Gnocchi cu sos de gorgonzola. Cremozitate intensă și rafinament italian

timpul de preparare
Timp de gătire: 45 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Prânz
tipul bucătăriei
bucătăria: Italiană

Gnocchi cu sos de gorgonzola sunt o combinație perfectă între textura moale și pufoasă a găluștelor de cartofi și bogăția unui sos cremos, intens aromat. Acest preparat este un adevărat simbol al bucătăriei italiene, aducând un echilibru subtil între simplitate și rafinament. Gorgonzola, cu textura sa catifelată și gustul ușor picant sau dulceag (în funcție de tipul ales), se topește într-un sos mătăsos, care îmbracă perfect fiecare gnocchi.

Gnocchi cu sos de gorgonzola și nuci, decorați cu frunze de salvie
Galerie foto

Galerie foto

Acest fel de mâncare este ideal pentru o cină reconfortantă, rapidă / Shutterstock

Acest fel de mâncare este ideal pentru o cină reconfortantă, rapidă, dar cu un aer sofisticat specific unei rețete autentice italiene. Cremozitatea sosului, intensitatea gorgonzolei și textura moale a gnocchi fac din acest fel de mâncare o adevărată experiență culinară. Se servește fierbinte, presărat cu nuci crocante și un strop de piper proaspăt măcinat, pentru o experiență culinară completă.

Aceiași gnocchi de cartofi îi mai poți prepara și cu sos de roșii aromat. Și aceasta este o rețetă destul de simplă, dar consistentă și delicioasă. Iar în rândurile de mai jos poți urmări rețeta detaliată pas cu pas pentru gnocchi cu sos de gorgonzola.

Ingrediente

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Mod de preparare

Prima dată vei pregăti aluatul de cartofi, dacă optezi pentru a prepara gnocchi în casă. Acesta se prepară simplu, dar necesită mai mult timp pentru fierberea și curățarea cartofilor, apoi frământarea aluatului

Cum prepari gnocchi cu sos de gorgonzola

Pentru aluat mai întâi fierbe cartofii în coajă, până devin foarte moi (aproximativ 25-30 de minute). Curăță-i cât sunt încă calzi și pasează-i bine cu un zdrobitor sau printr-o sită fină. Nu folosi blenderul, deoarece textura va deveni lipicioasă.

Amestecă piureul de cartofi cu făina, sarea și gălbenușul, frământând ușor până obții un aluat omogen și ușor lipicios.

Împarte aluatul în mai multe bucăți și rulează-le în suluri subțiri (1,5 cm diametru). Taie bucăți de 2 cm și apasă-le ușor cu o furculiță pentru a obține textura caracteristică.

Pune gnocchi pe o tavă presărată cu făină și lasă-i să se odihnească 10 minute.

După acest interval de timp fierbe apă cu sare într-o oală mare. Când dă în clocot, adaugă gnocchi în tranșe mici. Când aceștia se ridică la suprafață (aproximativ 2 minute), scoate-i cu o spumieră și pune-i deoparte.

Descoperă și alte 3 sosuri albe pentru paste.

Prepararea sosului de gorgonzola

Într-o tigaie largă, topește untul la foc mic. Adaugă smântâna lichidă și gorgonzola tăiată bucăți mici. Amestecă ușor, până când brânza se topește complet și sosul devine cremos. Adaugă parmezanul ras (dacă folosești) și piper proaspăt măcinat. Amestecă până se încorporează.

Adaugă gnocchi fierți direct în sos și amestecă ușor, astfel încât fiecare bucățică să fie bine îmbrăcată în sosul de gorgonzola.

Dacă sosul este prea gros, adaugă 1-2 linguri din apa în care au fiert gnocchi.

Presară peste delicioșii gnocchi cu sos de gorgonzola nuci tocate și frunze proaspete de salvie sau pătrunjel.

Servește imediat, cu extra parmezan și piper proaspăt măcinat.

Acești gnocchi sunt moi, pufoși și ușor elastici, absorbind perfect sosul cremos. Gorgonzola oferă un contrast perfect între dulceața cartofilor și savoarea intensă, ușor picantă a brânzei. Untul și smântâna accentuează cremozitatea, iar parmezanul și piperul completează armonios gustul.

