Nuci și alte forme de fursecuri umplute. Desert de post cu gust de copilărie

timpul de preparare
Timp de gătire: 60 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Dacă te întrebi cu ce fursecuri să umpli platoul pentru Moș Nicolae sau pentru alte ocazii deosebite, poți prepara rețeta de nuci și alte forme de fursecuri umplute. Fursecurile sunt de post și fac parte dintre dulciurile cu gust de copilărie, pe care le preparau mamele și bunicile.

Nuci și alte forme de fursecuri umplute în cutii de carton și pe un platou de lemn
Galerie foto

Galerie foto

Fursecurile se păstrează bine în cutii metalice sau cutii de carton / Rețetefeldefel.ro

Tot ce îți trebuie pentru a prepara delicioasele fursecuri, în afară de ingrediente, este forma de copt specială. O găsești în magazinele alimentare de specialitate sau în piețe. O mai găsești în târgurile de sărbători, sau în bazaruri. Iar dacă nu găsești forma cu mai multe feluri de fursecuri, este perfectă și forma pentru nuci simple.

Citește și

Rețeta aluatului este aceeași indiferent de forma de copt fursecurile. Este o rețetă de aluat fraged, de post, pe care o poți folosi și la alte tipuri de fursecuri.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Descoperă și o rețetă de nuci cu cacao și cremă de vanilie. În rândurile de mai jos vei descoperi rețeta detaliată pentru nuci și alte forme de fursecuri umplute.

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu pregătirea aluatului fraged care necesită un timp de frământare și un timp de relaxare la rece. Apoi vei modela aluatul în biluțe mici și vei coace crustele pentru fursecuri. Crema se prepară după coacerea crustelor, pentru că vei folosi și marginile neuniforme ale acestora sau chiar crustele rupte.

Cum prepari aluatul pentru nuci și alte forme de fursecuri

Pune într-un bol uleiul cu apa minerală, esența, zahărul și sarea. Amestecă intens până la dizolvarea ingredientelor solide.

În alt bol mai mic amestecă bicarbonatul de sodiu cu oțetul și adaugă-l peste celălalt amestec de ingrediente. Trece prin sită făina cu praful de copt și încorporeaz-o în lichidul din bol. Aluatul fraged obținut nu va fi foarte ferm, va fi ușor sfărâmicios, dar nelipicios. Împachetează-l într-o folie de prospețime și lasă-l la odihnit timp de 20-30 de minute.

După ce aluatul s-a relaxat, rupe din el bucăți micuțe, cât să acopere aproximativ 1/2 din orificiile formelor de copt crustele pentru fursecuri. Modelează-le sub formă de bile.

Când ai modelat toate bilele, așază forma de copt pe flacăra aragazului, pune biluțe în orificiile ei, închide-i capacul și coace-le pentru 1-2 minute pe fiecare parte. După ce le-ai copt pe toate, sortează-le două câte două în funcție de formele obținute. Cu o foarfecă de bucătărie decupează marginile neuniforme ale crustelor.

Cum prepari crema pentru umplerea fursecurilor

Pentru umplutura delicioaselor nuci și alte forme de fursecuri adaugă biscuiții într-un bol împreună cu marginile de la cruste, precum și crustele mai arse sau neuniforme. Cu ajutorul unui blender sau a unui robot de bucătărie, macină mărunt ingredientele din bol. Macină și miezul de nucă, dar nu foarte fin. Amestecă-le în același bol.

Într-o crăticioară așezată pe flacăra aragazului adaugă apa cu zahărul, un praf de sare și pudra de cacao. Fierbe aceste ingrediente amestecând continuu, până când se topește zahărul. Adaugă esența de migdale și toarnă siropul rezultat peste amestecul de biscuiți cu resturi de aluat și nucă.

Omogenizează bine amestecul și lasă-l la răcit. După răcirea completă adaugă gemul de caise și din nou omogenizează compoziția.

Cu o linguriță umple crustele de fursecuri cu crema obținută, apoi lipește-le câte două, în funcție de formele acestora. Trece-le prin zahărul pudră și așază-le în cutii de metal cu capac sau în cutii de carton.

Poți păstra delicioasele fursecuri nuci de post și alte forme până la două săptămâni, la loc răcoros.

Descoperă și o rețetă de cornulețe de post cu cremă de nuci, fragede și aromate.

