Gnocchi cu sos de gorgonzola. Cremozitate intensă și rafinament italian

timpul de preparare
Timp de gătire: 45 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Prânz
tipul bucătăriei
bucătăria: Italiană

Gnocchi cu sos de gorgonzola sunt o combinație perfectă între textura moale și pufoasă a găluștelor de cartofi și bogăția unui sos cremos, intens aromat. Acest preparat este un adevărat simbol al bucătăriei italiene, aducând un echilibru subtil între simplitate și rafinament. Gorgonzola, cu textura sa catifelată și gustul ușor picant sau dulceag (în funcție de tipul ales), se topește într-un sos mătăsos, care îmbracă perfect fiecare gnocchi.

Gnocchi cu sos de gorgonzola și nuci, decorați cu frunze de salvie
Galerie foto

Galerie foto

Acest fel de mâncare este ideal pentru o cină reconfortantă, rapidă / Shutterstock

Acest fel de mâncare este ideal pentru o cină reconfortantă, rapidă, dar cu un aer sofisticat specific unei rețete autentice italiene. Cremozitatea sosului, intensitatea gorgonzolei și textura moale a gnocchi fac din acest fel de mâncare o adevărată experiență culinară. Se servește fierbinte, presărat cu nuci crocante și un strop de piper proaspăt măcinat, pentru o experiență culinară completă.

Aceiași gnocchi de cartofi îi mai poți prepara și cu sos de roșii aromat. Și aceasta este o rețetă destul de simplă, dar consistentă și delicioasă. Iar în rândurile de mai jos poți urmări rețeta detaliată pas cu pas pentru gnocchi cu sos de gorgonzola.

Ingrediente

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Mod de preparare

Prima dată vei pregăti aluatul de cartofi, dacă optezi pentru a prepara gnocchi în casă. Acesta se prepară simplu, dar necesită mai mult timp pentru fierberea și curățarea cartofilor, apoi frământarea aluatului

Cum prepari gnocchi cu sos de gorgonzola

Pentru aluat mai întâi fierbe cartofii în coajă, până devin foarte moi (aproximativ 25-30 de minute). Curăță-i cât sunt încă calzi și pasează-i bine cu un zdrobitor sau printr-o sită fină. Nu folosi blenderul, deoarece textura va deveni lipicioasă.

Amestecă piureul de cartofi cu făina, sarea și gălbenușul, frământând ușor până obții un aluat omogen și ușor lipicios.

Împarte aluatul în mai multe bucăți și rulează-le în suluri subțiri (1,5 cm diametru). Taie bucăți de 2 cm și apasă-le ușor cu o furculiță pentru a obține textura caracteristică.

Pune gnocchi pe o tavă presărată cu făină și lasă-i să se odihnească 10 minute.

După acest interval de timp fierbe apă cu sare într-o oală mare. Când dă în clocot, adaugă gnocchi în tranșe mici. Când aceștia se ridică la suprafață (aproximativ 2 minute), scoate-i cu o spumieră și pune-i deoparte.

Descoperă și alte 3 sosuri albe pentru paste.

Prepararea sosului de gorgonzola

Într-o tigaie largă, topește untul la foc mic. Adaugă smântâna lichidă și gorgonzola tăiată bucăți mici. Amestecă ușor, până când brânza se topește complet și sosul devine cremos. Adaugă parmezanul ras (dacă folosești) și piper proaspăt măcinat. Amestecă până se încorporează.

Adaugă gnocchi fierți direct în sos și amestecă ușor, astfel încât fiecare bucățică să fie bine îmbrăcată în sosul de gorgonzola.

Dacă sosul este prea gros, adaugă 1-2 linguri din apa în care au fiert gnocchi.

Presară peste delicioșii gnocchi cu sos de gorgonzola nuci tocate și frunze proaspete de salvie sau pătrunjel.

Servește imediat, cu extra parmezan și piper proaspăt măcinat.

Acești gnocchi sunt moi, pufoși și ușor elastici, absorbind perfect sosul cremos. Gorgonzola oferă un contrast perfect între dulceața cartofilor și savoarea intensă, ușor picantă a brânzei. Untul și smântâna accentuează cremozitatea, iar parmezanul și piperul completează armonios gustul.

