Nuci cu cacao și cremă de vanilie. Mici bijuterii culinare

timpul de preparare
Timp de gătire: 60 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Românească

Dacă obișnuiești să prepari fursecuri în casă și ai o formă specială pentru copt fursecuri, îți oferim o rețetă foarte interesantă de nuci cu cacao și cremă de vanilie.

Nuci cu cacao și cremă de vanilie decorate cu zahăr pudră, în bol alb
Galerie foto

Galerie foto

După umplere, nucile se decorează cu zahăr pudră / Rețetefeldefel.ro

Fursecurile sub formă de nuci umplute fac parte dintre deserturile copilăriei, pentru mulți dintre noi. Le preparau de sărbători mamele și bunicile noastre. Ele au transmis rețetele din generație în generație, pentru a ne putea bucura în continuare de savoarea acestui desert delicios.

Dacă vrei să testezi această rețetă, trebuia să ai în vedere că, în afară de ingredientele necesare preparării fursecurilor, mai trebuie să deții o formă de copt specială.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Există forme de copt electrice sau pentru flacăra aragazului, dar există în comerț și tăvi cu forme de nuci. Indiferent ce formă de copt alegi, nucile vor ieși senzaționale și îi poți cuceri cu ele pe cei dragi.

Rețetele de nuci umplute sunt foarte versatile. Poți prepara aluatul fraged simplu sau cu cacao, iar crema o poți alege în funcție de preferințe. Mai jos, îți oferim una dintre rețetele de nuci umplute, cu listă completă de ingrediente și mod de preparare pas cu pas.

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu prepararea aluatului care necesită un timp de frământare, dar și timp de relaxare la rece. Adună pe masa de lucru toate ingredientele și ustensilele necesare. Este important să scoți untul de la rece cu 10-15 minute înainte, pentru a deveni moale și a se putea lucra cu el.

Pași necesari pentru prepararea aluatului de nuci cu cacao și cremă de vanilie

Pune untul moale într-un bo și adaugă peste el zahărul și vanilia. Amestecă intens cu un tel sau cu o spatulă până când obții o compoziție cremoasă. Apoi, adaugă pe rând, ouăle, omogenizând compoziția după fiecare.

Amestecă făina cu pudra de cacao, praful de copt și sarea și trece amestecul prin sită. Adaugă-l treptat peste compoziția de unt cu ouă. Frământă aluatul până când devine compact și nu se mai lipește de mâini. Acoperă-l cu o folie de prospețime și pune-l la frigider pentru aproximativ o oră.

În acest interval de timp poți prepara crema, pentru a avea timp să se răcească până la umplerea nucilor.

Pași necesari pentru prepararea cremei de vanilie

Pune într-o cratiță așezată pe flacăra aragazului 300 ml de lapte și lasă-l să atingă punctul de fierbere. Restul de 100 ml de lapte îl amesteci cu făina sau cu amidonul.

Amestecă într-un bol gălbenușurile cu sarea, vanilia și zahărul. Amestecă, folosind un tel, până când compoziția se deschide la culoare. Adaugă făina amestecată cu lapte, omogenizează compoziția și toarn-o, treptat în cratița cu lapte fierbinte, în timp ce amesteci energic.

Fierbe crema de vanilie până când devine consistentă și începe să clocotească, amestecând continuu în ea. Apoi, stinge focul, adaugă untul tăiat în cuburi și nuca măcinată și amestecă până când acesta se topește și este absorbit uniform în cremă. Așază o folie de prospețime la contact cu crema și las-o să se răcească în timp ce coci cojile pentru nuci.

Pași necesari coacerii  și umplerii cojilor pentru nuci cu cacao și cremă de vanilie

Scoate aluatul de la rece și rupe din el bucăți mici pe care le modelezi sub formă de biluțe. Mărimea biluțelor trebuie să ocupe 1/4 din adâncimea formelor de copt. Când ai terminat de modelat biluțele poți pune forma de copt la încălzit.

Adaugă în orificiile acesteia biluțele de aluat, închide capacul și coace cojile pentru nuci întorcând forma de pe o parte pe cealaltă, pe flacăra aragazului. Dacă folosești o formă electrică te ghidezi după ledurile de pe capacul aparatului. Pentru primele 2-3 runde de coji timpul de coacere este de 4-5 minute, apoi se reduce treptat, în timp ce forma se încălzește.

Vezi mai multe imagini cu pașii de preparare în GALERIA FOTO!

Colaj de poze cu pașii de preparare a cojilor pentru nuci

Cojile pentru nuci se pot coace cu ajutorul unei forme de copt pentru flacăra aragazului sau cu un aparat electric, special / Rețetefeldefel.ro

Umple cojile de nuci cu cacao cu crema de vanilie și lipește-le două câte două. Așază-le pe platouri și decorează-le cu zahăr pudră. Vor fi mult mai delicioase după câteva ore, timp în care aluatul cojilor se va frăgezi de la umiditatea cremei.

