Gem de pere. Cum să îl faci în doar o oră

timpul de preparare
Timp de gătire: 60 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Conserve
tipul bucătăriei
bucătăria: Românească

Dacă vrei să faci gem de pere, ai nevoie de fructe proaspete, zemoase și parfumate. În mai puțin de o oră vei avea un desert delicios și fin, de care te poți bucura timp de mai multe luni.

borcan cu gem de pere
Gemul de pere se face din fructe coapte și zemoase / Shutterstock

Gemul de pere este una dintre cele mai delicioase variante de a te bucura de parfumul acestor fructe și atunci când trece sezonul lor. Este unul dintre cele mai fine gemuri și, pentru că nu are nevoie de mult zahăr, este și mai sănătos.

Cum prepari rețeta de gem de pere

Pentru a face gem de pere ai nevoie de fructe proaspete, coapte, fără pete sau alte semne că ar fi stricate. Alege soiuri mai zemoase, foarte parfumate. Sucul de lămâie și zahărul au atât rolul de a închega gemul, dar și de a crește durata de viață a acestuia.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În gemul de pere poți pune extract de vanilie sau păstaie de vanilie, dar se mai poate aromatiza și cu scorțișoară sau anason stelat. Dacă vrei o variantă gourmet a acestui gem, poți pune îl el și o crenguță de cimbru, dar nu mai mult pentru a nu acoperi aroma perelor. Descoperă și cum să faci cea mai delicioasă dulceață de pere fără zahăr.

Citește și

Gemul de pere se poate servi ca atare sau pe o felie de pâine prăjită cu unt. Îl mai poți adăuga în iaurt simplu, în terci de ovăz, budinci de chia, deasupra unei porții de orez sau griș cu lapte. De asemenea, poate fi ingredient pentru diverse prăjituri, mai ales dacă au în compoziție mascarpone sau ricotta.

Ingrediente

Mod de preparare

Se spală perele, li se îndepărtează cotoarele și apoi se taie în felii subțiri. Se pun într-un vas împreună cu zahărul și se dau la rece până când lasă suc, aproximativ două ore. Apoi se varsă într-o oală cu fund dublu și se pun la foc mic. Se amestecă în mod constant și se ia spuma.

Se pune la congelator o farfurie. Când gemul pare că începe să se lege, se adaugă extractul de vanilie sau păstaia și sucul de lămâie. Se mai lasă aproximativ 5 minute după care se scoate într-o lingură puțin gem și se pune în farfuria rece scoasă de la congelator. Dacă se încheagă înseamnă că este gata și se stinge focul. Dacă nu, se mai lasă să fiarbă puțin și se face iar verificarea.

Între timp se sterilizează borcanele la cuptor. Gemul se pune cu grijă în borcane cât timp este cald. Apoi li se pun capacele, strângându-le bine. Se așează pe o tavă și se acoperă cu pături. Se lasă până se răcesc de tot, aproximativ o zi.

Cum sterilizezi borcanele

Pentru ca gemul de pere să reziste cât mai mult, trebuie să sterilizezi borcanele înainte de a le umple.

Primul pas este să le speli foarte bine cu apă și detergent. La fel vei face și cu capacele.

După aceea, trebuie să le pui într-o tavă și să le dai la cuptorul preîncălzit la 110°C, pentru 10-15 minute sau până când nu mai au pe suprafața lor picături de apă.

Vei lăsa tava la cuptor până când gemul este gata.