Poți servi delicioșii preparatul alături de un vin alb sec.

Dacă vrei un plus de prospețime, poți adăuga câteva frunze de rucola sau un strop de suc de lămâie.

Pentru o variantă mai light, poți folosi lapte în loc de smântână și poți reduce cantitatea de unt.

Citește și
Gnocchi cu sos de gorgonzola în vas oval
Galerie foto

Galerie foto

Persoană porționând cu cuțitul gnochi din aluat de cartofi
Gnocchi cu sos de gorgonzola și nuci, decorați cu frunze de salvie
+0
CELE MAI CITITE
Cornulețe de post cu ciocolată și nuci
Cornulețe cu ciocolată și nuci. Desert fraged și delicios, de post
Cornulețe cu ciocolată și nuci. Desert fraged și delicios, de post
Plăcinte preparate la tigaie cu cartofi și mărar, una secționată și decorate cu mărar proaspăt
Plăcinte cu cartofi și mărar la tigaie. Rețetă de post
Plăcinte cu cartofi și mărar la tigaie. Rețetă de post
Mâncare de ardei copți cu roșii în bol și pe felie de pâine
Mâncare de ardei copți cu roșii. Rețetă simplă și ușoară, de post
Mâncare de ardei copți cu roșii. Rețetă simplă și ușoară, de post
Bol cu varză călită, ceapă verde, ceapă galbenă, varză tocată pe tocător cu cuțit
Varză călită cu morcovi și ceapă. Rețetă simplă și gustoasă, de post
Varză călită cu morcovi și ceapă. Rețetă simplă și gustoasă, de post
Cârnați de casă țărănești, din carne tocată cu barda, prăjiți
Cârnați de casă țărănești, din carne tocată cu barda
Cârnați de casă țărănești, din carne tocată cu barda
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Frittata cu broccoli, brânză și legume porționată pe o spatulă și în vas
Galerie foto
Frittata cu broccoli, brânză și legume. O rețetă inspirată din bucătăria italiană
Frittata cu broccoli, brânză și legume. O rețetă inspirată din bucătăria italiană
Frico veneto
Frico veneto. Rețeta tradițională italiană cu cartofi și brânză
Frico veneto. Rețeta tradițională italiană cu cartofi și brânză
Trei cannelloni cu ricotta și spanac în sos de roșii pe o farfurie albastră
Galerie foto
Cannelloni cu ricotta și spanac în sos de roșii. Un preparat clasic al bucătăriei italiene
Cannelloni cu ricotta și spanac în sos de roșii. Un preparat clasic al bucătăriei italiene
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
vinete parmigiana
2 decembrie, 05:52
Rețetă de vinete parmigiana sau cum transformi câteva vinete într-un festin italian Rețetă de vinete parmigiana sau cum transformi câteva vinete într-un festin italian
tartă cu pere și ciocolată
2 decembrie, 05:40
Tartă cu pere și ciocolată. 3 rețete diferite și rapide Tartă cu pere și ciocolată. 3 rețete diferite și rapide
Varză călită cu coaste de porc în bol
2 decembrie, 05:30
Varză călită cu coaste de porc. Rețetă tradițională românească Varză călită cu coaste de porc. Rețetă tradițională românească
salată de sfeclă
1 decembrie, 06:00
Salată cu sfeclă roșie. 3 rețete de salate cu sfeclă în combinații de gust surprinzătoare Salată cu sfeclă roșie. 3 rețete de salate cu sfeclă în combinații de gust surprinzătoare
Fasole cu ciolan afumat
1 decembrie, 05:18
Fasole cu ciolan afumat. Rețetă tradițională, gustoasă și sățioasă Fasole cu ciolan afumat. Rețetă tradițională, gustoasă și sățioasă
Cele mai bune rețete de gogoșari la borcan
1 decembrie, 05:04
Cele mai bune rețete de gogoșari la borcan Cele mai bune rețete de gogoșari la borcan
legume la cuptor
30 noiembrie, 06:56
Vrei să faci legume la cuptor? Trucul de care ai nevoie pentru a fi crocante și delicioase Vrei să faci legume la cuptor? Trucul de care ai nevoie pentru a fi crocante și delicioase
