Cum să faci cea mai delicioasă dulceață de pere fără zahăr

timpul de preparare
Timp de gătire: 12 ore
tipul preparatului
tipul preparatului: Conserve
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Dulceața de pere poate fi făcută foarte ușor fără adaos de zahăr pentru că aceste fructe conțin o cantitate mare de fructoză și de pectină. Vei obține o dulceață cremoasă și parfumată numai bună de mâncat cu o felie de pâine prăjită în diminețile reci de iarnă.

Publicat: 7 august 2022, 07:26 / Actualizat: 12 august 2022, 18:12
Borcan cu dulceață de pere
Dulceața de pere poate fi folosită și la cornulețe sau alte prăjituri / Shutterstock

Dulceața de pere fără zahăr rezistă foarte mult dacă atunci când o faci respecți câteva reguli. Prima dintre ele este să alegi fructe proaspete, fără să fie alterate. Nu trebuie să le cureți de coajă dacă alegi soiul Williams. Acesta are coaja foarte subțire și va aduce o textură mai interesantă dulceții.

De asemenea, poți încerca și această dulceață de caise întregi. E o rețetă veche, dar care nu își va pierde niciodată popularitatea.

Ingrediente

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Mod de preparare

Perele se spală, se curăță și se taie cubulețe. Apoi se pun într-o oală de inox cu capacitate de 10 l și se lasă în cuptor, la foc mic, 150°C , timp de 12 ore sau până li se reduce volumul la jumătate.

Se spală și se usucă bine borcanele. Se recomandă folosirea de borcane de 150 ml deoarece dulceața trebuie consumată în maximum 2-3 zile de la deschidere.

După 12 ore, se scoate oala din cuptor, iar compoziția se toarnă cu ajutorul unui polonic în borcane. Se pune capacul și se răstoarnă fiecare borcan în parte cu fundul în sus. Toate borcanele se acoperă cu pături groase și se lasă să se răcească lent, timp de 24 de ore.

 

Citește și

Cât timp se ține pe foc o dulceață de pere

Dulceața trebuie lăsată să fiarbă timp îndelungat, la foc mic, în cuptor, timp de 12 ore. Este un preparat slow-cook care le permite perelor să-și păstreze vitaminele, mineralele și toată aroma. În plus, fructele scad aproape la jumătate și zaharurile se concentrează într-o cantitate mai mică. Gustul va fi mai intens, iar dulceața va fi foarte naturală.

Pentru că are o cantitate mare de zaharuri, chiar dacă sunt naturale, dulceața nu este potrivită pentru copiii sub un an. De asemenea, nici diabeticii nu ar trebui să o consume chiar dacă în compoziție nu există zahăr adăugat. În principiu, toți trebuie să o consume cu măsură, deși este atât de bună.

Pe parcursul procesului de gătire nu este nevoie să amesteci deloc în oală. Totuși, folosește un vas cu fund dublu sau foarte gros pentru a fi sigură că dulceața de pere nu se lipește.

Cum se sigilează borcanele

Borcanele se sigilează cel mai bine întorcându-le cu fundul în sus, imediat după ce pui dulceața în ele, cât  timp sunt încă fierbinți. Apoi se învelesc imediat cu pături groase și se lasă la răcit lent. Procesul poate dura până la aproximativ 24 de ore. După aceea, se depozitează în locuri întunecate, bine ventilate, unde nu este cald.

După deschiderea unui borcan, dacă nu ai mâncat toată dulceața, păstrează-l la frigider. Nici acolo nu va rezista mai mult de 2-3 zile. Acesta este și motivul pentru care trebuie să pui dulceața de pere fără zahăr în borcane mici, care să poată fi consumate într-un timp scurt.

Încearcă și această rețeta de dulceață de cireșe, fără zahăr, care rezistă până la un an.

