Gem de pere. Cum să îl faci în doar o oră

timpul de preparare
Timp de gătire: 60 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Conserve
tipul bucătăriei
bucătăria: Românească

Dacă vrei să faci gem de pere, ai nevoie de fructe proaspete, zemoase și parfumate. În mai puțin de o oră vei avea un desert delicios și fin, de care te poți bucura timp de mai multe luni.

borcan cu gem de pere
Gemul de pere se face din fructe coapte și zemoase / Shutterstock

Gemul de pere este una dintre cele mai delicioase variante de a te bucura de parfumul acestor fructe și atunci când trece sezonul lor. Este unul dintre cele mai fine gemuri și, pentru că nu are nevoie de mult zahăr, este și mai sănătos.

Cum prepari rețeta de gem de pere

Pentru a face gem de pere ai nevoie de fructe proaspete, coapte, fără pete sau alte semne că ar fi stricate. Alege soiuri mai zemoase, foarte parfumate. Sucul de lămâie și zahărul au atât rolul de a închega gemul, dar și de a crește durata de viață a acestuia.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În gemul de pere poți pune extract de vanilie sau păstaie de vanilie, dar se mai poate aromatiza și cu scorțișoară sau anason stelat. Dacă vrei o variantă gourmet a acestui gem, poți pune îl el și o crenguță de cimbru, dar nu mai mult pentru a nu acoperi aroma perelor. Descoperă și cum să faci cea mai delicioasă dulceață de pere fără zahăr.

Citește și

Gemul de pere se poate servi ca atare sau pe o felie de pâine prăjită cu unt. Îl mai poți adăuga în iaurt simplu, în terci de ovăz, budinci de chia, deasupra unei porții de orez sau griș cu lapte. De asemenea, poate fi ingredient pentru diverse prăjituri, mai ales dacă au în compoziție mascarpone sau ricotta.

Ingrediente

Mod de preparare

Se spală perele, li se îndepărtează cotoarele și apoi se taie în felii subțiri. Se pun într-un vas împreună cu zahărul și se dau la rece până când lasă suc, aproximativ două ore. Apoi se varsă într-o oală cu fund dublu și se pun la foc mic. Se amestecă în mod constant și se ia spuma.

Se pune la congelator o farfurie. Când gemul pare că începe să se lege, se adaugă extractul de vanilie sau păstaia și sucul de lămâie. Se mai lasă aproximativ 5 minute după care se scoate într-o lingură puțin gem și se pune în farfuria rece scoasă de la congelator. Dacă se încheagă înseamnă că este gata și se stinge focul. Dacă nu, se mai lasă să fiarbă puțin și se face iar verificarea.

Între timp se sterilizează borcanele la cuptor. Gemul se pune cu grijă în borcane cât timp este cald. Apoi li se pun capacele, strângându-le bine. Se așează pe o tavă și se acoperă cu pături. Se lasă până se răcesc de tot, aproximativ o zi.

Cum sterilizezi borcanele

Pentru ca gemul de pere să reziste cât mai mult, trebuie să sterilizezi borcanele înainte de a le umple.

Primul pas este să le speli foarte bine cu apă și detergent. La fel vei face și cu capacele.

După aceea, trebuie să le pui într-o tavă și să le dai la cuptorul preîncălzit la 110°C, pentru 10-15 minute sau până când nu mai au pe suprafața lor picături de apă.

Vei lăsa tava la cuptor până când gemul este gata.

