Gnocchi cu sos de roșii. Cum faci gnocchi de casă, simpli și gustoși
Dacă te întrebi ce mai poți prepara simplu și ușor pentru una dintre mesele principale ale zilei, îți recomandăm să încerci rețeta de gnocchi cu sos de roșii.
Galerie foto
Este o rețetă destul de simplă, dar consistentă și delicioasă. Este perfectă pentru masa de prânz, sau chiar pentru cină. Gnocchii sunt preparați în bucătărie din cartofi fierți, cu ouă și făină. Iar sosul delicios de roșii, preparat din doar câteva ingrediente le desăvârșește gustul.
Chiar dacă găsești gnocchi în toate magazinele alimentare, sunt mai sănătoși cei preparați în casă. Atunci când beneficiezi de mai mult timp, poți prepara o cantitate mai mare și pui câteva pachete și la congelator. Când îi vei folosi îi adaugi direct congelați în preparatele care fierb pe foc. La fel poți proceda și cu raviolii sau cu găluștele de cartofi umplute, pe care poți depozita la congelator. Îți oferim în acest scop și o rețetă de găluște de cartofi cu bacon afumat. În continuare poți urmări rețeta completă pentru delicioșii gnocchi de cartofi cu sos.
Ingrediente
Mod de preparare
Începe cu prepararea compoziției de cartofi pentru gnocchi. Apoi vei forma gnocchii și la final prepari sosul roșu în care se vor răsfăța aceștia.
Cum prepari gnocchi cu sos de roșii
Spală bine cartofii și, fără a-i decoji, pune-i la fiert în apă cât să fie bine acoperiți. Când apa începe să fiarbă, adaugă 1/2 linguriță cu sare, pentru a-i ajuta să se pătrundă mai rapid și pentru a le accentua gustul. Fierbe cartofii până când încep să se pătrundă la testul cu furculița și să se decojească.
După fierbere scurge-i, trece-i prin jet de apă rece pentru a stopa procesul termic și curăță-i de coajă. Toacă-i în cuburi mici și pasează-i ca pentru piure de cartofi. Adaugă două ouă și făină, atât cât să obții o compoziția consistentă care să se poată prelucra fără a se lipi de mâini. Modelează aluatul sub formă de fâșii lungi și micuțe ca grosime și formează gnocchii tăind aluatul cu cuțitul. Pentru o formă plăcută, apasă-i ușor cu furculița.
Apoi, fierbe gnocchii de cartofi în apă cu sare pentru 5-6 minute, scurge-i și trece-i rapid prin unt topit cu puțin ulei, într-o tigaie. Scoate-i și lasă-i deoparte.
Cum prepari sosul de roșii
Curăță ceapa și usturoiul, toacă-le mărunt și călește-le ușor în untul topit cu uleiul din tigaie. Mai adaugă puțin ulei dacă mai necesită. Călește legumele până când își schimbă bine culoarea și se înmoaie.
Adaugă roșiile tocate din conservă și puțină apă. Fierbe sosul de roșii până când se reduce și devine mai consistent. Condimentează-l după gust cu sare și piper, apoi adaugă gnocchii de cartofi în el. Mai fierbe delicioșii gnocchi cu sos de roșii pentru 7-8 minute, atât cât să se întrepătrundă bine gusturile. Adaugă și 2-3 frunze de busuioc în sos, pentru un plus de aromă.
În timpul servirii, adaugă parmezan răzuit și frunze proaspete de busuioc.
Dacă îți plac preparatele pe bază de sos de roșii, îți oferim o rețetă de creveți cu sos de roșii.
Galerie foto