Paste cu pui și sos Alfredo. Fettucine Chicken Alfredo

timpul de preparare
Timp de gătire: 35 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Prânz
tipul bucătăriei
bucătăria: Italiană

Pentru una dintre mesele principale ale meniului zilnic, îți recomandăm să prepari rețeta de paste cu pui și sos Alfredo, cunoscută sub denumirea de Fettucine Chicken Alfredo.

Publicat: 10 octombrie 2022, 08:44
Tigaie cu fetucinne Alfredo și o porție într-un bol gri
Galerie foto

Galerie foto

Pastele fetucinne cu pui și sos Alfredo se servesc garnisite cu pătrunjel verde / Shutterstock

Rețeta este inspirată din bucătăria italiană, bucătărie specifică preparatelor cu paste. Rețeta originală a fost inventată de italianul Alfredo di Leilo în 1941 la restaurantul său din Roma „Alfredo ala Scrofa”. Se prepara din paste fettucine fierte și scăldate într-un sos de unt cu parmezan. Ulterior, rețeta a fost preluată de bucătarii americani care au adaptat-o și au introdus în sos și smântâna.

Citește și

Pastele preparate în acest mod sunt tare gustoase, cremoase și consistente. Dacă nu ai încercat încă rețeta, îți oferim mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru prepararea acesteia.

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu pregătirea pieptului de pui c are necesită mai mult timp. Între timp, poți fierbe și pastele, iar când ai și pastele și pieptul de pui gata, te ocupi de sos.

Cum prepari rețeta de paste cu pui și sos Alfredo

Porționează pieptul de pui în bucăți mici pe care le condimentezi cu sare și piper și le lași la odihnit 15-20 de minute, în apă rece. Apoi, așază o tigaie antiaderentă pe flacăra aragazului și las-o la încins fără a adăuga grăsime. Adaugă bucățile din piept de pui și rumenește-le pe toate părțile, până când se deschid bine la culoare. Pune bucățile de carne într-un bol și acoperă bolul cu un capac să se mențină carnea caldă.

Pune o oală cu apă la fiert, iar când apa începe să clocotească, adaugă o linguriță de sare. Amestecă până când sarea se topește. Lasă apa să atingă din nou punctul de fierbere și adaugă pastele. Fierbe pastele în modul clasic, conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Nu arunca apa de la paste! Citește aici un articol pentru a te informa ce poți face cu apa de la paste.

În timp ce pastele fierb, poți prepara și sosul Alfredo.

În tigaia în care ai preparat carnea pune untul la topit. Curăță cățeii de usturoi, strivește-i ușor presându-i cu un tocător de lemn și adaugă-i în tigaia cu unt.  Amestecă-i bine în untul topit pentru câteva secunde, atât cât să-și degaje aroma, apoi îi îndepărtezi. Adăugă smântâna de gătit și amestec-o rapid cu untul aromat cu usturoi. Lasă sosul de smântână să fiarbă pentru un minut, apoi adaugă parmezanul răzuit. Amestecă intens cu o spatulă până când parmezanul se topește, apoi adăugă carnea de pui. Presară puțin piper și sare, după gust.

Scurge pastele fierte și adaugă-le în sosul Alftredo. Mai adaugă din apa în care au fiert pastele, dacă sosul este prea consistent.

După stingerea focului, sau în timpul servirii, garnisește delicioasele paste cu pui și sos Alfredo cu pătrunjel verde și frunze de busuioc.

Din aceeași categorie de rețete delicioase cu paste, îți recomandăm pentru data viitoare o rețetă de paste cu ciuperci. Este o rețeta care se prepară în doar câteva minute.

Citește și
Paste cu pui și sos Alfredo. Fettucine Chicken Alfredo în bol și în tigaie

