Cum să faci cea mai delicioasă dulceață de pere fără zahăr

timpul de preparare
Timp de gătire: 12 ore
tipul preparatului
tipul preparatului: Conserve
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Dulceața de pere poate fi făcută foarte ușor fără adaos de zahăr pentru că aceste fructe conțin o cantitate mare de fructoză și de pectină. Vei obține o dulceață cremoasă și parfumată numai bună de mâncat cu o felie de pâine prăjită în diminețile reci de iarnă.

Publicat: 7 august 2022, 07:26 / Actualizat: 12 august 2022, 18:12
Borcan cu dulceață de pere
Dulceața de pere poate fi folosită și la cornulețe sau alte prăjituri / Shutterstock

Dulceața de pere fără zahăr rezistă foarte mult dacă atunci când o faci respecți câteva reguli. Prima dintre ele este să alegi fructe proaspete, fără să fie alterate. Nu trebuie să le cureți de coajă dacă alegi soiul Williams. Acesta are coaja foarte subțire și va aduce o textură mai interesantă dulceții.

De asemenea, poți încerca și această dulceață de caise întregi. E o rețetă veche, dar care nu își va pierde niciodată popularitatea.

Ingrediente

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Mod de preparare

Perele se spală, se curăță și se taie cubulețe. Apoi se pun într-o oală de inox cu capacitate de 10 l și se lasă în cuptor, la foc mic, 150°C , timp de 12 ore sau până li se reduce volumul la jumătate.

Se spală și se usucă bine borcanele. Se recomandă folosirea de borcane de 150 ml deoarece dulceața trebuie consumată în maximum 2-3 zile de la deschidere.

După 12 ore, se scoate oala din cuptor, iar compoziția se toarnă cu ajutorul unui polonic în borcane. Se pune capacul și se răstoarnă fiecare borcan în parte cu fundul în sus. Toate borcanele se acoperă cu pături groase și se lasă să se răcească lent, timp de 24 de ore.

 

Citește și

Cât timp se ține pe foc o dulceață de pere

Dulceața trebuie lăsată să fiarbă timp îndelungat, la foc mic, în cuptor, timp de 12 ore. Este un preparat slow-cook care le permite perelor să-și păstreze vitaminele, mineralele și toată aroma. În plus, fructele scad aproape la jumătate și zaharurile se concentrează într-o cantitate mai mică. Gustul va fi mai intens, iar dulceața va fi foarte naturală.

Pentru că are o cantitate mare de zaharuri, chiar dacă sunt naturale, dulceața nu este potrivită pentru copiii sub un an. De asemenea, nici diabeticii nu ar trebui să o consume chiar dacă în compoziție nu există zahăr adăugat. În principiu, toți trebuie să o consume cu măsură, deși este atât de bună.

Pe parcursul procesului de gătire nu este nevoie să amesteci deloc în oală. Totuși, folosește un vas cu fund dublu sau foarte gros pentru a fi sigură că dulceața de pere nu se lipește.

Cum se sigilează borcanele

Borcanele se sigilează cel mai bine întorcându-le cu fundul în sus, imediat după ce pui dulceața în ele, cât  timp sunt încă fierbinți. Apoi se învelesc imediat cu pături groase și se lasă la răcit lent. Procesul poate dura până la aproximativ 24 de ore. După aceea, se depozitează în locuri întunecate, bine ventilate, unde nu este cald.

După deschiderea unui borcan, dacă nu ai mâncat toată dulceața, păstrează-l la frigider. Nici acolo nu va rezista mai mult de 2-3 zile. Acesta este și motivul pentru care trebuie să pui dulceața de pere fără zahăr în borcane mici, care să poată fi consumate într-un timp scurt.

Încearcă și această rețeta de dulceață de cireșe, fără zahăr, care rezistă până la un an.

