Paste cu ton și spanac. Rețeta care e gata în 15 minute

timpul de preparare
Timp de gătire: 15 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Prânz
tipul bucătăriei
bucătăria: Italiană

Când vrei să mănânci ceva bun, sățios și rapid poți să faci în doar 15 minute paste cu ton cu spanac. Pui aproape toate ingredientele într-o oală și aștepți să se fiarbă. Nimic nu poate fi mai ușor de atât, nu-i așa?

Publicat: 23 august 2022, 08:34
Două farfurii cu paste cu ton și spanac, puse pe o față de masă albă
Poți pune deasupra pastelor cu ton și spanac pătrunjel proaspăt tocat / Shutterstock

Pastele te vor scoate întotdeauna din încurcătură atunci când vrei să mănânci ceva rapid, dar delicios. Depinde de tine ce ingrediente vrei să adaugi. Dacă îți place combinația de spaghete cu ton, atunci o porție de paste cu ton și spanac este ce ai nevoie.

De asemenea, nu mai arunca apa de la paste. Aceasta are numeroase întrebuințări și poate fi extrem de folositore atunci când pregătești și alte preparate.

Ingrediente

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Din ingredientele de mai sus vei obține două porții de paste cu ton și spanac. Servește-le fierbinți pentru că odată reîncălzite nu vor mai avea același gust. Dacă vrei totuși să păstrezi și pentru mai târziu, transferă cantitatea în plus în alt vas și nu adăuga spanacul în ea. O vei face când le vei încălzi, înainte de a le consuma.

Mod de preparare

Se combină pastele, uleiul, sarea, sosul pesto, smântâna, caperele și 1,5 l apă într-o oală mare. Se pune vasul pe foc și se fierbe la foc mare. Se fierb 7-8 minute, amestecând și răsturnând pastele cu un clește pentru a nu se lipi, până când pastele sunt al dente și aproape tot lichidul s-a evaporat.

Se amestecă ușor tonul și se mai lasă încă 1 minut. Se asezonează cu piper și chilli. Se amestecă spanacul în ultimul moment, doar cât să se înmoaie.

 

Citește și

Sfaturi pentru a obține cele mai bune paste cu ton și spanac

Pentru a face paste cu ton și spanac poți folosi orice paste lungi și subțiri cum sunt spaghetele sau linguinele. Le vei fierbe respectând indicațiile de timp date de producător pe ambalaj. Preparatul va ieși la fel de bun și cu alt tip de paste, însă cele recomandate au avantajul că sunt mai ușor de manevrat în timpul procesului de preparare.

Tonul pe care îl folosești trebuie să fie din conservă în suc propriu. Alege un produs de calitate. Înainte de a-l adăuga în paste, scurge bine zeama din conservă. Dacă ai ton în ulei, atunci nu mai pune cele două linguri de ulei de măsline. Vei adăuga uleiul din conserva de ton.

Pentru că vei folosi capere, care sunt de obicei destul de sărate, înainte de a adăuga cele două lingurițe de sare este recomandat să guști din preparat. Sosul pesto îl poți cumpăra de la magazin sau îl poți face în casă. Dacă alegi unul gata făcut, citește cu atenție lista de ingrediente și alege-l pe cel fără aditivi alimentari.

