Prăjitură cu căpșuni și fistic. Rețeta unui desert de nerefuzat

timpul de preparare
Timp de gătire: 60 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Profită de sezonul căpșunilor coapte și aromate și include-le în cât mai multe deserturi de nerefuzat. Îți oferim în acest scop o rețetă de prăjitură cu căpșuni și fistic.

Porții de prăjitură cu căpșuni și fistic pe un platou, o porție pe o farfurie, o ceașcă cu cafea și un bol cu căpșuni
Galerie foto

Galerie foto

Fisticul presărat pe deasupra aduce un plus de culoare și gust crocant / Profimedia Images

Prăjitura este compusă din trei elemente, cu un contrast de gusturi și texturi deosebite. Prăjitura are la bază un blat cu cacao pe care îl vei secționa în două. Între cele două secțiuni, dar și deasupra se va răsfăța o delicioasă cremă de mascarpone, iar deasupra urmează un strat irezistibil din căpșuni cu fistic.

Citește și

Deserturile cu căpșuni sunt printre cele mai des preparate primăvara și vara, când piețele abundă de căpșuni. Căpșunile aduc deserturilor un plus de gust, dar și un aspect spectaculos datorită culorii și formei deosebite. Se pot adăuga în blaturi, în creme sau se pot folosi ca decor. Din căpșuni mai poți prepara gem dulceață sau compot.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Descoperă și o rețetă de compot de căpșuni, pentru iarnă. În continuare vei descoperi lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru rețeta de prăjitură cu căpșuni și fistic.

Ingrediente

Mod de preparare

Primul pas pentru prepararea prăjiturii constă în pregătirea ingredientelor pentru blat. Adună pe masa de lucru toate ingredientele, apoi pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Pregătește și o tavă de copt cu dimensiunile de  31/43 cm în care așezi hârtie de copt.

Cum prepari blatul pentru prăjitură cu căpșuni și fistic

Separă în două boluri, albușurile de gălbenușuri. Adaugă un praf de sare peste albușuri și amestecă-le bine cu un tel sau cu mixerul până când devin cristaline. Adaugă, treptat, jumătate din cantitatea de zahăr, în timp ce amesteci energic până când bezeaua devine fermă.

Cealaltă parte de zahăr amestec-o cu gălbenușurile până când compoziția devine spumoasă și deschisă la culoare. Adaugă uleiul și esența, apoi încorporează bezeaua de albușuri, amestecând ușor cu o spatulă. La final încorporează treptat, făina cernută împreună cu pudra de cacao.

Întinde compoziția pentru blat în tava pregătită și niveleaz-o la suprafață. Introdu tava în cuptor și coace blatul pentru prăjitură la 180 de grade, pentru 30-35 de minute. Lasă-l să se răcească pe un suport de răcire.

Cum prepari crema de mascarpone cu nucă de cocos

Adaugă într-un bol brânza mascarpone, smântâna pentru frișcă, zahărul pudră și vanilia.

Folosește mixerul și amestecă bine aceste ingrediente până când obții o compoziție cremoasă. Adaugă fulgii din nucă de cocos și amestecă ușor până la omogenizare. Adaugă și un praf de sare pentru intensificarea gustului.

Descoperă și o rețetă de cremă de mascarpone și lime, gustoasă și aromată.

Cum formezi și decorezi delicioasa prăjitură cu căpșuni și fistic

După răcirea blatului secționează-l orizontal în două. Întinde o parte din crema de mascarpone între cele două părți de blat. Cealaltă parte de cremă întinde-o deasupra. Înconjoară prăjitura de jur împrejur cu o folie de aluminiu mai înaltă decât aceasta.

Așază felii de căpșuni deasupra prăjiturii, apoi prepară jeleul conform instrucțiunilor de pe plic.

Amestecă conținutul plicului cu siropul de căpșuni și fierbe amestecul pentru un minut. Lasă-l să se răcorească și toarnă-l peste căpșunile de deasupra prăjiturii. Presară și fisticul mărunțit pe deasupra și pune delicioasa prăjitură cu căpșuni și fistic la rece pentru 2-3 ore.