Citește și
CELE MAI CITITE
Tort cu ciocolată și fistic secționat
Tort cu ciocolată și fistic. Rețeta unui tort simplu și elegant
Tort cu ciocolată și fistic. Rețeta unui tort simplu și elegant
Melcișori din aluat foietaj cu spanac, într-un bol
Melcișori cu spanac și șuncă afumată. Un aperitiv simplu și gustos
Melcișori cu spanac și șuncă afumată. Un aperitiv simplu și gustos
Ștrudel cu șuncă și ciuperci pe un tocător de lemn, alături de ciuperci proaspete, frunze de busuioc și ardei roșu
Ștrudel cu șuncă și ciuperci. O gustare savuroasă pentru orice moment al zilei
Ștrudel cu șuncă și ciuperci. O gustare savuroasă pentru orice moment al zilei
Coji de eclere coapte în tavă
Aluat pentru eclere. Rețeta clasică de aluat opărit
Aluat pentru eclere. Rețeta clasică de aluat opărit
Plăcintă cu mazăre porționată pe farfurie și în vasul de copt
Plăcintă cu mazăre și carne de pui, pentru o masă consistentă
Plăcintă cu mazăre și carne de pui, pentru o masă consistentă
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Dulceață de struguri negri în două borcane și în două pahare, alături de un platou cu struguri
Galerie foto
Dulceață de struguri negri, ideală pentru a conserva aroma toamnei
Dulceață de struguri negri, ideală pentru a conserva aroma toamnei
tipuri de conserve puse pe o masă de lemn
8 tipuri de conserve pe care e recomandat să le ai tot timpul în cămară
8 tipuri de conserve pe care e recomandat să le ai tot timpul în cămară
Borcan cu Compot de dovleac plăcintar, batoane de scorțișoară și felii de dovleac
Galerie foto
Compot de dovleac plăcintar. Un deliciu pentru sezonul rece
Compot de dovleac plăcintar. Un deliciu pentru sezonul rece
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Crochete de cod cu cartofi pe o farfurie cu salată, una secționată
05:24
Crochete de cod cu cartofi, ideale pentru o masă ușoară sau ca aperitiv Crochete de cod cu cartofi, ideale pentru o masă ușoară sau ca aperitiv
Tartă cu jeleu de fructe și decor din aluat împletit
05:23
Tartă cu jeleu de fructe și decor din aluat împletit. Un desert spectaculos Tartă cu jeleu de fructe și decor din aluat împletit. Un desert spectaculos
Chateaubriand servită pe un tocător de lemn
16 ianuarie, 06:14
Chateaubriand. Cea mai fragedă friptură de vită, după o rețetă franțuzească Chateaubriand. Cea mai fragedă friptură de vită, după o rețetă franțuzească
salată shuba
16 ianuarie, 05:08
Salata shuba, cea mai populară și sofisticată rețetă rusească Salata shuba, cea mai populară și sofisticată rețetă rusească
Persoană servind Camembert în foietaj, cu bacon, cașcaval și curmale
15 ianuarie, 06:33
Camembert în foietaj, cu bacon, cașcaval și curmale Camembert în foietaj, cu bacon, cașcaval și curmale
Porții de kugel de cartofi
15 ianuarie, 05:23
Kugel de cartofi. Rețetă tradițională evreiască Kugel de cartofi. Rețetă tradițională evreiască
Coji de eclere coapte în tavă
14 ianuarie, 05:19
Aluat pentru eclere. Rețeta clasică de aluat opărit Aluat pentru eclere. Rețeta clasică de aluat opărit
Plăcintă cu mazăre porționată pe farfurie și în vasul de copt
14 ianuarie, 05:18
Plăcintă cu mazăre și carne de pui, pentru o masă consistentă Plăcintă cu mazăre și carne de pui, pentru o masă consistentă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
1
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Dacă adori aroma cafelei în deserturi, îți oferim o rețetă de cremă de ciocolată și cafea, ideală pentru umplerea prăjiturilor și torturilor. Este o cremă cu aromă intensă și textură catifelată....
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
2
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Dacă vrei să-i surprinzi pe cei mici cu un platou de fursecuri preparate special pentru ei, îți oferim o rețetă de fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos....
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
3
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
Ciorba de ciuperci este perfectă pentru zilele reci. Bogată în proteine și cu un gust foarte aromat poate fi ceea ce ai nevoie la prânz sau la cină. Se prepară foarte...
