Nuci cu cacao și cremă de vanilie. Mici bijuterii culinare

timpul de preparare
Timp de gătire: 60 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Românească

Dacă obișnuiești să prepari fursecuri în casă și ai o formă specială pentru copt fursecuri, îți oferim o rețetă foarte interesantă de nuci cu cacao și cremă de vanilie.

Nuci cu cacao și cremă de vanilie decorate cu zahăr pudră, în bol alb
Galerie foto

Galerie foto

După umplere, nucile se decorează cu zahăr pudră / Rețetefeldefel.ro

Fursecurile sub formă de nuci umplute fac parte dintre deserturile copilăriei, pentru mulți dintre noi. Le preparau de sărbători mamele și bunicile noastre. Ele au transmis rețetele din generație în generație, pentru a ne putea bucura în continuare de savoarea acestui desert delicios.

Dacă vrei să testezi această rețetă, trebuia să ai în vedere că, în afară de ingredientele necesare preparării fursecurilor, mai trebuie să deții o formă de copt specială.

Citește și

Există forme de copt electrice sau pentru flacăra aragazului, dar există în comerț și tăvi cu forme de nuci. Indiferent ce formă de copt alegi, nucile vor ieși senzaționale și îi poți cuceri cu ele pe cei dragi.

Rețetele de nuci umplute sunt foarte versatile. Poți prepara aluatul fraged simplu sau cu cacao, iar crema o poți alege în funcție de preferințe. Mai jos, îți oferim una dintre rețetele de nuci umplute, cu listă completă de ingrediente și mod de preparare pas cu pas.

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu prepararea aluatului care necesită un timp de frământare, dar și timp de relaxare la rece. Adună pe masa de lucru toate ingredientele și ustensilele necesare. Este important să scoți untul de la rece cu 10-15 minute înainte, pentru a deveni moale și a se putea lucra cu el.

Pași necesari pentru prepararea aluatului de nuci cu cacao și cremă de vanilie

Pune untul moale într-un bo și adaugă peste el zahărul și vanilia. Amestecă intens cu un tel sau cu o spatulă până când obții o compoziție cremoasă. Apoi, adaugă pe rând, ouăle, omogenizând compoziția după fiecare.

Amestecă făina cu pudra de cacao, praful de copt și sarea și trece amestecul prin sită. Adaugă-l treptat peste compoziția de unt cu ouă. Frământă aluatul până când devine compact și nu se mai lipește de mâini. Acoperă-l cu o folie de prospețime și pune-l la frigider pentru aproximativ o oră.

În acest interval de timp poți prepara crema, pentru a avea timp să se răcească până la umplerea nucilor.

Pași necesari pentru prepararea cremei de vanilie

Pune într-o cratiță așezată pe flacăra aragazului 300 ml de lapte și lasă-l să atingă punctul de fierbere. Restul de 100 ml de lapte îl amesteci cu făina sau cu amidonul.

Amestecă într-un bol gălbenușurile cu sarea, vanilia și zahărul. Amestecă, folosind un tel, până când compoziția se deschide la culoare. Adaugă făina amestecată cu lapte, omogenizează compoziția și toarn-o, treptat în cratița cu lapte fierbinte, în timp ce amesteci energic.

Fierbe crema de vanilie până când devine consistentă și începe să clocotească, amestecând continuu în ea. Apoi, stinge focul, adaugă untul tăiat în cuburi și nuca măcinată și amestecă până când acesta se topește și este absorbit uniform în cremă. Așază o folie de prospețime la contact cu crema și las-o să se răcească în timp ce coci cojile pentru nuci.

Pași necesari coacerii  și umplerii cojilor pentru nuci cu cacao și cremă de vanilie

Scoate aluatul de la rece și rupe din el bucăți mici pe care le modelezi sub formă de biluțe. Mărimea biluțelor trebuie să ocupe 1/4 din adâncimea formelor de copt. Când ai terminat de modelat biluțele poți pune forma de copt la încălzit.