Poți servi delicioșii preparatul alături de un vin alb sec.

Dacă vrei un plus de prospețime, poți adăuga câteva frunze de rucola sau un strop de suc de lămâie.

Pentru o variantă mai light, poți folosi lapte în loc de smântână și poți reduce cantitatea de unt.

Citește și
Gnocchi cu sos de gorgonzola în vas oval
Galerie foto

Galerie foto

Persoană porționând cu cuțitul gnochi din aluat de cartofi
Gnocchi cu sos de gorgonzola și nuci, decorați cu frunze de salvie
+0
CELE MAI CITITE
Brăduți din foietaj cu scorțișoară și cacao într-o tavă de lemn
Brăduți din foietaj cu scorțișoară și cacao. Desert rapid, festiv și spectaculos
Brăduți din foietaj cu scorțișoară și cacao. Desert rapid, festiv și spectaculos
Prăjitură cu vanilie și mac porționată și decorată cu crenguțe de brad și merișoare
Prăjitură cu mac și cremă de vanilie, aromată, catifelată și perfectă pentru sărbători
Prăjitură cu mac și cremă de vanilie, aromată, catifelată și perfectă pentru sărbători
Doi cozonaci germani cu fructe confiate și glazură pe un tocător, un cozonac porționat
Stollen. Rețetă de cozonac german cu fructe confiate și glazură
Stollen. Rețetă de cozonac german cu fructe confiate și glazură
Porții de prăjitură turnată cu cremă de nuci și scorțișoară, pe o farfurie
Prăjitură turnată cu cremă de nuci și scorțișoară, perfectă pentru sărbătorile de iarnă
Prăjitură turnată cu cremă de nuci și scorțișoară, perfectă pentru sărbătorile de iarnă
Două pahare cu Tiramisu cu cremă de cocos
Tiramisu cu cocos la pahar. O reinterpretare modernă a desertului italian
Tiramisu cu cocos la pahar. O reinterpretare modernă a desertului italian
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Două pahare cu Tiramisu cu cremă de cocos
Galerie foto
Tiramisu cu cocos la pahar. O reinterpretare modernă a desertului italian
Tiramisu cu cocos la pahar. O reinterpretare modernă a desertului italian
Frittata cu broccoli, brânză și legume porționată pe o spatulă și în vas
Galerie foto
Frittata cu broccoli, brânză și legume. O rețetă inspirată din bucătăria italiană
Frittata cu broccoli, brânză și legume. O rețetă inspirată din bucătăria italiană
Frico veneto
Frico veneto. Rețeta tradițională italiană cu cartofi și brânză
Frico veneto. Rețeta tradițională italiană cu cartofi și brânză
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Două porții de ciorbă de varză acră cu cartofi
05:00
Ciorbă de varză acră cu cartofi. Rețetă simplă și hrănitoare, de post Ciorbă de varză acră cu cartofi. Rețetă simplă și hrănitoare, de post
Prăjiturele sub formă de căciuli rusești, cu ciocolată și cocos
04:42
Căciuli rusești. Desert de iarnă simplu, aromat și spectaculos Căciuli rusești. Desert de iarnă simplu, aromat și spectaculos
Biscuiți Tablă de șah, fragezi și aromați, perfecți pentru ceai sau cafea
04:07
Biscuiți Tablă de șah, fragezi și aromați, perfecți pentru ceai sau cafea Biscuiți Tablă de șah, fragezi și aromați, perfecți pentru ceai sau cafea
Trei secțiuni de blat de tort
10 decembrie, 12:23
Blat de tort cu iaurt în compoziție. Un blat aerat, umed și incredibil de stabil Blat de tort cu iaurt în compoziție. Un blat aerat, umed și incredibil de stabil
salate de cartofi
10 decembrie, 06:56
5 idei de salate de cartofi pe care trebuie să le încerci 5 idei de salate de cartofi pe care trebuie să le încerci
Cornulețe fragede cu vanilie și migdale măcinate pe un platou alb
10 decembrie, 05:30