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
4
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
Chiftelele de post sunt una dintre cele mai versatile și iubite opțiuni din bucătăria fără produse de origine animală. Delicioase, sănătoase și ușor de adaptat, acestea pot fi servite ca aperitiv,...
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
5
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Dacă îți plac prăjiturile cu brânză și ești în căutare de rețete noi, îți recomandăm să încerci și rețeta de prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune. Este o prăjitură...
Parteneri
Tristețea se încheie pentru trei zodii pe data de 18 ianuarie 2025. Cine sunt nativii sfătuiți să primească cu deschidere fericirea în viața lor
Tristețea se încheie pentru trei zodii pe data de 18 ianuarie 2025. Cine sunt nativii sfătuiți să primească cu deschidere fericirea în viața lor
Tristețea se încheie pentru trei zodii pe data de 18 ianuarie 2025. Cine sunt nativii sfătuiți să primească cu deschidere fericirea în viața lor
Roşiile româneşti vor costa 60 de lei kg la început de sezon: Luăm mai puţin
Roşiile româneşti vor costa 60 de lei kg la început de sezon: "Luăm mai puţin"
Roşiile româneşti vor costa 60 de lei kg la început de sezon: "Luăm mai puţin"
Femeia care l-a „cuminţit” pe Gabi Tamaş este într-o formă de invidiat la 36 de ani! Imagini de senzaţie cu Ioana
Femeia care l-a „cuminţit” pe Gabi Tamaş este într-o formă de invidiat la 36 de ani! Imagini de senzaţie cu Ioana
Femeia care l-a „cuminţit” pe Gabi Tamaş este într-o formă de invidiat la 36 de ani! Imagini de senzaţie cu Ioana
Florin Salam, internat în spital! Soția manelistului le cere tuturor să se roage pentru el
Florin Salam, internat în spital! Soția manelistului le cere tuturor să se roage pentru el
Florin Salam, internat în spital! Soția manelistului le cere tuturor să se roage pentru el
Erkan Kolcak Kostendil joacă alături de Kerem Bursin în producția Șimarik. Despre ce este vorba
Erkan Kolcak Kostendil joacă alături de Kerem Bursin în producția Șimarik. Despre ce este vorba
Erkan Kolcak Kostendil joacă alături de Kerem Bursin în producția Șimarik. Despre ce este vorba
Cum ar fi pierdut Microsoft 400 de miliarde de dolari din cauza lui Bill Gates
Cum ar fi pierdut Microsoft 400 de miliarde de dolari din cauza lui Bill Gates
Cum ar fi pierdut Microsoft 400 de miliarde de dolari din cauza lui Bill Gates
Coaste de porc cu sos și mămăligă
Coaste de porc cu sos și mămăligă
Coaste de porc cu sos și mămăligă
Avantajele și dezavantajele educației la domiciliu. Ce trebuie să știi despre homeschooling
Avantajele și dezavantajele educației la domiciliu. Ce trebuie să știi despre homeschooling
Avantajele și dezavantajele educației la domiciliu. Ce trebuie să știi despre homeschooling
Kanye West a postat un videoclip controversat cu Pamela Anderson. Fanii cred că ar putea fi vorba despre o posibilă colaborare
Kanye West a postat un videoclip controversat cu Pamela Anderson. Fanii cred că ar putea fi vorba despre o posibilă colaborare
Kanye West a postat un videoclip controversat cu Pamela Anderson. Fanii cred că ar putea fi vorba despre o posibilă colaborare
Ceaiuri care pot combate simptomele insomniei. Cum pot ameliora această tulburare de somn
Ceaiuri care pot combate simptomele insomniei. Cum pot ameliora această tulburare de somn
Ceaiuri care pot combate simptomele insomniei. Cum pot ameliora această tulburare de somn
fresh
Salata shuba, cea mai populară și sofisticată rețetă rusească

Salata shuba, cea mai populară și sofisticată rețetă rusească

Salata shuba, cea mai populară și sofisticată rețetă rusească

Chateaubriand. Cea mai fragedă friptură de vită, după o rețetă franțuzească

Chateaubriand. Cea mai fragedă friptură de vită, după o rețetă franțuzească

Crochete de cod cu cartofi, ideale pentru o masă ușoară sau ca aperitiv

Crochete de cod cu cartofi, ideale pentru o masă ușoară sau ca aperitiv

Tartă cu jeleu de fructe și decor din aluat împletit. Un desert spectaculos

Tartă cu jeleu de fructe și decor din aluat împletit. Un desert spectaculos
închide