Cum să faci cea mai delicioasă dulceață de pere fără zahăr

timpul de preparare
Timp de gătire: 12 ore
tipul preparatului
tipul preparatului: Conserve
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Dulceața de pere poate fi făcută foarte ușor fără adaos de zahăr pentru că aceste fructe conțin o cantitate mare de fructoză și de pectină. Vei obține o dulceață cremoasă și parfumată numai bună de mâncat cu o felie de pâine prăjită în diminețile reci de iarnă.

Publicat: 7 august 2022, 07:26 / Actualizat: 12 august 2022, 18:12
Borcan cu dulceață de pere
Dulceața de pere poate fi folosită și la cornulețe sau alte prăjituri / Shutterstock

Dulceața de pere fără zahăr rezistă foarte mult dacă atunci când o faci respecți câteva reguli. Prima dintre ele este să alegi fructe proaspete, fără să fie alterate. Nu trebuie să le cureți de coajă dacă alegi soiul Williams. Acesta are coaja foarte subțire și va aduce o textură mai interesantă dulceții.

De asemenea, poți încerca și această dulceață de caise întregi. E o rețetă veche, dar care nu își va pierde niciodată popularitatea.

Ingrediente

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Mod de preparare

Perele se spală, se curăță și se taie cubulețe. Apoi se pun într-o oală de inox cu capacitate de 10 l și se lasă în cuptor, la foc mic, 150°C , timp de 12 ore sau până li se reduce volumul la jumătate.

Se spală și se usucă bine borcanele. Se recomandă folosirea de borcane de 150 ml deoarece dulceața trebuie consumată în maximum 2-3 zile de la deschidere.

După 12 ore, se scoate oala din cuptor, iar compoziția se toarnă cu ajutorul unui polonic în borcane. Se pune capacul și se răstoarnă fiecare borcan în parte cu fundul în sus. Toate borcanele se acoperă cu pături groase și se lasă să se răcească lent, timp de 24 de ore.

 

Citește și

Cât timp se ține pe foc o dulceață de pere

Dulceața trebuie lăsată să fiarbă timp îndelungat, la foc mic, în cuptor, timp de 12 ore. Este un preparat slow-cook care le permite perelor să-și păstreze vitaminele, mineralele și toată aroma. În plus, fructele scad aproape la jumătate și zaharurile se concentrează într-o cantitate mai mică. Gustul va fi mai intens, iar dulceața va fi foarte naturală.

Pentru că are o cantitate mare de zaharuri, chiar dacă sunt naturale, dulceața nu este potrivită pentru copiii sub un an. De asemenea, nici diabeticii nu ar trebui să o consume chiar dacă în compoziție nu există zahăr adăugat. În principiu, toți trebuie să o consume cu măsură, deși este atât de bună.

Pe parcursul procesului de gătire nu este nevoie să amesteci deloc în oală. Totuși, folosește un vas cu fund dublu sau foarte gros pentru a fi sigură că dulceața de pere nu se lipește.

Cum se sigilează borcanele

Borcanele se sigilează cel mai bine întorcându-le cu fundul în sus, imediat după ce pui dulceața în ele, cât  timp sunt încă fierbinți. Apoi se învelesc imediat cu pături groase și se lasă la răcit lent. Procesul poate dura până la aproximativ 24 de ore. După aceea, se depozitează în locuri întunecate, bine ventilate, unde nu este cald.

După deschiderea unui borcan, dacă nu ai mâncat toată dulceața, păstrează-l la frigider. Nici acolo nu va rezista mai mult de 2-3 zile. Acesta este și motivul pentru care trebuie să pui dulceața de pere fără zahăr în borcane mici, care să poată fi consumate într-un timp scurt.

Încearcă și această rețeta de dulceață de cireșe, fără zahăr, care rezistă până la un an.

