Supă cremă de conopidă. Rețetă simplă și gustoasă
Nu ezita să introduci conopida în alimentația ta zilnică, pentru că ai o gamă variată de rețete pe care le poți prepara cu ea. Una dintre acestea este rețeta de supă cremă de conopidă. Este o rețetă simplă, dar gustoasă și consistentă.
Galerie foto
Preparată sub formă de supă cremă, vei adora gustul conopidei, chiar dacă altfel ți se pare banal. Chiar și copiii vor îndrăgi un astfel de preparat.
Specialiștii în nutriție ne spun despre conopidă că reprezintă unul dintre alimentele benefice funcționării organismului la cote maxime. Datorită conținutului bogat în fibre și apă, consumul de conopidă ajută la eliminarea toxinelor din organism.
În același timp, conopida este sursă excelentă de antioxidanți. Știm că antioxidanții au un rol important în protejarea celulelor organismului împotriva radicalilor liberi. În plus, preparatele cu conopidă pot înlocui cu succes preparatele cu un conținut mai ridicat de calorii, precum cele cu orez sau paste.
Printre rețetele pe care le mai poți prepara cu conopidă poți trece pe listă și rețeta de conopidă întreagă la cuptor, cu sos de muștar cu semințe. Este una dintre cele mai simple rețete, dar cu gust delicios. Iar mai jos, îți oferim lista de ingrediente și pașii necesari pentru rețeta de supă cremă de conopidă.
Ingrediente
Mod de preparare
Începe cu pregătirea ingredientelor, în special cu a conopidei. Curăță conopida de frunzele verzi și de cotoare, apoi poți începe să o desfaci în buchețele. Curăță ceapa și clătește-o, apoi toacă ceapa mărunt. Curăță usturoiul și toacă-l rondele, iar morcovul și cartoful, curăță-i, clătește-i și toacă-i în cuburi. Când ai toate aceste ingrediente pregătite poți să aprinzi aragazul și să dai start preparării supei.
Cum prepari supă cremă de conopidă
Așază o oală pe flacăra aragazului, aprinsă la intensitate mică spre medie și toarnă uleiul în ea. Lasă-l să se înfierbânte, apoi adaugă ceapa și usturoiul. Călește-le ușor amestecându-le pentru a nu se arde. Presară și un praf de sare pentru ca ceapa să se deshidrateze ușor și să devină mai suculentă, așa încât să nu se prăjească.
Apoi adaugă pe rând morcovul, cartoful și bucățile de conopidă. Completează cu supă de legume sau cu apă și lasă ingredientele să fiarbă timp de 15-20 de minute.
Scurge legumele din supă și, cu ajutorul unui blender vertical, pasează-le. Adaugă treptat din supa scursă și amestecă intens până când ai obținut o compoziție cremoasă. Adaugă și smântâna de gătit și mai fierbe supa cremă pentru 5-6 minute. În acest interval de timp îi poți potrivi gustul cu sare și piper.
Din câteva bucăți de conopidă, tăiate în felii subțiri, poți prepara chipsuri la cuptor pentru a decora supa cu ele.
Servește delicioasa supă cremă de conopidă cu crutoane de pâine aromate și cu 1-2 linguri de smântână acră.
Vezi aici cum poți prepara crutoane de pâine, aromate. Iar pentru data viitoare când vei dori să mai prepari supă cremă, îți oferim o rețetă de supă cremă de cartofi dulci, aromată cu ghimbir și usturoi.
Galerie foto