Mâncare de varză cu paste tricolore. Rețetă de post
Dacă te întrebi ce poți să mai gătești simplu și delicios, pentru o zi de post, îți oferim o rețetă de mâncare de varză cu paste tricolore. Este o combinație perfectă pentru o mâncare consistentă.
Galerie foto
Varza acră este unul dintre alimentele de bază din sezonul rece. Pastele sunt alimentele la care apelezi de câte ori dorești un preparat simplu, rapid și sățios. Combinate împreună îți vor oferi o mai mare perioadă de sățietate pe parcursul zilei. Poți opta pentru orice tip de paste dorești, însă pastele tricolore au și gusturi diferite, dar vor oferi și un plus de culoare preparatului.
Rețeta este inspirată din bucătăria ardelenească unde o întâlnești sub denumirea de rețeta de laște cu varza sau lașcă. Se prepară din tăiței de casă cu formă lată și varză dulce. Vezi aici cum se prepară rețeta de tăiței de casă. Iar în lipsa acestora, poți opta pentru pastele tricolore. Varza dulce o înlocuiești cu varza acră, că tot este sezonul ei.
Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu rețeta de paste cu varză din bucătăria ardelenească.
Ingrediente
Mod de preparare
Începe cu pregătirea verzei care necesită mai mult timp, iar pastele le fierbi spre final, când varza este aproape preparată.
Cum prepari mâncare de varză cu paste tricolore
Scurge varza de zeama acră, clătește-o bine cu apă rece și toac-o mărunt. Pune varza tocată într-un bol cu apă rece, doar dacă este prea acră, sau prea sărată. Las-o să se desăreze pentru 7-8 minute, apoi scurge-o bine, presând-o în mâini.
Pune uleiul într-o tigaie adâncă, așezată pe flacăra aragazului. Toacă ceapa și călește-o în uleiul încins până când devine sticloasă. Stropește-o cu puțină apă pentru a nu se arde. Când ceapa este bine pătrunsă adaugă varza tocată. Amestecă bine cele două ingrediente și prepară-le la foc mic, acoperind tigaia parțial cu un capac. Adaugă pe parcursul fierberii foile de dafin, puțin cimbru uscat și mărar uscat, dar și puțin piper măcinat. Dacă nu se formează lichid suficient în tigaie, adaugă și 2-3 linguri de apă.
Fierbe varza pentru aproximativ 30 de minute, apoi adaugă pasta de roșii și puțină boia de ardei dulce sau iute, sau chiar afumată. Amestecă ușor varza cu pasta de roșii pentru a nu se strivi. Acoperă din nou, parțial, tigaia și mai fierbe varza pentru 15-20 de minute. În acest interval de tip gustă varza și potrivește-i gustul cu condimente.
Fierbe pastele în modul clasic, în multă apă sărată, și în intervalul de timp recomandat pe pachet.
Servește delicioasa mâncare de varză cu paste tricolore, caldă, alături de un ardei iute, dacă adori gustul picant. Dacă nu dorești ca mâncarea să fie de post, poți prepara varza cu bacon, cu cârnați sau cu carne de porc afumată. Vezi aici o rețetă de varză călită cu coaste de porc.
Galerie foto