Citește și
CELE MAI CITITE
femeie care alege alimente congelate pe care ar trebui să nu le mai cumperi
7 alimente congelate pe care e recomandat să nu le mai cumperi. Sfaturi utile de la specialiști
7 alimente congelate pe care e recomandat să nu le mai cumperi. Sfaturi utile de la specialiști
Chec cu morcovi și mere, porționat pe un tocător de lemn, alături de un cuțit
Chec cu morcovi și mere, pentru deliciul zilelor de post
Chec cu morcovi și mere, pentru deliciul zilelor de post
ceapa caramelizată servită într-o farfurie albă
Ceapă caramelizată. Rețeta simplă și rapidă
Ceapă caramelizată. Rețeta simplă și rapidă
Batoane de fulgi de ovăz și unt de arahide pe o vasă alături de o cană de ceai
Batoane de fulgi de ovăz și unt de arahide, desertul sănătos pe care îl poți face rapid acasă
Batoane de fulgi de ovăz și unt de arahide, desertul sănătos pe care îl poți face rapid acasă
Ciuperci pane în crustă de pesmet cu condimente pe un tocător de lemn, o ciupercă secționată
Ciuperci pane în crustă de pesmet cu condimente
Ciuperci pane în crustă de pesmet cu condimente
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Pere fierte în vin și servite pe o tavă argintie
Pere fierte în vin. Desertul potrivit pentru o masă elegantă
Pere fierte în vin. Desertul potrivit pentru o masă elegantă
Gem de afine în borcan și pe felie de pâine, alături de un bol cu afine
Galerie foto
Gem de afine. Rețetă simplă de gem gustos și aromat
Gem de afine. Rețetă simplă de gem gustos și aromat
Gem de caise cu scorțișoară în borcan și pe felie de pâine
Galerie foto
Gem de caise cu scorțișoară, mai gustos și mai aromat
Gem de caise cu scorțișoară, mai gustos și mai aromat
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
ganache de ciocolată tăiat și pus într-un castron negru
09:00
Cum poți repara un ganache de ciocolată tăiat. Sfaturi la îndemâna oricui Cum poți repara un ganache de ciocolată tăiat. Sfaturi la îndemâna oricui
Preparatele rillete, pateu și terina în trei poze diferite
08:00
Pate, terină și rillette. 3 preparate franțuzești similare pe care să le încerci ca aperitiv Pate, terină și rillette. 3 preparate franțuzești similare pe care să le încerci ca aperitiv
Chec de post cu mere servit pe un blat de lemn
07:00
Chec de post cu mere. Rețeta simplă și gustoasă Chec de post cu mere. Rețeta simplă și gustoasă
Fondue de ciocolată pe masă în care se înmoaie căpșune
06:00
Fondue de ciocolată, desertul care adună prietenii împreună Fondue de ciocolată, desertul care adună prietenii împreună
Chec de post cu nuci servit pe un platou de lemn
3 decembrie, 09:00
Chec de post cu nuci. Rețeta rapidă Chec de post cu nuci. Rețeta rapidă
O femeie care curăță de coajă un morcov
3 decembrie, 08:00
5 legume pe care nu trebuie să le mai cureți de coajă. Sfaturi utile în bucătărie 5 legume pe care nu trebuie să le mai cureți de coajă. Sfaturi utile în bucătărie
Brownie congelat și servit cu o cupă de înghețată de vanilie
3 decembrie, 08:00
Ce poți face dacă ai congelat brownie pentru mai târziu. Cum îi redai savoarea cu un singur ingredient Ce poți face dacă ai congelat brownie pentru mai târziu. Cum îi redai savoarea cu un singur ingredient
Prăjitură cu mere și ciocolată porționată pe farfurie maro cu furculiță alături
3 decembrie, 06:00
Prăjitură cu mere și ciocolată. Rețetă de post Prăjitură cu mere și ciocolată. Rețetă de post
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Mai multe preparate din pește fără oase servite pe un blat albastru
1
Specii de pește fără oase. Gustoase, ușor de preparat și de servit
Specii de pește fără oase. Gustoase, ușor de preparat și de servit
Peștele este un aliment sănătos, însă, din păcate, este de multe ori evitat pentru că are oase și, din această cauză, este greu de consumat. Totuși, dacă ai vrea să mănânci...
apio puse întregi și tocate într-un bol
2
Ce este apio. 4 rețete delicioase pentru toată familia
Ce este apio. 4 rețete delicioase pentru toată familia
Țelina este o legumă rădăcinoasă din aceeași familie ca morcovul și pătrunjelul. Ea are tulpini lungi, ferme, de culoare verde pal, fibroase. Acestea se îngustează, iar la vârf are frunze. Deși majoritatea oamenilor...
Biscuiți de morcovi cu mere și fulgi de ovăz pe o farfurie și un pahar cu lapte de soia
3
Biscuiți de morcovi cu mere și fulgi de ovăz. Desert de post
Biscuiți de morcovi cu mere și fulgi de ovăz. Desert de post
Pentru diminețile reci din sezonul de iarnă, merg tare bine acești biscuiți de morcovi cu mere și fulgi de ovăz. Alături de un ceai fierbinte sunt delicioși și sunt de post....
Cele mai bune pulpe de pui la cuptor servite într-o tavă
4
Cele mai bune pulpe de pui la cuptor. Combinația secretă de condimente pentru un gust delicios
Cele mai bune pulpe de pui la cuptor. Combinația secretă de condimente pentru un gust delicios
Cea mai bună mâncare simplă pe care o poți face în timp record sunt pulpele de pui la cuptor. Indiferent că vrei să prepari o cină rapidă, că ai invitați la...
Porție de ciorbă de post cu ciuperci și cartofi, gustoasă și hrănitoare
5
Ciorbă de post cu ciuperci și cartofi, gustoasă și hrănitoare
Ciorbă de post cu ciuperci și cartofi, gustoasă și hrănitoare
Dacă ești în căutare de combinații delicioase pentru preparate simple și ușoare, încearcă rețeta de ciorbă de post cu ciuperci și cartofi. Rețetele de supe și ciorbe sunt foarte bine venite,...
Parteneri
Horoscopul săptămânii 4 decembrie – 10 decembrie 2023. Descoperă ce îți rezervă astrele

