Nuci cu cacao și cremă de vanilie. Mici bijuterii culinare

timpul de preparare
Timp de gătire: 60 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Românească

Dacă obișnuiești să prepari fursecuri în casă și ai o formă specială pentru copt fursecuri, îți oferim o rețetă foarte interesantă de nuci cu cacao și cremă de vanilie.

Nuci cu cacao și cremă de vanilie decorate cu zahăr pudră, în bol alb
Galerie foto

Galerie foto

După umplere, nucile se decorează cu zahăr pudră / Rețetefeldefel.ro

Fursecurile sub formă de nuci umplute fac parte dintre deserturile copilăriei, pentru mulți dintre noi. Le preparau de sărbători mamele și bunicile noastre. Ele au transmis rețetele din generație în generație, pentru a ne putea bucura în continuare de savoarea acestui desert delicios.

Dacă vrei să testezi această rețetă, trebuia să ai în vedere că, în afară de ingredientele necesare preparării fursecurilor, mai trebuie să deții o formă de copt specială.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Există forme de copt electrice sau pentru flacăra aragazului, dar există în comerț și tăvi cu forme de nuci. Indiferent ce formă de copt alegi, nucile vor ieși senzaționale și îi poți cuceri cu ele pe cei dragi.

Rețetele de nuci umplute sunt foarte versatile. Poți prepara aluatul fraged simplu sau cu cacao, iar crema o poți alege în funcție de preferințe. Mai jos, îți oferim una dintre rețetele de nuci umplute, cu listă completă de ingrediente și mod de preparare pas cu pas.

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu prepararea aluatului care necesită un timp de frământare, dar și timp de relaxare la rece. Adună pe masa de lucru toate ingredientele și ustensilele necesare. Este important să scoți untul de la rece cu 10-15 minute înainte, pentru a deveni moale și a se putea lucra cu el.

Pași necesari pentru prepararea aluatului de nuci cu cacao și cremă de vanilie

Pune untul moale într-un bo și adaugă peste el zahărul și vanilia. Amestecă intens cu un tel sau cu o spatulă până când obții o compoziție cremoasă. Apoi, adaugă pe rând, ouăle, omogenizând compoziția după fiecare.

Amestecă făina cu pudra de cacao, praful de copt și sarea și trece amestecul prin sită. Adaugă-l treptat peste compoziția de unt cu ouă. Frământă aluatul până când devine compact și nu se mai lipește de mâini. Acoperă-l cu o folie de prospețime și pune-l la frigider pentru aproximativ o oră.

În acest interval de timp poți prepara crema, pentru a avea timp să se răcească până la umplerea nucilor.

Pași necesari pentru prepararea cremei de vanilie

Pune într-o cratiță așezată pe flacăra aragazului 300 ml de lapte și lasă-l să atingă punctul de fierbere. Restul de 100 ml de lapte îl amesteci cu făina sau cu amidonul.

Amestecă într-un bol gălbenușurile cu sarea, vanilia și zahărul. Amestecă, folosind un tel, până când compoziția se deschide la culoare. Adaugă făina amestecată cu lapte, omogenizează compoziția și toarn-o, treptat în cratița cu lapte fierbinte, în timp ce amesteci energic.

Fierbe crema de vanilie până când devine consistentă și începe să clocotească, amestecând continuu în ea. Apoi, stinge focul, adaugă untul tăiat în cuburi și nuca măcinată și amestecă până când acesta se topește și este absorbit uniform în cremă. Așază o folie de prospețime la contact cu crema și las-o să se răcească în timp ce coci cojile pentru nuci.

Pași necesari coacerii  și umplerii cojilor pentru nuci cu cacao și cremă de vanilie

Scoate aluatul de la rece și rupe din el bucăți mici pe care le modelezi sub formă de biluțe. Mărimea biluțelor trebuie să ocupe 1/4 din adâncimea formelor de copt. Când ai terminat de modelat biluțele poți pune forma de copt la încălzit.

Adaugă în orificiile acesteia biluțele de aluat, închide capacul și coace cojile pentru nuci întorcând forma de pe o parte pe cealaltă, pe flacăra aragazului. Dacă folosești o formă electrică te ghidezi după ledurile de pe capacul aparatului. Pentru primele 2-3 runde de coji timpul de coacere este de 4-5 minute, apoi se reduce treptat, în timp ce forma se încălzește.

Vezi mai multe imagini cu pașii de preparare în GALERIA FOTO!

