Frământă ingredientele în continuare, până când aluatul devine compact și bun de modelat. Dacă aluatul este lipicios, mai poți adăuga făină. Nu este necesar să frămânți aluatul în exces pentru că va deveni moale și va îngloba mai multă făină.
Descoperă și o rețetă de aluat fraged pentru tarte.
Cum formezi și coci cornulețele
Înainte de a modela delicioasele cornulețe țigarete, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Apoi presară făină pe blatul de lucru. Împarte aluatul în două părți egale. Cu ajutorul sucitorului de aluaturi întinde pe rând cele două părți de aluat în câte o foaie dreptunghiulară.
Cu un cuțit, cu vârful ascuțit, secționează foile de aluat în forme pătrate, de aproximativ 10×10 cm. Pune câte o linguriță de gem la una dintre marginile pătratelor și întinde gemul în strat uniform, doar pe acea margine. Poți folosi orice tip de gem sau chiar marmeladă.
Apoi rulează pătrățelele de aluat începând de la latura cu gem, formând astfel țigaretele. Pune hârtie de copt în tava cuptorului și așază cornulețele în ea, la mici distanțe unele față de celelalte.
Introdu tava în cuptor și coace cornulețele pentru 15-16 minute la 180 de grade Celsius. Nu le coace în exces, pentru a nu se colora foarte mult.
După coacere tăvălește cornulețele cât sunt fierbinți prin zahăr pudră.
Apoi depozitează delicioasele cornulețe țigarete în cutii de carton sau cutii metalice cu capac. Pot fi păstrate la loc răcoros până la 2 săptămâni.
Tot din categoria rețetelor de cornulețe îți mai recomandăm să încerci și cornulețele rapide cu ciocolată amăruie și aluat foietaj.