Horoscopul săptămânii 4 decembrie – 10 decembrie 2023. Descoperă ce îți rezervă astrele

Horoscopul săptămânii 4 decembrie – 10 decembrie 2023. Descoperă ce îți rezervă astrele
Cutremur azi în România. Seismul de 4,8 pe Richter s-a produs în Vrancea și a fost resimțit în mai multe orașe, inclusiv București

Cutremur azi în România. Seismul de 4,8 pe Richter s-a produs în Vrancea și a fost resimțit în mai multe orașe, inclusiv București

Cutremur azi în România. Seismul de 4,8 pe Richter s-a produs în Vrancea și a fost resimțit în mai multe orașe, inclusiv București
Cât de frumoasă este soţia lui Răzvan Burleanu. Anamaria întoarce toate privirile

Cât de frumoasă este soţia lui Răzvan Burleanu. Anamaria întoarce toate privirile

Cât de frumoasă este soţia lui Răzvan Burleanu. Anamaria întoarce toate privirile
Cine a câștigat primul joc de amuletă din a șaptea etapă. Ce avantaj uriaș aduce Jokerul extras

Cine a câștigat primul joc de amuletă din a șaptea etapă. Ce avantaj uriaș aduce Jokerul extras

Cine a câștigat primul joc de amuletă din a șaptea etapă. Ce avantaj uriaș aduce Jokerul extras
Betty cea urâtă revine cu un al treilea sezon. Ana María Orozco și Jorge Enrique Abello, din nou împreună într-o continuare a poveștii

Betty cea urâtă revine cu un al treilea sezon. Ana María Orozco și Jorge Enrique Abello, din nou împreună într-o continuare a poveștii

Betty cea urâtă revine cu un al treilea sezon. Ana María Orozco și Jorge Enrique Abello, din nou împreună într-o continuare a poveștii
Un băiat care săpa după cartofi a descoperit o capodoperă a sculpturii egiptene. Ce a dezgropat din pământ

Un băiat care săpa după cartofi a descoperit o „capodoperă a sculpturii egiptene”. Ce a dezgropat din pământ

Un băiat care săpa după cartofi a descoperit o „capodoperă a sculpturii egiptene”. Ce a dezgropat din pământ
Focaccia cu rozmarin și roșii uscate

Focaccia cu rozmarin și roșii uscate

Focaccia cu rozmarin și roșii uscate
Infecțiile urechii la copii: ghid pentru părinți

Infecțiile urechii la copii: ghid pentru părinți

Infecțiile urechii la copii: ghid pentru părinți
Jessica Simpson își împarte timpul între Nashville și Los Angeles. Cântăreața a declarat că membrii familiei ei știu cum este să le fie dor

Jessica Simpson își împarte timpul între Nashville și Los Angeles. Cântăreața a declarat că membrii familiei ei știu „cum este să le fie dor”

Jessica Simpson își împarte timpul între Nashville și Los Angeles. Cântăreața a declarat că membrii familiei ei știu „cum este să le fie dor”
Ciocolata neagră: beneficii, conținut nutritiv și riscuri

Ciocolata neagră: beneficii, conținut nutritiv și riscuri

Ciocolata neagră: beneficii, conținut nutritiv și riscuri
fresh
Patru fursecuri cu griș și cacao pe o farfurie albă, unul secționat
Fursecuri cu griș și cacao. Rețetă pentru un platou festiv
Fursecuri cu griș și cacao. Rețetă pentru un platou festiv
Coșulețe din cartofi prăjiți, umplute cu salată verde și ciuperci
Coșulețe din cartofi prăjiți, umplute cu salată verde și ciuperci
Rulouri cu stafide și scorțișoară. Rețetă de post
Rulouri cu stafide și scorțișoară. Rețetă de post
Varză călită cu ciuperci la tigaie. Rețetă de post
Varză călită cu ciuperci la tigaie. Rețetă de post
Prăjitură cu mere și ciocolată. Rețetă de post
Prăjitură cu mere și ciocolată. Rețetă de post
închide