Cornulețe fragede cu vanilie și migdale măcinate. Rețetă pentru sărbătorile de iarnă Cornulețe fragede cu vanilie și migdale măcinate. Rețetă pentru sărbătorile de iarnă
Mai multe legături de praz pe un fundal alb
9 decembrie, 15:51
(P) Super legumele care schimbă regulile alimentației sănătoase (P) Super legumele care schimbă regulile alimentației sănătoase
Fursecuri boabe de cafea într-un bol și pe un tocător, alături de un bol cu boabe de cafea și o ceașcă cu cafea
9 decembrie, 09:00
Fursecuri boabe de cafea, fragede, aromate și ușor de preparat Fursecuri boabe de cafea, fragede, aromate și ușor de preparat
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Orez cu lapte preparat după cea mai simplă rețetă
Orez cu lapte preparat după cea mai simplă rețetă
Orez cu lapte preparat după cea mai simplă rețetă
Joburi pentru cei fără studii superioare. Salariile pornesc de la 3.500 de lei
Joburi pentru cei fără studii superioare. Salariile pornesc de la 3.500 de lei
Joburi pentru cei fără studii superioare. Salariile pornesc de la 3.500 de lei
Cum a ajuns milionarul român cu 33.000 de euro salariu pe lună să aibă apartament cu jacuzzi la doar 20 de ani
Cum a ajuns milionarul român cu 33.000 de euro salariu pe lună să aibă apartament cu jacuzzi la doar 20 de ani
Cum a ajuns milionarul român cu 33.000 de euro salariu pe lună să aibă apartament cu jacuzzi la doar 20 de ani
Velvet Nails: cea mai hot tendință de manichiură a sezonului
Velvet Nails: cea mai hot tendință de manichiură a sezonului
Velvet Nails: cea mai hot tendință de manichiură a sezonului
Sıla Türkoğlu s-a retras din cel de-al treilea serial și acum își petrece vacanța la Londra. Ce fotografii a publicat vedeta
Sıla Türkoğlu s-a retras din cel de-al treilea serial și acum își petrece vacanța la Londra. Ce fotografii a publicat vedeta
Sıla Türkoğlu s-a retras din cel de-al treilea serial și acum își petrece vacanța la Londra. Ce fotografii a publicat vedeta
Cele mai bune jocuri video din 2025. Ce titluri au impresionat fanii și experții
Cele mai bune jocuri video din 2025. Ce titluri au impresionat fanii și experții
Cele mai bune jocuri video din 2025. Ce titluri au impresionat fanii și experții
Conopidă friptă cu sos cremos de ciuperci
Conopidă friptă cu sos cremos de ciuperci
Conopidă friptă cu sos cremos de ciuperci
Cum îți ajuți copilul să recunoască știrile false
Cum îți ajuți copilul să recunoască știrile false
Cum îți ajuți copilul să recunoască știrile false
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
6 medicamente care nu se combină bine cu suplimentul de vitamina D, potrivit farmaciștilor
6 medicamente care nu se combină bine cu suplimentul de vitamina D, potrivit farmaciștilor
6 medicamente care nu se combină bine cu suplimentul de vitamina D, potrivit farmaciștilor
fresh
Cozonac tradițional cu umplutură mixtă, pufos, aromat și cu gust bogat

Cozonac tradițional cu umplutură mixtă, pufos, aromat și cu gust bogat

Cozonac tradițional cu umplutură mixtă, pufos, aromat și cu gust bogat

Ruladă de porc umplută cu ciuperci, ardei și verdeață

Ruladă de porc umplută cu ciuperci, ardei și verdeață

Fursecuri boabe de cafea, fragede, aromate și ușor de preparat

Fursecuri boabe de cafea, fragede, aromate și ușor de preparat

(P) Super legumele care schimbă regulile alimentației sănătoase

(P) Super legumele care schimbă regulile alimentației sănătoase

Cornulețe fragede cu vanilie și migdale măcinate. Rețetă pentru sărbătorile de iarnă

Cornulețe fragede cu vanilie și migdale măcinate. Rețetă pentru sărbătorile de iarnă
închide