Creveți cu sos de roșii. Una dintre cele mai simple rețete cu creveți
Dacă îți plac preparatele pe bază de creveți, îți oferim o rețetă de creveți cu sos de roșii, pentru una dintre mesele principale ale zilei. Este una dintre cele mai simple rețete cu creveți.
Galerie foto
Nu ai de preparat pentru această rețetă decât un sos delicios de roșii, dacă nu cumva îl ai și pe acesta la borcan. Adaugi creveții în sos și îi mai lași câteva minute la preparat. Poți savura mâncarea simplă, la o cină ușoară. Dar o poți servi și la prânz cu o garnitură de orez sau una de paste.
Creveții sunt alimentele cele mai adorate din categoria fructelor de mare. Sunt bogați în proteine, vitamine și minerale. Nu conțin cantități mari de grăsimi saturate, deci sunt foarte sănătoși și recomandați persoanelor care optează pentru o dietă echilibrată. În conținutul creveților se găsesc și cantități mari de acizii grași Omega-3, grăsimi benefice pentru funcționarea creierului și a sistemului cardiovascular. Acestea sunt doar câteva dintre multele proprietăți benefice ale creveților. Include-i în meniurile tale pentru a te bucura de acestea. Poți încerca și rețeta de creveți cu usturoi, pe cât de simplă, pe atât de gustoasă. Mai jos îți oferim rețeta creveților în sos, cu listă completă de ingrediente și mod de preparare pas cu pas.
Ingrediente
Mod de preparare
Începe cu pregătirea creveților. Dacă îi achiziționezi proaspeți, aceștia necesită curățare. După ce îi cureți, îi clătești cu apă ușor caldă și îi ștergi bine cu prosoape de hârtie absorbante. Poți opta pentru a prepara creveții mai întâi în ulei cu puțin usturoi.
Pașii necesari rețetei de creveți în sos de roșii
După ce ai pregătit creveții, pregătește ceapa și usturoiul. Curăță ceapa și usturoiul și toacă-le mărunt. Așază o tigaie pe flacăra aragazului și adaugă uleiul în ea. Lasă uleiul să se încingă, apoi adaugă ceapa și usturoiul. Călește-le ușor, amestecându-le cu o spatulă să nu se ardă.
Când bucățile de ceapă și de usturoi sunt pătrunse și devin sticloase, adaugă sucul de roșii. Amestecă ingredientele și dacă sosul este prea consistent, mai adaugă și o ceașcă cu apă. Lasă sosul de roșii să fiarbă pentru aproximativ 10 minute, timp în care îi asezonezi gustul cu sare și piper. Poți adăuga și alte condimente pe care știi că le preferi. Apoi adaugă creveții pregătiți anterior. Fierbe creveții în sosul de roșii pentru 5-6 minute.
După stingerea focului, adaugă pătrunjel verde, tocat mărunt. Servește mâncarea caldă, simplă sau cu garnitură. Dacă dorești o garnitură de orez, îți recomandăm să încerci rețeta de risotto cu ciuperci. Este simplă, rapidă și ușor de preparat.
Dacă dorești o garnitură de paste, îți recomandăm să încerci rețeta de paste cu ciuperci. Se prepară la fel de simplu și rapid și nu necesită multe ingrediente. Neavând sos, atât orezul cât și pastele se vor combina armonios cu delicioșii creveți în sos de roșii.