La final o poți porționa frumos.

Tot din aceeași categorie de deserturi mai poți încerca și rețeta de ruladă cu căpșuni și ciocolată albă, perfectă pentru deliciul din weekend.

Citește și
Prăjitură cu căpșuni și fistic porționată pe un platou, alături de o ceașcă cu cafea și farfurii cu furculițe
Galerie foto

Galerie foto

Colaj de poze cu pașii de decorare a prăjiturii cu căpșuni și fistic
Colaj de poze cu pașii de formare a prăjiturii cu căpșuni și fistic
Porții de prăjitură cu căpșuni și fistic pe un platou, o porție pe o farfurie, o ceașcă cu cafea și un bol cu căpșuni
+1
CELE MAI CITITE
Coaste de porc cu mere și rozmarin pe o farfurie
Coaste de porc cu mere și rozmarin, preparate la cuptor
Coaste de porc cu mere și rozmarin, preparate la cuptor
Zeppole di San Giuseppe
Zeppole di San Giuseppe. Rețetă de gogoși italienești umplute cu vanilie
Zeppole di San Giuseppe. Rețetă de gogoși italienești umplute cu vanilie
ouă la temperatura camerei
De ce trebuie să pui la anumite prăjituri ouă la temperatura camerei? Toate explicațiile de care ai nevoie
De ce trebuie să pui la anumite prăjituri ouă la temperatura camerei? Toate explicațiile de care ai nevoie
Porții de ruladă de porc umplută cu ciuperci, ardei și verdeață pe o farfurie albă, alături de boluri cu condimente, cuțit și furculiță
Ruladă de porc umplută cu ciuperci, ardei și verdeață
Ruladă de porc umplută cu ciuperci, ardei și verdeață
Cornulețe fragede cu vanilie și migdale măcinate pe un platou alb
Cornulețe fragede cu vanilie și migdale măcinate. Rețetă pentru sărbătorile de iarnă
Cornulețe fragede cu vanilie și migdale măcinate. Rețetă pentru sărbătorile de iarnă
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Patru porții de prăjitură cu mousse de căpșuni și glazură de ciocolată
Galerie foto
Prăjitură cu mousse de căpșuni și glazură de ciocolată
Prăjitură cu mousse de căpșuni și glazură de ciocolată
Prăjitura Chocoflan pe farfurie și o porție pe spatulă de inox
Galerie foto
Chocoflan. Rețetă de prăjitură cu cremă de zahăr ars și ciocolată
Chocoflan. Rețetă de prăjitură cu cremă de zahăr ars și ciocolată
Două porții de prăjitura cu spumă de căpșuni
Galerie foto
Prăjitura cu spumă de căpșuni. Desert simplu și delicios
Prăjitura cu spumă de căpșuni. Desert simplu și delicios
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
câte zile se ține orezul în frigider
06:57
Ai gătit prea mult orez? Iată câte zile îl poți păstra în frigider Ai gătit prea mult orez? Iată câte zile îl poți păstra în frigider
cerviche, tartar și carpaccio
06:56
Cerviche, tartar și carpaccio. Rețetele celor mai sofisticate preparate din carne crudă Cerviche, tartar și carpaccio. Rețetele celor mai sofisticate preparate din carne crudă
Cotlete de porc cu usturoi la tigaie
05:48
Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect
Manakish cu za'atar
14 decembrie, 06:55
Manakish cu za'atar. Lipii aromate din bucătăria levantină Manakish cu za'atar. Lipii aromate din bucătăria levantină
Carne de curcan
14 decembrie, 05:57
Cum condimentezi carnea de curcan pentru a fi suculentă și gustoasă Cum condimentezi carnea de curcan pentru a fi suculentă și gustoasă
Cum se spală cartofii
14 decembrie, 05:57
De ce nu este suficient să speli cartofii cu apă. Sfaturi practice pentru îndepărtarea pesticidelor De ce nu este suficient să speli cartofii cu apă. Sfaturi practice pentru îndepărtarea pesticidelor