Galerie foto

Tigaie cu fetucinne Alfredo și o porție într-un bol gri
Tigaie cu Fettucine Chicken Alfredo
Paste Fetucinne
+1
CELE MAI CITITE
Colaj cu unele dintre cele mai populare deserturi din România: papanași, mucenici și amandine.
Cele mai populare deserturi din România. Preparatele dulci pe care românii le adoră
Cele mai populare deserturi din România. Preparatele dulci pe care românii le adoră
Cele mai populare ciorbe din România în boluri pe o masă
Cele mai populare ciorbe din România. Care sunt preparatele preferate ale românilor
Cele mai populare ciorbe din România. Care sunt preparatele preferate ale românilor
Spaghete cu ton și sos de roșii, decorate cu măsline, capere și ceapă verde
Spaghete cu ton și sos de roșii. O rețetă simplă pentru o masă gustoasă
Spaghete cu ton și sos de roșii. O rețetă simplă pentru o masă gustoasă
Un platou mare și roz cu vanillekipferl pudrate cu mult zahăr
Vanillekipferl, prăjiturelele în formă de semilună. Desertul cu aromă puternică de vanilie
Vanillekipferl, prăjiturelele în formă de semilună. Desertul cu aromă puternică de vanilie
Tocăniță de dovlecei în bol negru cu lingură
Tocăniță de dovlecei. O rețetă de post, simplă și gustoasă
Tocăniță de dovlecei. O rețetă de post, simplă și gustoasă
Te-ar mai putea interesa și
Mâncare de varză cu paste tricolore, decorate cu busuioc, în bol alb
Galerie foto
Mâncare de varză cu paste tricolore. Rețetă de post
Mâncare de varză cu paste tricolore. Rețetă de post
Paste cu sos de vinete într-o cratiță
Paste cu sos de vinete, rețeta vegetariană cu parfum sicilian
Paste cu sos de vinete, rețeta vegetariană cu parfum sicilian
Două farfurii cu paste cu ton și spanac, puse pe o față de masă albă
Paste cu ton și spanac. Rețeta care e gata în 15 minute
Paste cu ton și spanac. Rețeta care e gata în 15 minute
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Regele Charles al III-lea cu o înghețată în mână alături de soția sa, Regina Consort Camilla
08:00
5 alimente pe care Regele Charles al III-lea nu le mănâncă niciodată 5 alimente pe care Regele Charles al III-lea nu le mănâncă niciodată
Cozonac pe o hârtie de copt și un ștergar roșu cu buline albe, alături de un bol verde
07:00
Sfaturi și trucuri pentru reușita cozonacilor. Idei adunate de la bucătarii iscusiți Sfaturi și trucuri pentru reușita cozonacilor. Idei adunate de la bucătarii iscusiți
Ruladă din fleică de porc la cuptor, porționată pe o hârtie de copt așezată pe un tocător de lemn
06:00
Ruladă din fleică de porc la cuptor. Rețetă pentru masa de Crăciun Ruladă din fleică de porc la cuptor. Rețetă pentru masa de Crăciun
Un borcan de dulceață de ceapă roșie alături de o ceapă roșie
7 decembrie, 08:00
Dulceață de ceapă roșie, rețeta de care ai nevoie pentru preparate speciale Dulceață de ceapă roșie, rețeta de care ai nevoie pentru preparate speciale
Fursecuri limbi de pisică pe o farfurie alături de o ceașcă de ceai
7 decembrie, 07:00
Fursecuri limbi de pisică. Rețeta unui desert clasic, mereu la modă Fursecuri limbi de pisică. Rețeta unui desert clasic, mereu la modă
sos pentru marinarea cărnii de vită pus peste bucăți de carne de vită
7 decembrie, 06:00
Cea mai bună metodă pentru marinarea cărnii de vită, potrivit bucătarilor Cea mai bună metodă pentru marinarea cărnii de vită, potrivit bucătarilor
ienibahar întreg și ienibahar măcinat pe o masă de lemn
6 decembrie, 08:00
Ienibahar. La ce se folosește și ce gust are Ienibahar. La ce se folosește și ce gust are
Brioșe cu măr și fulgi de ovăz puse pe o masă albă
6 decembrie, 07:00
Brioșe cu măr și fulgi de ovăz. Un desert sănătos fără zahăr și făină Brioșe cu măr și fulgi de ovăz. Un desert sănătos fără zahăr și făină
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Brioșe cu măr și fulgi de ovăz puse pe o masă albă
1
Brioșe cu măr și fulgi de ovăz. Un desert sănătos fără zahăr și făină
Brioșe cu măr și fulgi de ovăz. Un desert sănătos fără zahăr și făină
O porție de brioșe cu măr și fulgi de ovăz este perfectă pentru toți membrii familiei. Brioșele nu au zahăr sau făină și cu toate acestea sunt suficient de dulci și...
Negresă cu fulgi de ovăz pe un platou alături de furculițe și o masă albă
2
Negresă cu fulgi de ovăz. Prăjitura care este gata în două minute
Negresă cu fulgi de ovăz. Prăjitura care este gata în două minute
Pentru această negresă cu fulgi de ovăz nu ai nevoie de ouă, zahăr sau de făină și nici de prea multe pregătiri. Practic, în două minute, va fi gata de pus...
Bol cu ciulama de ciuperci cu usturoi servită cu mămăliguță
3
Ciulama de ciuperci cu usturoi. Rețetă de post
Ciulama de ciuperci cu usturoi. Rețetă de post
Dintre cele mai delicioase rețete de post pe care le poți prepara pentru masa de prânz sau cină, rețeta de ciulama de ciuperci cu usturoi ocupă un loc fruntaș. Ciupercile sunt...
Prajitura cu foi de napolitane si mac, asezata pe o farfurie
4
Prăjitura Furnicuța cu foi de napolitană. Desertul care îți amintește de copilărie
Prăjitura Furnicuța cu foi de napolitană. Desertul care îți amintește de copilărie
Prăjitura Furnicuța cu foi de napolitană, un desert ușor de făcut și care va atrage toate privirile. Cu cât foile de napolitană sunt mai calitative, cu atât prăjitura se va păstra...
Cozonacul fără frământare are cremă de ciocolată și blat pufos
5
Cozonac fără frământare. Rețeta perfectă pentru sărbători
Cozonac fără frământare. Rețeta perfectă pentru sărbători
Rețeta de cozonac fără frământare este preferata tuturor atunci când vine vorba despre masa de festivă de sărbători. Aroma de cozonac în casă este primul semn de sărbătoate. Dacă până acum...
Parteneri
Remedii împotriva răcelii și gripei. Cum îți poți stimula imunitatea