Colaj de poze cu pașii de preparare a cojilor pentru nuci

Cojile pentru nuci se pot coace cu ajutorul unei forme de copt pentru flacăra aragazului sau cu un aparat electric, special / Rețetefeldefel.ro

Umple cojile de nuci cu cacao cu crema de vanilie și lipește-le două câte două. Așază-le pe platouri și decorează-le cu zahăr pudră. Vor fi mult mai delicioase după câteva ore, timp în care aluatul cojilor se va frăgezi de la umiditatea cremei.

Poți opta și pentru altă cremă de umplere a nucilor. Îți recomandăm pe această cale o rețetă de cremă de mascarpone și frișcă, mai simplă și fără fierbere.

 

Citește și
Nuci cu cacao și cremă de vanilie în bol alb, una secționată
Galerie foto

Galerie foto

Colaj de poze cu pașii de preparare a cremei de vanilie
Colaj de poze cu pașii de preparare a cojilor pentru nuci
Nuci cu cacao și cremă de vanilie decorate cu zahăr pudră, în bol alb
+1
CELE MAI CITITE
crostata cu gem
Crostata cu gem, desertul italian clasic care a cucerit întreaga lume
Crostata cu gem, desertul italian clasic care a cucerit întreaga lume
musculițele de pe fructe
Fructele tale fac musculițe? Uite cum eviți această neplăcere
Fructele tale fac musculițe? Uite cum eviți această neplăcere
Tonkatsu
Tonkatsu sau cum să faci șnițel ca în Japonia la tine acasă
Tonkatsu sau cum să faci șnițel ca în Japonia la tine acasă
Burek cu carne
Burek cu carne. Cum prepari acasă cel mai popular street food din Balcani
Burek cu carne. Cum prepari acasă cel mai popular street food din Balcani
Lasagna cu dovleac și spanac pe farfurie și în vasul de copt
Lasagna cu dovleac și spanac. Un preparat reconfortant, colorat și echilibrat
Lasagna cu dovleac și spanac. Un preparat reconfortant, colorat și echilibrat
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Tartă cu vanilie și zmeură, decorată cu frunze de mentă
Tartă cu vanilie și zmeură. O combinație cuceritoare de texturi și arome
Tartă cu vanilie și zmeură. O combinație cuceritoare de texturi și arome
Porție de tartă cu caise și cremă de vanilie
Tartă cu caise și cremă de vanilie. Un desert fraged și aromat
Tartă cu caise și cremă de vanilie. Un desert fraged și aromat
Dulciuri de post uşor de făcut
Galerie foto
Dulciuri de post uşor de făcut. Idei de deserturi super delicioase
Dulciuri de post uşor de făcut. Idei de deserturi super delicioase
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Pateuri din foietaj cu ciuperci, mozzarella, ardei și ceapă roșie decorate cu frunze de busuioc
06:25
Pateuri din foietaj cu ciuperci, mozzarella, ardei și ceapă roșie Pateuri din foietaj cu ciuperci, mozzarella, ardei și ceapă roșie
tocană de murături prăjite
06:14
Cum faci tocană de murături prăjite. Rețeta pas cu pas Cum faci tocană de murături prăjite. Rețeta pas cu pas
Chifle pufoase umplute cu cremă de ciocolată, decorate cu zahăr pudră
05:30
Chifle pufoase umplute cu cremă de ciocolată (Buchty / Brioche umplute) Chifle pufoase umplute cu cremă de ciocolată (Buchty / Brioche umplute)
șalotă
25 octombrie, 06:22
Ceapă galbenă vs. șalotă. Cum să le folosești pentru a da gust preparatelor Ceapă galbenă vs. șalotă. Cum să le folosești pentru a da gust preparatelor
ciocolata alba
25 octombrie, 05:22
Din ce se face ciocolata albă. Cum o poți prepara acasă, rețeta simplă Din ce se face ciocolata albă. Cum o poți prepara acasă, rețeta simplă
Frico veneto
25 octombrie, 05:21
Frico veneto. Rețeta tradițională italiană cu cartofi și brânză Frico veneto. Rețeta tradițională italiană cu cartofi și brânză
orez fiert
24 octombrie, 06:16
De ce se lipește orezul. Ce greșeli trebuie să eviți De ce se lipește orezul. Ce greșeli trebuie să eviți
Trei cartofi evantai umpluți cu roșii și gratinați cu cașcaval
24 octombrie, 05:58
Cartofi evantai umpluți cu roșii și gratinați cu cașcaval, la cuptor Cartofi evantai umpluți cu roșii și gratinați cu cașcaval, la cuptor