rețete cu sfeclă
30 noiembrie, 05:55
Rețete cu sfeclă roșie. 5 moduri de a găti sfecla roșie ca fel principal Rețete cu sfeclă roșie. 5 moduri de a găti sfecla roșie ca fel principal
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Fashion Awards 2025 s-a transformat într-un podium al ținutelor excentrice. Ce vedete au fost judecate pe covorul roșu
Fashion Awards 2025 s-a transformat într-un podium al ținutelor excentrice. Ce vedete au fost judecate pe covorul roșu
Fashion Awards 2025 s-a transformat într-un podium al ținutelor excentrice. Ce vedete au fost judecate pe covorul roșu
Clienţii, uimiţi de preţurile la peşte. Cum să coste 40 de lei?
Clienţii, uimiţi de preţurile la peşte. "Cum să coste 40 de lei?"
Clienţii, uimiţi de preţurile la peşte. "Cum să coste 40 de lei?"
Cine este Adi Vasile, noul prezentator Survivor, Faimoşi vs Războinici
Cine este Adi Vasile, noul prezentator Survivor, Faimoşi vs Războinici
Cine este Adi Vasile, noul prezentator Survivor, Faimoşi vs Războinici
Chefi la cuțite, 2 decembrie 2025. Cine a câștigat ultima amuletă din sezonul 16. Surpriză uriașă pentru chef Orlando Zaharia
Chefi la cuțite, 2 decembrie 2025. Cine a câștigat ultima amuletă din sezonul 16. Surpriză uriașă pentru chef Orlando Zaharia
Chefi la cuțite, 2 decembrie 2025. Cine a câștigat ultima amuletă din sezonul 16. Surpriză uriașă pentru chef Orlando Zaharia
Afra Saraçoğlu își sărbătorește ziua de naștere. Vedeta a fost surprinsă de prieteni
Afra Saraçoğlu își sărbătorește ziua de naștere. Vedeta a fost surprinsă de prieteni
Afra Saraçoğlu își sărbătorește ziua de naștere. Vedeta a fost surprinsă de prieteni
WhatsApp nu mai permite ChatGPT și Copilot pe platformă. Cum vor fi înlocuiți chatboții
WhatsApp nu mai permite ChatGPT și Copilot pe platformă. Cum vor fi înlocuiți chatboții
WhatsApp nu mai permite ChatGPT și Copilot pe platformă. Cum vor fi înlocuiți chatboții
(P) Mâncare tradițională la târgurile de Crăciun din România: gusturi care țin loc de amintiri
(P) Mâncare tradițională la târgurile de Crăciun din România: gusturi care țin loc de amintiri
(P) Mâncare tradițională la târgurile de Crăciun din România: gusturi care țin loc de amintiri
Ce spune aspectul burticii de gravidă despre bebelușul tău
Ce spune aspectul burticii de gravidă despre bebelușul tău
Ce spune aspectul burticii de gravidă despre bebelușul tău
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
De ce vine ciclul de 2 ori pe lună? Medic ginecolog: Nu e normal, mai ales dacă apar și anumite simptome
De ce vine ciclul de 2 ori pe lună? Medic ginecolog: „Nu e normal, mai ales dacă apar și anumite simptome”
De ce vine ciclul de 2 ori pe lună? Medic ginecolog: „Nu e normal, mai ales dacă apar și anumite simptome”
fresh
Fasole cu ciolan afumat. Rețetă tradițională, gustoasă și sățioasă

Fasole cu ciolan afumat. Rețetă tradițională, gustoasă și sățioasă

Fasole cu ciolan afumat. Rețetă tradițională, gustoasă și sățioasă

Cele mai bune rețete de gogoșari la borcan

Cele mai bune rețete de gogoșari la borcan

Salată cu sfeclă roșie. 3 rețete de salate cu sfeclă în combinații de gust surprinzătoare

Salată cu sfeclă roșie. 3 rețete de salate cu sfeclă în combinații de gust surprinzătoare

Varză călită cu coaste de porc. Rețetă tradițională românească

Varză călită cu coaste de porc. Rețetă tradițională românească

Rețetă de vinete parmigiana sau cum transformi câteva vinete într-un festin italian

Rețetă de vinete parmigiana sau cum transformi câteva vinete într-un festin italian
închide