Citește și
Nuci și alte forme de fursecuri umplute, pasul de decorare cu zahăr
Galerie foto

Galerie foto

Cruste pentru fursecuri în tavă
Cruste pentru fursecuri în forma de copt
Nuci și alte forme de fursecuri umplute în cutii de carton și pe un platou de lemn
+21
CELE MAI CITITE
Gogoși de post cu apă minerală în două vase
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
marinadă pentru pește prăjit pe o farfurie
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Tocănița de post cu ciuperci servită într-un castron alb
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Un cozonac proaspăt scos din cuptor și feliat pe un tocător de lemn
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Colaj cu chef Sorin Gonțea și pahare de mousse de ciocolată cu fructe de pădure.
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Tartă de post cu gem de zmeură și ulei de cocos secționată în forma de copt, alături de o ceașcă cu ceai
Galerie foto
Tartă de post cu gem de zmeură și ulei de cocos
Tartă de post cu gem de zmeură și ulei de cocos
Nuci cu cremă caramel de post în bol
Galerie foto
Nuci cu cremă caramel de post. Rețeta copilăriei, reinterpretată
Nuci cu cremă caramel de post. Rețeta copilăriei, reinterpretată
Plăcintă de post cu mere și scorțișoară porționată pe un platou
Galerie foto
Plăcintă de post cu mere și scorțișoară. Rețetă simplă și ușoară
Plăcintă de post cu mere și scorțișoară. Rețetă simplă și ușoară
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Pulpă de miel cu cartofi într-o tavă rustică de lemn, alături de un bol cu sos
06:39
Pulpă de miel cu cartofi la cuptor. Rețetă savuroasă și consistentă Pulpă de miel cu cartofi la cuptor. Rețetă savuroasă și consistentă
Porție de pască pufoasă fără aluat în spatula așezată pe farfurie, alături de platoul cu pasca secționată
05:53
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
Trei rețete de ouă umplute așezate pe un platou
05:28
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate în cratiță, alături de un bol cu piure de cartofi
05:21
Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate. Rețetă pentru masa de Paște Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate. Rețetă pentru masa de Paște
rețete cu pește de Florii puse pe o masă
27 aprilie, 06:01
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă 7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Două borcane cu gem de rubarbă și lingurițe
27 aprilie, 05:43
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
Doradă pusă într-o tavă la cuptor
27 aprilie, 04:45
Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor
Cât se ține carnea de miel la cuptor
27 aprilie, 03:39
Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
1
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cozonacii nu sunt cel mai ușor desert de preparat. Trebuie să fii atentă la o mulțime de detalii, de la temperatura ingredientelor la modul în care în care îi manevrezi după...
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
2
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Peștele prăjit poate fi mai gustos dacă înainte de a-l pune în tigaia cu ulei încins îl lași câteva ore sau peste noapte într-o compoziție cu condimente și ierburi aromatice. Descoperă...
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
3
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Dacă ai în plan să prepari gogoși pentru momentele dulci ale zilei, îți recomandăm să încerci rețeta de gogoși de post împletite. Este un mod de a da aspect cuceritor celui...
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
4
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Ciupercile sunt o sursă excelentă de proteine și este important să le integrezi în dieta ta, mai ales în perioadele de post. O variantă delicioasă de a face acest lucru este...
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
5
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
O reţetă clasică de mousse de ciocolată cu fructe de pădure, un desert cremos, mătăsos şi încărcat cu aromă de ciocolată, care este făcut din doar 3 ingrediente și 3 pași...
Parteneri
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
O româncă stabilită în Spania arată ce găteşte cu alimentele pe care le găseşte prin gunoaie. Aleg și eu ce e bun, ce nu e bun
O româncă stabilită în Spania arată ce găteşte cu alimentele pe care le găseşte prin gunoaie. "Aleg și eu ce e bun, ce nu e bun"
O româncă stabilită în Spania arată ce găteşte cu alimentele pe care le găseşte prin gunoaie. "Aleg și eu ce e bun, ce nu e bun"
Care este singurul „moment de desfătare” al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul: „Asta e rutina!”
Care este singurul „moment de desfătare” al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul: „Asta e rutina!”
Care este singurul „moment de desfătare” al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul: „Asta e rutina!”
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Boala zombie care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
10 probleme sociale cu care se confruntă adolescenții
10 probleme sociale cu care se confruntă adolescenții
10 probleme sociale cu care se confruntă adolescenții
Selena Gomez a vorbit despre pauza ei de la social media: A fost cel mai satisfăcător cadou pe care mi l-am făcut
Selena Gomez a vorbit despre pauza ei de la social media: „A fost cel mai satisfăcător cadou pe care mi l-am făcut”
Selena Gomez a vorbit despre pauza ei de la social media: „A fost cel mai satisfăcător cadou pe care mi l-am făcut”
Beneficiile și riscurile consumului de alimente picante. Sfaturi pentru a le include în dietă în mod corect
Beneficiile și riscurile consumului de alimente picante. Sfaturi pentru a le include în dietă în mod corect
Beneficiile și riscurile consumului de alimente picante. Sfaturi pentru a le include în dietă în mod corect
fresh
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos

Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos

Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște

Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște

Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor

Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor

Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor

Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor
închide