Paste cu pui și sos Alfredo. Fettucine Chicken Alfredo

timpul de preparare
Timp de gătire: 35 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Prânz
tipul bucătăriei
bucătăria: Italiană

Pentru una dintre mesele principale ale meniului zilnic, îți recomandăm să prepari rețeta de paste cu pui și sos Alfredo, cunoscută sub denumirea de Fettucine Chicken Alfredo.

Publicat: 10 octombrie 2022, 08:44
Tigaie cu fetucinne Alfredo și o porție într-un bol gri
Galerie foto

Galerie foto

Pastele fetucinne cu pui și sos Alfredo se servesc garnisite cu pătrunjel verde / Shutterstock

Rețeta este inspirată din bucătăria italiană, bucătărie specifică preparatelor cu paste. Rețeta originală a fost inventată de italianul Alfredo di Leilo în 1941 la restaurantul său din Roma „Alfredo ala Scrofa”. Se prepara din paste fettucine fierte și scăldate într-un sos de unt cu parmezan. Ulterior, rețeta a fost preluată de bucătarii americani care au adaptat-o și au introdus în sos și smântâna.

Citește și

Pastele preparate în acest mod sunt tare gustoase, cremoase și consistente. Dacă nu ai încercat încă rețeta, îți oferim mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru prepararea acesteia.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu pregătirea pieptului de pui c are necesită mai mult timp. Între timp, poți fierbe și pastele, iar când ai și pastele și pieptul de pui gata, te ocupi de sos.

Cum prepari rețeta de paste cu pui și sos Alfredo

Porționează pieptul de pui în bucăți mici pe care le condimentezi cu sare și piper și le lași la odihnit 15-20 de minute, în apă rece. Apoi, așază o tigaie antiaderentă pe flacăra aragazului și las-o la încins fără a adăuga grăsime. Adaugă bucățile din piept de pui și rumenește-le pe toate părțile, până când se deschid bine la culoare. Pune bucățile de carne într-un bol și acoperă bolul cu un capac să se mențină carnea caldă.

Pune o oală cu apă la fiert, iar când apa începe să clocotească, adaugă o linguriță de sare. Amestecă până când sarea se topește. Lasă apa să atingă din nou punctul de fierbere și adaugă pastele. Fierbe pastele în modul clasic, conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Nu arunca apa de la paste! Citește aici un articol pentru a te informa ce poți face cu apa de la paste.

În timp ce pastele fierb, poți prepara și sosul Alfredo.

În tigaia în care ai preparat carnea pune untul la topit. Curăță cățeii de usturoi, strivește-i ușor presându-i cu un tocător de lemn și adaugă-i în tigaia cu unt.  Amestecă-i bine în untul topit pentru câteva secunde, atât cât să-și degaje aroma, apoi îi îndepărtezi. Adăugă smântâna de gătit și amestec-o rapid cu untul aromat cu usturoi. Lasă sosul de smântână să fiarbă pentru un minut, apoi adaugă parmezanul răzuit. Amestecă intens cu o spatulă până când parmezanul se topește, apoi adăugă carnea de pui. Presară puțin piper și sare, după gust.

Scurge pastele fierte și adaugă-le în sosul Alftredo. Mai adaugă din apa în care au fiert pastele, dacă sosul este prea consistent.

După stingerea focului, sau în timpul servirii, garnisește delicioasele paste cu pui și sos Alfredo cu pătrunjel verde și frunze de busuioc.

Din aceeași categorie de rețete delicioase cu paste, îți recomandăm pentru data viitoare o rețetă de paste cu ciuperci. Este o rețeta care se prepară în doar câteva minute.

Citește și
Paste cu pui și sos Alfredo. Fettucine Chicken Alfredo în bol și în tigaie
Galerie foto