Citește și
CELE MAI CITITE
Ardei multicolori umpluți cu carne la cuptor, în sos de roșii
Ardei umpluți cu carne la cuptor, pentru un prânz savuros
Ardei umpluți cu carne la cuptor, pentru un prânz savuros
Tocăniță de roșii cu ardei pentru iarnă în borcane și pe un capac de borcan, alături de roșii proaspete și ardei proaspeți
Tocăniță de roșii cu ardei pentru iarnă, simplă și ușor de preparat
Tocăniță de roșii cu ardei pentru iarnă, simplă și ușor de preparat
gyros de pui pe un tocător de lemn
Îți este dor de Grecia? Iată cum poți face acasă gyros de pui
Îți este dor de Grecia? Iată cum poți face acasă gyros de pui
borcan de dulceață de prune
Cât se fierbe dulceața de prune. Ce să adaugi pentru o aromă perfectă
Cât se fierbe dulceața de prune. Ce să adaugi pentru o aromă perfectă
Două borcane cu ghiveci de legume pentru iarnă
Ghiveci de legume pentru iarnă. Rețeta care adună toată savoarea legumelor la un loc
Ghiveci de legume pentru iarnă. Rețeta care adună toată savoarea legumelor la un loc
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Porție de paste penne cu pesto de busuioc și parmezan în farfurie cu furculiță, alături de un bol cu parmezan, un bol cu sos pesto, o sticlă cu ulei, usturoi și frunze de busuioc
Galerie foto
Paste penne cu pesto de busuioc și parmezan
Paste penne cu pesto de busuioc și parmezan
Colaj de trei fotografii în care apar Chef Sorin Gonțea și o porție de paste cu hribi și gălbiori în sos cremos de smântână
Video
Paste cu hribi și gălbiori în sos cremos de smântână
Paste cu hribi și gălbiori în sos cremos de smântână
Porție de Paste cu gălbiori pe o farfurie neagră, alături de un coș cu gălbiori proaspeți
Galerie foto
Paste cu gălbiori. Rețetă de paste cu ciuperci și usturoi
Paste cu gălbiori. Rețetă de paste cu ciuperci și usturoi
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Trei borcane cu tocană de dovlecei cu ardei și orez pentru iarnă, alături de roșii, dovlecel și verdeață
07:05
Tocană de dovlecei cu ardei și orez pentru iarnă. Rețetă simplă și ușoară Tocană de dovlecei cu ardei și orez pentru iarnă. Rețetă simplă și ușoară
Chec cu pere și nuci, aromat cu scorțișoară porționat
06:25
Chec cu pere și nuci, aromat cu scorțișoară. Desert de toamnă Chec cu pere și nuci, aromat cu scorțișoară. Desert de toamnă
Ciurigăi sau minciunele pe un platou
8 septembrie, 06:27
Ciurigăi sau minciunele. Rețetă tradițională din Maramureș Ciurigăi sau minciunele. Rețetă tradițională din Maramureș
Păstăi de fasole cu roșii și usturoi în farfurie albă
8 septembrie, 06:12
Păstăi de fasole cu roșii și usturoi, pentru masa de prânz sau cină Păstăi de fasole cu roșii și usturoi, pentru masa de prânz sau cină
Salată de ardei copți cu măsline și capere în bol alb, decorată cu pătrunjel și susan
7 septembrie, 07:52
Salată de ardei copți cu măsline și capere. Rețetă cu arome mediteraneene Salată de ardei copți cu măsline și capere. Rețetă cu arome mediteraneene
Cobbler cu afine în tavă, servit cu lingurița
7 septembrie, 05:56
Cobbler cu afine. Rețeta unui desert simplu și delicios Cobbler cu afine. Rețeta unui desert simplu și delicios
Două borcane cu ghiveci de legume pentru iarnă
6 septembrie, 07:47
Ghiveci de legume pentru iarnă. Rețeta care adună toată savoarea legumelor la un loc Ghiveci de legume pentru iarnă. Rețeta care adună toată savoarea legumelor la un loc
Tartă cu trandafiri din mere și cremă de vanilie secționată în forma de copt
6 septembrie, 06:14
Tartă cu trandafiri din mere și cremă de vanilie Tartă cu trandafiri din mere și cremă de vanilie
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Roșii deshidratate în ulei de măsline, conservate pentru iarnă
1
Roșii deshidratate în ulei de măsline, conservate pentru iarnă
Roșii deshidratate în ulei de măsline, conservate pentru iarnă
Dacă îți plac roșiile deshidratate folosite la rețetele de pizza, paste sau diferite salate, încearcă rețeta de roșii deshidratate în ulei de măsline, conservate pentru iarnă. Te vei bucura de ele...
Salată de vinete fără ulei, cremoasă și ușoară
2
Salată de vinete fără ulei, cremoasă și ușoară
Salată de vinete fără ulei, cremoasă și ușoară
Această salată de vinete fără ulei este o variantă mai ușoară și mai sănătoasă a rețetei tradiționale, păstrând gustul delicios al vinetelor coapte, dar fără grăsimi adăugate. Este o alegere excelentă...
Ruladă cu mascarpone și fructe. Un desert delicios și elegant
3
Ruladă cu mascarpone și fructe. Un desert delicios și elegant
Ruladă cu mascarpone și fructe. Un desert delicios și elegant
