Prăjitură cu căpșuni și fistic. Rețeta unui desert de nerefuzat

timpul de preparare
Timp de gătire: 60 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Profită de sezonul căpșunilor coapte și aromate și include-le în cât mai multe deserturi de nerefuzat. Îți oferim în acest scop o rețetă de prăjitură cu căpșuni și fistic.

Porții de prăjitură cu căpșuni și fistic pe un platou, o porție pe o farfurie, o ceașcă cu cafea și un bol cu căpșuni
Galerie foto

Galerie foto

Fisticul presărat pe deasupra aduce un plus de culoare și gust crocant / Profimedia Images

Prăjitura este compusă din trei elemente, cu un contrast de gusturi și texturi deosebite. Prăjitura are la bază un blat cu cacao pe care îl vei secționa în două. Între cele două secțiuni, dar și deasupra se va răsfăța o delicioasă cremă de mascarpone, iar deasupra urmează un strat irezistibil din căpșuni cu fistic.

Citește și

Deserturile cu căpșuni sunt printre cele mai des preparate primăvara și vara, când piețele abundă de căpșuni. Căpșunile aduc deserturilor un plus de gust, dar și un aspect spectaculos datorită culorii și formei deosebite. Se pot adăuga în blaturi, în creme sau se pot folosi ca decor. Din căpșuni mai poți prepara gem dulceață sau compot.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Descoperă și o rețetă de compot de căpșuni, pentru iarnă. În continuare vei descoperi lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru rețeta de prăjitură cu căpșuni și fistic.

Ingrediente

Mod de preparare

Primul pas pentru prepararea prăjiturii constă în pregătirea ingredientelor pentru blat. Adună pe masa de lucru toate ingredientele, apoi pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Pregătește și o tavă de copt cu dimensiunile de  31/43 cm în care așezi hârtie de copt.

Cum prepari blatul pentru prăjitură cu căpșuni și fistic

Separă în două boluri, albușurile de gălbenușuri. Adaugă un praf de sare peste albușuri și amestecă-le bine cu un tel sau cu mixerul până când devin cristaline. Adaugă, treptat, jumătate din cantitatea de zahăr, în timp ce amesteci energic până când bezeaua devine fermă.

Cealaltă parte de zahăr amestec-o cu gălbenușurile până când compoziția devine spumoasă și deschisă la culoare. Adaugă uleiul și esența, apoi încorporează bezeaua de albușuri, amestecând ușor cu o spatulă. La final încorporează treptat, făina cernută împreună cu pudra de cacao.

Întinde compoziția pentru blat în tava pregătită și niveleaz-o la suprafață. Introdu tava în cuptor și coace blatul pentru prăjitură la 180 de grade, pentru 30-35 de minute. Lasă-l să se răcească pe un suport de răcire.

Cum prepari crema de mascarpone cu nucă de cocos

Adaugă într-un bol brânza mascarpone, smântâna pentru frișcă, zahărul pudră și vanilia.

Folosește mixerul și amestecă bine aceste ingrediente până când obții o compoziție cremoasă. Adaugă fulgii din nucă de cocos și amestecă ușor până la omogenizare. Adaugă și un praf de sare pentru intensificarea gustului.

Descoperă și o rețetă de cremă de mascarpone și lime, gustoasă și aromată.

Cum formezi și decorezi delicioasa prăjitură cu căpșuni și fistic

După răcirea blatului secționează-l orizontal în două. Întinde o parte din crema de mascarpone între cele două părți de blat. Cealaltă parte de cremă întinde-o deasupra. Înconjoară prăjitura de jur împrejur cu o folie de aluminiu mai înaltă decât aceasta.

Așază felii de căpșuni deasupra prăjiturii, apoi prepară jeleul conform instrucțiunilor de pe plic.

Amestecă conținutul plicului cu siropul de căpșuni și fierbe amestecul pentru un minut. Lasă-l să se răcorească și toarnă-l peste căpșunile de deasupra prăjiturii. Presară și fisticul mărunțit pe deasupra și pune delicioasa prăjitură cu căpșuni și fistic la rece pentru 2-3 ore.

La final o poți porționa frumos.

Tot din aceeași categorie de deserturi mai poți încerca și rețeta de ruladă cu căpșuni și ciocolată albă, perfectă pentru deliciul din weekend.