Remedii împotriva răcelii și gripei. Cum îți poți stimula imunitatea

Remedii împotriva răcelii și gripei. Cum îți poți stimula imunitatea
Unul dintre cei mai mari producători de mezeluri din ţară a anunţat că întrerupe toate contractele cu firmele austriece

Unul dintre cei mai mari producători de mezeluri din ţară a anunţat că întrerupe toate contractele cu firmele austriece

Unul dintre cei mai mari producători de mezeluri din ţară a anunţat că întrerupe toate contractele cu firmele austriece
Anamaria Prodan a dezvăluit adevăratul motiv pentru care l-a lovit pe presupusul amant: „A început scandalul! amp;#8216;Băi, Ana, ce e cu ăsta?!'”

Anamaria Prodan a dezvăluit adevăratul motiv pentru care l-a lovit pe presupusul amant: „A început scandalul! amp;#8216;Băi, Ana, ce e cu ăsta?!'”

Anamaria Prodan a dezvăluit adevăratul motiv pentru care l-a lovit pe presupusul amant: „A început scandalul! amp;#8216;Băi, Ana, ce e cu ăsta?!'”
Andreea Bălan și-a adus fetițele, pentru prima oară, pe scenă. Cum au reacționat fiicele sale în fața publicului

Andreea Bălan și-a adus fetițele, pentru prima oară, pe scenă. Cum au reacționat fiicele sale în fața publicului

Andreea Bălan și-a adus fetițele, pentru prima oară, pe scenă. Cum au reacționat fiicele sale în fața publicului
Özge Özpirinççi petrece timp de calitate alături de partenerul său, Burak Yamantürk. Cei doi nu uită de momentele romantice împreună

Özge Özpirinççi petrece timp de calitate alături de partenerul său, Burak Yamantürk. Cei doi nu uită de momentele romantice împreună

Özge Özpirinççi petrece timp de calitate alături de partenerul său, Burak Yamantürk. Cei doi nu uită de momentele romantice împreună
Programul înfricoșător care ar putea înlocui Google în 2 ani. De ce e capabil ChatGPT

Programul „înfricoșător” care ar putea înlocui Google în 2 ani. De ce e capabil ChatGPT

Programul „înfricoșător” care ar putea înlocui Google în 2 ani. De ce e capabil ChatGPT
Biscuiți conuri de brad cu cacao

Biscuiți conuri de brad cu cacao

Biscuiți conuri de brad cu cacao
Dua Lipa are încă o statuie de ceară. Artista a filmat întregul proces de creație

Dua Lipa are încă o statuie de ceară. Artista a filmat întregul proces de creație

Dua Lipa are încă o statuie de ceară. Artista a filmat întregul proces de creație
fresh
Brioșe cu măr și fulgi de ovăz puse pe o masă albă
Brioșe cu măr și fulgi de ovăz. Un desert sănătos fără zahăr și făină
Brioșe cu măr și fulgi de ovăz. Un desert sănătos fără zahăr și făină
Ciulama de ciuperci cu usturoi. Rețetă de post
Ciulama de ciuperci cu usturoi. Rețetă de post
Ienibahar. La ce se folosește și ce gust are
Ienibahar. La ce se folosește și ce gust are
Fursecuri limbi de pisică. Rețeta unui desert clasic, mereu la modă
Fursecuri limbi de pisică. Rețeta unui desert clasic, mereu la modă
Cea mai bună metodă pentru marinarea cărnii de vită, potrivit bucătarilor
Cea mai bună metodă pentru marinarea cărnii de vită, potrivit bucătarilor
închide