Citește și
CELE MAI CITITE
Tort Red Velvet cu vișine din compot și cremă de cocos secționat pe platou și două porții pe farfurii
Tort Red Velvet cu vișine din compot și cremă de cocos
Tort Red Velvet cu vișine din compot și cremă de cocos
Gözleme
Gözleme, plăcintele turcești de care te vei îndrăgosti. Cum să le faci acasă
Gözleme, plăcintele turcești de care te vei îndrăgosti. Cum să le faci acasă
Friptură din pulpă de porc cu cartofi și roșii
Pulpă de porc cu cartofi și roșii la cuptor. Rețetă pentru o masă de duminică în familie
Pulpă de porc cu cartofi și roșii la cuptor. Rețetă pentru o masă de duminică în familie
Croque Monsieur pe un platou negru cu salată proaspătă
Croque Monsieur. Rețetă de sandviș cald, din bucătăria franceză
Croque Monsieur. Rețetă de sandviș cald, din bucătăria franceză
Porție de patatas bravas în farfurie neagră, alături de boluri cu sosuri și furculițe
Patatas bravas. Rețetă de cartofi, din bucătăria spaniolă
Patatas bravas. Rețetă de cartofi, din bucătăria spaniolă
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Gem de mere în borcan cu lingură de lemn
Galerie foto
Gem de mere. Rețeta simplă a celui mai aromat gem
Gem de mere. Rețeta simplă a celui mai aromat gem
Borcane și sosieră cu gem de smochine, alături de smochine proaspete
Galerie foto
Gem de smochine. Rețeta unui gem cremos și aromat
Gem de smochine. Rețeta unui gem cremos și aromat
Gem de căpșuni cu zahăr gelifiant în borcan cu linguriță și un bol cu căpșuni proaspete
Galerie foto
Gem de căpșuni cu zahăr gelifiant. Rețetă rapidă și sigură
Gem de căpșuni cu zahăr gelifiant. Rețetă rapidă și sigură
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Tort de clătite Red Velvet, cu cremă de mascarpone secționat pe platou
06:58
Tort de clătite Red Velvet, cu cremă de mascarpone Tort de clătite Red Velvet, cu cremă de mascarpone
Pipote de pui cu bulgur și legume în bol, alături de legume proaspete
06:10
Pipote de pui cu bulgur și legume. O mâncare hrănitoare și gustoasă Pipote de pui cu bulgur și legume. O mâncare hrănitoare și gustoasă
Piept de pui cu baby spanac și sos din lapte de cocos, servit cu spaghete integrale
6 februarie, 06:42
Piept de pui cu baby spanac și sos din lapte de cocos Piept de pui cu baby spanac și sos din lapte de cocos
Două boluri cu supă cremă de sfeclă cu mere, servită cu baghete aromate
6 februarie, 05:07
Supă cremă de sfeclă cu mere, servită cu baghete aromate Supă cremă de sfeclă cu mere, servită cu baghete aromate
somon la airfryer cu legume
5 februarie, 10:15
Reţetă de somon la airfryer cu legume. Ce să mai adaugi pentru un plus de savoare Reţetă de somon la airfryer cu legume. Ce să mai adaugi pentru un plus de savoare
O femeie care pune ouă în frigider
5 februarie, 05:54
Cât poți ține ouăle în frigider. Sfaturi pentru a le păstra în condiții de siguranță Cât poți ține ouăle în frigider. Sfaturi pentru a le păstra în condiții de siguranță
Tartă cu caise și brânză porționată, alături de o furculiță
4 februarie, 05:33
Tartă cu brânză și caise din compot. Un desert fin, cremos și parfumat Tartă cu brânză și caise din compot. Un desert fin, cremos și parfumat
Tort Red Velvet cu vișine din compot și cremă de cocos secționat pe platou și două porții pe farfurii
4 februarie, 05:33
Tort Red Velvet cu vișine din compot și cremă de cocos Tort Red Velvet cu vișine din compot și cremă de cocos
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
1
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Dacă adori aroma cafelei în deserturi, îți oferim o rețetă de cremă de ciocolată și cafea, ideală pentru umplerea prăjiturilor și torturilor. Este o cremă cu aromă intensă și textură catifelată....
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
2
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Dacă vrei să-i surprinzi pe cei mici cu un platou de fursecuri preparate special pentru ei, îți oferim o rețetă de fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos....
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
3
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
Ciorba de ciuperci este perfectă pentru zilele reci. Bogată în proteine și cu un gust foarte aromat poate fi ceea ce ai nevoie la prânz sau la cină. Se prepară foarte...
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
4
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
