Paste cu ton și spanac. Rețeta care e gata în 15 minute
Când vrei să mănânci ceva bun, sățios și rapid poți să faci în doar 15 minute paste cu ton cu spanac. Pui aproape toate ingredientele într-o oală și aștepți să se fiarbă. Nimic nu poate fi mai ușor de atât, nu-i așa?
Pastele te vor scoate întotdeauna din încurcătură atunci când vrei să mănânci ceva rapid, dar delicios. Depinde de tine ce ingrediente vrei să adaugi. Dacă îți place combinația de spaghete cu ton, atunci o porție de paste cu ton și spanac este ce ai nevoie.
De asemenea, nu mai arunca apa de la paste. Aceasta are numeroase întrebuințări și poate fi extrem de folositore atunci când pregătești și alte preparate.
Ingrediente
Din ingredientele de mai sus vei obține două porții de paste cu ton și spanac. Servește-le fierbinți pentru că odată reîncălzite nu vor mai avea același gust. Dacă vrei totuși să păstrezi și pentru mai târziu, transferă cantitatea în plus în alt vas și nu adăuga spanacul în ea. O vei face când le vei încălzi, înainte de a le consuma.
Mod de preparare
Se combină pastele, uleiul, sarea, sosul pesto, smântâna, caperele și 1,5 l apă într-o oală mare. Se pune vasul pe foc și se fierbe la foc mare. Se fierb 7-8 minute, amestecând și răsturnând pastele cu un clește pentru a nu se lipi, până când pastele sunt al dente și aproape tot lichidul s-a evaporat.
Se amestecă ușor tonul și se mai lasă încă 1 minut. Se asezonează cu piper și chilli. Se amestecă spanacul în ultimul moment, doar cât să se înmoaie.
Sfaturi pentru a obține cele mai bune paste cu ton și spanac
Pentru a face paste cu ton și spanac poți folosi orice paste lungi și subțiri cum sunt spaghetele sau linguinele. Le vei fierbe respectând indicațiile de timp date de producător pe ambalaj. Preparatul va ieși la fel de bun și cu alt tip de paste, însă cele recomandate au avantajul că sunt mai ușor de manevrat în timpul procesului de preparare.
Tonul pe care îl folosești trebuie să fie din conservă în suc propriu. Alege un produs de calitate. Înainte de a-l adăuga în paste, scurge bine zeama din conservă. Dacă ai ton în ulei, atunci nu mai pune cele două linguri de ulei de măsline. Vei adăuga uleiul din conserva de ton.
Pentru că vei folosi capere, care sunt de obicei destul de sărate, înainte de a adăuga cele două lingurițe de sare este recomandat să guști din preparat. Sosul pesto îl poți cumpăra de la magazin sau îl poți face în casă. Dacă alegi unul gata făcut, citește cu atenție lista de ingrediente și alege-l pe cel fără aditivi alimentari.