Citește și
CELE MAI CITITE
Cornuri pufoase cu unt într-un coș de lemn
Cornuri pufoase cu unt. Rețetă pentru micul dejun
Cornuri pufoase cu unt. Rețetă pentru micul dejun
Clătite pufoase de post, preparate cu lapte vegetal
Clătite pufoase de post, preparate cu lapte vegetal
Clătite pufoase de post, preparate cu lapte vegetal
Gem de mere în borcan cu lingură de lemn
Gem de mere. Rețeta simplă a celui mai aromat gem
Gem de mere. Rețeta simplă a celui mai aromat gem
Șnițel vienez sau Wiener Schnitzel pe un tocător de lemn și felii de lămâie
Șnițel vienez sau Wiener Schnitzel. Rețetă din bucătăria austriacă
Șnițel vienez sau Wiener Schnitzel. Rețetă din bucătăria austriacă
Porții de ruladă cu ness
Ruladă cu ness. Rețeta unui desert rafinat și aromat
Ruladă cu ness. Rețeta unui desert rafinat și aromat
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Dulceață de gogonele în bol alb, alături de o linguriță și gogonele proaspete
Galerie foto
Dulceață de gogonele. Un mod interesant de a conserva aroma gogonelelor
Dulceață de gogonele. Un mod interesant de a conserva aroma gogonelelor
Trei borcane cu tocană de dovlecei cu ardei și orez pentru iarnă, alături de roșii, dovlecel și verdeață
Galerie foto
Tocană de dovlecei cu ardei și orez pentru iarnă. Rețetă simplă și ușoară
Tocană de dovlecei cu ardei și orez pentru iarnă. Rețetă simplă și ușoară
Două borcane cu ghiveci de legume pentru iarnă
Galerie foto
Ghiveci de legume pentru iarnă. Rețeta care adună toată savoarea legumelor la un loc
Ghiveci de legume pentru iarnă. Rețeta care adună toată savoarea legumelor la un loc
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Cremă de vanilie cu unt în bol și două păstăi de vanilie alături
08:20
Cremă de vanilie cu unt. Rețeta cremei Mousseline Cremă de vanilie cu unt. Rețeta cremei Mousseline
Porție de tort Malakoff
06:28
Tort Malakoff. Rețetă tradițională din bucătăria austriacă Tort Malakoff. Rețetă tradițională din bucătăria austriacă
Imam bayildi servite pe o farfurie albă
7 octombrie, 08:40
Imam bayildi. Cum poți prepara acasă celebra rețetă turcească Imam bayildi. Cum poți prepara acasă celebra rețetă turcească
Un săculeț în care se află mai multe tipuri de nuci
7 octombrie, 06:36
Ce termen de valabilitate au nucile. Unde trebuie să le păstrezi ca să reziste mai mult Ce termen de valabilitate au nucile. Unde trebuie să le păstrezi ca să reziste mai mult
Kombucha pusă într-un borcan transparent
6 octombrie, 12:00
Ce este Kombucha și de ce ar trebui să o bei în fiecare zi Ce este Kombucha și de ce ar trebui să o bei în fiecare zi
Pastă de sardine în borcan și pe felii de pâine
6 octombrie, 11:56
Pastă de sardine. Rețetă simplă pentru o gustare delicioasă Pastă de sardine. Rețetă simplă pentru o gustare delicioasă
Galette cu pere și migdale porționată, alături de un bol cu miere, unul cu brânză și o jumătate de pară
5 octombrie, 08:53
Galette cu pere și migdale. Un desert de toamnă simplu și gustos Galette cu pere și migdale. Un desert de toamnă simplu și gustos
Tapenade în bol alb și pe felii de pâine
5 octombrie, 06:26
Tapenade. Rețetă de pastă din măsline cu capere Tapenade. Rețetă de pastă din măsline cu capere
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Cartofi franțuzești. Rețetă de cartofi cu ouă fierte la cuptor
1
Cartofi franțuzești. Rețetă de cartofi cu ouă fierte la cuptor
Cartofi franțuzești. Rețetă de cartofi cu ouă fierte la cuptor
Dacă adori preparatele pe bază de cartofi, îți propunem pentru o masă delicioasă rețeta de cartofi franțuzești. Nu este o rețetă complexă, iar ingredientele folosite sunt simple și foarte accesibile. Poți...
Biscuiți din fulgi de cereale cu ciocolată, pentru micul dejun
2
Biscuiți din fulgi de cereale cu ciocolată, pentru micul dejun
Biscuiți din fulgi de cereale cu ciocolată, pentru micul dejun
Dacă obișnuiești să servești biscuiți la micul dejun sau ca gustare de-a lungul zilei, îți recomandăm să încerci rețeta de biscuiți din fulgi de cereale cu ciocolată. Rețeta este rapidă și...
Ghiveci de legume pentru iarnă. Rețeta care adună toată savoarea legumelor la un loc
3
Ghiveci de legume pentru iarnă. Rețeta care adună toată savoarea legumelor la un loc
Ghiveci de legume pentru iarnă. Rețeta care adună toată savoarea legumelor la un loc