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Amy Schumer a trecut printr-o transformare neașteptată, după ce a slăbit dramatic: Trebuie să fii sinceră cu publicul tău
Amy Schumer a trecut printr-o transformare neașteptată, după ce a slăbit dramatic: „Trebuie să fii sinceră cu publicul tău”
Amy Schumer a trecut printr-o transformare neașteptată, după ce a slăbit dramatic: „Trebuie să fii sinceră cu publicul tău”
Un fermier din Dolj a dat lovitura cu o plantă aparent banală. Doru vinde cu 50 lei kilogramul
Un fermier din Dolj a dat lovitura cu o plantă aparent banală. Doru vinde cu 50 lei kilogramul
Un fermier din Dolj a dat lovitura cu o plantă aparent banală. Doru vinde cu 50 lei kilogramul
Gigi Becali, dezvăluire incredibilă despre sfințirea Catedralei Neamului. Fără precedent
Gigi Becali, dezvăluire incredibilă despre sfințirea Catedralei Neamului. Fără precedent
Gigi Becali, dezvăluire incredibilă despre sfințirea Catedralei Neamului. Fără precedent
Cu ce se ocupă tatăl lui Emil Rengle și ce spune despre fiul lui când se întâlnește cu oamenii. Ce relație au în prezent ei
Cu ce se ocupă tatăl lui Emil Rengle și ce spune despre fiul lui când se întâlnește cu oamenii. Ce relație au în prezent ei
Cu ce se ocupă tatăl lui Emil Rengle și ce spune despre fiul lui când se întâlnește cu oamenii. Ce relație au în prezent ei
Cum vorbește Can Yaman limba spaniolă. Actorul urmează să joace într-un nou serial romantic
Cum vorbește Can Yaman limba spaniolă. Actorul urmează să joace într-un nou serial romantic
Cum vorbește Can Yaman limba spaniolă. Actorul urmează să joace într-un nou serial romantic
Avertisment urgent emis de Microsoft pentru milioane de utilizatori. De ce sunt vulnerabili în fața atacurilor hackerilor
Avertisment urgent emis de Microsoft pentru milioane de utilizatori. De ce sunt vulnerabili în fața atacurilor hackerilor
Avertisment urgent emis de Microsoft pentru milioane de utilizatori. De ce sunt vulnerabili în fața atacurilor hackerilor
Prăjitură turnată cu cremă de nuci și scorțișoară
Prăjitură turnată cu cremă de nuci și scorțișoară
Prăjitură turnată cu cremă de nuci și scorțișoară
Înstrăinarea copiilor de părinți: de ce copiii adulți divorțează de părinții lor
Înstrăinarea copiilor de părinți: de ce copiii adulți „divorțează” de părinții lor
Înstrăinarea copiilor de părinți: de ce copiii adulți „divorțează” de părinții lor
Callum Turner a vorbit despre relația sa cu Dua Lipa, spunând că este cea mai frumoasă femeie din lume
Callum Turner a vorbit despre relația sa cu Dua Lipa, spunând că este „cea mai frumoasă femeie din lume”
Callum Turner a vorbit despre relația sa cu Dua Lipa, spunând că este „cea mai frumoasă femeie din lume”
Ce schimbări produce statul în casă. Modificările pe care le poate avea atât fizic, cât și mintal
Ce schimbări produce statul în casă. Modificările pe care le poate avea atât fizic, cât și mintal
Ce schimbări produce statul în casă. Modificările pe care le poate avea atât fizic, cât și mintal
fresh
Chec cu vanilie și pere întregi. O prăjitură delicată și elegantă

Chec cu vanilie și pere întregi. O prăjitură delicată și elegantă

Chec cu vanilie și pere întregi. O prăjitură delicată și elegantă

Cartofi evantai umpluți cu roșii și gratinați cu cașcaval, la cuptor

Cartofi evantai umpluți cu roșii și gratinați cu cașcaval, la cuptor

De ce se lipește orezul. Ce greșeli trebuie să eviți

De ce se lipește orezul. Ce greșeli trebuie să eviți

Frico veneto. Rețeta tradițională italiană cu cartofi și brânză

Frico veneto. Rețeta tradițională italiană cu cartofi și brânză

Din ce se face ciocolata albă. Cum o poți prepara acasă, rețeta simplă

Din ce se face ciocolata albă. Cum o poți prepara acasă, rețeta simplă
închide