Paste cu vinete în sos de roșii. Rețetă delicioasă de post
Rețetele cu paste au devenit una dintre opțiuni atunci când dorești un preparat rapid, simplu, dar delicios. Dacă ești în căutarea unei astfel de rețete, în varianta de post, prepară rețeta de paste cu vinete în sos de roșii.
Galerie foto
Vinetele în sos de roșii le poți prepara pe loc, sau poți opta pentru cele conservate la borcan. Iar tipul de paste îl poți alege după preferințe. Poți opta pentru pastele scurte: penne, fussili, melcișori sau poți opta pentru spaghete, tagliatelle și alte paste lungi. Indiferent de alegerea pe care o faci, gustul este același, doar aspectul preparatului va fi diferit.
Rețetele de paste cu sos de roșii sunt printre cele mai des preparate, pentru că sunt simple și gustoase. Dar dacă mai adaugi și vinete, atunci gustul se schimbă într-unul foarte delicios. Încearcă rețeta noastră pentru a te convinge și pentru a o include în meniul tău de post.
Ingrediente
Mod de preparare
Primul pas necesar preparării rețetei de paste cu vinete constă în pregătirea legumelor. Apoi se prepară sosul și se fierb pastele în apă cu sare.
Cum prepari paste cu vinete în sos de roșii
Spală bine vânăta și secționeaz-o transversal, în sferturi. Apoi sferturile le tai în felii subțiri și le așezi pe un banc de lucru sau într-un bol. Presară sare peste ele și lasă-le la deshidratat pentru 10 minute. Astfel, vinetele vor elimina din sucul amărui care nu este foarte plăcut la gust. Clătește vinetele cu apă rece și lasă-le într-o sită la scurs.
Curăță ceapa și usturoiul, toacă-le mărunt și călește-le ușor într-o tigaie adâncă cu ulei de măsline. Adaugă feliile de vinete bine scurse și amestecă-le cu ingredientele din tigaie. Spală roșiile, decojește-le și toacă-le mărunt. Adaugă-le în tigaia cu vinete și amestecă-le ușor. adaugă și 2-3 frunze de busuioc tocate mărunt. Așază un capac peste tigaie și fierbe sosul pentru aproximativ 10-12 minute.
În acest interval de timp fierbe și pastele în apă cu sare, după metoda clasică. Pune mai întâi o oală cu 2 litri de apă la fiert. Lasă apa să atingă punctul de fierbere și adaugă o linguriță de sare. Amestecă până când sarea este diluată. Lasă apa să ajungă din nou la punctul de fierbere și adaugă pastele. Fierbe pastele pentru 12-15 minute sau conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Vezi aici: cum să fierbi paste al dente.
După ce pastele sunt fierte, iar sosul de roșii a devenit consistent, scurge pastele și adaugă-le în sos. Amestecă-le ușor să se întrepătrundă bine gusturile. Mai gătește delicioasele paste cu vinete în sos de roșii pentru 5-6 minute.
Servește pastele garnisite cu frunze de busuioc pentru un plus de culoare și savoare. Iar pentru data viitoare când îți mai propui să prepari paste, îți recomandăm să încerci rețeta de paste cu năut în sos de roșii. Este o rețetă consistentă și foarte hrănitoare.
Galerie foto