Chiftelele de post sunt una dintre cele mai versatile și iubite opțiuni din bucătăria fără produse de origine animală. Delicioase, sănătoase și ușor de adaptat, acestea pot fi servite ca aperitiv,...
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
5
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Dacă îți plac prăjiturile cu brânză și ești în căutare de rețete noi, îți recomandăm să încerci și rețeta de prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune. Este o prăjitură...
Parteneri
Gnocchi cu sos de gorgonzola. Un preparat cremos, catifelat și plin de savoare
Gnocchi cu sos de gorgonzola. Un preparat cremos, catifelat și plin de savoare
Gnocchi cu sos de gorgonzola. Un preparat cremos, catifelat și plin de savoare
Vremea 10 februarie - 10 martie 2025. Când scăpăm de frig în România. ANM a emis prognoza meteo pe o lună
Vremea 10 februarie - 10 martie 2025. Când scăpăm de frig în România. ANM a emis prognoza meteo pe o lună
Vremea 10 februarie - 10 martie 2025. Când scăpăm de frig în România. ANM a emis prognoza meteo pe o lună
De la ce ar fi plecat scandalul dintre David Popovici şi vecinul violent. Dezvăluirile unui milionar român: „Te scoate din minţi!”
De la ce ar fi plecat scandalul dintre David Popovici şi vecinul violent. Dezvăluirile unui milionar român: „Te scoate din minţi!”
De la ce ar fi plecat scandalul dintre David Popovici şi vecinul violent. Dezvăluirile unui milionar român: „Te scoate din minţi!”
Mădălina Pamfile divorțează după un an de căsnicie. Ce a declarat despre separarea de tatăl fetițelor ei: Părea imposibil...
Mădălina Pamfile divorțează după un an de căsnicie. Ce a declarat despre separarea de tatăl fetițelor ei: „Părea imposibil...”
Mădălina Pamfile divorțează după un an de căsnicie. Ce a declarat despre separarea de tatăl fetițelor ei: „Părea imposibil...”
Cansu Dere se află în vacanță în Chile. Actrița de origine turcă a publicat fotografii inedite
Cansu Dere se află în vacanță în Chile. Actrița de origine turcă a publicat fotografii inedite
Cansu Dere se află în vacanță în Chile. Actrița de origine turcă a publicat fotografii inedite
Ce s-ar întâmpla dacă asteroidul Bennu s-ar izbi de planeta noastră. Experții au dezvăluit dezastrul pe care l-ar produce
Ce s-ar întâmpla dacă asteroidul Bennu s-ar izbi de planeta noastră. Experții au dezvăluit dezastrul pe care l-ar produce
Ce s-ar întâmpla dacă asteroidul Bennu s-ar izbi de planeta noastră. Experții au dezvăluit dezastrul pe care l-ar produce
Pateuri cu gorgonzola și spanac
Pateuri cu gorgonzola și spanac
Pateuri cu gorgonzola și spanac
Cum să te asiguri că joaca pe gheață este sigură pentru copilul tău
Cum să te asiguri că joaca pe gheață este sigură pentru copilul tău
Cum să te asiguri că joaca pe gheață este sigură pentru copilul tău
Kate Cassidy a mărturisit că i-a fost destinat să-l întâlnească pe Liam Payne. Diva s-a îndrăgostit de artist încă de când avea 10 ani și era fană One Direction
Kate Cassidy a mărturisit că i-a fost destinat să-l întâlnească pe Liam Payne. Diva s-a îndrăgostit de artist încă de când avea 10 ani și era fană One Direction
Kate Cassidy a mărturisit că i-a fost destinat să-l întâlnească pe Liam Payne. Diva s-a îndrăgostit de artist încă de când avea 10 ani și era fană One Direction
Boala care mimează simptomele demenței. Mai multe tratamente o pot ameliora sau vindeca
Boala care mimează simptomele demenței. Mai multe tratamente o pot ameliora sau vindeca
Boala care mimează simptomele demenței. Mai multe tratamente o pot ameliora sau vindeca
fresh
Reţetă de somon la airfryer cu legume. Ce să mai adaugi pentru un plus de savoare

Reţetă de somon la airfryer cu legume. Ce să mai adaugi pentru un plus de savoare

Reţetă de somon la airfryer cu legume. Ce să mai adaugi pentru un plus de savoare

Supă cremă de sfeclă cu mere, servită cu baghete aromate

Supă cremă de sfeclă cu mere, servită cu baghete aromate

Cât poți ține ouăle în frigider. Sfaturi pentru a le păstra în condiții de siguranță

Cât poți ține ouăle în frigider. Sfaturi pentru a le păstra în condiții de siguranță

Tort de clătite Red Velvet, cu cremă de mascarpone

Tort de clătite Red Velvet, cu cremă de mascarpone

Piept de pui cu baby spanac și sos din lapte de cocos

Piept de pui cu baby spanac și sos din lapte de cocos
închide