Galerie foto

Tigaie cu fetucinne Alfredo și o porție într-un bol gri
Tigaie cu Fettucine Chicken Alfredo
Paste Fetucinne
+1
CELE MAI CITITE
Prăjitură Căsuța de iarnă secționată pe un platou și o porție pe farfurie, în decor de iarnă
Prăjitură Căsuța de iarnă, cu blat de cacao, cremă de mascarpone și vișine
Prăjitură Căsuța de iarnă, cu blat de cacao, cremă de mascarpone și vișine
persoană care gătește somon
5 feluri în care poți găti somonul. Idei pentru iubitorii de pește
5 feluri în care poți găti somonul. Idei pentru iubitorii de pește
brânză congelată
Știai că poți congela brânza? Iată cum o pregătești pentru a-și păstra textura
Știai că poți congela brânza? Iată cum o pregătești pentru a-și păstra textura
pui portughez cu orez
Pui portughez cu orez. Cel mai aromat mod de a găti carnea de pui
Pui portughez cu orez. Cel mai aromat mod de a găti carnea de pui
Cotlete de porc cu usturoi la tigaie
Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect
Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Pasta alla gricia
Pasta alla gricia. Rețeta autentică din doar patru ingrediente
Pasta alla gricia. Rețeta autentică din doar patru ingrediente
Paste cremoase cu ciuperci, nuci și parmezan în două farfurii
Paste cremoase cu ciuperci, nuci și parmezan, pentru prânz sau cină
Paste cremoase cu ciuperci, nuci și parmezan, pentru prânz sau cină
Paste cochilii umplute cu brânză și spanac în sos de roșii într-o tigaie
Galerie foto
Paste cochilii umplute cu brânză și spanac în sos de roșii
Paste cochilii umplute cu brânză și spanac în sos de roșii
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Chec festiv pentru masa de Crăciun porționat
05:43
Chec festiv pentru masa de Crăciun. Rețetă de chec cu fructe confiate, nuci și aromă de citrice Chec festiv pentru masa de Crăciun. Rețetă de chec cu fructe confiate, nuci și aromă de citrice
Orez cremos cu lapte de cocos în două boluri, o nucă de cocos secționată și un bol cu coajă de citrice
05:41
Orez cremos cu lapte de cocos. Desertul copilăriei în varianta de post Orez cremos cu lapte de cocos. Desertul copilăriei în varianta de post
Rulouri din foietaj cu cremă fină de lapte condensat, frișcă și mascarpone
05:41
Rulouri din foietaj cu cremă fină de lapte condensat, frișcă și mascarpone Rulouri din foietaj cu cremă fină de lapte condensat, frișcă și mascarpone
Porții de turtă dulce la tavă cu gem și glazură de ciocolată
18 decembrie, 06:24
Turtă dulce la tavă cu gem și glazură de ciocolată. Prăjitura iernilor de altădată Turtă dulce la tavă cu gem și glazură de ciocolată. Prăjitura iernilor de altădată
Carne fragedă de porc cu ananas, în sos dulce-acrișor în bol alb , trei căpățâni de usturoi și un bol cu condimente
18 decembrie, 05:42
Carne fragedă de porc cu ananas, în sos dulce-acrișor Carne fragedă de porc cu ananas, în sos dulce-acrișor
Prăjitură de iarnă cu mandarine sau portocale și blat pufos cu iaurt pe un tocător de lemn rotund și două cutii de cadouri
18 decembrie, 05:35
Prăjitură de iarnă cu mandarine sau portocale și blat pufos cu iaurt Prăjitură de iarnă cu mandarine sau portocale și blat pufos cu iaurt
Piftie de pește pe o farfurie albă, decorată cu felii de lămâie
17 decembrie, 10:06
Piftie de pește, limpede și aromată. Rețetă tradițională dobrogeană Piftie de pește, limpede și aromată. Rețetă tradițională dobrogeană
Cupcakes de Crăciun cu brăduț din cremă pe un suport rustic din lemn
17 decembrie, 06:36
Cupcakes de Crăciun cu brăduț din cremă. Desert festiv cu farmec de poveste Cupcakes de Crăciun cu brăduț din cremă. Desert festiv cu farmec de poveste
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Piftie de curcan cu legume. Versiune mai ușoară a răciturilor tradiționale, ideală pentru cei care evită carnea de porc
Piftie de curcan cu legume. Versiune mai ușoară a răciturilor tradiționale, ideală pentru cei care evită carnea de porc
Piftie de curcan cu legume. Versiune mai ușoară a răciturilor tradiționale, ideală pentru cei care evită carnea de porc
Cum se calculează impozitul pe locuinţe în 2026 şi cine va plăti cel mai mult
Cum se calculează impozitul pe locuinţe în 2026 şi cine va plăti cel mai mult
Cum se calculează impozitul pe locuinţe în 2026 şi cine va plăti cel mai mult
Pensia umilitoare pe care o primeşte Ilie Năstase de la statul român: amp;#8220;Înseamnă că atât merit”
Pensia umilitoare pe care o primeşte Ilie Năstase de la statul român: amp;#8220;Înseamnă că atât merit”
Pensia umilitoare pe care o primeşte Ilie Năstase de la statul român: amp;#8220;Înseamnă că atât merit”
Când începe sezonul 13 Mireasa: Meciul Iubirii. Simona Gherghe a anunțat data premierei
Când începe sezonul 13 Mireasa: Meciul Iubirii. Simona Gherghe a anunțat data premierei
Când începe sezonul 13 Mireasa: Meciul Iubirii. Simona Gherghe a anunțat data premierei
Thalía și-a lansat o nouă piesă de sărbători. A fost invitată în emisiunea artistei Kelly Clarkson
Thalía și-a lansat o nouă piesă de sărbători. A fost invitată în emisiunea artistei Kelly Clarkson
Thalía și-a lansat o nouă piesă de sărbători. A fost invitată în emisiunea artistei Kelly Clarkson
OpenAI lansează magazinul de aplicații ChatGPT. Ce poți găsi pe el
OpenAI lansează magazinul de aplicații ChatGPT. Ce poți găsi pe el
OpenAI lansează magazinul de aplicații ChatGPT. Ce poți găsi pe el
Pandișpan cu vanilie și cremă de brânză
Pandișpan cu vanilie și cremă de brânză
Pandișpan cu vanilie și cremă de brânză
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Proprietățile medicinale ale vâscului. Ce întrebuințări poate avea această plantă
Proprietățile medicinale ale vâscului. Ce întrebuințări poate avea această plantă
Proprietățile medicinale ale vâscului. Ce întrebuințări poate avea această plantă
fresh
Cupcakes de Crăciun cu brăduț din cremă. Desert festiv cu farmec de poveste

Cupcakes de Crăciun cu brăduț din cremă. Desert festiv cu farmec de poveste

Cupcakes de Crăciun cu brăduț din cremă. Desert festiv cu farmec de poveste

Choux-uri aperitiv cu avocado și somon afumat. Eleganță simplă pentru mese festive

Choux-uri aperitiv cu avocado și somon afumat. Eleganță simplă pentru mese festive

Piftie de pește, limpede și aromată. Rețetă tradițională dobrogeană

Piftie de pește, limpede și aromată. Rețetă tradițională dobrogeană

Turtă dulce la tavă cu gem și glazură de ciocolată. Prăjitura iernilor de altădată

Turtă dulce la tavă cu gem și glazură de ciocolată. Prăjitura iernilor de altădată

Prăjitură de iarnă cu mandarine sau portocale și blat pufos cu iaurt

Prăjitură de iarnă cu mandarine sau portocale și blat pufos cu iaurt
închide