baharat
13 decembrie, 05:57
Baharat, condimentul care nu trebuie să îți lipsească dacă îți place mâncarea orientală Baharat, condimentul care nu trebuie să îți lipsească dacă îți place mâncarea orientală
hugo fără alcool rețeta
13 decembrie, 05:56
Cum se prepară celebrul cocktail Hugo. Rețeta simplă, fără alcool Cum se prepară celebrul cocktail Hugo. Rețeta simplă, fără alcool
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Maia naturală. Ghid de preparare și întreținere
Maia naturală. Ghid de preparare și întreținere
Maia naturală. Ghid de preparare și întreținere
Meseriile fără facultate cu salarii mai bune decât cele din IT. Se caută specialişti în aceste domenii
Meseriile fără facultate cu salarii mai bune decât cele din IT. Se caută specialişti în aceste domenii
Meseriile fără facultate cu salarii mai bune decât cele din IT. Se caută specialişti în aceste domenii
Afacerea de 3.500.000 de euro a lui Alex Piţurcă cu care a dat lovitura. Nu mai duce grija banilor
Afacerea de 3.500.000 de euro a lui Alex Piţurcă cu care a dat lovitura. Nu mai duce grija banilor
Afacerea de 3.500.000 de euro a lui Alex Piţurcă cu care a dat lovitura. Nu mai duce grija banilor
Chat-ul zilei la Mireasa, 15 decembrie 2025. Comentează aici cele mai importante momente din show
Chat-ul zilei la Mireasa, 15 decembrie 2025. Comentează aici cele mai importante momente din show
Chat-ul zilei la Mireasa, 15 decembrie 2025. Comentează aici cele mai importante momente din show
Dilan Çiçek Deniz despre echilibrul între film, televiziune, teatru și pasul ei spre regie. Ce a declarat recent vedeta
Dilan Çiçek Deniz despre echilibrul între film, televiziune, teatru și pasul ei spre regie. Ce a declarat recent vedeta
Dilan Çiçek Deniz despre echilibrul între film, televiziune, teatru și pasul ei spre regie. Ce a declarat recent vedeta
Cele mai frecvente întrebări Alexa în 2025. Ce curiozități au avut utilizatorii
Cele mai frecvente întrebări Alexa în 2025. Ce curiozități au avut utilizatorii
Cele mai frecvente întrebări Alexa în 2025. Ce curiozități au avut utilizatorii
Ouă umplute cu avocado și somon afumat
Ouă umplute cu avocado și somon afumat
Ouă umplute cu avocado și somon afumat
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Cum arde corpul tău grăsimea. Ce trebuie să știi pentru a slăbi eficient
Cum arde corpul tău grăsimea. Ce trebuie să știi pentru a slăbi eficient
Cum arde corpul tău grăsimea. Ce trebuie să știi pentru a slăbi eficient
fresh
Prăjitură Căsuța de iarnă, cu blat de cacao, cremă de mascarpone și vișine

Prăjitură Căsuța de iarnă, cu blat de cacao, cremă de mascarpone și vișine

Prăjitură Căsuța de iarnă, cu blat de cacao, cremă de mascarpone și vișine

Cum se prepară celebrul cocktail Hugo. Rețeta simplă, fără alcool

Cum se prepară celebrul cocktail Hugo. Rețeta simplă, fără alcool

Baharat, condimentul care nu trebuie să îți lipsească dacă îți place mâncarea orientală

Baharat, condimentul care nu trebuie să îți lipsească dacă îți place mâncarea orientală

De ce nu este suficient să speli cartofii cu apă. Sfaturi practice pentru îndepărtarea pesticidelor

De ce nu este suficient să speli cartofii cu apă. Sfaturi practice pentru îndepărtarea pesticidelor

Cum condimentezi carnea de curcan pentru a fi suculentă și gustoasă

Cum condimentezi carnea de curcan pentru a fi suculentă și gustoasă
închide