Paste fusilli cu ton și măsline. Rețetă de gustare simplă și rapidă
Dacă ești în căutarea unei rețete simple și rapide pentru o gustare sau una dintre mesele principale ale zilei, încearcă rețeta de paste fusilli cu ton și măsline. Este genul de preparat care combină simplitatea cu un gust intens, mediteraneean.

Această rețetă aduce laolaltă spiralele din fusilli, perfecte pentru a reține fiecare picătură de sos, cu bucăți suculente de ton și măsline cărnoase, care dau acel aer mediteraneean specific. Gustul este profund, dar curat. Tonul oferă proteine și savoare, măslinele adaugă un contrast ușor sărat și catifelat, iar uleiul de măsline și condimentele întregesc totul cu o notă rotundă și caldă. Câteva roșii cherry adăugate oferă un plus de culoare și aciditate.
Este o rețetă rapidă, potrivită pentru o zi aglomerată sau pentru momentele în care vrei ceva consistent, aromat și satisfăcător fără prea mult efort. Preparatul se poate servi atât cald, cât și rece, ca salată de paste, deci e și foarte versatil.
Descoperă și o rețetă de salată de paste, cu morcovi și țelină apio, la fel de simplă și rapidă. Iar mai jos îți oferim rețeta de paste fusilli cu ton și măsline detaliată cu listă de ingrediente și mod de preparare pas cu pas.
Ingrediente
Mod de preparare
Mai întâi te vei ocupa de prepararea pastelor. Fierbe pastele fusilli în apă cu sare conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Scurge-le, dar păstrează puțin din apa în care au fiert. Descoperă și ce poți să faci cu apa de la paste.
Cum prepari paste fusilli cu ton și măsline
Într-o tigaie mare, pune uleiul de măsline. Lasă-l să se înfierbânte ușor și adaugă usturoiul tocat fin. Amestecă-l prin ulei să se înmoaie ușor, dar fără să se rumenească. Dacă folosești conservă de ton în ulei de măsline îl poți folosi pe acesta după scurgere.
Adaugă tonul scurs și măslinele. Dacă îți plac caperele poți adăuga și câteva din acestea. Călește ușor ingredientele, timp de 1-2 minute. Adaugă pastele fierte, puțină apă de la paste și amestecă totul bine.
Stropește cu zeamă de lămâie, adaugă piper proaspăt măcinat și, dacă îți place gustul picant, adaugă și fulgi de chili. Transferă totul într-un bol și adaugă roșiile cherry întregi sau jumătăți.
Presară verdeață proaspătă tocată sau micro greens, fulgii de drojdie inactivă și servește imediat.
Fulgii de drojdie sunt ideali pentru a suplini parmezanul ras, din rețetele clasice de paste.
Poți servi delicioasele paste fusilli cu ton și măsline alături de o salată verde simplă cu oțet balsamic.
Poți transforma resturile într-o salată rece de paste pentru a doua zi, adăugând puțin oțet și încă un strop de ulei. Textura este grozavă. Pastele sunt al dente, tonul se fărâmițează ușor, măslinele oferă gust mediteraneean. Toate aceste ingrediente sunt învăluite într-o bază aromată, ușor picantă dacă alegi să adaugi un strop de fulgi de chili.
Descoperă și 3 rețete cu ton din conservă. Acestea te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos.