Orez cu legume în sos de roșii. Rețetă de post
O rețetă ideală pentru atunci când dorești o mâncare rapidă de post este rețeta de orez cu legume în sos de roșii. Nu doar că este rapidă, dar este și simplă și foarte hrănitoare.
Galerie foto
Orezul este unul dintre alimentele principale folosite la diferite preparate în perioadele de post. Rețetele cu orez ca și cele cu paste, sunt foarte versatile. Poți prepara orezul simplu și adaugi o garnitură de ciuperci alături. Îl poți adăuga în supe și în ciorbe, pentru consistență, dar și în salate reci sau calde. Și mai poți prepara din orez rețete de chiftele, dar și deserturi.
Clasicul orez cu lapte îl poți prepara și în varianta de post cu lapte de cocos sau altfel de lapte vegetal. În plus, orezul este considerat un aliment foarte sănătos. Citește aici despre efectele consumului de orez asupra organismului. Mai jos, îți oferim una dintre cele mai simple și gustoase rețete de post cu orez.
Ingrediente
Mod de preparare
Pentru că rețeta se prepară într-un timp scurt, este ideal să ai toate ingredientele pregătite pe masa de lucru, înainte de a aprinde aragazul. Curăță ceapa, clătește-o și toac-o mărunt. Curăță morcovii, clătește-i și toacă-i rondele sau cuburi. Curăță usturoiul și toacă-l mărunt, iar ardeii, după ce îi cureți îi tai în cuburi potrivite. Clătește și orezul cu apă rece și lasă-l într-o sită la scurs.
Cum prepari rețeta de orez cu legume în sos de roșii
Când ai toate ingredientele spălate, curățate și tocate, poți aprinde flacăra aragazului la intensitate medie, pentru început. Așază pe ea o cratiță sau o tigaie wok și pune uleiul la încins. Apoi, adaugă ceapa și usturoiul. Amestecă-le bine în uleiul încins și călește-le până când ceapa devine sticloasă. Nu le căli în exces pentru a nu căpăta gust de prăjeală. Adaugă morcovii și amestecă-i pentru 1-2 minute cu ceapa și usturoiul din tigaie. Apoi adaugă ardeii, dar pe aceștia nu-i lăsa foarte mult.
Adaugă orezul clătit și scurs și amestecă-l bine cu legumele călite. Apoi adaugă supa de legume fierbinte. Dacă nu ai supă de legume și nu ai nici timp să prepari una pe loc, poți adăuga apă.
Lasă orezul să fiarbă până când absoarbe lichidul, apoi adaugă sucul de roșii, pentru rețeta de orez cu legume. Amestecă pentru omogenizare și potrivește gustul cu sare și piper. Mai lasă orezul să fiarbă pentru câteva minute până când absoarbe din nou lichidul. Dacă constați că orezul nu este chiar fiert, dat nu mai este lichid în vas, mai poți adăuga câte puțină apă.
După stingerea focului, poți adăuga pătrunjel verde, tocat mărunt. Iar în timpul servirii, pentru un plus de prospețime, poți adăuga frunze de chives tocate rondele.
Tot din categoria rețetelor de post care se prepară simplu și rapid, îți mai oferim o rețetă de legume cu linte la tigaie.
Galerie foto