Citește și
Prăjitură cu căpșuni și fistic porționată pe un platou, alături de o ceașcă cu cafea și farfurii cu furculițe
Galerie foto

Galerie foto

Colaj de poze cu pașii de decorare a prăjiturii cu căpșuni și fistic
Colaj de poze cu pașii de formare a prăjiturii cu căpșuni și fistic
Porții de prăjitură cu căpșuni și fistic pe un platou, o porție pe o farfurie, o ceașcă cu cafea și un bol cu căpșuni
+21
CELE MAI CITITE
Două porții de plăcintă creață cu brânză sărată
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Omletă cu urzici și ceapă verde porționată pe farfurie, un platou cu roșie și parmezan, frunze de urzici și o ceașcă de cafea
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
Mai mulți mici de casă puți pe un tocător de lemn
Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți
Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți
Borș de fasole albă în bol și în lingură alături de ardei iuți și o sticlă
Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești
Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești
Cornulețe fragede umplute cu prune uscate pe un platou, alături de o ceașcă
Cornulețe fragede umplute cu prune uscate. Un deliciu tradițional
Cornulețe fragede umplute cu prune uscate. Un deliciu tradițional
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Patru porții de prăjitură cu mousse de căpșuni și glazură de ciocolată
Galerie foto
Prăjitură cu mousse de căpșuni și glazură de ciocolată
Prăjitură cu mousse de căpșuni și glazură de ciocolată
Prăjitura Chocoflan pe farfurie și o porție pe spatulă de inox
Galerie foto
Chocoflan. Rețetă de prăjitură cu cremă de zahăr ars și ciocolată
Chocoflan. Rețetă de prăjitură cu cremă de zahăr ars și ciocolată
Două porții de prăjitura cu spumă de căpșuni
Galerie foto
Prăjitura cu spumă de căpșuni. Desert simplu și delicios
Prăjitura cu spumă de căpșuni. Desert simplu și delicios
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Mâncare de urzici cu ouă ochiuri și mămăligă în farfurie rustică, cu lingură de lemn
07:26
Mâncare de urzici cu ouă ochiuri și mămăligă. Gust autentic de primăvară Mâncare de urzici cu ouă ochiuri și mămăligă. Gust autentic de primăvară
Cornulețe fragede umplute cu prune uscate pe un platou, alături de o ceașcă
1 aprilie, 10:49
Cornulețe fragede umplute cu prune uscate. Un deliciu tradițional Cornulețe fragede umplute cu prune uscate. Un deliciu tradițional
Cremă de avocado cu cacao în două pahare, decorată cu frunze de mentă, o linguriță și un avocado secționat în două
31 martie, 10:43
Cremă de avocado cu cacao. Rețeta unui desert cremos și delicios Cremă de avocado cu cacao. Rețeta unui desert cremos și delicios
Chifle pufoase cu brânză și urzici în forma de copt, o chiflă secționată
30 martie, 13:41
Chifle pufoase cu brânză și urzici. Au gust bogat și textură cremoasă Chifle pufoase cu brânză și urzici. Au gust bogat și textură cremoasă
Mai mulți mici de casă puți pe un tocător de lemn
29 martie, 05:20
Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți
Borș de fasole albă în bol și în lingură alături de ardei iuți și o sticlă
28 martie, 10:48
Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești
Două porții de plăcintă creață cu brânză sărată
27 martie, 09:37
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Omletă cu urzici și ceapă verde porționată pe farfurie, un platou cu roșie și parmezan, frunze de urzici și o ceașcă de cafea
26 martie, 09:36
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
1
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Dacă nu ai preparat încă, în propria bucătărie delicioasele pârjoale moldovenești, îți oferim mai jos rețeta detaliată pas cu pas. Mai prepari un piure de cartofi cremos, iar deliciul mesei de...
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
2
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
Probabil ai văzut în supermarketuri mesaje de avertizare legate de coaja lămâilor. Te-ai întrebat de ce nu este recomandat să le consumi. Motivul este că au pesticide care ți-ar putea afecta...