Rețeta de ruladă cu mascarpone și fructe este un desert rafinat și elegant, care încântă atât papilele cât și privirile. Este perfect pentru răsfățul dulce de zi cu zi sau pentru...
Ceafă de porc cu bere și cartofi, preparată la cuptor. Trucuri pentru o friptură fragedă și aromată
4
Ceafă de porc cu bere și cartofi, preparată la cuptor. Trucuri pentru o friptură fragedă și aromată
Ceafă de porc cu bere și cartofi, preparată la cuptor. Trucuri pentru o friptură fragedă și aromată
Nu ai cum să dai greș cu o tavă de ceafă de porc cu bere și cartofi, preparată la cuptor. Indiferent că pregătești o masă pentru familie sau pentru invitați este...
Zacuscă de ciuperci ca la bunica. Pașii și ingredientele care o fac gustoasă
5
Zacuscă de ciuperci ca la bunica. Pașii și ingredientele care o fac gustoasă
Zacuscă de ciuperci ca la bunica. Pașii și ingredientele care o fac gustoasă
Zacusca de ciuperci este un preparat pe care trebuie să îl ai în cămară. Este un aperitiv, o garnitură sau chiar un fel principal delicios și versatil care te va încânta...
Parteneri
Horoscopul săptămânii 9 septembrie – 15 septembrie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Horoscopul săptămânii 9 septembrie – 15 septembrie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Horoscopul săptămânii 9 septembrie – 15 septembrie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Astăzi începe noul an şcolar 2024-2025. Principalele modificări pentru elevi. Când este prima vacanţă şi când se dau examenele
Astăzi începe noul an şcolar 2024-2025. Principalele modificări pentru elevi. Când este prima vacanţă şi când se dau examenele
Astăzi începe noul an şcolar 2024-2025. Principalele modificări pentru elevi. Când este prima vacanţă şi când se dau examenele
Motivul incredibil pentru care Ion Ţiriac a fost dat afară din liceu. Dezvăluire după 70 de ani
Motivul incredibil pentru care Ion Ţiriac a fost dat afară din liceu. Dezvăluire după 70 de ani
Motivul incredibil pentru care Ion Ţiriac a fost dat afară din liceu. Dezvăluire după 70 de ani
O femeie a vrut să meargă în camera fetiței sale, însă a încremenit de spaimă atunci când a văzut ce se ascundea printe jucării
O femeie a vrut să meargă în camera fetiței sale, însă a încremenit de spaimă atunci când a văzut ce se ascundea printe jucării
O femeie a vrut să meargă în camera fetiței sale, însă a încremenit de spaimă atunci când a văzut ce se ascundea printe jucării
Anahí a început să plângă la filmările noului show. Vedeta a revenit pe platourile de filmare unde și-a început cariera
Anahí a început să plângă la filmările noului show. Vedeta a revenit pe platourile de filmare unde și-a început cariera
Anahí a început să plângă la filmările noului show. Vedeta a revenit pe platourile de filmare unde și-a început cariera
Experții au descoperit secretul diamantelor roz rare. De ce sunt atât de diferite
Experții au descoperit secretul diamantelor roz rare. De ce sunt atât de diferite
Experții au descoperit secretul diamantelor roz rare. De ce sunt atât de diferite
Budincă de legume răzuite, pentru gustări deosebite
Budincă de legume răzuite, pentru gustări deosebite
Budincă de legume răzuite, pentru gustări deosebite
Viroze stomacale în sarcină: cauze, simptome, tratament
Viroze stomacale în sarcină: cauze, simptome, tratament
Viroze stomacale în sarcină: cauze, simptome, tratament
Lady Gaga a vorbit despre substanța pe care a încetat să o mai consume în ultimii ani: M-am schimbat mult
Lady Gaga a vorbit despre substanța pe care a încetat să o mai consume în ultimii ani: „M-am schimbat mult”
Lady Gaga a vorbit despre substanța pe care a încetat să o mai consume în ultimii ani: „M-am schimbat mult”
Proprietățile sucului din trestie de zahăr. Efectele acestei băuturi în organism
Proprietățile sucului din trestie de zahăr. Efectele acestei băuturi în organism
Proprietățile sucului din trestie de zahăr. Efectele acestei băuturi în organism
fresh
Salată de ardei copți cu măsline și capere. Rețetă cu arome mediteraneene

Salată de ardei copți cu măsline și capere. Rețetă cu arome mediteraneene

Salată de ardei copți cu măsline și capere. Rețetă cu arome mediteraneene

Cobbler cu afine. Rețeta unui desert simplu și delicios

Cobbler cu afine. Rețeta unui desert simplu și delicios

Ciurigăi sau minciunele. Rețetă tradițională din Maramureș

Ciurigăi sau minciunele. Rețetă tradițională din Maramureș

Păstăi de fasole cu roșii și usturoi, pentru masa de prânz sau cină

Păstăi de fasole cu roșii și usturoi, pentru masa de prânz sau cină

Chec cu pere și nuci, aromat cu scorțișoară. Desert de toamnă

Chec cu pere și nuci, aromat cu scorțișoară. Desert de toamnă
închide