Rețetă de biscuiți crinkle. Desertul pe care i-l poți lăsa sub brad lui Moș Crăciun
Biscuiți crinkle cu ciocolată poți face în tot timpul anului, dar sunt specifici sărbătorilor de iarnă. Sunt pufoși și moi, iar ciocolata îi face cu adevărat delicioși.
Biscuiții crinkle se fac ușor, având la bază un aluat clasic, însă sunt speciali pentru că au un conținut mare de ciocolată. În plus, trebuie să respecți o etapă care este esențială pentru ca ei să aibă textura potrivită. Aluatul trebuie să stea la rece. Va fi și mai ușor de transformat în bile și va crește mult mai mult făcând prăjiturile mai mari.
Sfaturi pentru biscuiți crinkle perfecți
Trebuie să fii atentă când dai biscuiții la cuptor. Dacă până în minutul 9 de coacere nu se întind suficient de mult, atunci trebuie să scoți tava din cuptor și să o lovești ușor de 2-3 ori. Vei vedea că efectul acestui mic truc este magic. Le pui apoi încă 2-3 minute la cuptor și vei avea biscuiți crinkle groși, crăpați la exterior și moi la interior.
Dacă vrei ca zahărul pudră să nu se topească în timpul procesului de coacere, este bine să treci bilele de aluat mai întâi prin zahăr granulat. Este nevoie de un strat foarte subțire pentru că astfel biscuiții vor fi mult prea dulci. Rolul acestui procedeu este unul estetic, nu de gust.
Cum se congelează aluatul pentru biscuiți crinkle
Dacă vrei să faci o cantitate mai mare de aluat pentru a coace biscuiții în altă zi, este posibil. După ce scoți de la rece aluatul, păstrează pentru modelare cât ai nevoie, iar restul pune-l în pungă rezistentă la temperaturi negative și dă-l la congelator.
Ar fi util să notezi pe ambalaj ce este acolo și data la care l-ai congelat. Când vei vrea să faci biscuiți din el, este suficient să îl scoți pe blatul din bucătărie cu 30 de minute înainte și apoi să urmezi restul pașilor din rețetă.
Rețetă de biscuiți crinkle
Pentru a face biscuiți crinkle ai nevoie de făină, zahăr, cacao pudră, bicarbonat de sodiu, sare, ou și unt. Trebuie să ții cont de faptul că trebuie să folosești unt cu 82% grăsime pentru a da mai multă aromă și o textură mai complexă. În plus, atât oul, cât și untul trebuie să fie la temperatura camerei.
Ai grijă să le scoți din frigider cu minimum 30 de minute înainte de a te apuca de gătit. În felul acesta, vei avea niște crinkle mult mai moi, mai ales dacă folosești viteza maximă a mixerului când le bați.
Ingrediente
Mod de preparare
Într-un castron mare, se mixează cu un mixer, la viteză medie, untul, zahărul granulat și zahărul brun. Se amestecă până compoziția devine pufoasă și se deschide la culoare. Apoi se adaugă oul și extractul de vanilie și se bată la viteză mare până se combină.
Într-un alt castron separat, se amestecă făina, pudra de cacao, bicarbonatul de sodiu și sarea până se omogenizează. Cu mixerul la viteză mică, se toarnă încet ingredientele umede. Se mixează încet până se încorporează și apoi se adaugă fulgii de ciocolată. Aluatul de fursecuri va fi gros și foarte lipicios. Se acoperă strâns aluatul și se lasă la frigider pentru cel puțin 3 ore și până la 3 zile.
Cum se coc biscuiții crinkle
Se scote aluatul din frigider și se lasă să stea la temperatura camerei timp de 10 minute. Dacă aluatul de fursecuri s-a răcit mai mult de 3 ore, se lasă să stea la temperatura camerei timp de aproximativ 20 de minute.
Se preîncălzește cuptorul la 170°C. Se pune hârtie de copt pe o tavă mare de cuptor. Se fac formează câte o bilă dintr-o lingură și jumătate de aluat. Se trece fiecare bila foarte ușor prin zahăr granulat, apoi generos prin zahărul pudră. Se pun la o distanță de 6 cm pe tava de copt.
Se coc timp de 11-12 minute sau până când marginile par întărite și mijlocul încă moale. Apoi se scot și se lasă 5 minute pe tavă, apoi se scot pe un platou.