Poți opta și pentru altă cremă de umplere a nucilor. Îți recomandăm pe această cale o rețetă de cremă de mascarpone și frișcă, mai simplă și fără fierbere.

 

Citește și
Nuci cu cacao și cremă de vanilie în bol alb, una secționată
Galerie foto

Galerie foto

Colaj de poze cu pașii de preparare a cremei de vanilie
Colaj de poze cu pașii de preparare a cojilor pentru nuci
Nuci cu cacao și cremă de vanilie decorate cu zahăr pudră, în bol alb
+21
CELE MAI CITITE
Două bucăți de piept de pui Kievskaia, una secționată în trei
Piept de pui Kievskaia. Pui crocant la exterior, suculent și aromat în interior
Piept de pui Kievskaia. Pui crocant la exterior, suculent și aromat în interior
Ouă cu spanac în sos de roșii, într-o tigaie cu furculiță
Ouă cu spanac în sos de roșii. Savoare, simplitate și echilibru
Ouă cu spanac în sos de roșii. Savoare, simplitate și echilibru
Două eclere cu vanilie și căpșuni pe o farfurie, alături de două cești albe și un bol cu căpșuni
Eclere cu vanilie și căpșuni. Un desert delicat și elegant
Eclere cu vanilie și căpșuni. Un desert delicat și elegant
Porții de tartă cu brânză și sparanghel verde
Tartă cu brânză și sparanghel verde, delicată și cremoasă
Tartă cu brânză și sparanghel verde, delicată și cremoasă
Cremă aperitiv cu avocado și căpșuni în bol, alături de căpșuni și avocado
Cremă aperitiv cu avocado și căpșuni, pentru o masă ușoară și elegantă
Cremă aperitiv cu avocado și căpșuni, pentru o masă ușoară și elegantă
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Fursecuri iepurași și ouă cu gem de căpșun pe un platou
Fursecuri iepurași și ouă cu gem de căpșuni, fragede și aromate
Fursecuri iepurași și ouă cu gem de căpșuni, fragede și aromate
Tort de mere cu vanilie și ciocolată porționat
Galerie foto
Tort de mere cu vanilie și ciocolată. Un desert rafinat și fără coacere
Tort de mere cu vanilie și ciocolată. Un desert rafinat și fără coacere
Choux-uri cu vanilie și frișcă pe un platou
Galerie foto
Choux à la crème cu vanilie și frișcă. Un desert delicios și elegant
Choux à la crème cu vanilie și frișcă. Un desert delicios și elegant
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Compot de rubarbă cu căpșuni în borcan, alături de un polonic, tije de rubarbă și un bol cu căpșuni
11 mai, 06:13
Compot de rubarbă cu căpșuni. Un adevărat deliciu de primăvară Compot de rubarbă cu căpșuni. Un adevărat deliciu de primăvară
5 porții de mini Pavlova cu mousse de căpșuni
10 mai, 09:38
Mini Pavlova cu mousse de căpșuni. Un desert fin și elegant Mini Pavlova cu mousse de căpșuni. Un desert fin și elegant
O bucătărie aranjată de designeri
9 mai, 13:33
Ce tip de bucătărie alegi? Ghid de amenajare în funcție de locuință (P) Ce tip de bucătărie alegi? Ghid de amenajare în funcție de locuință (P)
Tartă cu sparanghel și roșii uscate porționată
9 mai, 06:07
Tartă cu sparanghel și roșii uscate, perfectă pentru o masă ușoară Tartă cu sparanghel și roșii uscate, perfectă pentru o masă ușoară
Două eclere cu vanilie și căpșuni pe o farfurie, alături de două cești albe și un bol cu căpșuni
9 mai, 05:44
Eclere cu vanilie și căpșuni. Un desert delicat și elegant Eclere cu vanilie și căpșuni. Un desert delicat și elegant
Cremă aperitiv cu avocado și căpșuni în bol, alături de căpșuni și avocado
8 mai, 09:12
Cremă aperitiv cu avocado și căpșuni, pentru o masă ușoară și elegantă Cremă aperitiv cu avocado și căpșuni, pentru o masă ușoară și elegantă
Porții de tartă cu brânză și sparanghel verde
7 mai, 05:59
Tartă cu brânză și sparanghel verde, delicată și cremoasă Tartă cu brânză și sparanghel verde, delicată și cremoasă
Ouă cu spanac în sos de roșii, într-o tigaie cu furculiță
6 mai, 05:52
Ouă cu spanac în sos de roșii. Savoare, simplitate și echilibru Ouă cu spanac în sos de roșii. Savoare, simplitate și echilibru
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
1
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
Această supă cremă de sparanghel verde este un preparat simplu și extrem de sănătos, perfect pentru a-ți cuceri simțurile. Gustul delicat al sparanghelului verde este pus în valoare printr-o textură mătăsoasă...
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
2