Dacă vrei să aduni toată savoarea legumelor de vară și de toamnă la un loc, prepară rețeta de ghiveci de legume pentru iarnă. Nu este o rețetă complexă, dar necesită mai...
Musaca de vinete, gratinată cu cașcaval și parmezan
4
Musaca de vinete, gratinată cu cașcaval și parmezan
Musaca de vinete, gratinată cu cașcaval și parmezan
Rețeta de musaca de vinete, gratinată cu cașcaval și parmezan, este ideală pentru un prânz delicios și consistent. Rețeta este inspirată din bucătăriile grecești și turcești și este perfectă pentru mesele...
Vinete marinate cu usturoi, ideale ca garnitură sau ca aperitiv
5
Vinete marinate cu usturoi, ideale ca garnitură sau ca aperitiv
Vinete marinate cu usturoi, ideale ca garnitură sau ca aperitiv
Rețeta de vinete marinate cu usturoi poate fi preparată ca și gustare savuroasă și sănătoasă, sau pentru a fi servită ca aperitiv sau garnitură. Preparate astfel vinete sunt fragede, aromate și...
Parteneri
Timpul de care ai nevoie pentru a adormi poate dezvălui multe despre sănătatea ta. La ce să fii atentă
Timpul de care ai nevoie pentru a adormi poate dezvălui multe despre sănătatea ta. La ce să fii atentă
Timpul de care ai nevoie pentru a adormi poate dezvălui multe despre sănătatea ta. La ce să fii atentă
Localurile unde un şniţel este 2 lei, iar supa 1 leu. Acceptă şi comenzi online
Localurile unde un şniţel este 2 lei, iar supa 1 leu. Acceptă şi comenzi online
Localurile unde un şniţel este 2 lei, iar supa 1 leu. Acceptă şi comenzi online
Leonard Doroftei a rupt tăcerea despre relaţia cu un celebru interlop român: „M-a primit în casa lui, m-a învăţat asta!”
Leonard Doroftei a rupt tăcerea despre relaţia cu un celebru interlop român: „M-a primit în casa lui, m-a învăţat asta!”
Leonard Doroftei a rupt tăcerea despre relaţia cu un celebru interlop român: „M-a primit în casa lui, m-a învăţat asta!”
Ce a lucrat Marcel Ciolau înainte de a se implica în politică. Liderul PSD a recunoscut că nu a intrat din prima la facultate
Ce a lucrat Marcel Ciolau înainte de a se implica în politică. Liderul PSD a recunoscut că nu a intrat din prima la facultate
Ce a lucrat Marcel Ciolau înainte de a se implica în politică. Liderul PSD a recunoscut că nu a intrat din prima la facultate
RBD celebrează aniversarea de 20 de ani cu o victorie. Artiștii au câștigat procesul împotriva fostului lor manager
RBD celebrează aniversarea de 20 de ani cu o victorie. Artiștii au câștigat procesul împotriva fostului lor manager
RBD celebrează aniversarea de 20 de ani cu o victorie. Artiștii au câștigat procesul împotriva fostului lor manager
România are un rol important în misiunea de apărare planetară HERA. Ce a trimis Agenția Spațială Europeană în spațiu
România are un rol important în misiunea de apărare planetară HERA. Ce a trimis Agenția Spațială Europeană în spațiu
România are un rol important în misiunea de apărare planetară HERA. Ce a trimis Agenția Spațială Europeană în spațiu
Clătite cu dovleac, aromate și colorate
Clătite cu dovleac, aromate și colorate
Clătite cu dovleac, aromate și colorate
Parentingul liberal: ce este și care sunt caracteristicile lui
Parentingul liberal: ce este și care sunt caracteristicile lui
Parentingul liberal: ce este și care sunt caracteristicile lui
Jisoo de la BLACKPINK s-a vopsit șaten deschis. Cântăreața și-a uimit fanii cu noua ei transformare
Jisoo de la BLACKPINK s-a vopsit șaten deschis. Cântăreața și-a uimit fanii cu noua ei transformare
Jisoo de la BLACKPINK s-a vopsit șaten deschis. Cântăreața și-a uimit fanii cu noua ei transformare
5 cauze surprinzătoare ale durerilor de cap
5 cauze surprinzătoare ale durerilor de cap
5 cauze surprinzătoare ale durerilor de cap
fresh
Pastă de sardine. Rețetă simplă pentru o gustare delicioasă

Pastă de sardine. Rețetă simplă pentru o gustare delicioasă

Pastă de sardine. Rețetă simplă pentru o gustare delicioasă

Ce este Kombucha și de ce ar trebui să o bei în fiecare zi

Ce este Kombucha și de ce ar trebui să o bei în fiecare zi

Imam bayildi. Cum poți prepara acasă celebra rețetă turcească

Imam bayildi. Cum poți prepara acasă celebra rețetă turcească

Ce termen de valabilitate au nucile. Unde trebuie să le păstrezi ca să reziste mai mult

Ce termen de valabilitate au nucile. Unde trebuie să le păstrezi ca să reziste mai mult

Tort Malakoff. Rețetă tradițională din bucătăria austriacă

Tort Malakoff. Rețetă tradițională din bucătăria austriacă
închide