Salată de varză cu morcovi, conservată la borcan
Printre conservele pe care le prepari pentru iarnă, pune pe listă și rețeta de salată de varză cu morcovi. Este o salată simplă, dar tare gustoasă și plină de vitamine.
Galerie foto
Salata de varză tocată cu morcovi răzuiți este una dintre cele mai frecvent preparate salate. Este salata care însoțește orice friptură sau garnitură chiar și la restaurantele de lux. Nu ai cum să nu adori contrastul de gusturi și culori dintre varză și morcovi.
În plus, nu necesită nici ingrediente complexe și nici timp îndelungat de preparare. Conservată la borcan va fi un adevărat elixir pentru sănătate, în sezonul rece. Se vor păstra intacte atât gustul, cât și culorile, dar și proprietățile ingredientelor. Îți oferim mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas, pentru una dintre cele mai simple, dar gustoase rețete de salată.
Ingrediente
Mod de preparare
Începe cu pregătirea borcanelor care necesită spălare și sterilizare înainte de a fi umplute. Apoi pregătești ingredientele care necesită curățare, tocare și amestecare.
Pași necesari pentru salată de varză cu morcovi, conservată la borcan
Curăță varza de primele două foi care au fost expuse la impurități. Nu este necesar să speli varza pentru a nu pătrunde apa printre foi. Șterge-o la suprafață cu un prosop umezit. Taie varza în jumătăți și îndepărtează cotoarele. Îndepărtează și nervurile grosiere, apoi toacă varza în fâșii subțiri. O poți da pe răzătoarea mare sau poți folosi robotul dacă are în dotare și răzătoare.
Pune fâșiile de varză într-un bol și adaugă sare peste ele. Freacă ușor cu ajutorul mâinilor fâșiile de varză cu sarea. Aceasta din urmă va ajuta varza să se deshidrateze și să-și lase sucul în bol.
Curăță morcovii, clătește-i și dă-i pe răzătoare. Apoi îi adaugi peste varza din bol. Amestecă-i bine cu varza și mai lasă totul în bol pentru 10-15 minute. Apoi, transferă ingredientele într-o sită și lasă-le să se scurgă.
Peste sucul scurs de la varză și morcovi adaugă oțetul și amestecă bine. Pune oțet în funcție de gustul tău. Îl adaugi treptat, guști amestecul și te oprești din a adăuga când obții gustul care îți place.
Vezi aici cum se prepară și rețeta de dressing cu miere și oțet balsamic!
Cum pui salata în borcane pentru iarnă
După ce ai scurs varza și morcovii și ai preparat dressingul poți pune salata în borcanele sterilizate. Îndeasă bine salata de varză cu morcovi în borcane pentru a nu lăsa spații mari, goale. Apoi toarnă dressing-ul din oțet și suc de varză cu morcovi. Înainte de a închide borcanele cu capacele din dotare, agită-le bine pentru a pătrunde dressingul până la baza borcanelor. Capsează bine capacele borcanelor să se închidă ermetic.
Pune un prosop curat într-o cratiță mare și așază borcanele peste el. Umple cratița cu apă până la gâtul borcanelor. Apoi așaz-o pe flacăra aragazului aprinsă la intensitate medie.
Fierbe borcanele cu salată de varză cu morcovi pentru 20 de minute din momentul în care apa a dat în primul clocot. După ce stingi focul, lasă borcanele să se răcească lent în apa în care au fiert. Astfel asiguri o conservare perfectă salatei.
Când vei dori să te bucuri de gustul delicios al salatei, în sezonul rece, desfaci borcanul și adaugi în salată puțin ulei și mărar verde, tocat mărunt. Puțin piper proaspăt măcinat va desăvârși gustul salatei.
Și dacă te întrebi cu ce friptură poți savura delicioasa salată de varză cu morcovi, îți recomandăm o rețetă de pui întreg la cuptor cu lămâie și condimente.
Galerie foto