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sosul marinara și sosul de roșii sunt esențiale în bucătăria italiană, fiind folosite frecvent în diverse preparate. Deși ambele au la bază roșiile, ele diferă semnificativ în compoziție și utilizare. Sosul...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Budincă de chia cu banane. Rețeta delicioasă pentru un mic dejun sănătos și hrănitor
4
Budincă de chia cu banane. Rețeta delicioasă pentru un mic dejun sănătos și hrănitor
Budincă de chia cu banane. Rețeta delicioasă pentru un mic dejun sănătos și hrănitor
Budinca de chia cu banane este un desert sănătos, ușor de preparat și perfect pentru orice moment al zilei. Aceasta combină beneficiile semințelor de chia, bogate în fibre și acizi grași...
Cassata Siciliană. Unul dintre cele mai spectaculoase deserturi italiene
5
Cassata Siciliană. Unul dintre cele mai spectaculoase deserturi italiene
Cassata Siciliană. Unul dintre cele mai spectaculoase deserturi italiene
Cassata Siciliană este o prăjitură din bucătăria italiană colorată și incredibil de aromată, care își are originile în Sicilia. Este o adevărată operă de artă dulce. Conține ricotta, fructe confiate, blat...
Parteneri
4 semne că te afli într-o relație karmică, nu alături de un suflet pereche
4 semne că te afli într-o relație karmică, nu alături de un suflet pereche
4 semne că te afli într-o relație karmică, nu alături de un suflet pereche
O fată din Botoşani a intrat în șoc anafilactic după o înțepătură de albină, în timp ce era live pe TikTok. Un medic a văzut totul şi a sunat la 112
O fată din Botoşani a intrat în șoc anafilactic după o înțepătură de albină, în timp ce era live pe TikTok. Un medic a văzut totul şi a sunat la 112
O fată din Botoşani a intrat în șoc anafilactic după o înțepătură de albină, în timp ce era live pe TikTok. Un medic a văzut totul şi a sunat la 112
Milionarul român are parte de pierderi uriaşe! Mărturia incredibilă a acestuia: „Mă simt un cerşetor”
Milionarul român are parte de pierderi uriaşe! Mărturia incredibilă a acestuia: „Mă simt un cerşetor”
Milionarul român are parte de pierderi uriaşe! Mărturia incredibilă a acestuia: „Mă simt un cerşetor”
Mireasa, sezon 6. Gabriela și Valentin au făcut nunta. Cum a arătat ea în rochie de mireasă și ce imagini au apărut cu ei
Mireasa, sezon 6. Gabriela și Valentin au făcut nunta. Cum a arătat ea în rochie de mireasă și ce imagini au apărut cu ei
Mireasa, sezon 6. Gabriela și Valentin au făcut nunta. Cum a arătat ea în rochie de mireasă și ce imagini au apărut cu ei
Horoscop zilnic 12 mai 2025. Horoscopul zilei pentru toate zodiile. Previziuni astrologice despre dragoste, bani și sănătate
Horoscop zilnic 12 mai 2025. Horoscopul zilei pentru toate zodiile. Previziuni astrologice despre dragoste, bani și sănătate
Horoscop zilnic 12 mai 2025. Horoscopul zilei pentru toate zodiile. Previziuni astrologice despre dragoste, bani și sănătate
Riscul la care se expun astronauții care zboară spre Marte. Corpul lor nu va mai fi la fel niciodată
Riscul la care se expun astronauții care zboară spre Marte. Corpul lor nu va mai fi la fel niciodată
Riscul la care se expun astronauții care zboară spre Marte. Corpul lor nu va mai fi la fel niciodată
Chec cu verdețuri și parmezan. Rețetă de chec sărat și aromat
Chec cu verdețuri și parmezan. Rețetă de chec sărat și aromat
Chec cu verdețuri și parmezan. Rețetă de chec sărat și aromat
7 semne că ai avut părinți critici și cum te afectează
7 semne că ai avut părinți critici și cum te afectează
7 semne că ai avut părinți critici și cum te afectează
Cheryl moștenește averea de 32.2 milioane de dolari a lui Liam Payne, după ce acesta a murit fără testament
Cheryl moștenește averea de 32.2 milioane de dolari a lui Liam Payne, după ce acesta a murit fără testament
Cheryl moștenește averea de 32.2 milioane de dolari a lui Liam Payne, după ce acesta a murit fără testament
Ce investigații se fac pe durata sarcinii. Recomandările medicilor pentru fiecare trimestru
Ce investigații se fac pe durata sarcinii. Recomandările medicilor pentru fiecare trimestru
Ce investigații se fac pe durata sarcinii. Recomandările medicilor pentru fiecare trimestru
fresh
Mini Pavlova cu mousse de căpșuni. Un desert fin și elegant

Mini Pavlova cu mousse de căpșuni. Un desert fin și elegant

Mini Pavlova cu mousse de căpșuni. Un desert fin și elegant

Compot de rubarbă cu căpșuni. Un adevărat deliciu de primăvară

Compot de rubarbă cu căpșuni. Un adevărat deliciu de primăvară
închide