Adaugă în orificiile acesteia biluțele de aluat, închide capacul și coace cojile pentru nuci întorcând forma de pe o parte pe cealaltă, pe flacăra aragazului. Dacă folosești o formă electrică te ghidezi după ledurile de pe capacul aparatului. Pentru primele 2-3 runde de coji timpul de coacere este de 4-5 minute, apoi se reduce treptat, în timp ce forma se încălzește.

Vezi mai multe imagini cu pașii de preparare în GALERIA FOTO!

Colaj de poze cu pașii de preparare a cojilor pentru nuci

Cojile pentru nuci se pot coace cu ajutorul unei forme de copt pentru flacăra aragazului sau cu un aparat electric, special / Rețetefeldefel.ro

Umple cojile de nuci cu cacao cu crema de vanilie și lipește-le două câte două. Așază-le pe platouri și decorează-le cu zahăr pudră. Vor fi mult mai delicioase după câteva ore, timp în care aluatul cojilor se va frăgezi de la umiditatea cremei.

Poți opta și pentru altă cremă de umplere a nucilor. Îți recomandăm pe această cale o rețetă de cremă de mascarpone și frișcă, mai simplă și fără fierbere.

 

Citește și
Nuci cu cacao și cremă de vanilie în bol alb, una secționată

Galerie foto

Colaj de poze cu pașii de preparare a cremei de vanilie
Colaj de poze cu pașii de preparare a cojilor pentru nuci
Nuci cu cacao și cremă de vanilie decorate cu zahăr pudră, în bol alb
+21
CELE MAI CITITE
Ruladă cu căpșuni și ciocolată albă, porționată, alături de căpșuni proaspete
Ruladă cu căpșuni și ciocolată albă, perfectă pentru deliciul din weekend
Ruladă cu căpșuni și ciocolată albă, perfectă pentru deliciul din weekend
Dovlecei pane cu mujdei de usturoi
Dovlecei pane cu mujdei de usturoi. Una dintre cele mai apreciate gustări de vară
Dovlecei pane cu mujdei de usturoi. Una dintre cele mai apreciate gustări de vară
Rețete de limonadă preparate și servite în mai multe pahare cu limonadă
10 rețete de limonadă care îți vor face vara mai frumoasă
10 rețete de limonadă care îți vor face vara mai frumoasă
Două Pulpe de pui în sos de legume într-un bol alb
Pulpe de pui în sos de legume. Rețetă pentru un prânz gustos
Pulpe de pui în sos de legume. Rețetă pentru un prânz gustos
Borcan cu gem de căpșuni cu mentă, cu linguriță și căpșuni proaspete în bol
Gem de căpșuni cu mentă, ideal pentru a fi folosit în deserturi
Gem de căpșuni cu mentă, ideal pentru a fi folosit în deserturi
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Cremes cu vanilie și căpșuni decorat cu frișcă și frunze de mentă
Galerie foto
Cremes cu vanilie și căpșuni. Cremes glazurat și foarte aromat
Cremes cu vanilie și căpșuni. Cremes glazurat și foarte aromat
Două porții de cremșnit cu blat de nucă la interior pe două farfurii
Galerie foto
Cremșnit cu blat de nucă la interior. Cremes delicios și spectaculos
Cremșnit cu blat de nucă la interior. Cremes delicios și spectaculos
Fursecuri cu scorțișoară pe un platou de lemn, alături de două batoane de scorțișoară
Galerie foto
Fursecuri cu scorțișoară. Rețeta celor mai simple și aromate fursecuri de post
Fursecuri cu scorțișoară. Rețeta celor mai simple și aromate fursecuri de post
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Banane într-un coș de cumpărături pentru a ilustra beneficiile acestora și motivul pentru care sunt considerate ieftine
08:00
Beneficiile consumului de banane. Motivul pentru care fac parte din categoria fructelor ieftine Beneficiile consumului de banane. Motivul pentru care fac parte din categoria fructelor ieftine
Ștrudel cu cireșe și scorțișoară porționat pe un tocător de lemn, alături de batoane de scorțișoară, un bol cu zahăr brun și un bol cu cireșe
07:00
