, desertul italian clasic care a cucerit întreaga lume

Crostata cu gem, desertul italian clasic care a cucerit întreaga lume

Crostata cu gem, desertul italian clasic care a cucerit întreaga lume

Fructele tale fac musculițe? Uite cum eviți această neplăcere

Fructele tale fac musculițe? Uite cum eviți această neplăcere

Tonkatsu sau cum să faci șnițel ca în Japonia la tine acasă

Tonkatsu sau cum să faci șnițel ca în Japonia la tine acasă

Burek cu carne. Cum prepari acasă cel mai popular street food din Balcani

Burek cu carne. Cum prepari acasă cel mai popular street food din Balcani

Risotto cu orez negru și parmezan. Un preparat rafinat și elegant pentru o cină specială

Risotto cu orez negru și parmezan. Un preparat rafinat și elegant pentru o cină specială
închide