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
3
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sosul marinara și sosul de roșii sunt esențiale în bucătăria italiană, fiind folosite frecvent în diverse preparate. Deși ambele au la bază roșiile, ele diferă semnificativ în compoziție și utilizare. Sosul...
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
4
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
Chipsurile de cartofi preparate la air fryer reprezintă o inovație culinară care combină gustul autentic al tradiționalelor chipsuri prăjite cu beneficiile unui stil de viață mai sănătos. Prin utilizarea aerului fierbinte...
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
5
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Această rețetă tradițională, reinterpretată, de mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi o explozie de arome și texturi reconfortante. Rețeta aduce împreună două elemente de bază ale bucătăriei: mămăliga...
Parteneri
Gogoși pripite. Rețetă rapidă și delicioasă
Gogoși pripite. Rețetă rapidă și delicioasă
Gogoși pripite. Rețetă rapidă și delicioasă
Ce înseamnă strategia de investiţii TDF. Iancu Guda: Gândiți planul financiar pe termen lung
Ce înseamnă strategia de investiţii TDF. Iancu Guda: Gândiți planul financiar pe termen lung
Ce înseamnă strategia de investiţii TDF. Iancu Guda: Gândiți planul financiar pe termen lung
Iubita fiul lui Ion Ţiriac, lovitură uriaşă. Şi-a etalat „bijuteria” de peste 200 de mii de euro
Iubita fiul lui Ion Ţiriac, lovitură uriaşă. Şi-a etalat „bijuteria” de peste 200 de mii de euro
Iubita fiul lui Ion Ţiriac, lovitură uriaşă. Şi-a etalat „bijuteria” de peste 200 de mii de euro
Mihai Morar, în doliu. De ce îi este recunoscător celui care s-a stins din viață: Parcă ieri ne-am văzut...
Mihai Morar, în doliu. De ce îi este recunoscător celui care s-a stins din viață: „Parcă ieri ne-am văzut...”
Mihai Morar, în doliu. De ce îi este recunoscător celui care s-a stins din viață: „Parcă ieri ne-am văzut...”
Moment încărcat de emoție, diseară, la Chefi la cuțite: Chef Richard Abou Zaki oferă cuțitul de aur
Moment încărcat de emoție, diseară, la Chefi la cuțite: Chef Richard Abou Zaki oferă cuțitul de aur
Moment încărcat de emoție, diseară, la Chefi la cuțite: Chef Richard Abou Zaki oferă cuțitul de aur
Teoria Pământului Mov ar fi adevărată. Ce a pățit planeta noastră în trecut
Teoria „Pământului Mov” ar fi adevărată. Ce a pățit planeta noastră în trecut
Teoria „Pământului Mov” ar fi adevărată. Ce a pățit planeta noastră în trecut
Gogoși înfuriate, crocante și aromate
Gogoși înfuriate, crocante și aromate
Gogoși înfuriate, crocante și aromate
Fraze comune pe care tații le spun copiilor lor și care, de fapt, sunt forme de manipulare, potrivit specialiștilor
Fraze comune pe care tații le spun copiilor lor și care, de fapt, sunt forme de manipulare, potrivit specialiștilor
Fraze comune pe care tații le spun copiilor lor și care, de fapt, sunt forme de manipulare, potrivit specialiștilor
Kanye West a declarat că regretă că a lăsat-o însărcinată pe Kim Kardashian: A fost vina mea
Kanye West a declarat că regretă că a lăsat-o însărcinată pe Kim Kardashian: „A fost vina mea”
Kanye West a declarat că regretă că a lăsat-o însărcinată pe Kim Kardashian: „A fost vina mea”
Beneficiile și riscurile uleiului de palmier. Care sunt utilizările sale
Beneficiile și riscurile uleiului de palmier. Care sunt utilizările sale
Beneficiile și riscurile uleiului de palmier. Care sunt utilizările sale
fresh
Cornulețe fragede umplute cu prune uscate. Un deliciu tradițional

Cornulețe fragede umplute cu prune uscate. Un deliciu tradițional

Cornulețe fragede umplute cu prune uscate. Un deliciu tradițional

Cremă de avocado cu cacao. Rețeta unui desert cremos și delicios

Cremă de avocado cu cacao. Rețeta unui desert cremos și delicios

Mâncare de urzici cu ouă ochiuri și mămăligă. Gust autentic de primăvară

Mâncare de urzici cu ouă ochiuri și mămăligă. Gust autentic de primăvară
închide