Ștrudel cu cireșe și scorțișoară, delicios și foarte aromat Ștrudel cu cireșe și scorțișoară, delicios și foarte aromat
Gem de căpșuni cu fragi de pădure în borcan, alături de căpșuni proaspete și fragi răsturnați dintr-un bol verde
06:00
Gem de căpșuni cu fragi de pădure, mai parfumat și mai consistent Gem de căpșuni cu fragi de pădure, mai parfumat și mai consistent
Dovlecei tocați și puși în pungi la congelator
31 mai, 07:00
Cum se congelează dovleceii, în funcție de modul de preparare al acestora Cum se congelează dovleceii, în funcție de modul de preparare al acestora
Tartă cu cireșe și cremă de mascarpone porționată pe platou și pe farfurie, alături de o vază cu flori și un bol cu cireșe
31 mai, 06:00
Tartă cu cireșe și cremă de mascarpone. Un desert de vară delicios Tartă cu cireșe și cremă de mascarpone. Un desert de vară delicios
Mai multe boluri cu supe de legume
31 mai, 06:00
5 supe de legume. Rețete pline de savoare și vitamine 5 supe de legume. Rețete pline de savoare și vitamine
Cum să faci mojito un pahar plin ilustrat cu ajutorul unui pahar plin de Mojito și decorat cu mentă și lămâie
30 mai, 08:00
Cum să faci Mojito ca un barman adevărat. Rețeta pe care o poți încerca la tine acasă Cum să faci Mojito ca un barman adevărat. Rețeta pe care o poți încerca la tine acasă
Fructe kumquatservite într-un bol mare albastru
30 mai, 07:00
Totul despre kumquat, cele mai mici citrice. Cum le poți integra în rețete delicioase Totul despre kumquat, cele mai mici citrice. Cum le poți integra în rețete delicioase
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Tartă cu cireșe și cremă de mascarpone porționată pe platou și pe farfurie, alături de o vază cu flori și un bol cu cireșe
1
Tartă cu cireșe și cremă de mascarpone. Un desert de vară delicios
Tartă cu cireșe și cremă de mascarpone. Un desert de vară delicios
Dacă îți plac deserturile de vară cu fructe, simple și rapid de preparat, îți recomandăm să încerci și rețeta de tartă cu cireșe și cremă de mascarpone. Se prepară destul de...
Trei sticle cu sirop natural din flori de soc închise cu dop, iar dintr-o sticlă se toarnă în două pahare
2
Sirop natural din flori de soc, aromat cu lămâie și ghimbir
Sirop natural din flori de soc, aromat cu lămâie și ghimbir
Nu rata sezonul florilor de soc, fără a le conserva aroma și proprietățile pentru mai târziu. Prepară și tu rețeta de sirop natural din flori de soc, aromat cu lămâie și...
oi papanași fierți glazurați cu smântână și dulceață pe un platou alb, dreptunghiular
3
Papanași fierți. Rețetă tradițională de papanași muntenești
Papanași fierți. Rețetă tradițională de papanași muntenești
Dacă adori papanașii tradiționali, dar nu te încântă ideea de a fi prăjiți, încearcă rețeta de papanași fierți. Este o rețetă tradițională de papanași muntenești. Papanașii sunt un fel de gogoși...
Tort cu mousse de căpșuni și glazură oglindă, porționat pe platou și pe farfurie
4
Tort cu mousse de căpșuni și glazură oglindă, colorată
Tort cu mousse de căpșuni și glazură oglindă, colorată
Ți-ai propus să impresionezi familia și prietenii cu un tort cu căpșuni delicios și spectaculos, dar nu te-ai decis ce rețetă să prepari? Îți recomandăm să încerci rețeta de tort cu...
Gem de căpșuni fără zahăr în borcan și în linguriță
5
Gem de căpșuni fără zahăr, natural și sănătos
Gem de căpșuni fără zahăr, natural și sănătos
Dacă nu te încântă prepararea gemurilor și dulcețurilor din fructe cu adaos de zahăr, află că le poți prepara și în mod cât mai natural. Pentru a te convinge îți recomandăm...
Parteneri
Horoscopul dragostei pentru luna iunie 2023. Peștii ar putea fi ceruți în căsătorie