Citește și
CELE MAI CITITE
Trei turte la tigaie din aluat simplu de pâine pe i farfurie ținută în mâini
Turte la tigaie din aluat simplu de pâine, simple și rapide
Turte la tigaie din aluat simplu de pâine, simple și rapide
TRei borcane pline cu rețete cu linte
5 rețete cu linte. Cea mai bună sursă de proteine vegetale
5 rețete cu linte. Cea mai bună sursă de proteine vegetale
Basbousa servită pe o farfurie albă
Basbousa, prăjitura însiropată și parfumată din bucătăria arabă
Basbousa, prăjitura însiropată și parfumată din bucătăria arabă
Galette cu mere și căpșuni porționată pe o farfurie albă
Galette cu mere și căpșuni. O combinație simplă pentru un desert savuros
Galette cu mere și căpșuni. O combinație simplă pentru un desert savuros
Colaj cu chef Sorin Gonțea și o porție de prăjitură Mont Blanc
Prăjitura Mont Blanc, un desert cu frișcă și cremă fină de castane
Prăjitura Mont Blanc, un desert cu frișcă și cremă fină de castane
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Dulceață de rubarbă cu vanilie în trei borcane, alături de bucăți de rubarbă, un baton de vanilie și frunze de mentă
Galerie foto
Dulceață de rubarbă cu vanilie. Rețetă simplă pentru iarnă
Dulceață de rubarbă cu vanilie. Rețetă simplă pentru iarnă
Două cupe cu dulceață de rubarbă și în linguriță
Galerie foto
Dulceață de rubarbă. Rețetă simplă, fără arome adăugate
Dulceață de rubarbă. Rețetă simplă, fără arome adăugate
Pere fierte în vin și servite pe o tavă argintie
Pere fierte în vin. Desertul potrivit pentru o masă elegantă
Pere fierte în vin. Desertul potrivit pentru o masă elegantă
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Două porții de plăcintă cu cartofi și șuncă pe o farfurie, alături de un bol cu mazăre
07:02
Plăcintă cu cartofi și șuncă. Rețetă de plăcintă sărată, pentru gustări zilnice Plăcintă cu cartofi și șuncă. Rețetă de plăcintă sărată, pentru gustări zilnice
Batoane pufoase cu gem pe un suport de lemn, un baton secționat la un capăt
06:07
Batoane pufoase cu gem. Rețetă simplă pentru deliciul copiilor Batoane pufoase cu gem. Rețetă simplă pentru deliciul copiilor
pâine pita puse într-un coșuleț
26 mai, 06:34
Pâine pita. Rețeta celor mai moi pâinici care formează buzunar pentru a fi umplute Pâine pita. Rețeta celor mai moi pâinici care formează buzunar pentru a fi umplute
Sparanghel la tigaie cu crenguțe de roșii cherry
26 mai, 06:01
Sparanghel la tigaie. Rețetă rapidă și hrănitoare Sparanghel la tigaie. Rețetă rapidă și hrănitoare
Trei sarmale servite pe o farfurie albă
25 mai, 07:28
Cât timp se pot păstra sarmalele la congelator. Termenul pe care e indicat să nu-l depășești Cât timp se pot păstra sarmalele la congelator. Termenul pe care e indicat să nu-l depășești
rețete cu albușurile rămase
25 mai, 06:09
Ai folosit doar gălbenușurile? Iată 5 rețete cu albușurile rămase Ai folosit doar gălbenușurile? Iată 5 rețete cu albușurile rămase
Porție de plăcintă cu iaurt și urdă, îmbogățită cu stafide și aromată cu lămâie
24 mai, 06:45
Plăcintă cu iaurt și urdă, îmbogățită cu stafide și aromată cu lămâie Plăcintă cu iaurt și urdă, îmbogățită cu stafide și aromată cu lămâie
Tort ecler cu căpșuni și cremă de ciocolată albă cu mascarpone
24 mai, 05:06
Tort ecler cu căpșuni și cremă de ciocolată albă cu mascarpone Tort ecler cu căpșuni și cremă de ciocolată albă cu mascarpone
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Tartă cu afine și lămâie, cel mai delicios desert pentru micul dejun
1
Tartă cu afine și lămâie, cel mai delicios desert pentru micul dejun
Tartă cu afine și lămâie, cel mai delicios desert pentru micul dejun
Micul dejun poate fi și un desert delicios. O tartă cu afine și lămâie poate fi ceea ce ai nevoie pentru a-ți începe ziua într-un mod cât mai plăcut. Se prepară...
5 rețete cu linte. Cea mai bună sursă de proteine vegetale
2
5 rețete cu linte. Cea mai bună sursă de proteine vegetale
5 rețete cu linte. Cea mai bună sursă de proteine vegetale
Lintea este o sursă excelentă de proteine vegetale, fibre și minerale. Cu puțină creativitate în bucătărie și folosind condimentele potrivite, poți crea preparate delicioase și sănătoase cu lentile pentru întreaga familie....
Turte la tigaie din aluat simplu de pâine, simple și rapide
3
Turte la tigaie din aluat simplu de pâine, simple și rapide
Turte la tigaie din aluat simplu de pâine, simple și rapide
Pentru atunci când rămâi fără pâine sau când ai poftă de pâine proaspătă, dar nu ai timp de copt, avem pentru tine o rețetă de turte la tigaie din aluat simplu...
Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged
4
Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged
Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged
Dacă ți-ai propus să prepari o rețetă de tartă dulce sau sărată și optezi pentru aluat de casă, îți oferim rețeta de aluat simplu pentru tarte. Este rețeta clasică de aluat...
Cum se bate frișca din smântână naturală. Sfaturi și trucuri utile
5
Cum se bate frișca din smântână naturală. Sfaturi și trucuri utile
Cum se bate frișca din smântână naturală. Sfaturi și trucuri utile
Dacă ai întâmpinat dificultăți în a obține o frișcă reușită pentru deserturi delicioase, avem pentru tine câteva sfaturi utile despre cum se bate frișca din smântână naturală. Frișca pentru deserturi savuroase...
Parteneri
Zodii ghinioniste în ziua de 27 mai 2024. Trei nativi se vor confrunta cu probleme
Zodii ghinioniste în ziua de 27 mai 2024. Trei nativi se vor confrunta cu probleme
Zodii ghinioniste în ziua de 27 mai 2024. Trei nativi se vor confrunta cu probleme
Dosarul Coldea-Dumbravă. În ce două dosare celebre ar fi intervenit foștii șefi din SRI
Dosarul Coldea-Dumbravă. În ce două dosare celebre ar fi intervenit foștii șefi din SRI
Dosarul Coldea-Dumbravă. În ce două dosare celebre ar fi intervenit foștii șefi din SRI
Cu ce se poate ocupa fiul Romaniţei Iovan, la doar 17 ani: „La 2-3 dimineața, mi-a venit ideea. M-am băgat în ceva greu”
Cu ce se poate ocupa fiul Romaniţei Iovan, la doar 17 ani: „La 2-3 dimineața, mi-a venit ideea. M-am băgat în ceva greu”
Cu ce se poate ocupa fiul Romaniţei Iovan, la doar 17 ani: „La 2-3 dimineața, mi-a venit ideea. M-am băgat în ceva greu”
Cu cât îl plătește Gigi Becali pe Alexandru Ciucu pentru un costum realizat la atelierul lui. Ce preț are și de cât timp îi este client fidel
Cu cât îl plătește Gigi Becali pe Alexandru Ciucu pentru un costum realizat la atelierul lui. Ce preț are și de cât timp îi este client fidel
Cu cât îl plătește Gigi Becali pe Alexandru Ciucu pentru un costum realizat la atelierul lui. Ce preț are și de cât timp îi este client fidel
Irina Baeva publică imagini emoționante alături de familie. Partenera lui Gabriel Soto a revenit în țara natală după o lungă perioadă
Irina Baeva publică imagini emoționante alături de familie. Partenera lui Gabriel Soto a revenit în țara natală după o lungă perioadă
Irina Baeva publică imagini emoționante alături de familie. Partenera lui Gabriel Soto a revenit în țara natală după o lungă perioadă
De unde provine petrolul, de fapt. Mulți cred că s-a format din dinozauri, dar adevărul e altul
De unde provine petrolul, de fapt. Mulți cred că s-a format din dinozauri, dar adevărul e altul
De unde provine petrolul, de fapt. Mulți cred că s-a format din dinozauri, dar adevărul e altul
Smoothie de avocado cu banane și spanac
Smoothie de avocado cu banane și spanac
Smoothie de avocado cu banane și spanac
Greșeli de parenting care împiedică dezvoltarea mintală a copilului
Greșeli de parenting care împiedică dezvoltarea mintală a copilului
Greșeli de parenting care împiedică dezvoltarea mintală a copilului
Diferența dintre filmele de groază coreene și cele americane: autenticitate vs. violență excesivă
Diferența dintre filmele de groază coreene și cele americane: autenticitate vs. violență excesivă
Diferența dintre filmele de groază coreene și cele americane: autenticitate vs. violență excesivă
Alimente care conțin fluor. Ce rol are acest mineral în organism
Alimente care conțin fluor. Ce rol are acest mineral în organism
Alimente care conțin fluor. Ce rol are acest mineral în organism
fresh
Cât timp se pot păstra sarmalele la congelator. Termenul pe care e indicat să nu-l depășești

Cât timp se pot păstra sarmalele la congelator. Termenul pe care e indicat să nu-l depășești

Cât timp se pot păstra sarmalele la congelator. Termenul pe care e indicat să nu-l depășești

Ai folosit doar gălbenușurile? Iată 5 rețete cu albușurile rămase

Ai folosit doar gălbenușurile? Iată 5 rețete cu albușurile rămase

Sparanghel la tigaie. Rețetă rapidă și hrănitoare

Sparanghel la tigaie. Rețetă rapidă și hrănitoare

Pâine pita. Rețeta celor mai moi pâinici care formează buzunar pentru a fi umplute

Pâine pita. Rețeta celor mai moi pâinici care formează buzunar pentru a fi umplute

Batoane pufoase cu gem. Rețetă simplă pentru deliciul copiilor

Batoane pufoase cu gem. Rețetă simplă pentru deliciul copiilor
închide