Horoscopul dragostei pentru luna iunie 2023. Peștii ar putea fi ceruți în căsătorie

Horoscopul dragostei pentru luna iunie 2023. Peștii ar putea fi ceruți în căsătorie
Românii explică de ce fac vacanţa în afara țării: 1.200 de lei, doi copii, doi adulţi, all inclusive. Nu stăm la noi pe banii ăştia

Românii explică de ce fac vacanţa în afara țării: "1.200 de lei, doi copii, doi adulţi, all inclusive. Nu stăm la noi pe banii ăştia"

Românii explică de ce fac vacanţa în afara țării: "1.200 de lei, doi copii, doi adulţi, all inclusive. Nu stăm la noi pe banii ăştia"
Cât de frumoasă este Mihaela, soţia lui Ionel Dănciulescu: „Îţi mulţumesc că m-ai ales fim împreună pentru totdeauna!”

Cât de frumoasă este Mihaela, soţia lui Ionel Dănciulescu: „Îţi mulţumesc că m-ai ales fim împreună pentru totdeauna!”

Cât de frumoasă este Mihaela, soţia lui Ionel Dănciulescu: „Îţi mulţumesc că m-ai ales fim împreună pentru totdeauna!”
Chef Sorin Bontea, imagine neașteptată de pe băncile școlii. Cum arăta juratul Chefi la Cuțite în copilărie

Chef Sorin Bontea, imagine neașteptată de pe băncile școlii. Cum arăta juratul Chefi la Cuțite în copilărie

Chef Sorin Bontea, imagine neașteptată de pe băncile școlii. Cum arăta juratul Chefi la Cuțite în copilărie
Condițiile pe care Ayça Ayşin Turan din “Iarna neagră le impune atunci când alege un proiect profesional. Despre ce este vorba

Condițiile pe care Ayça Ayşin Turan din “Iarna neagră” le impune atunci când alege un proiect profesional. Despre ce este vorba

Condițiile pe care Ayça Ayşin Turan din “Iarna neagră” le impune atunci când alege un proiect profesional. Despre ce este vorba
Cel mai bun lichid pentru hidratare nu e apa. Ce recomandă experții să bei când îți e sete

Cel mai bun lichid pentru hidratare nu e apa. Ce recomandă experții să bei când îți e sete

Cel mai bun lichid pentru hidratare nu e apa. Ce recomandă experții să bei când îți e sete
Pui cu roșii și măsline la cuptor

Pui cu roșii și măsline la cuptor

Pui cu roșii și măsline la cuptor
Cum au fost create rochiile pe care Beyonce le poartă în turneu. Alexander McQueen și Paco Rabanne au dezvăluit totul

Cum au fost create rochiile pe care Beyonce le poartă în turneu. Alexander McQueen și Paco Rabanne au dezvăluit totul

Cum au fost create rochiile pe care Beyonce le poartă în turneu. Alexander McQueen și Paco Rabanne au dezvăluit totul
fresh
oi papanași fierți glazurați cu smântână și dulceață pe un platou alb, dreptunghiular
Papanași fierți. Rețetă tradițională de papanași muntenești
Papanași fierți. Rețetă tradițională de papanași muntenești
Tartă cu cireșe și cremă de mascarpone. Un desert de vară delicios
Tartă cu cireșe și cremă de mascarpone. Un desert de vară delicios
Cum să faci Mojito ca un barman adevărat. Rețeta pe care o poți încerca la tine acasă
Cum să faci Mojito ca un barman adevărat. Rețeta pe care o poți încerca la tine acasă
Cum se congelează dovleceii, în funcție de modul de preparare al acestora
Cum se congelează dovleceii, în funcție de modul de preparare al acestora
5 supe de legume. Rețete pline de savoare și vitamine
5 supe de legume. Rețete pline de savoare și vitamine
închide